Mari4n 399 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca Mam jeszcze trochę z późniejszych, kilka foil. W zeszłym roku kumpel w domu znalazł i mi dał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mastachi 75 Opublikowano 24 Marca Udostępnij Opublikowano 24 Marca Dzieciak wpadł w wir zbierania Powiedzcie, gdzie najtaniej kupie boostery teraz? Widze na allegro kupa podróbek Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 24 Marca Udostępnij Opublikowano 24 Marca (edytowane) Taniej niż po te 15 zł ciężko jest ustrzelić. Najnowsze dodatki zazwyczaj biorę w boosterpoint.pl albo dragoneye.pl. Warto patrzeć na promki z biedry - ostatnio były pokeballe z Pkmn Go, przy zakupie kilku wychodziło bodajże 33 zł za sztukę czyli 11 od boostera. W lidlu kiedyś kupiłem blistry po 6 zł, no ale to bardzo wyjątkowa sytuacja. Edytowane 24 Marca przez Szwed 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 24 Marca Udostępnij Opublikowano 24 Marca Z czystej ciekawości. Zbieracie głównie z dziećmi? Czy dla siebie? Jak dla siebie to bardziej kolekcjonersko czy do gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca Ja zbieram dla siebie (nie mam dzieci), głównie dla zbierania, bo gram topowymi deckami (okej, Klawf/Hisuian Electrode nie jest top deckiem, ale jest funowy xD Gardevoir ex już tak) w najniższym rarity jak się da (szkoda mi grać droższymi kartami). Teraz kupuję trochę niegrywalnych kart z Chin/Japonii (albo vintage albo po prostu niegrywalne ze względu na wersję językową). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca Możecie polecić jakąś planszę do gry dla dzieciaka bo ostatnio zaczął karty zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Wejdź na OLX i kup po prostu jakąś matę np. z dodatku 151, powinny być jakieś po 20-40 złotych. No, chyba, że potrzebujecie takiej z oznaczonymi miejscami kładzenia kart - ich na europejskim rynku jest mało, nikt raczej takich nie wydaje. Jedynie w tych zestawach startowych albo battle deckach są papierowe "plansze" z oznaczeniami. https://www.olx.pl/d/oferta/pokmon-scarlet-violet-151-ultra-premium-collection-bez-boosterow-CID88-IDZaBie.html Np. w tej ofercie masz od razu też żetony stanów i kości, czyli prawie wszystko, czego potrzeba do grania (poza sleevami, bo do oficjalnych rozgrywek trzeba używać koszulek, normalnie przy użytku też warto). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiny 60 Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca (edytowane) Nowy dodatek, więc promka godna uwagi. Edytowane 29 Marca przez Tiny Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Moją wieczorną rozrywką jest teraz kupowanie kart na licytacjach na chińskim portalu xD Dzisiaj przyszła paczka z tymi ładnymi rzeczami: Poza Cramorantem to raczej bulk, ale ładny bulk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MacLeSkr 29 Opublikowano 7 Maja Udostępnij Opublikowano 7 Maja U mnie w sklepie osiedlowym mają boosterki za 2,99zł. I zastanawiam się czy to jest możliwe, czy to jakieś podróbki Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja Podróbki na stówę, nie ma opcji, żeby były po 3 ziko bez promki. W największych promocjach, które zdarzyły się z 2 razy w Lidlu czy Biedrze, można było po 6 zł. Zwróć uwagę na to, jak wyglądają boostery: chamskie podróbki mają ząbkowane zgrzewy, a powinny mieć proste, gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MacLeSkr 29 Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja Godzinę temu, Szwed napisał: Zwróć uwagę na to, jak wyglądają boostery: chamskie podróbki mają ząbkowane zgrzewy, a powinny mieć proste, gładkie. Na to nie zwróciłem uwagi, dzięki. Jutro w drodze do pracy wejdę i sprawdzę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
MacLeSkr 29 Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja W dniu 8.05.2024 o 07:34, Szwed napisał: Zwróć uwagę na to, jak wyglądają boostery: chamskie podróbki mają ząbkowane zgrzewy, a powinny mieć proste, gładkie. Miałeś rację, ząbkowane zgrzewy Dzięki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września Jak tam kolekcje, Panowie? Ja z Chin nazwoziłem dużo dobra ostatnio, ale sam postanowiłem zebrać sobie przynajmniej część tych dostępnych kart Tomokazu Komiyi - gość ma niepowtarzalny styl Spoiler Ale także kilka lubianych przeze mnie Pokemonów, m.in. linie ewolucyjne Horsea (Kingdra dostała teraz piękne promo), Lotada, Swablu, Hoppipa, Mareepa itd. Kolekcja póki co skromna, ale będzie się powiększać, głównie o te karty vintage, bo do kolekcji SM-SVI mam raczej ogarnięte. Tu kilka zdjęć bindera: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września W dniu 17.04.2024 o 16:45, Szwed napisał(a): Moją wieczorną rozrywką jest teraz kupowanie kart na licytacjach na chińskim portalu xD Dzisiaj przyszła paczka z tymi ładnymi rzeczami: Poza Cramorantem to raczej bulk, ale ładny bulk. ile dales za limitke? Druga z pikachu masz tez? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września (edytowane) Ze 120 zł jakoś jeśli dobrze pamiętam, bo tylko PSA5 (a ja na karcie nie widzę żadnych problemów xd). Pikaczu nie mam, bo nie mam wolnej takiej gotówki na karty, ciągle czekam na jakąś ofertę w niskim PSA xD To aukcje na chińskim OLX, czasem trzeba się postarać i można fajne karty za bezcen wyrwać, ale trzeba mieć szczęście. Edytowane 24 Września przez Szwed Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano wczoraj o 08:47 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:47 TCG Pocket jest już dostępne. Apka wygląda przepięknie, karty prezentują się bardzo ładnie, są jakieś misje, można otworzyć 2 paczki dziennie chyba że się ma pieniążki to można więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Nastukałem 8 godzin w 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 46 minut temu Udostępnij Opublikowano 46 minut temu Szkoda, że karty i ich efekty są tak siermiężne. Mogli pójść bardziej w jakiś Marvel Snap, gdzie każda karta ma jakiś efekt. A tu w większości przypadków to po prostu dodawanie energii i bicie za X DMG. Biednie to wygląda tbh. Fajnie, że niektóre arty z prawdziwej karcianki są w grze, mam nadzieję, że będzie to działało również w drugą stronę, bo np. zbieram karty takiego Tomokazu Komiyi i chciałbym tego Golbata. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 25 minut temu Udostępnij Opublikowano 25 minut temu W Holandii i Belgii gry nie ma z racji na paczki do kupienia :|. W sumie to ciekawe czy w innych krajach będą historie o dzieciakach które wysrały całą kasę z konta na pokemony. Fizyczna karcianka, jak zapewne każde takie hobby, ma sporo osób które nie kontrolują się z wydatkami albo żałują ile na karty wydały. W przypadku dzieci dochodzi jeszcze to, że trzeba wydawać, żeby mieć o czym gadać z kolegami i nie jesteś w gronie. Jak na Nintendo to w miarę ryzykowna aktywność. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 14 minut temu Udostępnij Opublikowano 14 minut temu Wizualnie jeśli chodzi o walki jest bez szału, efekty to poziom poprzedniej aplikacji TCG, a myślałem że coś się tu zmieni. Same karty wyglądają ładnie, całość zalatuje klimatami NFT, jak już się trafi coś ładnego, to dziwnie przyciąga. Gra zachęca do eksponowania swojej kolekcji, nacisk na ten aspekt jest tu chyba nawet większy niż na same pojedynki. Muszę przyznać, że mnie wciągnęło, nie wiem czy na długo, bo walki pvp niewiele wnoszą do rozwoju profilu, a aktywności pve już mi się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi