Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cyfra vs Pudło

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Update nie, ale całe zainstalowane gry możesz zapisywać na zewnętrznych ssd i potem albo z nich grać, albo sobie przerzucać na dysk konsoli

Przeniesie się wersja z aktualizacjami?

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 121,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powodzenia w dostaniu P.T. na płytce, oh wait  

• Proponuję grać i się nie przejmować, a jak te serwery w końcu wyłączą to będziemy się martwić. Dzisiaj nie śpisz po nocach bo serwery wyłączą i paczy nie będzie, a jutro przykładowo pierdolnie Cię aut

• kotlet_schabowy
    kotlet_schabowy

No ale zakładając hipotetycznie dwie sytuacje:   -PSN pada, więc kupuję pudełko, nie mam patcha i muszę grać w Wieśka w 15 fps na bagnach   vs   -cyfra znika ze sklepiku

Opublikowano
59 minutes ago, Bzduras said:

Ja znam tylko Mejma, któremu Sony zajumało 300 gier.

ileeee? :sadkek:

nie znam tej historii. Ja bym już więcej się z Sony nie zadawał.

Opublikowano
12 minutes ago, Lucky77 said:

Przeniesie się wersja z aktualizacjami?

No jak zaktualizujesz po zainstalowaniu z płyty to ci tak zostaje. Identycznie jakbyś zainstalował na konsoli

Opublikowano
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

No jak zaktualizujesz po zainstalowaniu z płyty to ci tak zostaje. Identycznie jakbyś zainstalował na konsoli

A polecasz do tego jakiś konkretny dysk, czy każdy podejdzie? 2Tb z USB 3.0 wystarczy?

Opublikowano
6 minutes ago, Lucky77 said:

A polecasz do tego jakiś konkretny dysk, czy każdy podejdzie? 2Tb z USB 3.0 wystarczy?

Podejdzie, ale jak chcesz z niego grać to musi to być SSD do PS5, albo ten specjalny xboxowy do Xboxa. Na tym usb możesz instalować i trzymać gry, ale nie grać

Opublikowano
29 minut temu, Czoperrr napisał(a):

nie znam tej historii

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Podejdzie, ale jak chcesz z niego grać to musi to być SSD do PS5, albo ten specjalny xboxowy do Xboxa. Na tym usb możesz instalować i trzymać gry, ale nie grać

Właśnie o to mi chodziło, dzięki. Zależy mi, żeby mieć całe, zaktualizowane gry wraz ze wszystkimi dodatkami na dysku zewnętrznym. Zauważyłem, że archiwalne dodatki, nawet te wykupione, też potrafią wyparować z PSN. No to czeka mnie trochę zabawy.

Opublikowano
18 minut temu, Homelander napisał(a):

Żeby Lucek kupił 

:kaz:

Opublikowano
28 minutes ago, Square said:

To po chuj ta płyta?

Przecież to nie pierwsza gra z takim problemem. Np. Hogwarts Legacy także w wersji PS5 musi pobrać dane z neta bo z płyty pograsz ale tylko tutorial.

Opublikowano

Ile jest takich gier na Ps5? Większość nadal zawiera samą grę na płycie.  Rysław przy Prince of Persia już o tym mówił i że wybiera PS5 jak ma wybór. 

Opublikowano
4 minutes ago, iluck85 said:

Ile jest takich gier na Ps5? Większość nadal zawiera samą grę na płycie.  Rysław przy Prince of Persia już o tym mówił i że wybiera PS5 jak ma wybór. 

No jest ich więcej bo PS5 obsługuje dwuwarstwowe płyty Blu-ray a Xbox nie, chcieli przyoszczędzić.

Gry można sprawdzić tutaj:

https://www.doesitplay.org/

Opublikowano

Jest więcej, bo i samo Ps5 ma więcej gier. 

Xboxa trzeba rozdzielić, a konkretniej rozdzielić One od Series X. Ale i tak odsetek gier które nie wymaja ściągania z neta jest mniejszy. 

Opublikowano

No bo Xbox nie obsługuje 100GB płytek więc mniej gier się mieści a wydawcy szkoda kasy na dołożenie płyty do pudełka. Są też wyjątki na korzyśc Xboxa jak DLC do CP2077 gdzie na PS5 jest do pobrania a na Xboxie w pudełku. Już pomijam w granie w wersje 1.0:dafuq:

Opublikowano
10 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Przecież to nie pierwsza gra z takim problemem. Np. Hogwarts Legacy także w wersji PS5 musi pobrać dane z neta bo z płyty pograsz ale tylko tutorial.

SW Survivor, wszystkie nowe CoD-y (nawet kampanii nie zagrasz), Gran Turismo 7, najnowszy Asasyn...

ale i tak te pudełka to sztuka dla sztuki, bo graj sobie w taką Mafię 2 DE bez pobierania, czy trylogię GTA. a skoro mogę jednej gry na której mi zależy nie mieć w pudełku, to mogę nie mieć innej, a tym samym żadnej, bo po co mi takie wybiórcze zbieranie

Opublikowano
5 minutes ago, krzysiek923 said:

SW Survivor, wszystkie nowe CoD-y (nawet kampanii nie zagrasz), Gran Turismo 7, najnowszy Asasyn...

ale i tak te pudełka to sztuka dla sztuki, bo graj sobie w taką Mafię 2 DE bez pobierania, czy trylogię GTA. a skoro mogę jednej gry na której mi zależy nie mieć w pudełku, to mogę nie mieć innej, a tym samym żadnej, bo po co mi takie wybiórcze zbieranie

Plus taki, że możesz je kiedyś odsprzedać albo nie znikną ci z konta po randomowym banie... No i cena, cena w pudełku jest niższa. Przyszłego Xboxa będzie sens kupić tylko jeśli ktoś korzysta z Gamepassa bo kupowanie cyfry w pełnej cenie nie ma sensu, a zabawa z VPN już się skończyła.

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Przyszłego Xboxa będzie sens kupić tylko jeśli ktoś korzysta z Gamepassa bo kupowanie cyfry w pełnej cenie nie ma sensu, a zabawa z VPN już się skończyła.

kupuję w cyfrze i nie bawiłem się nigdy w vpn, a nie muszę kupować w pełnej cenie, chyba, że wyjątkowo będę miał ochotę na jakąś grę już teraz. akurat w przypadku ms nie boję się o bezpieczeństwo moich cyfrowych gier, wszystko można im zarzucać, ale możliwości pobierania ci nie zabiorą.

Opublikowano

Kolejna zaleta (jedna z niewielu) cyfry to cisza, jak mnie wkurwia PS5 jak uruchamia napęd w losowych momentach, straszny odrzutowiec. Jak gram w coś w coś z płyty i w cyfrze na przemian to i tak wolę tą płytę wyciągnąć. Na Xboxie lepiej to działa.

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

jak mnie wkurwia PS5 jak uruchamia napęd w losowych momentach, straszny odrzutowiec

Hmm, mój FAT nie miał problemu z napędem, ale w sumie chyba pięć gier na płytach odpalałem (3 PS4, 2 PS5).

Opublikowano

Właśnie ogrywam Ragnaroka z płyty i napęd się włącza u mnie tylko na chwilę podczas włączenia gry później się nie włącza w ogóle.