Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awarie, usterki, niedomagania

Featured Replies

Opublikowano

Wymienili łożysko i już nic nie stuka nic nie puka i do tego tapicerka przestała drgać podczas jazdy, w końcu w pełni można się rozkoszować niemiecką jakością i komfortem.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 156,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Wymienili łożysko i już nic nie stuka nic nie puka i do tego tapicerka przestała drgać podczas jazdy, w końcu w pełni można się rozkoszować niemiecką jakością i komfortem.

Tapicerka Ci drgala podczas jazdy? O ch.uj :D
Opublikowano

rozyebane łożysko wprowadzało cały samochód w drgania czaisz

Opublikowano

A te drgania były na postoju, czy w czasie jazdy. Bo ja wyczuwam u sibie drgania kierownicy na postoju, jak jeszcze silnik jest zimny.

Opublikowano

A te drgania były na postoju, czy w czasie jazdy. Bo ja wyczuwam u sibie drgania kierownicy na postoju, jak jeszcze silnik jest zimny.

diagnozuję ciężki przypadek, to dwumas.

Opublikowano

Ale ja nie mam diesla, a w Mazdach 3 dwumas jest chyba tylko w nich.

Opublikowano

w benzynach też jest dwumas tylko dłużej wytrzymuję, sporo mniejszy moment obrotowy.  Tak tylko rzuciłem z tym dumasem, to chyba jeden z pierwszych objawów i można z tym jeszcze długo jeździć. W sumie to chyba cała buda powinna drgać nie tylko kierownicą.

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

w tej kozak gurwa furze drgania wystepuja nawet na zgaszonym silniku w garażu

Opublikowano

w tej kozak gurwa furze drgania wystepuja nawet na zgaszonym silniku w garażu

jak rucham kozackie świnie na tylnim siedzeniu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzis znowu bylem u tego kozak ku,rwa mechanika, typ raz dwa wymiienił mi sterownik od nawiewów i teraz działają na wszystkich poziomach, świece od zapłonu i 2 czujniki, od temperatury i ssania na wolnych obrotach. wczesniej pokazywalo za niskie temperatury i nawet wentylator sie nie odpalal o czym nie wiedzialem...

za tydzien ostatnia wizyta, wymiana drugiego łożyska koła bo troche chrobocze i gumy-osłony tłoczka od hamulców bo porwana.

jeszcze tylko jakies eleganckie nowe oponki zimowe i mozna jezdzic 3km do pracy i do biedornki raz w tygodniu :dynia:

Opublikowano

po co ci nowe? i tak sprzedajesz to kup coś do przelatania no chyba, że zabierzesz je do kozak fury którą kupisz

Opublikowano

kupowanie uzywanych troche biedackie

Opublikowano

jakoś jazda w zapierdziałym obgryzionym przez myszy 20 letnim fotelu ci nie przeszkadza

Opublikowano

Tłumik zaczął mi latać i hałasować, trza coś z tym zrobić  zanim odpadnie :/

Opublikowano

panowie co moze powodowac, ze czasem trzeba dlugo krecic zanim zapali? rozrusznik był robiony, nowe świece/czujniki temp.

wydaje mi sie, ze pada kostka od stacyjki bo czasem jest taki pisk przy uruchamianiu albo od razu nie reaguje/zaczyna krecic tylko po 2-3s

ta kostka moze byc przyczyna?

Opublikowano

Może starość?

Opublikowano

panowie co moze powodowac, ze czasem trzeba dlugo krecic zanim zapali? rozrusznik był robiony, nowe świece/czujniki temp.

wydaje mi sie, ze pada kostka od stacyjki bo czasem jest taki pisk przy uruchamianiu albo od razu nie reaguje/zaczyna krecic tylko po 2-3s

ta kostka moze byc przyczyna?

może być kostka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dorabiał ktoś kluczyki bezpośrednio od mercedesa? Połamano mi kluczyk w aucie (1998 slk 230 mercedes) a z tego co się dowiedziałem w bryloczku jest jakiś mechanizm zabezpieczający przez co nie mogę odpalić auta. Dorobiłem jakiś chiński bubel za stówkę ale po 2-3 miesiącach problemy wróciły więc chciałbym wyrobić kluczyk bezpośrednio od mercedesa ale nie wiem jak to wygląda.

Opublikowano

Serwis mercedesa kojarzy mi się tylko z kosztami mocno z dupy, jedź do kogoś co dorabia klucze z immo niech Ci pastylke wymieni i powinno działać.