Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

w 99 roku w olsztynie nie było alternatywy o czymś takim jak media markt czy saturn nikt w polsce nie słyszał. No ale to trzeba mieć więcej niż naście lat aby pamiętać . Empik to było JEDYNE źródło oryginalnych gier. Nie było sklepów internetowych. Mówię o olsztynie bo wiem e pewnie w wawie był już jakiś inny sklep.  Moje pierwsze oryginały to jack orlando i diablo .  Na oba zbierałem kilka miesięcy. 

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 678 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Słabo się orientowałeś ogólnie, bo empik nie był jednym i ostatnim źródłem oryginalnych gier. Były sklepy ze sprzętami i częściami komputerowymi (a było tego w bród swego czasu), to i gierki również udostępniali i sprzedawali, a jak dałeś radę się ugadać to można było taniej kupić niż retailową cenę. Tak w moim przypadku kupowałem gry w sklepie normalnym u janusza.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

no u mnie były 2 sklepy z częściami komputerowymi i w jednym było kilka gier na krzyż ale stare a nie nowości a ja wtedy chciałem nowości na premierę

Opublikowano

Ahh lata 90, piractwo bylo wszedzie, składałem kompa w sklepiku komputerowym i mieli w big boxach herosów, Resident evil, final fantasy i inne dobrodziejstwa, sprzedawca jednak (to byl sklep, nie bazar przypominam) zaproponowal zebym dokupil sobie nagrywarke do kompuera to mi te plytki wszystkie odrazu na miejscu przegra za 20zl i bede mial duzo gier.

A co do empików, tak ceny gier poszly w gore ze teraz niekiedy empik ma niektore pozycje taniej, to juz nie sa czasy PS3 ze smiali sie bo ktos kupil gre za 219zl z empika, teraz sami lataja i wydaja po 280zl i jest dobrze xDDD

Opublikowano

Szanuję starą szkołę Baldursy i inne ale też już jak na dzisiejsze standardy to chyba jedynie starych graczy którzy z utęsknieniem patrzą w czasy przeszłe torment i ten gameplay może zainteresować. Gra nie jest warta 200 zł a historię o tym jak bardzo nasze wybory wpływają na fabułę gry już słyszałem tysiące razy i zapewne skończy się jak zwykle, a temat, że maczają w tym tytule palce ludzie odpowiedzialni za tytuły crpg z gier z lat 1998-2004 też był jest stary jak świat, to samo mówili o Mafii III, że w hangarze 13 pracują ludzie odpowiedzialni za poprzednie części a wyszło takie kupsko, że dupa boli. Jak cena będzie jak za indyka czyli około 6 dyszek pewnie zakupie dla fabuły.

przecież torment ma cene 129 zł

Opublikowano

simonowi po walentynkach krew odplynela i nie moze wrocic do siebie

Opublikowano

w 99 roku w olsztynie nie było alternatywy o czymś takim jak media markt czy saturn nikt w polsce nie słyszał. No ale to trzeba mieć więcej niż naście lat aby pamiętać . Empik to było JEDYNE źródło oryginalnych gier. Nie było sklepów internetowych. Mówię o olsztynie bo wiem e pewnie w wawie był już jakiś inny sklep.  Moje pierwsze oryginały to jack orlando i diablo .  Na oba zbierałem kilka miesięcy. 

Pozdrawiam Wojewodztwo warminsko-mazurskie. 

Opublikowano

Dotarło do mnie, że 130-160 wcześniej tylko przemknęła mi gra na psstore, tak czy siak mam listę tytułów do ogrania ale kiedyś z ciekawości się sprawdzi.

Opublikowano

no na ps store i xbl gra normalnie stoi po 60$ ale dzieki techlandowi mamy dobrą cene :sorcerer:

Opublikowano

techland <3

kocham od czasow Chrome

Opublikowano

Techland ogólnie robi to dobrze.

Opublikowano

bardzo ładna figurka, nie wiem czego sie czepiasz

Opublikowano

Zarty zartami ale przykro patrzec jak ceny gier ida do gory. Ciezko uwierzyc ze pare lat temu zlotowka to bylo pol dolara.

Opublikowano

Halo Wars 2 srednia na meta  :xboss: 81 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

no bo graficzka juz mu brzydka to niegrywalne

bardziej chodziło mi o kamerę i nie chodzi o crasha ale np soul reaver czy pierwsze tomb raidery. Kwadratowe 3d z kiepskim sterowaniem i kamerą no ciężko się w to teraz gra.  Takie izometryczne gierki nadal piękne i mechanika nie trąci myszką.  No ale każdy ma swoje preferencje mnie już ico czy last guardian wpieniały z powodu sterowania i kamery. 

BTW na vicie skończyłem wszystkie fajnale z psx'a (pierwszy raz) , mgs 1 i trylogie crasha więc coś tam grywalne nadal jest (i to jeszcze jak) 

Że jak słucham? Soul Reaver posiada Gex Engine, chyba najlepszy silnik 3d na szaraka. Dzięki streamingowi tekstur można było biegać po ogromnych połaciach terenu bez loadingów, czyli coś co dzisiaj jest standardem w każdym sandboxie. A kamera? Dziś kamery są bardziej casual friendly, Dawniej trzeba było nią operować. To był element rozgrywki. Soul Reaver to prawdziwy sztos z tamtych lat i kwestionowanie tego powinno skutkować całodniową biegunką u kwestionującego. Zresztą Crystal Dynamics są do dziś mistrzami kodu ;)

Opublikowano

Zarty zartami ale przykro patrzec jak ceny gier ida do gory. Ciezko uwierzyc ze pare lat temu zlotowka to bylo pol dolara.

Kiedyś oryginalne gry konsolowe kosztowały 300 zł a średnia zarobków brutto wg GUS to było 800 zł

Teraz oryginalne gry konsolowe kosztują 249, a średnia zarobków brutto wg GUS to 4000 zł

Więc jak ktoś przeżył początek konsol w Polsce, to dzisiejsze ceny gier mu nie straszne.

Opublikowano

Halo Wars 2 srednia na meta  :xboss: 81 

Jakie guwno xd

Opublikowano

Halo Wars okazalo sie bardzo dobra gra? nikt nie powinien czuć sie zaskoczony,  porazka teoretykow i jednoplatformowcow byla pewna od początku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.