Skocz do zawartości

Rodzicielstwo

Featured Replies

Opublikowano
50 minutes ago, BRY@N said:

Jakie wkurwiające jest to, że dba człowiek żeby dzieciak nie był chory a pójdzie do żłobka/przedszkola gdzie jakiś debil przyprowadza dziecko w choroba zakaźną (bostonka) i masz weekend majowy w domu. Dodatkowo nie wiem po co te wszystkie regulaminy i zapisy "nie można przyprowadzać chorych dzieci" jak i tak nikt tego nie egzekwuje.

Trzeba jak ja, już 2 miesiąc siedzą w domu z dzieckiem i "pracuję". Mieliśmy dać od czerwca do żłobka ale nie damy bo w sumie nie ma źle i sobie radzę przy moim trybie pracy.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 183,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
23 minutes ago, BRY@N said:

Jak ktoś ma taką możliwość i dziecko pozwala na pracę to spoko ale nie zawsze się tak da/

Z tymi żłobkami to trzeba coś zrobić bo płaci człowiek 2k na miesiąc albo i więcej, a później dziecko i tak musi w domu siedzieć. Jakiś zwrot kasy powinien być.

Opublikowano

Niestety tak to wygląda a nie liczą tylko za wyżywienie. Niestety to babciowe/żłobkowe nie pomogło bo raz, że opłaty poszły do góry a dwa, że teraz i patole co siedzi w domu stać na żłobek a ich raczej nie obchodzi czy dziecko zdrowe czy chore.

Opublikowano

Siedzenie i praca z domu z dzieckiem, no jest w tym jakiś heroizm. Ja od świąt siedzę z żoną naprzemiennie w domu z małą, w dodatku od soboty sam po otrzymaniu kilku kichnięć prosto w twarz coś złapałem. Na szczęście mała już przy końcówce, bo gdybym miał wysiedzieć w domu całą majówkę to bym w łeb dostał. Ale z tym puszczaniem chorych glutów do przedszkola to fakt, u nas też bostonka się przewinęła, nas ominęło, ale jak szły kolejne informacje na grupie o tym syfie to z czasem się można przyzwyczaić, no bo jaki masz na to wpływ? Nawet jak w grupie rodzice trzymają rygor to i tak złapie na podwórku od innego gluta.

Opublikowano

Dzwonią że żłobka, mała wstała po spaniu i ma rumieniec.

Jedziemy na SOR w te kolejki i natłok dzieciaków- no jest gites. No ma rumieniec zakaźny, ale to już koniec, jak miała zarazić, to już dawno zaraziła. Może śmiało iść. Ale nie wysyłamy żeby nie było.

Mija tydzień, dzwonią, kaszel ma.

Lekarz na drugi dzień, czysta, nic jej nie jest, kaszel może być miesiąc nawet. Może iść.

Wyskoczyły jakieś krostki.....

A idź pan w c**j. Dobrze, że babcia na chodzie, dwa piętra nad nami i ma kto zostać.

Do tego te dzieciaki ukraińskie- tam nie wiedzą co to szczepienia. Jak cirex na wyspach, bo zawsze powtarzał, że nie szczepił dzieciaków. A choroby do nas wróciły po latach. Te place to jedno wielki siedlisko.

Nie wspomnę że coraz więcej zakażeń HIV/AIDS. Dziwnym trafem mamy wzrost po napływie sąsiadów ze wschodu. Prezerwatywa za droga czy co, no nie wiem.

Opublikowano

Ja antyszczepów po prostu nie rozumiem, a co do Ukrainców to powinno być tak że szczepisz siebie i dziecko najdalej 3 dni od wejścia do granic Polski i do tego momentu izolacja.

U nas w przedszkolu nie jest jeszcze tak źle, rodzice normalni i nie przyprowadzają chorych dzieci, ale wiadomo, wystarczy jeden debil i zarazi całą grupę

Młody od infekcji w Żłobku nabawił się przerostu migdała i musiał miec wycinany, teraz jest lepiej bo już jest starszy i byle co go nie poskłada ale i tak, od wczesnej jesieni do późniejszej wiosny jest masakra z tymi chorobami. W styczniu grypa A w marcu grypa B

Opublikowano

Do przedszkola to jest taki kalejdoskop. Wiem jak u innych. Chory, wróci i powtórka. Żłobek, przedszkole to ten najgorszy etap.

Jeszcze szybkość rozwoju. Rano wstaję, zero objawów i za 4h telefon, że dziecko bletka.

Ale ofcoz klasyk. wracacie do domu i jakby wyzdrowiało touche

Opublikowano

Co do chorób to my tej zimy cieszyliśmy się, że jesteśmy długo zdrowi. Od września zdrowi, aż przyszedł grudzień i nas załatwił na 2 miesiące. Jeszcze kurłą na święta do moich rodziców i tam córa (1r.), zaczynała mieć gorączkę i się okazało że na drugi dzień mamuśka była chora i starzy mieli do nas pretensje że przyszliśmy z chorym dzieckiem. A przecie na chłopski rozum tak szybko się nie zaraża - no i sami zapraszali w sumie. Dlatego nie chce mi się łazić do nich na święta, bo zawsze robią z igły widły, a ja już dzieciakami mam sporo na głowie, a jeszcze oni generują dodatkowe problemy.

Opublikowano

A to nie jest tak, że lepiej żeby gówniak za młodu się wychorował i wzmocnił na przyszłość a nie chować tak pod kloszem?