Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

image.thumb.png.3b6281a1d8e0d05618388db99e7b7a18.png

2 minuty temu, SnoD napisał(a):

Przy dzisiejszych cenach to sobie kupisz jakiegoś jednego starocia z 2022 r. bo nawet na jednego nowego indyka nie starczy ;)

Co Ty pieprzysz, na wyprzedażach za 75 złotych kupisz sztos giereczki. Czasami nawet więcej niż jedną.

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano
4 minuty temu, SnoD napisał(a):

No samo Kunitsu kosztuje 230 zł.

Dlatego mówię, są miesiące (gdy np gram gdzie indziej i jakieś pozycje mi się skumulują) że GPU jest super dealem. 

Ale przynajmniej w moim przypadku doładowania wielomiesięczne są stratą kasy

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

image.thumb.png.3b6281a1d8e0d05618388db99e7b7a18.png

Co Ty pieprzysz, na wyprzedażach za 75 złotych kupisz sztos giereczki. Czasami nawet więcej niż jedną.

No kupisz, ale stare. Chyba dawno nie sprawdzałeś jakie teraz są ceny gier i z jakich poziomów startują.

Opublikowano

Dobrze, to kupię sobie stare gierki w które będę grać i będę zadowolony. Jeśli chcesz to płać za Game Passa, to nie tak, że ja najpierw kupię sobie starą (o zgrozo!) gierkę,a potem przyjdę Ci na chatę i sprawdzę czy na pewno opłacasz abonament.

Opublikowano

Ale o co się pieklisz to nie wiem. Stwierdziłem tylko fakt. W cenie GPU gdzie co miesiąc wpada kilka premier za kilkaset złotych nie kupisz sobie nie wiadomo czego, nawet na wyprzedażach, bo ceny gier, jak wszystkiego innego, poszły mocno w górę. 

Opublikowano

O nic się nie pieklę. 74zł za miesiąc abonamentu to za dużo i wolę w to miejsce kupić gierki, tak uważam, a za moment przybiegłeś mówić, że nie kupię w tej cenie nic oprócz staroci. No to kupię starocie. Nie wiem co mam więcej tutaj dodać, wyraziłem swoje zdanie w sposób wyczerpujący temat.

Opublikowano

A mogli to chociaż zrobić no nie wiem? Przy premierze jakiejś większej gry w GP? Typu CoD czy Indiana? Trzeba zwiększyć teraz jak ludzie na wakacjach i konsole w domu zostały.

Nawet e-mail nie dostałem żadnego.

Opublikowano

Nie ma co, w tej nowej cenie za Ultimate nie ma co się dziwić jeśli ktoś woli kupić grę na własność, zwłaszcza jeśli nie gra online, albo nie korzysta się z chmury

Opublikowano

74 zł miesięcznie za abonament :newell: i tak sobie powoli gotują tę żabkę

Opublikowano
9 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

A mogli to chociaż zrobić no nie wiem? Przy premierze jakiejś większej gry w GP? Typu CoD czy Indiana? Trzeba zwiększyć teraz jak ludzie na wakacjach i konsole w domu zostały.

Nawet e-mail nie dostałem żadnego.

Może o to im chodziło. Część ludzi nie połapie się od razu, a jak ktoś ma nabitego GP lub GPU na dłuższy okres, to jeszcze długo może się nie zorientować :p

Opublikowano

74zl za to co obecnie tam jest to za duzo. Mialem brac od wrzesnia do wiosny ale troszke jednak poczekam. Raczej zaplace za 2-3 miesiace w tym sezonie zimowym bo mam w co grac. Zdecydowanie za tyle juz lepiej kupowac hurtem starsze tytulu ktorych nie bylo czasu ograc.

Opublikowano
25 minut temu, SnoD napisał(a):

Ale o co się pieklisz to nie wiem. Stwierdziłem tylko fakt. W cenie GPU gdzie co miesiąc wpada kilka premier za kilkaset złotych nie kupisz sobie nie wiadomo czego, nawet na wyprzedażach, bo ceny gier, jak wszystkiego innego, poszły mocno w górę. 

w Turcji to kupisz pol katalogu gamepassa na wyprzedażach za te 70zl 

Opublikowano

To może póki wszyscy są na wakacjach to niech wyjebia ze Starfieldem na pleja, moze ludzie się nie kapną

Opublikowano

Pecetowcy nie dopłacają do online. Sam online na konsoli wyceniają na 10$.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Trochę smutne, że korzystniejsze ceny mają pececiarze niż posiadacze Xboxa, dziwna zagrywka.

W ostatnich latach za wzrost Game Passa odpowiadał głównie  PC, dlatego pewnie zdecydowali się pewnie zachować tam bardziej atrakcyjną cenę. 

Na konsolach z kolei nie ma potencjału na nowych abonamentow,  dlatego będą bardziej doić tych co są.

Opublikowano
19 minut temu, messer88 napisał(a):

Na szczęście wyleczyłem się z kupowania na zapas dawno temu :p

Opublikowano
9 minutes ago, SnoD said:

Pecetowcy nie dopłacają do online. Sam online na konsoli wyceniają na 10$.

Wolałbym tier z grami day one ale bez online bo nie gram przez sieć. Obecnie i tak nie opłacam gamepassa już od ponad pół roku bo nie mam czasu na granie, a wciąż kilka gier na własność mam w kolejce, jak już bym brał to z doskoku raz na jakiś czas. Ciekawe jak to wpłynie na ceny kodów na sklepach z kluczykami. Obecnie najtaniej znalazłem 1 miesiąc GPU EU za 29zł.

Opublikowano

Jedna rzecz, na którą dopiero teraz zwróciłem uwagę to to, że PC Game Pass nadal będzie mieć gry day one i to w niższej cenie niż GP Standard xD O darmowym online nie wspominam, bo to niedobra jest.

Xbox twardo chce, żeby gracze na konsolach byli obywatelami drugiej kategorii i nawet troszkę podziwiam upór w dążeniu do tego celu.

Opublikowano

Zakup Activision Blizzard King chyba za wolno się zwraca. Przyszli księgowi i powiedzieli koniec tego burdelu, kasa ma się zgadzać. W tym wszystkim największe kurestwo to nie sama podwyżka ceny ale data jej wprowadzenia, ktoś tam u zielonych wstał rano i powiedział to dziś:shotgun:

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

może lepiej mu wyjdzie opłacić PC Game Passa za 48 zł zamiast Ultimate za 74 zł, bo i tak gry MS będą w Play Anwyhere.

Może wzięli to pod uwagę i gier z GP bez odpowiedniego abo nie włączysz na konsoli?

Opublikowano

Na pewno ruch w dobrym kierunku do powrotu do starego i dobrego modelu :). 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
41 minut temu, Bzduras napisał(a):

Jedna rzecz, na którą dopiero teraz zwróciłem uwagę to to, że PC Game Pass nadal będzie mieć gry day one i to w niższej cenie niż GP Standard xD O darmowym online nie wspominam, bo to niedobra jest.

Xbox twardo chce, żeby gracze na konsolach byli obywatelami drugiej kategorii i nawet troszkę podziwiam upór w dążeniu do tego celu.

Tylko i wyłącznie wina konsolorzy że sobie dają tak pluć na morde haracz za granie online :dynia: Niedługo 20 lat stuknie od tego pojebanego pomysłu a ja kisne za każdym razem tak samo jak to słysze

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

Spokojnie, za to też się na pewno zabiorą w następnej kolejności. 

W ogóle wycena gamepassa standard vs PC to jakoś dziwnie, bo jak już ktoś chce tego gamepassa, to głównie dla gier day1, które zapowiedzieli na ostatniej konfie, a ten standard tego nie ma i ssie pałkę mocno ta cena w stosunku do PC.