Opublikowano 30 września30 wrz Ostatecznie chyba zdecyduję się na coś takiegohttps://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/krups-ea912hf0.bhtml
Opublikowano 30 września30 wrz Tylko nie KRUPS. Najbardziej awaryjny ekspres. Z małych i tanich to https://www.mediaexpert.pl/agd-male/ekspresy-i-kawa/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-melitta-latticia-ot-f30-0-100-czarny
Opublikowano 30 września30 wrz Godzinę temu, BRY@N napisał(a):Ten sam ekspres na trzech różnych stronach ma podane różne wymiary Zawsze polecam wejść na stronę producenta i pobrać specyfikację albo napisać do nich. W marketach to studenci uzupełniają te wymiary więc wiadomo "30 x 20 x 20 i pora na CSa".
Opublikowano 1 października1 paź Jestem w hotelu i tu widzę kuchenka indukcyjna. Ale takiej nie mam w chacie - ledwie wlałem mleko do gara i już bulgocze. pod kuchenką, szuflada na sztućce i tu słychać wentylatory. A to dopiero na „5”. Bardzo szybko się nagrzewa. Chyba w domu mam jakiś stary model (2012). Ale aż tak się zmieniło? Parę sekund i żarcie się gotuje?
Opublikowano 3 października3 paź No i padło w końcu na takie cośhttps://www.konesso.pl/product-pol-25857-Ekspres-do-kawy-Melitta-Barista-T-F83-0-002-Czarny.html
Opublikowano 3 października3 paź Mam nadzieję bo nie będę z tego raczej korzystał to i nie chcę się z bujać z jakimiś reklamacjami.
Opublikowano 3 października3 paź W dniu 1.10.2025 o 13:13, grzybiarz napisał(a):Jestem w hotelu i tu widzę kuchenka indukcyjna. Ale takiej nie mam w chacie - ledwie wlałem mleko do gara i już bulgocze. pod kuchenką, szuflada na sztućce i tu słychać wentylatory. A to dopiero na „5”. Bardzo szybko się nagrzewa. Chyba w domu mam jakiś stary model (2012). Ale aż tak się zmieniło? Parę sekund i żarcie się gotuje? A jak masz podłączone? Pewnie na 230V a nie 400V
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Co do eksploatacji ekspresu to pierwszy raz skusiłem się na zamiennik filtra. Masa pozytywnych opinii i cena połowa oryginalnego. Pierwszy i ostatni Cały czas komunikat, że pusty obieg wody jakby w ogóle nie chciał zaciągnąć. Po wyjęciu filtra obieg się napełnił i wszystko ok. Dałem kolejną szansę i znowu to samo. Dziś przyszły oryginały i wszystko działa. Także mój ekspres nie lubi się z zamiennikami i z oszczędności wyszedł dodatkowy koszt.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Na Amazonie są często promki na te filtry Delonghi - 4 sztuki za około 90 zł. Nawet teraz jest ta promocja z tego co widzę
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. @D.B. Cooper Dokładnie. Mnie nie stać na zamienniki, dlatego kupuje oryginały. Wole zapłacić raz, niż kilka razy - troszkę mniej, co sumarycznie daje więcej...
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Kupcie sobie dzbanek brity do wody i nie potrzebny wam będzie filtr i wyjdzie taniej. Chyba, że już macie to tym bardziej nie powinno się dwukrotnie jej filtrować
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. No rzeczywiście sporo taniej jest. Na ile taki wład wystarcza? Tylko to kolejny klamot, który będzie walał się po blacie
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kupiłem dziś zmywarkę boscha. Tak tylko chciałem się pochwalić, bo do 2025 żyłem bez zmywarki.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kiedyś wydawało mi się, że posiadanie zmywarki to fanaberia. Kupiliśmy jedną kilka lat temu.Nie wiem jak można żyć bez zmywarki
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):Kupiłem dziś zmywarkę boscha. Tak tylko chciałem się pochwalić, bo do 2025 żyłem bez zmywarki.Już po miesiącu będziesz się pukał w czoło dlaczego tak późno.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Z jednej strony spoko zmywarka ale z drugiej to trzeba i tak wstepnie przemyc talerz woda, potem ukladanie rzeczy żeby wiecej zmieścić. I te pierdilone kolorowe kubki i talerze ktorych nie można zmywac w zmywarce bo wyblakną
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Trzeba wszystko zjadać z talerza to nie trzeba wtedy przemywać A tak serio to kiedyś też słyszałem takie historie od mojej ciotki i podchodziłem jak pies do jeża do zmywarki a dziś sobie nie wyobrażam marnować czas wieczorem na zmywanie garów. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez BRY@N