Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

PJONA BOTY

SAoMHrz.gif

Nie bardzo już zostało z kim przybijać te pjony.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 501,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Myślę, że polska jest bardzo niewymiernym rynkiem w stosunku do krajów europy zachodniej czy usa i ta konsola naprawdę może się dobrze sprzedać, jak gry będą wyglądały dużo lepiej niż na pro. W końcu na pecetach ludzie zmieniają karty graficzne po 2 koła co rok, to samo ze smartfonami, to na konsole też ich będzie stać jak dostaną nową jakość.

Nawet na niemieckim amazonie, gdzie rządzi Sony, Scorpio jest na 1 miejscu bestsellerów, także tego.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Tylko pytanie, czy dostaną. Z czystej sympatii do xboxa ciężko przechodzi mi to przez gardło, ale po zobaczeniu w akcji U4 i Bez Dałna, spoglądam w stronę skorpiona i nie widzę tej nowej jakości.

Przecież jakby np. taki Crytek się do tego dorwał, o boże.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Do premiery jeszcze 2 miechy, imo jeszcze mają trochę czasu, żeby ruszyć z paczowym hajpem, jak pokażą tydzień przed premierą na digital foundry wieśka 3 na ultra w 1080p/60fps to wielu ludziom wystarczy, żeby pobiec do sklepu. Na smartfonach dużo mniej pokazują i ludzie biegną, a nowe szajsungi S kosztują więcej niż 2k

Opublikowano

Akurat w tej generacji wszystko jest możliwe.

Poza tym Patcher powiedział, że to się nie sprzeda (to samo mówił o swithu). Wniosek jest prosty - sprzeda się jak ciepłe buły.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Do premiery jeszcze 2 miechy, imo jeszcze mają trochę czasu, żeby ruszyć z paczowym hajpem, jak pokażą tydzień przed premierą na digital foundry wieśka 3 na ultra w 1080p/60fps to wielu ludziom wystarczy, żeby pobiec do sklepu. Na smartfonach dużo mniej pokazują i ludzie biegną, a nowe szajsungi S kosztują więcej niż 2k

Trochę Cię poniosło xone x jest na to za słaby, prędzej spodziewałbym się łatki z upscalingiem do 4k i w miare stałych 30 klatek.

Opublikowano

A najbardziej sprzeda się konsola Xbox one S w barwach minecrafta, bo community lat 10-16 + pawcio dostaną na gwiazdkę w zestawie z majnkraftem. Spencer celuje benisem tam gdzie sony w życiu by się nie skapneło, że można duża kasę wydoić od stulejarzy oraz bogatych starych pryszczatych guwniaków oraz

pawcia  

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Myślę, że polska jest bardzo niewymiernym rynkiem w stosunku do krajów europy zachodniej czy usa i ta konsola naprawdę może się dobrze sprzedać, jak gry będą wyglądały dużo lepiej niż na pro. W końcu na pecetach ludzie zmieniają karty graficzne po 2 koła co rok, to samo ze smartfonami, to na konsole też ich będzie stać jak dostaną nową jakość.

Nawet na niemieckim amazonie, gdzie rządzi Sony, Scorpio jest na 1 miejscu bestsellerów, także tego.

Konsola jednak przyjęła się za symbol wygody, więc czasami w salonie jest miejsce na jedną (a w pokoju czasami na drugą). Tak przynajmniej wynika z odpowiedzi znajomych z USA, z którymi gram w pewną androidową p2w. Niemniej w USA panuje spory sentyment do Xboxa i generalnie hamburgery podzieliły się na obozy: "wystarczy mi Xbox One" i "kupię XoX-a". Osobiście uważam, że sprzeda się całkiem przyzwoicie, choć ostatecznie sumarycznie Xbox nie dogoni PS4 i PS4Pro. Teoretycznie mógłby mocno dać kopa marce, ale nie zapowiada się by MS planował pompować kasę w tytuły eksluzywne, w związku z czym będzie polegał na dealach z 3rd party. Akurat ostatnio ex'y są trendy, w czym pomaga i trwająca od ponad pół roku passa świetnych ex'ów na PS4 i kopiące zady ex'y ze Switcha. Tutaj Xbox wypada najsłabiej i chyba może się na tym sporo przejechać. Ludzie bowiem nie porzucą Xboxa One, wbrew pozorom ten skok graficzny nie będzie miał aż takiego znaczenia, bo zmienił się profil typowego gracza konsolowego. I dlatego np. Switch może odnosić sukcesy, pomimo iż technologicznie jest w tyle. I znowu sprawdza się stara zasada branży - najczęściej wyścig zbrojeń generacji nie wygrywa najsilniejszy sprzęt. Bo nie o moc w tym wszystkim chodzi ;)

Opublikowano

interakcja ze światem na poziomie Gears of War 2006.

No czyli jak w halo 5 i gears of war 4 :yao:

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

No to oczywiste, że przez pierwszy miesiąc, może dwa, coś tam się więcej sprzeda. Ale po tym okresie wszystko wróci do normy.

Opublikowano

Dokładnie, jak będzie brakowało xoxa w sklepach pół roku po premierze to można rozmawiać o sukcesie.

Opublikowano

quantum break tez swojego czasu byl 1 na amazonie, na co sie to przełożyło kazdy wie

no ale niech sie sprzeda, moze wtedy poczują wiatr w żagle i zaczna znowu inwestować we wlasne studia

poki co jedyny prawdziwy ex od Microsoftu który trafia w moje gusta bedzie pc only xd

Opublikowano

interakcja ze światem na poziomie Gears of War 2006.

No czyli jak w halo 5 i gears of war 4 :yao:

porównywanie interakcji w liniowych strzelankach-korytarzykach do open worldowego guwna po którym więcej biegasz od misji do misji niż się coś dzieje

niewyspałeś się czy co?

Opublikowano

No to weź mi napisz teraz rozprawkę o tym, jak mesjasz Wiesiek gniecie Horizona pod względem interakcji ze światem. Czekam z niecierpliwością :yao:

Opublikowano

jeszcze ta dbalosc o szczegoly w horizonie....np palaca sie woda bo jest w niej paliwo z rozwalonych dinobotow

zreszta w horizonie dinoboty potrafia niszczyc otoczenie - drzewa, murki, male szalasy, polski mesjasz nawet tego nie ma

Opublikowano

No to weź mi napisz teraz rozprawkę o tym, jak mesjasz Wiesiek gniecie Horizona pod względem interakcji ze światem. Czekam z niecierpliwością :yao:

Wiesiek? Wyje,bane, nawet nie grałem :lapka:

Teraz Zeldunia na tapecie :fsg:

Jeśli zaś chodzi o interaktywność to dałoby się napisać nawet o tym, jak Tetris gniecie Horizona pod tym kątem.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Jak tych zielonych obszczymurow boli ten Klejnot Generacji na 89%. U nich to co najwyżej mogą przesunąć premierę crapdown i odpalić jedyną grę z tego roku, gejlo wars, mocarne 7/10. Nawet Spencer was się wstydzi, ale trzeba golic frajerów.

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Wiesiek to tam ch,uj ale Zelda tak wciąga dupom Hurajzona, że mocniej sie nie da

Opublikowano

Yeti - nikogo to (pipi)a nie obchodzi

że wysłałeś ten post z jakiegoś VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Yeti - nikogo to (pipi) nie obchodzi

że wysłałeś ten post z jakiegoś VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

i to co w ogole tam wysmarował też 

Opublikowano

Prawda? E-e, my nie lubimy prawdy.

Opublikowano

który to juz raz xD czaszka.gif

Ostatni.

giphy.gif

Opublikowano

Zakład o konto?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.