Opublikowano 6 stycznia 20178 l No i? Na pc jest tak od zawsze. Mam gdzieś pc, to forum konsolowe. To chyba lepsze rozwiązanie niż płacenie za to co już posiadam - remastery za 60$ i kiepska usługa ps now.
Opublikowano 6 stycznia 20178 l Chodzilo mi o scorpio i vr. Ok. Ale scorpio to praktycznie nowa generacja. Nawet chyba ma być większa róźnica w mocy miedzy scorpio a one niż miedzy one a 360. Tylko na razie nie będą odcinać pępowiny w trybie natychmiastowym jak to jest np. z wii u. XO 8x mocniejszy od X360 a Scorpio według plotek 4-6x od XO, nie znana jest dokładna specyfikacja tylko 6Tera, 12GB i konkretne CPU a nie to badziewie co jest w XO i Plejkach. No i to nie jest nowa generacja tylko XO na wypasie. Konsola dla wyjadaczy którzy chcą lepszej grafiki i VR.
Opublikowano 6 stycznia 20178 l Jak 6 tera to wydaje mi się że więcej niż 6 razy. Nie wiedziałem że 8 razy xone do 360. Po tych 720 i 900p to myślałem że mniej. Pamietam że jak na jakiejś konferencji ktoś chlapnął chybs że 4 razy. Potem się z tego wycofywali. Edytowane 6 stycznia 20178 l przez bloody_gipsy
Opublikowano 7 stycznia 20178 l Mam nadzieje, że MS wsadzi tam procesor Intela a nie badziew AMD aka startowanie odrzutowca bez chłodzenia po kosztach Ale bym się cieszył jakby Spencer jednak zapowiedział, że Scroprio to nowa generacja
Opublikowano 8 stycznia 20178 l Już nie będzie czegoś takiego jak nowa generacja . Nazwij sobie to jak chcesz, a będzie to Xbox Scorpio Edytowane 8 stycznia 20178 l przez TrueGrand
Opublikowano 24 stycznia 20178 l To niedługo pewnie rzucą na produkcje, może przyśpieszą trochę premierę :) Oby tylko nikt nie upierał się przy tym 4k. Podłączyłem sobie pieca pod TV na weekend i ograłem parę gierek w 4k i dupa w sumie, żadnego wow czy coś, z dwóch metrów przy 65 calach nie ma różnicy między tym, a FHD. Prawdziwe (pipi)nięcie i opad szczeny to był HDR jak dla mnie. Powinni zająć się rozwojem HDR, efektów i fizyki w grach, a rozdzielczość może jeszcze poczekać.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Wersja tekstowa: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-the-race-to-4k-how-scorpio-targets-ultra-hd-gaming Edytowane 24 stycznia 20178 l przez Vexilium
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Procek od AMD? Sweet Jesus, co ich tak te intele bolą? W domu sprawdzę na spokojnie, ale powołując się na komentarze pod filmem (tak wiem...) to dostaniemy nie co mocniejsze PS4Pro bez gier. Szczerze? O ile Microsoft nie postawi podczas tegorocznego E3 na nowe IP to PS4Pro pozostanie jedym sprzętem z pewną przyszłością.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Niech się nie spieszą za bardzo, bo wyjdą problemy jak z eską, w konsoli za dwa razy tyle. A przy takiej cenie trudno będzie przełknąć ewentualne niedostatki jakościowe.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Niech się nie spieszą za bardzo, bo wyjdą problemy jak z eską, w konsoli za dwa razy tyle. A przy takiej cenie trudno będzie przełknąć ewentualne niedostatki jakościowe. Jakie problemy z eską?
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Poczytaj dwa tematy niżej. W skrócie - masa hałasujących egzemplarzy i okazjonalne inne problemy.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Kompletnie nie rozumiem czemu - jak spekuluje DF - znowu zostawiają tego jaguara CPU. Przecież już przy przyroście mocy Pro - 2.3x to wali po oczach, a tutaj ma być lepszy RAM i GPU z 4.5x. Aż tak bardzo chcą mieć 399 na premierę ? Edytowane 24 stycznia 20178 l przez aphromo
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Czyli 4k 4k 4k, bo to nośne marketingowo. Wolałbym żeby moc obliczeniowa poszła w lepsze efekty post-procesowe i 60 klatek/s.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Poczytaj dwa tematy niżej. W skrócie - masa hałasujących egzemplarzy i okazjonalne inne problemy. Sorry ale nie doświadczyłem.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Statystycznie pewnie większość nie doświadczyła, natomiast niewątpliwie trafiła się duża ilość egzemplarzy o niezadowalającej kulturze pracy. Co do Scorpio, to liczę jednak, że nie będą szli na zbyt duże kompromisy na zasadzie równania ceny do PS4 Pro. Kompromisy zarówno w kwestii wykonania, jak i mocy.
Opublikowano 27 stycznia 20178 l Scorpio ma mieć amd zen i amd vega. To glowny powod, dla którego premiera codopiero w listopadzie 2017 a nie np marcu/ sierpniu. Tako rzecze moja kryształowa kula. Edytowane 27 stycznia 20178 l przez Kriss_Hietala
Opublikowano 28 stycznia 20178 l Scorpio ma mieć amd zen i amd vega. To glowny powod, dla którego premiera codopiero w listopadzie 2017 a nie np marcu/ sierpniu. Tako rzecze moja kryształowa kula. No digital foundy ostatnio wrzucil artykul ze raczej zostanie podkrecony Jaguar jak w Pro wiec nie hajpuj bez potrzeby. Ponoc MS za wszelka cene celuje w 399 na start.
Opublikowano 28 stycznia 20178 l Elvis mi mówił, ze celują jednak w 419 (tak, na start!) ale za godzinę mam łączenie z Curie-Skłodowską, a wiadomo z kim ona zna się lepiej.
Opublikowano 29 stycznia 20178 l Amd na ces jak prezentowalo ryzena to wspominali, ze scorpio będzie "powered by zen". Zen ma być dostępny później niż vega. Gdyby to było vega +polaris to scorpionwyszedlby marzec-sierpień a nie lisopad-grudzień. Edytowane 29 stycznia 20178 l przez Kriss_Hietala