Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, Amer napisał:

Jedna z trzech ewentualnie. Ja zdecydowanie polecam ten materiał... Bez spoilerów, dużo trafionych uwag, przemyśleń i odczuć. Szanuję gościa bardzo, nie od dziś.

Pomijając, że kolo nie odróżnia remastera od remake'a, to wydaje się mówić całkiem z sensem :)

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 368 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo platynę w GOTY trzeba mieć. 

• Ja czekam aż kolekcję uzupełni kolekcjonerka Resident Evil 2    

• To jest demo rimejku pełną gębą.   Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie.   Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i g

Opublikowano

Oj miałem poczekać z kupnem gierki, ale odpaliłem demko na kompie i cholera jakie to dobre, nawet optymalizacja spoko.

Opublikowano

W Katowicach, Dąbrowie Górniczej i Jaworznie będzie możliwość dostania gry już w czwartek.

Opublikowano

Mam nadzieje ze Square to widzi i wezmie sie w koncu za morde i ogarnie remake Finala 7.

Poza tym czuje ostry wysyp survival horrorow w nadchodzacych latach.

Parasite Eve? Jak najbardziej.

Dead Space? Jeszcze jak.

Silent Hill?  :yao:  Konami on suicide watch.

Opublikowano

Oj swędzi. 

Pokazali na jakimś gejpleju pajonki?

Opublikowano

Pająków podobno nie ma w Remaku tak jak ćmów i kruków

Opublikowano

Ojezu zapomniałem o tych pajonkach xd jak umierały taka niepokojąca była animacja ich odnóży 

Opublikowano
6 minut temu, smoo napisał:

Mam nadzieje ze Square to widzi i wezmie sie w koncu za morde i ogarnie remake Finala 7.

Poza tym czuje ostry wysyp survival horrorow w nadchodzacych latach.

Parasite Eve? Jak najbardziej.

Dead Space? Jeszcze jak.

Silent Hill?  :yao:  Konami on suicide watch.

Juz zapomnialem o seri Dead Space. 1 i 2 jedne ze straszniejszych gierkow tamtej generacji. Pogralby. 3 tez nie byla zla ale horroru to tam nie uswiadczylo sie ot taka nawet fajna strzelanka.

Silent hill. Ehh

Dobrze ze chociaz w tamtym roku wyszedl swietny Evil Within 2 to taka namiastka byla

Edytowane przez kanabis

Opublikowano
8 minut temu, devilbot napisał:

Pająków podobno nie ma w Remaku tak jak ćmów i kruków

Serio? Przecież pajonki wielkości krowy, w takiej grafice i z taką animacją to byłby pieniądz. 

Opublikowano

The Evil Within 2 - mocarne 9/10. kto się jara RE2 a nie ograł , powinien się poważnie zastanowić nad swoim postępowaniem

Opublikowano
1 minutę temu, ragus napisał:

Serio? Przecież pajonki wielkości krowy, w takiej grafice i z taką animacją to byłby pieniądz. 

Nie grałem oczywiście ale czytałem (pipi)burzę o to na neogafie.

Opublikowano

Jak Evil Within to przede wszystkim pierwsza część, dwójka to taki upośledzony krewny stworzony pod zachodniego gracza.  Niemniej wciąż dobra gra.

Opublikowano

tew2 ma dużo lepszy gameplay. klimat jedynki i bossowie na plus, ale jakość techniczna i błędy game designu mogą odrzucić 

Opublikowano
18 minut temu, Orzeszek napisał:

Ojezu zapomniałem o tych pajonkach xd jak umierały taka niepokojąca była animacja ich odnóży 

Prawda, nawet jak zdychały to bałem się koło nich przechodzić. Szkoda, mogliby wyrzucić te śmieszne rośliniaki z laboratorium, a pajączki zostawić. 

Opublikowano

Mnie tam nie robily jakos szczegolnie te pajaki. 

Ale przyznam ze w takiej jakosci jaka prezentuje grafika w re2 moglyby robic niezle wrazenie. 

Opublikowano
46 minut temu, Josh napisał:

Prawda, nawet jak zdychały to bałem się koło nich przechodzić. Szkoda, mogliby wyrzucić te śmieszne rośliniaki z laboratorium, a pajączki zostawić. 

IVY mogą zostać ale ćmy były bez sensu, za to kruków nie wybaczę :( te ich „kraczenie” na zewnątrz dawało klimatu i moze to zostanie ale ataków już nie będzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, devilbot napisał:

Nie grałem oczywiście ale czytałem (pipi)burzę o to na neogafie.

Aaaale lipa.

Opublikowano

Ćma była zayebista.  To wyczekiwanie kiedy  zatrzepota.

Wolałbym spać w wannie z pajkami niż dotknąc opasłą ćmę w odwłok. Jak lata taka nade mną to  piszcze jak baba

Opublikowano
Godzinę temu, Wesker napisał:

IVY mogą zostać ale ćmy były bez sensu, za to kruków nie wybaczę :( te ich „kraczenie” na zewnątrz dawało klimatu i moze to zostanie ale ataków już nie będzie.

Dunno, rośliniaki były za(pipi)iście powolne i mało straszne, musieliby je mocno podrasować i jeżeli tu występują (nie wiem, nie czytałem), to lepiej żeby tak zrobili. Kruków, ćmy i reszty zapychadła też mi nie szkoda. Mam natomiast nadzieję, że skoro zrezygnowali z takiej ilości przeciwników, to w ich miejsce dali coś innego. 

Opublikowano

Stado kruków, wpadające przez szybę w korytarzu niczym w Ptakach u Hitchcocka >>> ćmaki pajończaki. :nosacz:

Opublikowano

No to było mocne, a potem jak się wracało to czekały na podłodze gotowe do ataku a potrafiły skubane napsuć krwi z racji swoich gabarytów

Opublikowano
6 minut temu, Plugawy napisał:

Jak juz zaczniecie grać to powiedzcie czy w tej grze istnieje czerń.

Brak czerni dotyczy chyba tylko HDR.

Ja dopiero dzisiaj odpaliłem demo i te 30 minut to sroga beka, bo mi się wyłączyło po wejściu do pokoju z dowodami :/