Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

https://youtu.be/1trthHKhKSg?t=6m56s

Wyjaśnione jak dzieciuchy grają. Jak włączył na chwilę tekstury to startu nie mają nawet  do tych gorszych z konsol, a płynność dwa razy lepszą mam u siebie na upłynniaczu w tv.

o co chodzi z tym uplynniaczem ? Care to elaborate ?

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 528,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Niektóre telewizory mają wbudowaną funkcję generowania klatek pośrednich przez co obraz wydaje się płynniejszy lecz wygląda to dość sztucznie. Nazywane jest to efektem teatru/opery mydlanej. W panasonicach funkcja ta nosi nazwę inteligent frame creation. Suwakiem się to ustawia. Minus jest taki, że od czasu do czasu powstają dość widoczne artefakty  na obrazie. Nie mówiąc już o zwiększeniu laga. Osobiście mam tą funkcję wyłączoną. Obraz jest wg mnie nadpłynny :) 

Opublikowano

Granie na PC w dzisiejszych czasach :yao:

Tam nawet k*rwa w betach gry pojawiają się cheaterzy (vide beta nowego Call of Duty), nie wspominając o 90 % portów z konsol które mają jakieś problemy, a to optymalizacja (np. Dishonored 2), a to producent sam pctowych frajerów banuje za to że nimi są (vide Destiny 2), a to handel kluczami wątpliwego pochodzenia że nawet twórcy wrzucają swoje gry na torrenty (vide Darkwood). To jest najgorsze szambo. PC tylko do starych gier, reszta do zaorania i wyśmiewania ;)

Opublikowano

https://youtu.be/1trthHKhKSg?t=6m56s

Wyjaśnione jak dzieciuchy grają. Jak włączył na chwilę tekstury to startu nie mają nawet do tych gorszych z konsol, a płynność dwa razy lepszą mam u siebie na upłynniaczu w tv.

o co chodzi z tym uplynniaczem ? Care to elaborate ?
Nie zaczynaj tylko tego xD

Gość myśli ze tv mu robi 60fps z 30.

Ps

Sajmon już to ładnie wytłumaczył, w skrócie robi to więcej zła niż dobra.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

[...]

4. Jesli porownujesz sprzet za 1.5 do sprzetu za 4, to ja gratuluje. Oczywiscie nie porownany gier na lapku z 2013 za nawet 2kola, bo one sie po prostu nie uruchomia, nieprawdaz ?

No generalnie konsola też nie kosztuje 2 koła na premierę, bo trzeba mieć jeszcze odbiornik telewizyjny, w przeciwnym wypadku nie wyświetlimy obrazu. Lapek za 4 koła, to wydatek taki jak konsola i TV z niskiej/aspirującej do średniej półki.

[...]

Eee.. a komputer to do czego podłączasz, jak nie do monitora/TV? Do ściany? I chyba nie chcesz nam wmówić, że lapek za 4koła będzie miał grafikę XOX/PS4 Pro? Co ja czytam...

Opublikowano

Ale na tym forum jest biedaków co stać ich tylko na utrzymanie jednej konsoli xD

Dorosłe chłopy a siano w głowie :/

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że wydawanie middle-gena który do zaoferowania ma nieco większą moc dla multiplatform i kompatybilność wsteczną, jest mocną patologią dla branży. To jest pójście na maksymalną łatwiznę, a jeśli się taka taktyka sprawdzi (oby nie) to w kolejnej generacji dostaniemy ubi-ea-games playery a nie konsole  z prawdziwą tradycją biblioteki różnorodnych exów od wewnetrznych studiów :/ Tak kretyni, karmcie raka, to przerzuty zaj*bią tą branżę.

Mam nadzieję że xboxox okaże się wtopą, bo wtedy będzie powrót do wciąż całkiem fajnego statusu quo, a nie stworzy się nowy bardzo ch*jowy i wywodzący się z piecykowego szamba trend...

Opublikowano

niesamowita sprawa ten xox

Opublikowano

rak na stacjonarkach w postaci middlegen zaczelo twoje sony prosiakiem (i to bez kompatybilnosci wstecznej), tak samo jak pierwsze probowalo zaoferowac konsole bez uzywek i nosnika (psp go)

Opublikowano

rak na stacjonarkach w postaci middlegen zaczelo twoje sony prosiakiem (i to bez kompatybilnosci wstecznej), tak samo jak pierwsze probowalo zaoferowac konsole bez uzywek i nosnika (psp go)

Żeby w to wierzyć, trzeba być albo betonem albo nie znać się na branży. Tak, Sony zaczęło, a MS powiedział: "No trudno, zepsuli branżę, musimy wydać xboxoxa". Ale ty jesteś naiwny, szkoda słów.

To MS jest pod ścianą, mają przegraną generację, więc to logiczne że musieli coś zrobić. Ale jak chcesz, to wierz sobie w bajkę jak to złe Sony w najlepszej sytuacji od dekady pragnie wydawać middle-gena by samemu sobie zaszkodzić :yao:  Aha, generalnie to jestem też za tym by PS 4 Pro też się słabo sprzedawało.

Wracaj do tego swego Nintendo, które przecież nie wydaje śmiesznych i kiepsko przyjmowanych konsol   ;)

Opublikowano

Na dobrą sprawę to od czasów SNESa Nintendo nie wypuściło ani jednej niszczącej system stacjonarki.

N64? Kilka dobrych gier, które jakoś specjalnie się nie sprzedawały i nie przetrwały próby czasu przez rozmytą breję na ekranie oraz 10-15fpsów.

GCN? Poza kilkoma exami, badziewnie zrobione multiplatformy - większość owszem wyglądała lepiej niż na PS2, ale jednak Xbox ze swoją mocą był wtedy najlepszą konsolą do multiplatform.

Wii? Znów exy w śladowych ilościach i masa shovelware - konsola się świetnie sprzedawała ale nie wśród graczy, a dzieciarni co chce grać w kucyka pony albo inne barbie zwiedza świat.

Wii U? Dramat. Może ze 30 gier dla gracza, reszta to śmieci i ubogie porty gier multiplatformowych.

Switch? No, byłem zajarany, ale teraz widzę, że zaczął się trend wypuszczania pudełkowych indyków w cenie typu 39.99$, kiedy gra jest warta max 5 dolarów i była dostępna lata temu w pięciu humblebundlach. Jest jednak światełko nadziei, bo japończycy robią ciekawy support.

Za to GB/GBA/NDS/3DS? Wspaniałe konsole.

Edytowane przez ping

Opublikowano

mendrek sony nie raz mowilo ze prace nad pro zaczelo w momencie premiery ps4 ale oczywiscie ty jako jedyny na swiecie wierzysz, ze sony w rok stworzylo prosiaka jak sie nagle dowiedzialo, ze microsoft planuje scorpio by nie zostac w tyle i wypuscic go szybciej pomimo, ze nawet twoja firma guru wiele razy temu zaprzeczala, no ale teorie spiskowe z myslowic najlepsze xd

Opublikowano

Boże jakie te Sony dobre, złowieszczy Microsoft wpadł na pomysł middlegena, więc żeby ratować portfele i sumienia graczy, Sony wydało middlegena przed diabłem z Redmond. Co za firma!

Opublikowano

Szkoda tylko że grafika nie poprawi tego że gearsy 4 to najgorsza numeryczna część serii.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że wydawanie middle-gena który do zaoferowania ma nieco większą moc dla multiplatform i kompatybilność wsteczną, jest mocną patologią dla branży. To jest pójście na maksymalną łatwiznę, a jeśli się taka taktyka sprawdzi (oby nie) to w kolejnej generacji dostaniemy ubi-ea-games playery a nie konsole  z prawdziwą tradycją biblioteki różnorodnych exów od wewnetrznych studiów :/ Tak kretyni, karmcie raka, to przerzuty zaj*bią tą branżę.

Mam nadzieję że xboxox okaże się wtopą, bo wtedy będzie powrót do wciąż całkiem fajnego statusu quo, a nie stworzy się nowy bardzo ch*jowy i wywodzący się z piecykowego szamba trend...

To juz sie niestety stalo panie kolego..wystarczy poczytac komentarze na necie..czy to pod fimikami DigitalF Candyland itp 

baaa..nawet to forum xD

Opublikowano

Ej serio - czytam to wasze tłumaczenie Mendrkowi już 3 raz w CW że Sony zaraz po premierze PS4 już myślało nad Pro. Ostatnim razem nawet wywiad był wklejony a on dalej to samo a Wy to samo :facepalmz:

Opublikowano

0:40 - 1:04

Pięknie Koks rozjechał piecyka ultra :banderas:

Oby tak dalej  :i_am_so_happy:

No skoro PC nie dostał lepszych tekstur, które trafiły na xone x to ciężko, żeby lepiej wyglądał.

Przecież sli 1070 miażdży tą konsolę w przedbiegach, taka konfiguracja wymaga mega CPU i tu wychodzi przewaga konsoli, która wyjdzie z 3x taniej.

Opublikowano

mendrek gra na nich jak na skrzypcach 

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że wydawanie middle-gena który do zaoferowania ma nieco większą moc dla multiplatform i kompatybilność wsteczną, jest mocną patologią dla branży. To jest pójście na maksymalną łatwiznę, a jeśli się taka taktyka sprawdzi (oby nie) to w kolejnej generacji dostaniemy ubi-ea-games playery 

Co poradzisz ? Skonczyly sie czasy dokladania do konsol na premiere, wiec zadna nowa konsola nie bedzie szokiem technologicznym, zeszli z ceny bo im produkt tanszy tym bardziej masowy, a kase robia na uslugach itp, dla entuzjastow sa mid geny.

Mid geny bylyby zbawieniem w ostatnich latach zycia PS360, bo tamte konsole mialy mega CPU, a slaby RAM i grafike. Roznica bylaby powalajaca. Teraz to tylko podbijaja cyferki w seriach podzespolow.

Ja bym sie nie zdziwil, jakby np. Sony zapowiedzialo od razu PS5 Pro razem z PS5, jedne 599 a drugie 399. Jak sie zastanowic to tak byloby lepiej.

Ubisoft na przyklad narzekal, na slabe CPU, wiec nie wiem o czym mowisz.

Switch? No, byłem zajarany, ale teraz widzę, że zaczął się trend wypuszczania pudełkowych indyków w cenie typu 39.99$, kiedy gra jest warta max 5 dolarów i była dostępna lata temu w pięciu humblebundlach. Jest jednak światełko nadziei, bo japończycy robią ciekawy support.

To akurat zaden problem, wiekszym problemem jest czas pracy baterii, brak pada, mala pojemnosc, 900p i tak dalej. Switch zdecydowanie ma za duzo handhelda w sobie, w tej swojej hybrydowosci.

Opublikowano

No czas baterii w trybie stacjonarnym faktycznie bardzo przeszkadza.

Brak pada? Co?

900p to faktycznie problem, gry Nintendo od wielu lat słyną z powalającej jakości grafiki i dużo tracą, kiedy odejmie się im te piksele.

Opublikowano

Do tego to (pipi)one machanie konsolą jak debil, Rayos mnie skutecznie zniechęcił do mario swoją recką jak opisał w niej sterowanie.

Opublikowano

Jak ktoś szuka problemów to na pewno je znajdzie. Od Xboksa anulowany Scalebound przecież tyle osób odstraszył, wszyscy preordery mieli. Teraz machać Switchem trzeba w trybie handheld, też nie ma co brać. Ino Sony :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.