Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 262,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Tak, bo na 1,8 animacja i szczegóły będą inne, co pokazało Horiozn, GoW, U4, czy Spider. xDDDD

Co to bedzie na PS5, jak ND, SSM czy GG dostanie znacznie mocniejszy sprzęt, znów nowe standardy graficznie będą opisywane przez DF. :banderas:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Tak się jara graficzką w domu plejkrwa amator i CRT od Sony xD

Opublikowano

Yeti, ale te gry jeszcze nie wyszły. Nie maja nawet daty premiery, weź się uspokój człowieku.

Micro zrozumiał błąd, teraz inwestują ogromne pieniądze w studia wewnętrze. W listopadzie maja konfe - podobno maja na niej ogłosić otwarcie kolejnych studiów wew i to dużych. Ich polityka z (pipi)owej zmieniła się na na lepsza od Sony. Ja tam im kibicuje - Sony już miało monopol raz przed era ps3 i każdy pamięta te dymanie na premierze chlebaka...

Opublikowano

Ja pamiętam początek tej generacji i pomysły microsoftu po udanym x360 :pawel:

Ci to chcieli rozpruć odbyt.

5 minut temu, Ins napisał:

Tak się jara graficzką w domu plejkrwa amator i CRT od Sony xD

Ale daj głos jak śmieciarka wypuści coś na poziomie U4, o TLoU2 nie wspominam, bo byś siedział z kagańcem do końca generacji.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Już napisałem Ci jak bardzo rozśmieszyła mnie graficzka w U4. No ale spoko, za te dwa lata będziesz mógł się jarać TLoU 2 gdzie pewnie będzie scena jak panowie się pupe ładują.

Opublikowano
10 minut temu, YETI napisał:

Ale daj głos jak śmieciarka wypuści coś na poziomie U4, o TLoU2 nie wspominam, bo byś siedział z kagańcem do końca generacji.

Na poziomie U4? To przecież Girs 4 na biedaboksie wygląda lepiej od tej kompilacji rozmytych tekstur. No szanujmy się trochu.

Opublikowano
20 minut temu, YETI napisał:

Wydaję mi się, ze prędzej czy później taki model biznesowy przejdzie. Ludzie nie byli na to jeszcze gotowi.

zreszta patrząc na to z dzisiejszej perspektywy;”:

- nawet tu na forum, dużo osób kupuje gry w cyfrowych wersjach (coraz więcej)

- patche zajmują po kilkadziesiąt GB 

- RDR gra wymaga ponad 100gb i na bank cześć będziemy musieli pobrać z sieci.

- model biznesowy się zmienił, prawie wszystko kręci się online (nawet sp gry maja olbrzymie patche)

- gry multi pokroju fortnite królują (najwiecej graczy na ps4 i nic tego nie przebije)

- Sony zarówno jak micro (wzorując sie) idzie w rynek usług (ps now, które pewnie zamieni się w takiego game passa w czasie premiery ps5).

Powiedzialbym, ze po tych kilku latach to micro jest bardziej przyjazne konsumentowi - masz zwroty zakupów, lepszy support gwarancyjny, więcej promocji na konsole/usługi (nie ma co się dziwić). Wydaję mi się, ze przed premiera x1 tam w mikro wydarzyły się naprawdę zle rzeczy(takie jak w Sony przed ps3). Teraz pomału to odkręcając, podejmują walkę, ale tak naprawdę to już nie maja szans niczego większego ugrać - dlatego pakują dolary w studia, zakładają nowe i szykują się na 2020. Następna generacja będzie już bardzo wyrównana. Nie zmienia to faktu, ze xox warto mieć - najlepsza obecnie konsola do multiplatform i gier wyścigowych.

Edytowane przez Starh

Opublikowano
1 godzinę temu, creatinfreak napisał:

prosiak: ładna koleżanka, do której zawsze puszczałeś oczko
skorpion: modelki victorias secrets/ instagramowe laski/ brazzersy czyli jak kto woli IDEAŁ

mam nadzieję, że was wyjaśniłem :lapka:

Dałbym Ci plusa creat, ale nie dam z uwagi na to co wytłuściłem. Spójrz na moje zdjęcie. Widzisz tam coś ładnego po lewej stronie?:ragus:

Edytowane przez Czezare

Opublikowano
35 minut temu, Pacquiao napisał:

Na poziomie U4? To przecież Girs 4 na biedaboksie wygląda lepiej od tej kompilacji rozmytych tekstur. No szanujmy się trochu.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDF

Opublikowano
Godzinę temu, YETI napisał:

Grafika? No przecież najładniejsze gry wychodzą na PS4, spójrz tylko na te gify. Xbox ma Forze, a PS4, U4, Horizon, Spidera, GoW, Tlou2, GoT, poziom, który wyrobnicy z microsoftu nie osiągną na tej generacji, mimo że mają 6tfl.

(pipi)ANI NIEUDACZNIK, ANI GRAFIKI, ANIE GAMEPLAYU XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Yeti ale widziałeś te gry na xboxa chociaż, czy po prostu dostałeś taki przekaz z centrali aby pisać takie bzdury? 

jak nie możesz o tym pisać tu mrugnij w następnym poście, ok? ;) 

Opublikowano

Nie widział bo ma trudną sytuację umysłową

Opublikowano
6 minut temu, oni napisał:

Yeti ale widziałeś te gry na xboxa chociaż, czy po prostu dostałeś taki przekaz z centrali aby pisać takie bzdury? 

jak nie możesz o tym pisać tu mrugnij w następnym poście, ok? ;) 

U4, Horizon i cala resztę klejnotów generacji? Nie, nie widziałem na xboxie. Teraz (pipi)aniutcy będą wmawiać, że Girsy są ładniejsze od U4, Recore od Horizon, a crapdown od Spidera.

Opublikowano
14 minut temu, Starh napisał:

Teraz pomału to odkręcając, podejmują walkę, ale tak naprawdę to już nie maja szans niczego większego ugrać - dlatego pakują dolary w studia, zakładają nowe i szykują się na 2020.

Za pozno, za malo. Do konca zywota X1 bedzie juz tylko...Halo,Girsy,Forza (no, i Crackdown ).

Co bedzie w 2020, to sie zobaczy. Nie mam przeciwko MS obecnie, ale chyba niektorzy daja sie poniesc optymizmowi i sadza, ze przewage Sony da sie zalatwic od reki.

Nie, nie da sie.

Opublikowano
15 minut temu, YETI napisał:

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDF

Nie wiem z czego się śmiejesz skoro to jest prawda 

Opublikowano
44 minuty temu, Starh napisał:

Nie zmienia to faktu, ze xox warto mieć - najlepsza obecnie konsola do multiplatform i gier wyścigowych.

Jasne. Problem jest taki, ze za rok moga dac full pokaz kompatybilnie wstecznej Scarlet i moze sie okazac, ze wladowales sie na mine.

Opublikowano
Teraz, aphromo napisał:

Jasne. Problem jest taki, ze za rok moga dac full pokaz kompatybilnie wstecznej Scarlet i moze sie okazac, ze wladowales sie na mine.

Nowe konsole w 2019 są raczej mało realne 

Opublikowano
Teraz, aphromo napisał:

co

Opublikowano
2 minuty temu, Starh napisał:

Nowe konsole w 2019 są raczej mało realne 

Mowie o zapowiedzi. Sony wyda PS5 po marcu 2020, i wroci dumping cenowy. MS musi adekwatnie zareagowac.

Wsteczna jest pewna, wiec, czy warto ladowac sie w zakup elektroniki na 1.5-2 lata ?

Opublikowano

A niby czemu nie? Przecież żadnego cyrografu czy intercyzy nie podpisujesz. To kawałek plastiku. Ogra co chce przez te 1,5-2 lata i sprzeda. Ja w sumie też przez głupotę miałem już?9 konsol tej generacji wliczając w to wiiu i switcha :dynia: xD

Opublikowano
7 minut temu, creatinfreak napisał:

Ogra co chce przez te 1,5-2 lata i sprzeda. 

Mozna i tak, ale osobiscie nie lubie sie bawic w polsrodki.

Opublikowano
2 minuty temu, aphromo napisał:

Mozna i tak, ale osobiscie nie lubie sie bawic w polsrodki.

to dlaczego grasz na prosiaku? 

Opublikowano
22 godziny temu, Kyo napisał:

@oni patrząc na FH4 w 1080p i 60 klateczkach to ciśnie mi się na usta tylko jedno - na ch.uj mi 4K xD Serio w tej grze 4K mogło by nie być :D

P.S. Mogłem w moim poście napisać "dużo więcej". Tutaj raczej sobie nie porozmawiamy...

Rozdzielczosc 4k to dla mnie obecnie chyba porównywalny przeskok jak gry z HDR - ale niestety tylko PC. Te konsole to moga sobie w wiekszosci przypadków 4k wsadzić w dupe i jasne zdarzaja sie pojedyncze wyjatki , ktore dzieki sprawnym programistom wygladaja naprawde niezle (Motorsport 7, Gearsy, Ni No Kuni), ale reszta....  wystarczy odpalić jakakolwiek multiplatforme w Full HD na PC vs 4k na konsoli, by zobaczyć jakiej jakosci 4K mamy na konsolach - bez tekstur, z niskimi ustawieniami, przez co obraz wydaje sie jeszcze wiekszym rozmazancem niz Full HD, do tego czesto w 28 fpsach.

Ja wiem, ze to sa inne koszty (chociaz niektorzy tutaj w ciagu 3 lat kupuja 3 razy ta sama konsole - Xbox, Xbox One S, Xbox One X, a na PC za 3500 zl wiecznie twierdza, ze w zyciu by nie uzbierali), ale powaznie chcialbym zeby choc raz zrobili konsole Elite z cena rzędu 3500 zl i zeby miala jakakolwiek moc, jak nawet nie na natywne to niech bedziete 1440p, niech bedzie Full HD, ale ma byc 60 fpsow! niz robic pseudo konsole do 4K z 26 klatkach...

22 godziny temu, oni napisał:

Gier w natywnym 4K jest na XOXie zdecydowanie więcej niż wielu przewidywało. Widać tez jak MS mocno w to ciśnie bo wszystkie exy chodzą chyba w natywnej rozdzielczości.  

A jeszcze przed premierą Ficuś szerzył teorie ze nowy xbox jest za slaby na prawdziwe 4K i tylko w jakiś uproszczonych gierkach będzie to możliwe

Gears Of War na pewno nie działa w natywnym 4K, nawet na PC rozdzielczosci natywnej nie da sie ustawic, tylko skalowana, a i gdzies czytalem, ze MS mial problem z utrzymaniem rozdzielczość na konsolach (w multi czy singlu). 

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.