Opublikowano 24 czerwca24 cze Też nie wiadomo o jakim lokalu mówimy. Może to jakaś buda dla psa, albo bimbrownia.A tak na serio to fakt, że wynajem teraz stanął, biznesy się zamykają rotacyjnie jak się dotacje skończą albo w ogóle nie wracają. Jeśli ktoś nie obniży stawki czynszu to zostaje często z niczym. Znajomy o korzeniach na Ż. kisi tak lokal w centrum już ponad 3 lata, bo mu szkoda opuścić cenę, ale nie przetłumaczy mu, że stoi puste i zamiast zarabiać to generuje koszty.
Opublikowano piątek o 17:503 dni W dniu 10.04.2025 o 08:39, Yakubu napisał(a):No trochę dupa bolała jak w ciągu miesiąca czy dwóch z +15% zrobiło się -17%, ale na szczęście od dzisiaj zapewne znowu na plusie i mam nadzieję, że lecimy na księżyc +18,5% ciekawe kiedy znowu będzie na minusie xd
Opublikowano niedziela o 11:521 dzień W dniu 24.06.2025 o 13:08, Rudiok napisał(a):Też nie wiadomo o jakim lokalu mówimy. Może to jakaś buda dla psa, albo bimbrownia.A tak na serio to fakt, że wynajem teraz stanął, biznesy się zamykają rotacyjnie jak się dotacje skończą albo w ogóle nie wracają. Jeśli ktoś nie obniży stawki czynszu to zostaje często z niczym. Znajomy o korzeniach na Ż. kisi tak lokal w centrum już ponad 3 lata, bo mu szkoda opuścić cenę, ale nie przetłumaczy mu, że stoi puste i zamiast zarabiać to generuje koszty.Często te lokale usługowe w centrum to betonowa trumna.U mnie w mieście cała masa lokali w centrum stoi pusta i nikt tego nie chce kupić/wynająć. Handel, usługi przeszły do galerii, a na małe biznesy nikt nie chce lokali bez własnego parkingu - a takich nie ma 99,99% lokali w miastach.Fun-fact, ojciec ze wspólnikami 15 lat temu kupili duży budynek (6k m2) na obrzeżach miasta z dużym parkingiem własnym. Nawet w COVID obłożenie najmniejsze było chyba 80% (i to po tym jak splajtował jeden klient zajmujący jeden duży lokal), a tak to 100% wynajęte. Kilka lat temu ojciec obok postawił mały budynek usługowy, obłożenie 100% od samego początku, jedno biuro ja zajmuję, to nawet jakiś psycholog chciał ode mnie podnająć na godziny.Własne parkingi to gamechanger przy nieruchomościach komercyjnych.
Opublikowano niedziela o 12:221 dzień Centrum jest świetne na wynajem biur, usługi to już trochę inny temat.