Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSV Scena, Underground.

Featured Replies

• Odpowiedzi 406
  • Wyświetleń 151 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kilka scenowych poradników, być może komuś się przydadzą: - Aktualizacja PlayStation TV za pomocą pendrive (2016-09-07) - Archiwizacja trofeów na PlayStation Vita (2017-03-26) - Bazyliszek na Play

• raven_raven
    raven_raven

a ogqozo pewnie czeka na tate

• raven_raven
    raven_raven

je,bać sony i ich PSN, zainteresowali się konsolą po x-miesięcznym letargu dopiero jak ktoś złamał ich soft

Opublikowano

Co ja bym dał żeby na taką vitkę śmigały gry z PS2, nawet cieszyłbym się jak by sony oficjalnie dali taką możliwość.

Opublikowano

No, szczęście w nieszczęściu :P

Na reddicie już krąży poradnik jak ten wymóg Update ominąć ;)

Opublikowano

I tym oto sposobem Vitka staje się najlepszym handheldem ever :-)

Opublikowano

:obema:

No to się dzieje :). Tempo rozrostu się sceny jest naprawdę dobre, to samo w przypadku 3DS-a. Bardzo mnie to cieszy, szczególnie jak konsola jest olana ciepłym moczem, tak jak dziecko Sony.

Opublikowano

Dla mnie jest niezrozumiałe to olanie konsoli poza Japonią.

A wydaje mi się, że przyczyna jest prozaiczna - karty pamięci.

Gdyby były zastosowane microSD, to jestem pewien, że dużo większy popyt miałaby konsola.

A tak, płacić za kartę tyle co za konsolę?... sorry. Zburzony potencjał w fundamentach.

Wczoraj popołudnie w pracy spędziłem na Vicie z hitami z psone.

Bajka...!

Opublikowano

No to pora zaczac interesowac sie tym jak wgrac ten custome firmware no i emulatory. I jak dzialaja pliki. Czy iso wysrarczy do psp i psx czy jakies inne.

Opublikowano
  • Autor

Chyba Vitę zakupię do gier z PSXa PSP i... PSV. Miałem Vitę od premiery, pograłem rok, sprzedałem. Ale jednak na jednej konsoli mieć tyle sprzętów? 
Czy odpalanie gier z PSXa jest już możliwe bez dużych kombinacji?

--
Ale bieda na Allegro. PIĘĆ nowych konsol. Same używki. A gdzie Vita PCH 2000?

Opublikowano

Dopiero co tydzień temu dowiedziałem się o przeróbce.

Super sprawa bo konsola leżała praktycznie od dwóch lat bez ruchu. Ograłem tylko Uncharted.

Opublikowano

Chyba Vitę zakupię do gier z PSXa PSP i... PSV. Miałem Vitę od premiery, pograłem rok, sprzedałem. Ale jednak na jednej konsoli mieć tyle sprzętów? 

Czy odpalanie gier z PSXa jest już możliwe bez dużych kombinacji?

--

Ale bieda na Allegro. PIĘĆ nowych konsol. Same używki. A gdzie Vita PCH 2000?

no ale vita (slim) ma kieprawą jakość obrazu w porównaniu z pierwszą vitą

Opublikowano

wiedział któryś z was o ekranie do którego podłącza się pstv ?

https://www.youtube.com/watch?v=cYO8foSJjXk

kiedyś słyszałem że jest taki projekt, teraz sobie o tym przypomniałem. Fajna sprawa ale cena z kosmosu i ograniczenie w postaci braku dotyku i czujników położenia. Czyli w niektóre gry nie pogra.

Opublikowano

Jeśli ktoś korzysta z kopii zapasowych dostępnych w internecie to niech lepiej uważa na gry wrzucone niedawno z małą ilością komentarzy. Jakiś "żartowniś" dorzucił "niespodziankę" do przynajmniej 2 gier skutkującą całkowitym uwaleniem konsoli.

Edytowane przez andrew777

Opublikowano

Chodzi o pliki .vpk. Niektóre albo brickują konsole albo updatują do 3.61. Pełno tego w sieci.

Opublikowano

Swobodne obracanie kamery w grach na PSP które tego nie miały domyślnie przypisane pod  :cross:  :triangle:  :circle:  :square: ?

Jeszcze jak  :fsg:
Opublikowano
  • Autor

Szkoda, ze Sony na to nie wpadło. Tym by chociaż kusili, co by ludzie zostali przy oryginalnym firmware

Opublikowano

Nie ma sposobu na downgrade z 3.61? Okazuje się, że jakoś takiego wrzuciłem (PSN zapewne).

Opublikowano

na razie nie ma

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś chce się pozbyć konsoli w wersji z softem 3.60 lub cfw to może się skuszę. Wolałbym wersję drugą konsoli.

Opublikowano

Jakieś nowe wieści z frontu henkaku?

Opublikowano

Zaglądaj na Twittera TheFlow0 - autor Henkaku. Szykuje pełne CFW podsystemu PSP o nazwie Adrenaline. Ale na razie nie wydał i nie ma ETA żadnego. Zobraja mnie wersja Offline Henkaku odpalana z klienta email ;-) Genialna sprawa bez netu w jakimś autobusie czy coś takiego. W ogóle ta konsola jest świetna, strasznie żałuję że tak została olana, jest sporo lepsza niż 3DS (nie mówię o dostępnych tytułach tylko czysto technicznym aspekcie).

Opublikowano

Zaglądaj na Twittera TheFlow0 - autor Henkaku. Szykuje pełne CFW podsystemu PSP o nazwie Adrenaline. Ale na razie nie wydał i nie ma ETA żadnego. Zobraja mnie wersja Offline Henkaku odpalana z klienta email ;-) Genialna sprawa bez netu w jakimś autobusie czy coś takiego. W ogóle ta konsola jest świetna, strasznie żałuję że tak została olana, jest sporo lepsza niż 3DS (nie mówię o dostępnych tytułach tylko czysto technicznym aspekcie).

Fakt, vita jest rewelacyjna.

Jeszcze z gripem L2R2 to poezja.

jrpg i emu nes/snes/psx wystarczają, żeby dawała rodoche przez długie lata.