Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

To gunwo będzie jak z drajwklabem, ciągle powraca XD yebać ten sea of shit.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o porównywanie bazy posiadaczy PS4 i X1 w porównaniu do wyników sprzedaży.

Tak czy inaczej wychodzi na to, że SoT jest wtopą na każdym polu. Gdyby było inaczej MS pochwalił by się konkretnymi liczbami, a robi dokładnie to samo co Sony w poprzedniej generacji. Zaorać to (pipi).

Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał:

Acha, wszędzie podają liczbę graczy xD

Typowy MS, nie raz już sprzedaż gier liczyli wraz ze stanem magazynowym większych sieci handlowych. 

W 90% przypadków każdy wydawca podając liczbę sprzedanych gier mówi o liczbie sztuk puszczonych do dystrybucji czyli shipped i jest tak samo zarówno w przypadku MS, Sony, EA, Ubisoftu czy jakiegokolwiek innego wydawcy bo nie ma fizycznej możliwości żeby policzyć gry które opuściły sklepy na całym świecie. Robią to pojedyncze firmy jedynie dla poszczególnych rynków (NPD, CHART TRACK). Gdy jakaś firma zastrzega sprzedaż do klientów, to najczęściej są to zwykłe szacunki oparte np. O liczbę graczy logujących się na serwerach itp. Jedyną pewną liczbą jaką jest w stanie podać każdy wydawca to liczba kopii wysłana do dystrybucji.

Lata na forum, tysiące postów, a i tak poziom waszej wiedzy nie odbiega specjalnie od przeciętnego cebulaka, który w MM pyta się sprzedawcy czy na PS4/Xone zagra w nowego CoD'a ;)

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano

Mimo że większość firm podaje liczbę shiped to sony bardzo często podaje liczbę sold to consumers. A podawanie liczby graczy jest słabe i potrafi bardzo zakłamać rzeczywiste zyski firmy. Przykładowo kiedyś david cage poinformował że heavy rain osiągnął sprzedaż 2 milionów w ciągu 2 lat a zszokowało go że w gre zagrało ponad 6 milionów ludzi.

Opublikowano

Przecież każda duża firma co roku przedstawia inwestorom rozbudowane raporty finansowe, w których zyski, przychody, rozchody są opisywane bardzo szczegółowo. To, że janusze z forum PSX nie mają do nich dostępu nie znaczy, że nie istnieją :D

Opublikowano

Widzę, że beka z wyników sprzedaży największego crapa w historii majkrosoftu zmusiło największego spin doctora do zareagowania :rofl:

Opublikowano

Ani razu w tej dyskusji nie zabrałem głosu i piszę zupełnie o czym innym, no ale jak się nie wie co napisać, to się dopowiada, co nie? :)

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano

SoT, to będzie taki xboxowy drajwklab. Wszyscy o grze zapomnieli miesiąc o premierze, ale zawsze znajdzie się jednostka, co będzie broniła tych gierek do upadłego.

Opublikowano

Znac sie na tabelkach

So grooovy

Opublikowano
2 godziny temu, Ins napisał:

Podaj te liczby bez game passa to będziemy mogli mówić o najlepiej sprzedającym się IP.

Co do drugiego pytania: ludzie to debile, a gra jest gównem przeokrutnym. Najgorsze nowe IP jakie MS stworzył. Lepiej bawiłem się przy Too Human (mimo, że długo nie wytrzymałem). 

Scalakowałem i nieźle się bawiłem :) 

Opublikowano

Scalakowałem i nieźle się bawiłem [emoji4] 

Ziom, Ty calakowałeś największe gówna dla punkcików i jeszcze mówiłeś, że to nie takie rzadkie (pipi), tylko całkiem twardy stolec.

Opublikowano
Godzinę temu, milan napisał:

Znac sie na tabelkach

So grooovy

jeden kocha matematykę, drugi tabelki :dunno: 

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał:

I bardzo dobrze

No co Ty Zbyszku gadasz? Remake Vampire Rain albo Deadly Premonition brałbym w ciemno. Nowa strona więc 100% prawda objawiona.

Edytowane przez Mani

Opublikowano
5 godzin temu, Ins napisał:

Nie pamiętam, kto i dokładnie jak ale była śmiechawa ze sprzedaży God of Wara i porównania do Sea of Craps. Jak komuś się chce to może posprawdzać.

No dokładnie tak było. Wiaderko podniosło 2 bańki xboxowców na 35 mln sprzedanych konsol, gdy tymczasem niebieska hałastra (75 mln sprzedanych PS4) niechętnie odrywając się od FIFY, CoD-a i Fortnite`a postanowiła w liczbie 3 baniek zakupić przygody Łyska&Guvniaka w okolicach Oslo. Jak wygląda z matematycznego punktu widzenia ta proporcja? Niech to wszystkim wyjaśni Carl Friedrich Gauss tego forum, czyli milan:notbad:

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

Myślę że wniosek jest jeden, konsola sony wygrywa u inteligencji i wśród głupców. Czarek nie dośc że głupi to jeszcze ma głupsza konsole.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
5 godzin temu, suteq napisał:

naprawde nie macie ciekawszych rozmów w wojenkach tylko jakies guwno na 68?

Niestety nic lepszego ostatnio nie ma na xboxie

PVEdofS.gif

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Ciekawe ile stron  jeszcze potrzeba, żeby Czarek złapal że te 2 banki to także game pass liczony z 2 miliardami pecetów na całym świecie.

Odkąd gry MS mamy w Windows Store Microsoft zalicza nieustającym pasmo sukcesów! Stay Of Decay 2 też napewno pobije wszelkie rekordy przez Game Pass za złotówkę xDDDDD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ta giereczka o piratach w wydaniach pudelkowych sprzedaje sie tragicznie. Nikt nie chce jej zamawiac. XD W sumie nie dziwota, nawet boty nie sa tak glupie i zdesperowane, by wydawac na to 250 zlociszy. 4 lata produkcji i marnowania zasobow ludzkich by ulamek botow i pececiarzy “skosztowal” nudnej gierki w ramach trialu Passa. 

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

o SoT to narazie perdola tylko klapy ale co sie dziwic- Bog Wojny na pchlim to trzeba czyms sie zajac do premiery Spidermona

Opublikowano

My sprzedajemy gry bo wiemy, ze juz za chwile wjedzie kolejna Bomba do ogrania. 

Jak na Xboxa trafi sie jedna perełka to kazdy ja trzyma jak najwiekszy skarb bo wie ,ze nastepnej moze niedoczekac.

:kaz:

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Patrząc na sonowców wyścigowców wystawiających masowo God of Wara na pchlim targu. To jestem pełen obaw jak Kratos by się sprzedał gdyby mieli możliwość ogrania go za 29zł  ;) 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Ale nie patrz na wszystko przez pryzmat swojej kieszeni. 

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.