Opublikowano 31 sierpnia 202531 sie Pojawia się nowy zestaw, ale zalicza te co były na PS4, tak na 90% ;)
Opublikowano 2 listopada 20252 lis Graliście z klasycznym ost całą grę? Daje radę i warto kupić? Grałem w czwórkę z og i było mocno średnio, stąd pytanie o remake dwójki.
Opublikowano 2 listopada 20252 lis Grałem, całkiem nostalgiczna rzecz i klasyczne SFXy robią fajną robotę, ale czy specjalnie warto brać? No nie wiem.
Opublikowano 2 listopada 20252 lis Koniecznie, soundtrack z oryginalnej dwójki potężnie podbija klimat, będziesz to czuł już od samego holu w RPD. RE4 nawet w oryginalnej wersji miało do dupy muzykę, więc nie ma co tego porównywać.
Opublikowano 2 listopada 20252 lis Niby spoko sie gra, ale często ta muzyka jest źle do pasowana z dupy sie wycisza albo zbyt późno odpala. Niestety zrobione na odpierdol, ale na promce można wziąć
Opublikowano 2 listopada 20252 lis 6 minut temu, Bzduras napisał(a):Grałem, całkiem nostalgiczna rzecz i klasyczne SFXy robią fajną robotę, ale czy specjalnie warto brać? No nie wiem.Kosztuje dyche to aż tak źle nie jest
Opublikowano 2 listopada 20252 lis To tak jakbyś zamówił prostytutkę i mógł dopłacić 10zł żeby po ruchaniu jeszcze posprzątała Ci mieszkanie. Świetny deal za niską cenę, bierz i się nie zastanawiaj.
Opublikowano 2 listopada 20252 lis 2 godziny temu, Josh napisał(a):RE4 nawet w oryginalnej wersji miało do dupy muzykęPrzynajmniej kilka kawałków było dobrych. Serenity, save, Hunk w Mercenaries, początek na wyspie, 4 rozdział Ady, napisy końcowe.
Opublikowano 2 listopada 20252 lis Ostatnia część z dobrym soundtrackiem później równa pochyła aż do dzisiaj
Opublikowano 2 listopada 20252 lis 4 minuty temu, Zwyrodnialec napisał(a):Przynajmniej kilka kawałków było dobrych. Serenity, save, Hunk w Mercenaries, początek na wyspie, 4 rozdział Ady, napisy końcowe.Tak, kilka utworów było spoko, miałem na myśli że jako całość ost był słaby, a na pewno porównując go do poprzednich Residentów. Później jeszcze Revelations miało w miarę ok muzykę, a tak to lipa straszna i raczej nigdy bym się już nie nastawiał na poziom oryginalnej trylogii. Może Capcom powinno się rozejrzeć za jakimiś wolnymi strzelcami, tak jak to zrobili twórcy Clair Obscur, na pewno gdzieś w odmętach YT czy Spotify czają się perełki, które by zmontowały dojebany soundtrack do kolejnego RE.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Kontynuuje ponowne ogrywanie wszystkich RE, próbowałem znowu re6, stracone 22 zł w ps store, dotarłem do jakiś bramek które zaczęły buczeć i musiałem wyłaczyć, straszne.Prawie kupiłem znowu RE8 za 69 zł, ale przypomniałem sobie lycany, więc stwierdziłem że włączam re2r.Gram sobie, zachwyt za zachwytem, i tylko jedno pytanie:Dlaczego od czasu tej gry w serii nie widzę takich scen:Pomijam jak dobrze to wygląda, sto razy lepiej niż każda gore scena w re4remake. Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez Rtooj
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Tu aż się prosi o strzelbę i magnum z nieskończoną amunicją, a odblokowują się jakieś chujowe bronie, które nawet nie zmielą zombiaka, no może poza gatling gun. To już oryginalny RE2 miał kod na nieskończoną amunicję.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Liczyłem że w requiem będzie powtórka z masakrowaniem zombiaków shotgunem i oglądanie jak im powoli odpadają łapy, ale na gameplayu to bardziej wyglądało na shotguna z re4
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 6 minut temu, Pupcio napisał(a):Liczyłem że w requiem będzie powtórka z masakrowaniem zombiaków shotgunem i oglądanie jak im powoli odpadają łapy, ale na gameplayu to bardziej wyglądało na shotguna z re4 Śmieszne było w re6, te 30 minut jakie grałem, że kule na zombie albo nie robiłuy żadnego wrażenia, dosłownie jakby się spudłowało, albo robiły zniszczenia jak w starym house of the dead.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 12 minut temu, Rtooj napisał(a):Śmieszne było w re6, te 30 minut jakie grałem, że kule na zombie albo nie robiłuy żadnego wrażenia, dosłownie jakby się spudłowało, albo robiły zniszczenia jak w starym house of the dead.w 6tce jedynie chyba heady robiły jakieś wizualne obrażenia i jak umierały to sie tak śmiesznie rozpuszczały xD jezu jak ja nienawidze tej gry
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 2 minuty temu, Pupcio napisał(a):w 6tce jedynie chyba heady robiły jakieś wizualne obrażenia i jak umierały to sie tak śmiesznie rozpuszczały xD jezu jak ja nienawidze tej gryNo właśnie nie, jak się strzela w korpus to robią się dziury jak w HOTD. Ale ogólnie wszystko w tej grze jest złe, wszystko. A grałem w Leona, gdzie ponoć najwięcej RE w RE. Powinni to usunąć z serii oficjalnie. Bo to nie może być tak że fan serii odbija się 3 raz i nie potrafi w to grać bez porzygania się.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. To jest właśnie propaganda fanów re6 z tym leonem bo to jest najgorsza kampania przez to udawanie horroru. W innych przestają udawać i wychodzi to tej grze na lepsze chociaż nie wiele to daje. No i Leon ma też najgorsze lokacje
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Miasto opanowane przez zombie, tunele metra i katedra z katakumbami były bardzo spoko. Od czwartego rozdziału zjazd, bo poszli w klimaty kampanii Chrisa i Jake'a.