Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

starh pierdzieli jak potluczony, argumenty jak u Macierewicza ze Smoleńskiem. Pewnie liczył na casualowego FPSa odpalił grę i dostał ostry wpierdol po czym sprzedał  :)

H5 to ostatni bastion takich FPSów na konsolach.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Guns n` Roses dał dziś w Gdańsku świetny koncert rockowy, za to Starh na temat H5 dał w CW zgniły koncert autyzmu. Tak to widzę...

:lapka:

Opublikowano

Uciekaj do łóżka bo cie mama nakryje, kare dostaniesz. No juz uciekaj

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

spróbuję wypunktować starha niczym asax i zloto

1) starh ty daunie xddddd

Opublikowano

Dawno mnie tutaj nie było. Wczoraj grałem troszkę w ryse (kiedyś w goldzie było i w końcu odpaliłem ). Gra wciągnęła mnie od pierwszej minuty ciekawa historia i fajny system walki. Zdecydowanie lepsze od takiego horizon zero dawn :ragus:

Opublikowano

Halo 5 na premierę działało jak guwno i botom nie przeszkadza, ale jak Driveclub po spaczowaniu jest goty gierką to jakoś ich nie obchodzi tylko śmieszkują, że 70 na meta

Opublikowano

Asax - kampania h5 w stylu "czworki"? Jeśli tak to wezmę może.

Opublikowano

Halo 5 na premierę działało jak guwno i botom nie przeszkadza, ale jak Driveclub po spaczowaniu jest goty gierką to jakoś ich nie obchodzi tylko śmieszkują, że 70 na meta

oho specjalista od gier na xbox one się wypowiedział

Opublikowano

jesli h5 na premiere dzialalo jak guwno to zal troche klapow ze nawet poziom guwna nie zostal u nich przez zadna gierke w multi osiągnięty

Opublikowano

Halo 5 mialem na premiere i multi dzialalo spoko. Chyba yakubu na youtubie obejrzal zle filmiki. No i gra bedzie lepsza na XOX day1 bo jako ze dziala w dynamicznej rozdzialce to bedzie chodzila czesciej/ciagle w 1080p nawet bez paczy od 343.

Opublikowano

moze yakubu pomylil halo5 z kolekcja szefa kuchni bo ta jak pamietam to mocno zyebana byla po multi w okolicach premiery

Opublikowano

moze yakubu pomylil halo5 z kolekcja szefa kuchni bo ta jak pamietam to mocno zyebana byla po multi w okolicach premiery

nawet na pewno specjalista od xboxa pomylił te dwie gry :) Za kolekcje szefa nawet ms przepraszał i darmowe halo odst dawał

Opublikowano

Sprawa robi się poważna, o jakim Halo pisze yakubu i komu sprzedał starh swój egzemplarz h5 na forum.

Starh jeszcze majaczył że donsterydo[*] narzekał na premierę a tu:

Pograłem już ponad 10h w Slayerze i wypadałoby jakoś opisać swoje wrażenia.

Pierwsze co rzuca się w oczy porównując do bety, to doskonałe dobieranie graczy po skillu. Fakt faktem, że jakimś dziwnym zrządzeniem losu gram teraz o niebo lepiej (może za sprawą przygody z Multi Girsa), ale przez ten czas ani razu nie trafiłem na ludzi, którzy odstawialiby mnie o kilka klas i byli nie do ruszenia.

Matchmaking. Nie da się o nim złego słowa powiedzieć. Wyszukiwanie to kwestia sekund, ładowanie mapy także bardzo szybkie.

Praktycznie nie ma słabych map, wszystkie prowadzą do rozgrywki na wysokich obrotach i jakoś kampienia jest bardzo mało. To prawdopodobnie zasługa tego, że dzięki nowym zdolnościom do konkretnych miejsc można dostać się na więcej sposobów niż dotychczas.

Wbrew temu co tutaj czytałem mały zasięg radaru to spory plus. Motywuje przecież do ciągłego ruchu i także ogranicza kamperkę. Nikt już nie siedzi za winklem czekając aż na odległość 30m jakieś czerwone kropki mu wskoczą. Przez to dużo większy nacisk jest postawiony na własną spostrzegawczość i obserwację.

Lagi? Przez 10h tylko raz widziałem jak ktoś się teleportował na moich oczach. 99,(9)% czasu to bezproblemowa rozgrywka.

:daddy:

Opublikowano

Tak wygląda foruming statha jeżeli nie może czegoś skopiować z gafa.

Opublikowano

Ta jest. W sumie się powinna spodobać ci skoro h4 było dla ciebie spoko. Dla mnie niestety to była smierć Halo, ale przy okazji H5, 343 pokazało, że jednak multi umieją robić. Starh co za ku,rwa kulfon xD

Opublikowano

Po koncercie ładnie się wyspałem, zjadłem śniadanko, wchodzę do CW, a Wy nadal dyskutujecie o kolesiu, który w swych autystycznych zwidach nie potrafi odróżnić Kolekcji Szefa Kuchni od Halo 5? :yao:

Opublikowano

Tak, myśle że będzie Ci się podobać 

zwiększona dynamika, rozwinięta mobilność Spartan, bardziej zróżnicowana gameplaywo kamapania niż w Halo 4 - te elementy zdecydowanie na plus. Jednocześnie kilka rzeczy kompletnie nie wypaliło, gra to kompletny bełkot fabularny, starcia wciąż nie mają tej sandboxowej głębi z oryginalnej trylogii i całkowicie zbędny squad base mechanics.

Opublikowano

To może jak nie ma pojęcia o czym mówi niech zwyczajnie siedzi cicho? 

A Starh widzę dobrze płynie, psycholog się znalazł, wczoraj nie wystarczyła mu moja osoba to jeszcze do Halo się do(pipi)ał, niestety szybciutko go Panowie wbili w ziemię i ten argument z Polską społecznością, rozumiem, że 10 botów z PL to wyrocznie jakie Halo jest xD

Opublikowano

to ja skopiuje swoją wypowiedź

tak odnośnie multi to w trakcie tej premiery stwierdziłem dwie rzeczy.

1. nigdy nikt wszystkim nie dogodził

2. przy każdej premierze Halo jest tona narzekania

dla mnie to już 3 premiera pełnoprawnego Halo (Halo Reach, Halo 4 i Halo 5, w Halo 3 nie grałem od początku) i znowu widzę malkontenctwo w sieci. Nie mówię że jest ono niesłuszne, ale mam też wrażenie że cokolwiek by 343i nie zrobili to będzie źle. Najlepiej jakby wszystko wyglądało jak Halo CE? Ja tylko przypomnę co się działo przy każdej premierze i z jakiego powodu był hejt

Halo CE - nowy multiplayer, więc narzekań nie było

Halo 2 - wywalili pistola i arkę, wrzucili BR i smg, gra stała się łatwiejsza

Halo 3 - BRka bez hit scana, śmiecie jak bubble shield do podnoszenia na mapie

Halo Reach - bloom, armor lock i chuyowe mapy

Halo 4 - perki, armor abilities i infinity slayer

nic więc dziwnego ze i przy Halo 5 są narzekania, bo taka już tradycja od 10 lat :) Powiem od razu że mnie też się trochę rzeczy nie podoba

1. mapcykl, często się zdarza że wypada parę razy ta sama mapa

2. Regret. Zyebali totalnie tą mapę. Zmienili ją graficznie i teraz jest baaardzo nieczytelna, na dodatek nigdzie nie ma do podnoszenia BRki albo DMR, tylko jakieś covenantowe śmiecie których nikt i tak nie bierze

3. brak BR Slayer/Slayer Pro. Pistol może i jest dobry, ale i tak przegrywa z BRką. Nie mam ochoty biegać po mapie i szukać po kątach BRki albo DMR zamiast walczyć z przeciwnikiem. Ewentualnie niech wrzucą BRek i DMRek na mapie więcej, bo te leżące bolt shoty i storm rifle każdy ma w dup.ie.

4. Radar. Jest bezużyteczny kompletnie. Przy takiej dynamice powinien on być większy, tak jaki w Halo 4

5. Warzone jest spoko, ale 3 mapki to za mało

Poza tym wszystko jest MEGA

-Breakout jest osom

-gunplay najlepszy w serii, walenie perfectów jest uzależniające

-udźwiękowienie to prawie poziom tego co robi DICE

-dobre mapy, nie ma jakiegoś ewidentnego kupsztala jak Complex albo Adrift

-spartan abilities dodają grze uroku, zniszczenie kogoś ground poundem jest mega satysfakcjonujące. Dla mnie najbardziej użyteczne są jednak dopalacze, które odpalają się w trakcie skoku i używania smartlinka

- matchmaking chyba najlepszy jaki widziałem, możliwe że to z powodu ogromu graczy na Xbox Live, ale między meczami nawet ciężko wyjść się odlać  bo jak wrócisz to może się okazać że już walczysz na mapie

ogólnie dla mnie Halo 5 w kwestii multiplayera niszczy Halo 4 i Halo Reach. Czy jest lepszy od bardziej tradycyjnych Halo 2/Halo 3 to ciężko mi powiedzieć. Jest inny i tyle. Póki co największym problemem są playlisty które z czasem się zmienią. No i skoro jest forge to niech wrzucają do matchmakingu jakiegoś ciekawe konstrukcje, bo pierdolone dauny 343bola wrzuciła chyba najsłabszą mapę z bety - Orion :niedobrze: :niedobrze: :niedobrze:

tutaj mój gameplay, jeden z lepszych meczy

to mój post z premiery

Słabe serwery, zrywane połączenia, (pipi)owy balans, pełno randomów na serwerach, brak polskiego community, z którym można normalnie pograć, najgorsze mapy w serii, flagowa gra z dynamiczną rozdzielczością nietrzymającą 1080p, nawet 900p w 2017 roku. MIKROTRANSKACJE, brak wsparcia M$.

W porównaniu do H3 to jest GÓWNO. Lepiej już orać w Remaster niż gejlo 5.

A i najważniejsze - pokazywanie tej gry jako e-sportówki :dynia:

Grałem na premierę i wtedy były jaja, gierkę miałem co może potwierdzić kilka osób na forum. Nawet ją tutaj sprzedałem na pchlim. 

W dniu premiery i kilka tyg po niej ta gra to była (pipi) parodia i taka jest prawda. Nawet największe boty pokroju Drona czy Mazzeo narzekały w taki sam sposób na H5. Polecam cofnąć się do okolic premiery i poczytać forum.

gdybyś miał rozum i godność człowieka to po takiej wtopie byś opuścił forum

kurwa co za typ, nie wierzę

Opublikowano

Ten już zapomniał jak narzekał na live na gierkę, a na forum pisał peany.

Co za typ xD

Opublikowano

a czy forumek to live?

Opublikowano

Ten już zapomniał jak narzekał na live na gierkę, a na forum pisał peany.

Co za typ xD

Mazzeo potwierdzasz?

Opublikowano

Pean (klas. gr. παιάν = paian) to pieśń dziękczynna lub triumfalna wywodząca się z tradycji starożytnej Grecji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.