Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Też nie wiadomo o jakim lokalu mówimy. Może to jakaś buda dla psa, albo bimbrownia.

A tak na serio to fakt, że wynajem teraz stanął, biznesy się zamykają rotacyjnie jak się dotacje skończą albo w ogóle nie wracają. Jeśli ktoś nie obniży stawki czynszu to zostaje często z niczym. Znajomy o korzeniach na Ż. kisi tak lokal w centrum już ponad 3 lata, bo mu szkoda opuścić cenę, ale nie przetłumaczy mu, że stoi puste i zamiast zarabiać to generuje koszty.

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 608,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.04.2025 o 08:39, Yakubu napisał(a):

No trochę dupa bolała jak w ciągu miesiąca czy dwóch z +15% zrobiło się -17%, ale na szczęście od dzisiaj zapewne znowu na plusie i mam nadzieję, że lecimy na księżyc obama

+18,5% obama ciekawe kiedy znowu będzie na minusie xd

Opublikowano
W dniu 24.06.2025 o 13:08, Rudiok napisał(a):

Też nie wiadomo o jakim lokalu mówimy. Może to jakaś buda dla psa, albo bimbrownia.

A tak na serio to fakt, że wynajem teraz stanął, biznesy się zamykają rotacyjnie jak się dotacje skończą albo w ogóle nie wracają. Jeśli ktoś nie obniży stawki czynszu to zostaje często z niczym. Znajomy o korzeniach na Ż. kisi tak lokal w centrum już ponad 3 lata, bo mu szkoda opuścić cenę, ale nie przetłumaczy mu, że stoi puste i zamiast zarabiać to generuje koszty.

Często te lokale usługowe w centrum to betonowa trumna.

U mnie w mieście cała masa lokali w centrum stoi pusta i nikt tego nie chce kupić/wynająć. Handel, usługi przeszły do galerii, a na małe biznesy nikt nie chce lokali bez własnego parkingu - a takich nie ma 99,99% lokali w miastach.

Fun-fact, ojciec ze wspólnikami 15 lat temu kupili duży budynek (6k m2) na obrzeżach miasta z dużym parkingiem własnym. Nawet w COVID obłożenie najmniejsze było chyba 80% (i to po tym jak splajtował jeden klient zajmujący jeden duży lokal), a tak to 100% wynajęte. Kilka lat temu ojciec obok postawił mały budynek usługowy, obłożenie 100% od samego początku, jedno biuro ja zajmuję, to nawet jakiś psycholog chciał ode mnie podnająć na godziny.

Własne parkingi to gamechanger przy nieruchomościach komercyjnych.