Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

no takie gorsze gta

gta v?

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddddddd

bluber żeby nie ogrywać exów ps4:

Yakuzę 0 zamawia w wersji ps3 z chiński krzaczkami i 2x niższym framerate

wyciąga w 2017 z szafy ps3, by grac w gorszą wersję Persona i Yakuzę HD xddddddddddd

gra w steamową wersję Automaty, której nikomu nie odsprzeda 

czeka 9 miesięcy aż wydawca Nioha łaskawi rzuci ochłapy pc śmieciom

ale steamowe Ori i Cuphead, nowa Zelda dostępna za free na emulatorze wii u i ubiegłoroczny MK8 to już turbo exy na +90% ziomeg  :pawel:

Nadal są to multiplatformy i nic z tym nie zrobisz also nic nie pisałem o Yakuzie (bo to słaba seria jest, spytaj Yakubu) a PS3 nadal mam podłączone do TV 

NAJWAŻNIEJSZE ŻE OFICJALNIE PRZYZNAŁEŚ ŻE CUPHEAD, ORI I ZELDA TO MULTIPLATFORMY WIĘC ZADANIE WYKONANE  :gsr:

Opublikowano

powinno sie pojawic nowe pojecie - multiplatforma ekskluzywna na dany ekosystem korporacji

Opublikowano

yakuza xddd najwiekszy trolling naszego forumka, dzieki chlopaki nabralem sie, kupilem, odpalilem, posmialismy sie ale moze skonczmy juz o tym crapie

U mnie tak samo. Kupiłem Yakuza 0 razem z PS4, bo niby mesjasz itd. 

Serio lepiej odpalić Netflixa, taniej i grafika jest ładniejsza.

Opublikowano

Historia zatacza koło. Sytuacja przypomina tą z lat  2002-2005. Sprawa jest oczywista - mówisz "konsola", myślisz "Playstation". Gdy rozmaiwasz z kolegami, to rozmawiacie o grach z jednej konsoli. Gdy idziesz do kolegi na multiplayera, to zabierasz dual shocka. Gdy jedziesz na giełdę, to pierwsze co słyszysz:: "jakąś grę na playstation dla pana może?". Nagle gdzieś pojawia się "farbowany lis", "pc wśród konsol", "koń trojański blaszakowców"- xbox. Oferuje lepszą grafikę i parę podkupionych ex'ów i 1st party, dziś  zapewne przeklinających dzień w którym się tak sprzedały, bo wiemy jak skończyły.

Ale co się dzieje? Kilku frustratów co im padły lasery po przeróbce kupuje xboxa, a reszta po prostu kontynuuje piękną tradycję kraju Playstation. Na ch*j komu lepsza grafika w multiplatformach? Liczyły się społeczność, piękne gry pokroju SOTC czy FF X, tradycja, zaufanie do marki która Nas wychowała i wychowywać chce dalej. Xboxa olano ciepłym moczem i MS szybko zamknął teatrzyk.

Konsola to NASZA tożsamość, NASI znajomi na kanapę i dalsi do online, to piękny widok gdy idziemy do sklepu i widziemy półki uginające się pod grami do wyboru na NASZĄ konsolę, to NASZE wspomnienia z markami które są z nami od lat, to wsparcie producenta dla NASZYCH starań, to gry na wyłączność które są NASZE, to NASZA pasja pielęgnowana której poświęcamy cenny czas. No właśnie. NASZA konsola. NASZA stara dobra i będąca od zawsze. NASZA czyli Playstation.

Drogi graczu, nie zapominaj z czego jesteś zrobiony...

9DvPdhF.jpg

No już dobrze dobrze Mędruś...już się Tobą zajmujemy...

Opublikowano

Odnośnie gier multiplatformowych to UBI ładnie ucięło assasyna na PS4 i PRO w dniu premiery XoX.

http://www.psxextreme.info/topic/115565-assassin’s-creed-origins/?p=4120470

Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

Największa beka jednak jest z DF, które zrobiło porównanie AC:O z Patcha 1.02 na PRO z XoX. Prawda jest taka, że osoby, które kupią teraz grę na ps4 lub Pro nie zobaczą jej w takiej jakości bo ubi obcięło aktualnie praktycznie wszyskto :yao: Draw distance, filtrowanie tekstur, oświetlenie...

Patch 1.02 wprowadzał HDR i wsparcie pod PRO, więc nawet granie z samej płyty bez patcha mija się z celem.

A gra chodzi tak samo jak wcześniej tj. płynnie.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Moze sie ogarna i odwroca jak Psiaki z TloU Remaster ( zabrali 4K 60fps, bo bylo 57-55 zamiast 60 :wallbash: ) i po kilku miesiacach naprawili z powrotem.

A jak nie to (pipi)ac ich, a dzis przejrzalem tego AC i moze by bral na Pro.

Serio lepiej odpalić Netflixa, taniej i grafika jest ładniejsza.

Serio yebac gre ktora ma wiecej contentu niz CODY razem wziete :D

Opublikowano

kto gra w yakuzy, ten na łeb zakłada rajtuzy

taka prawda

Opublikowano

image.jpg

Opublikowano

Sam wiesz, że Yakuza jest specyficzna. o z tego ,że ma masę kontentu jak wystarczy ,że  na chwile spuścisz wzrok z ekranu bo telefon zadzwonił i całą fabułę masz w strzępach , bo przegapiłeś jedna wypowiedz. A fabuła to klucz zabawy bitka i mini gierki to fajny dodatek.

Opublikowano

©o z tego ,że ma masę kontentu

Nie, nie i jeszcze raz nie, tak nie dyskutujemy. Chcesz sie boksowac gadaj z Daddym czy Mendrkiem. 

Opublikowano

Nie dość że nie ma exów, to jeszcze multiplatformy wyglądają gorzej niż na prosiaku.

świeczka.jpg

debil.jpg

Opublikowano

©o z tego ,że ma masę kontentu

Nie, nie i jeszcze raz nie, tak nie dyskutujemy. Chcesz sie boksowac gadaj z Daddym czy Mendrkiem. 

Czułem że przyczepisz sie do tego stwierdzenia. Uwielbiam Yakuzy to ,że jest w nich wiele do zrobienia. Ale przyznaj trzeba lubić i znać  japońskie klimaty aby wyciągnać z Yakuzy to co najlepsze. Trzeba trochę mang przeczytać i dram obejrzeć aby hermetyczność nie zabiła na wstępie. Dlatego napisałem co z tego ,że ma masę kontentu jak dla 70% grajacych to jakieś poboczne "gófienka" a nie ciekawe spojrzenie na japonie z lat 80 czy współczesną. Yakuza ma lepsza fabułę niż GTA ale trudniejszą do śledzenia wymagająca skupienia i kojarzenia faktów aby zrozumieć i czerpać z niej przyjemność.

Opublikowano

Ja to rozumiem, po prostu takie zarzuty mozna skierowac do kazdej gry na rynku. Do wszystkiego mozna sie tak doczepic, w mojej opinii.

Kazda gra ma okreslony schemat, ktory poznaje sie poprzez materialy promocyjne, mozna go akceptowac lub nie podejmujac decyzje o kupnie lub zaniechaniu, i tyle. Jak mawial klasyk " nie moje klimaty".

Poza tym, wymowka w stylu " podjalem decyzje bo niby mesjasz itp" moze budzic co najwyzej usmiech politowania, jesli ktokolwiek wezmie ja na powaznie. Traktowanie opinii innych osob jako rekojmi lub gwarancji jest ... rozbrajajaco naiwne.

Przeciez mowimy o serii, ktora jest cale lata na rynku i jej formula nie jest zadna tajemnica, no ludzie, to jest aberracja. Rownie dobrze mozna napisac ze Halo jest do d bo zadna z tego strategia turowa.

Jesli juz chcesz pozycjonowac pewna specyficznosc czy niszowosc Yakuzy jako wade, goraco apeluje o przeczytanie tematu i opinii osob, ktore akurat na Zero wsiaknekly w ten swiat, w ten styl.

Czy w Twojej opinii zmiana tego ucieszylaby takie osoby ?

Biorac to pod uwage, ja bym raczej okreslil to jako charakterystyke czy charakter.... i no wlasnie, jednemu podpasuje drugiemu nie, ale absolutnie nie zgodze sie, zeby jak to sie mowi - oceniac rybe negatywnie dlatego, ze malpa sie szybciej wespnie na drzewo.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Yakuzę obrażają jakieś mentalne gimbuzery. To przecież w pierwszej liniii spadkobierca po Street or Rage i Shenmue. Chodzona bijatyka w najlepszym wydaniu, w sadboxie i ze świetną fabułą. Ktoś kto wychowywał się na grach w latach 90, nie powinien mówić ani jednego złego słowa na tą serię...

Opublikowano

Yakuzę obrażają jakieś mentalne gimbuzery. To przecież w pierwszej liniii spadkobierca po Street or Rage i Shenmue. Chodzona bijatyka w najlepszym wydaniu, w sadboxie i ze świetną fabułą. Ktoś kto wychowywał się na grach w latach 90, nie powinien mówić ani jednego złego słowa na tą serię...

Miałeś dreamcasta lub xboxa i shenmue przeszedłeś?

Opublikowano

Serie, ktora mendrek poznal na ps4, a na pozyczonym ps2 i ps3 olewal cieplym moczem

Do mnie najwieksza wada serii jest fakt, ze w ogole sie nie rozwija i totalnie stoi w miejscu oraz ilosc dialogow i cutscenek, obok person to chyba jedna z wiekszych patologii jesli idzie o ilosc fsktycznego gameplayu na czas rozgrywki(nie liczymy oczywiscie vizual novelek)

Jeszcze gadanie, ze to sandbox bo pare ulic na krzyz (praktycznie kopiuj wklej w kazdej czesci) z porozrzuconymi na nich mini gierkami xdd

Opublikowano

Serie, ktora mendrek poznal na ps4, a na pozyczonym ps2 i ps3 olewal cieplym moczem

obok person to chyba jedna z wiekszych patologii jesli idzie o ilosc fsktycznego gameplayu na czas rozgrywki(nie liczymy oczywiscie vizual novelek)

Jeszcze gadanie, ze to sandbox bo pare ulic na krzyz (praktycznie kopiuj wklej w kazdej czesci) z porozrzuconymi na nich mini gierkami xdd

nie przypominam sobie byś płakał z tego powodu przy mgsach ficek. zresztą w odróżnieniu od nich, obie kompletuje się w czasie powyżej +120-150h, a zalicza w ~30-70. jakim cudem upchnęli tam tyle cut scenek? a nie może jednak jest tam również w co pograć, dla tych którym nie zależy by śledzieć jedynie fabułę

Opublikowano

oczywiscie ze mgsy tez sa przegadane, szczegolnie przez codek

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddddddd

bluber żeby nie ogrywać exów ps4:

Yakuzę 0 zamawia w wersji ps3 z chiński krzaczkami i 2x niższym framerate

wyciąga w 2017 z szafy ps3, by grac w gorszą wersję Persona i Yakuzę HD xddddddddddd

gra w steamową wersję Automaty, której nikomu nie odsprzeda 

czeka 9 miesięcy aż wydawca Nioha łaskawi rzuci ochłapy pc śmieciom

ale steamowe Ori i Cuphead, nowa Zelda dostępna za free na emulatorze wii u i ubiegłoroczny MK8 to już turbo exy na +90% ziomeg  :pawel:

Nadal są to multiplatformy i nic z tym nie zrobisz also nic nie pisałem o Yakuzie (bo to słaba seria jest, spytaj Yakubu) a PS3 nadal mam podłączone do TV 

NAJWAŻNIEJSZE ŻE OFICJALNIE PRZYZNAŁEŚ ŻE CUPHEAD, ORI I ZELDA TO MULTIPLATFORMY WIĘC ZADANIE WYKONANE  :gsr:

No tak i dlatego blacharze w tej generacji mają dużo lepiej - grają we wszystko z obu konsol :potter:

Opublikowano

No jak zwykle mijasz się z prawdą, bo w wiele tytułów z ps4 nie zagrają, z xboxa we wszystko.

Opublikowano

> blacharze

> grają

wybierz jedno

Opublikowano

No tak i dlatego blacharze w tej generacji mają dużo lepiej - grają we wszystko z obu konsol

xDDDDDDDDD

chyba na twitch.tv

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.