Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 262,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

W 2019 będziesz mógł to zrobić w poczekalni u kowala.

Opublikowano

MS w tej generacji nie zrobil chyba nic dobrze, od marketingu po (pipi)owa konsole z beznadziejnym zamulającym dashbordem nawet po 1500 aktualizacjach. Chcieli przenieść gry na Windowsa 10 i maja problemy z ogarnięciem Windows Store na którym jest pare gier na krzyz (jedyny plus ze szybko dziala). Byli lata swietlne przed Sony i zaliczyli taki regres ze patrzeć na to nie można i po tym wszystkim niektórzy nadal wierzą ze nowy projekt  im dobrze wyjdzie? xDDD

Edytowane przez easye

Opublikowano
37 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Heh, tez bym ograł ale niedokończona trójeczka skutecznie na to nie pozwala. :frog:

Trójka jest słaba. Dlatego nigdy nie kupiłem czwórki na One. Ale teraz ściągnąłem z game pass, żeby zrobaczyc jak wygląda w 4K i wciągnęła mnie jak bagno. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

trojka nie jest slaba 

Opublikowano

Tragiczna jest jak czwórka

Opublikowano

No na zwyklaczku nie tykaj, bo słabiutko wygląda xd

Opublikowano
8 godzin temu, hav7n napisał:

Isis znalazl 10 do skladek na store ktorego nikt nie uzywa ale pograc caly czas nie ma z kim xd

:daddy:

izi nie ma czasu grać, pisze właśnie kolejny poradnik do gier na PC żeby inni gracze mogli gry odpalić

xcloud? przypominam że $ony też rozwija ps now, teraz będzie wojna w CW o tym jak MS gniecie niebieskie robale bo u nich nie będzie lagów a i grafika jak zawsze lepsza  :banderas:

Opublikowano

3 konsole, gry przeniesione na urządzenia z androidem, myślałem że już śmieszniej nie będzie w tej generacji.

Phill ty trollu

hqdefault.jpg

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

xbox syPHILis

Bardziej pasuje niz scarlett:

Nieleczona kiła prowadzi do uszkodzenia układu nerwowego, utraty wzroku, zaburzeń psychicznych

Edytowane przez milan

Opublikowano

:|

Opublikowano
9 godzin temu, aphromo napisał:

Obie spolki maja powazne problemy z rentownoscia ogolnie.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/netflix-wyniki-finansowe-i-kwartal-2018

Cytat

W I kwartale br.  Netflix wypracował ponad 3,7 mld dol. przychodu z łączonych usług streamingu i oferty DVD, co oznacza wzrost rok do roku o 43 proc. W komunikacie spółka podkreśla, że to najwyższa kwartalna dynamika przychodów w historii firmy. W raportowanym okresie zysk netto Netflixa osiągnął poziom 290 mln dol., podczas gdy w analogicznym okresie ub.r. kwota ta wyniosła 178 mln.

Prawie 300mln $ w 3miesiące na czysto, a ten będzie (pipi)ił, że spółka nierentowna :pawel:.

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Drogi niezdecydowany (jeszcze?!) graczu, który sięgasz do tego tematu po poradę którą konsolę z jeszcze trwającej generacji wybrać. Spójrz na dół, to mały poradnik do tego co możesz uzyskać (i nie znajdziesz tam nawet wszystkiego).

Chciałbym być oczywiście obiektywny i wkleić też coś podobnego związanego z Xboxem, ale najwidoczniej YouTube nie przyjmuje 4 sekundowych gif-ów ;)

Opublikowano
7 godzin temu, Fanek napisał:

3 konsole, gry przeniesione na urządzenia z androidem, myślałem że już śmieszniej nie będzie w tej generacji.

Kaz ty trollu

Pokaż ukrytą zawartość

hqdefault.jpg

maxresdefault.jpg

playstation-now-ces-2014-1.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, milan napisał:

Wiecie co jest najsmutniejsze w tym  rozmytym g,ownie zwanym xcloud?

Ze reklamują to trzema tytułami powtarzanymi  w trailerze 20 razy

HALO, GEARSY,  FORZA

bo te nieudolne (pipi)y z microsoftu potrafia tylko robic sprzeti  jakies usługi,  a gier to (pipi)a ni chu chu.

I ogladasz to vidło,  widzisz ten karabinek  strzelajacy do krasnali,  albo rajdówkę, i  myslisz:

jak nie chce tego ogrywac na kompie czy lapku, to ki (pipi) spowoduje ze bede w to chciał grac na komórce?

Microsoft xDDD

Absolutnie nie rozumiem jak można w ogóle promować Xboxa w tym temacie. Jestem graczem od ponad 25 lat i nie wyobrażam sobie tego k*rwa za nic w świecie, że mam konsolę i 3 serie ex'ów do zarzygania. Nigdy w życiu nie miałem platformy na którą wyszłoby tak mało gier na wyłączność jak na Xboxie. Próbuję sobie to wyobrazić - np. mam NES-klona gdzie pasuje tylko jeden kadridż - 9999 in 1, ale tak naprawdę są tam trzy gry i ich wariacje. No chyba bym po tygodniu wyj*bał taki szajs na śmietnik. Albo że w okolicznym salonie gier są tylko 3 gry - Pacman, Galaga i Battle City. I przychodzi pan z ROM-płytami, dzieciaki proszą - "daj coś fajnego, coś nowego" a on wymienia na Ms. Pacman, Galaxian i Battle City 2. I pewnie wkróce zalicza wpindziel gdzieś za rogiem. Platformy takie jak Amiga, PC (dawne czasy), NES (klon), czy PSone wychowały mnie w jakiejś formie dobrobytu i wyjątkowości - mam coś unikatowego i bogatego w zawartość. Kupno Xboxa to byłby regres dla moich standardów (i myślę, że dla Twoich niezdecydowany graczu również).

Z tego wszystkiego odnoszę co raz silniejsze wrażenie, że Xboty to SEKTA, albo coś podobnego. Wierzą że zbawienie tuż tuż, są fanatycznie przekonani że te 3 gry wystarczą do szczęścia, oraz naganiają innych na tego szrota, szerząc banialukową propagandę. Zaliczam ich do tej samej kategorii co anty-szczepionkowców, płaskoziemców, czy chemtrailsowców. Trza mieć ostre fiku-miku we łbie, by wywyższać Xboxa One ;)

Opublikowano
11 godzin temu, chris85 napisał:

Gram właśnie po raz pierwszy w Gearsy 4 i ta gra jest mega dobra. Serio jestem w szoku, a miałem jej nie ruszać. 

potwierdzam, bawiłem się świetnie, nowi bohaterowie generycznie w (pipi), ale powrót starych dziadów dało radę no i historia całkiem w porządku jak na Gearsowe standardy

Opublikowano
7 godzin temu, Mendrek napisał:

Absolutnie nie rozumiem jak można w ogóle promować Xboxa w tym temacie. Jestem graczem od ponad 25 lat i nie wyobrażam sobie tego k*rwa za nic w świecie, że mam konsolę i 3 serie ex'ów do zarzygania. Nigdy w życiu nie miałem platformy na którą wyszłoby tak mało gier na wyłączność jak na Xboxie. Próbuję sobie to wyobrazić - np. mam NES-klona gdzie pasuje tylko jeden kadridż - 9999 in 1, ale tak naprawdę są tam trzy gry i ich wariacje. No chyba bym po tygodniu wyj*bał taki szajs na śmietnik. Albo że w okolicznym salonie gier są tylko 3 gry - Pacman, Galaga i Battle City. I przychodzi pan z ROM-płytami, dzieciaki proszą - "daj coś fajnego, coś nowego" a on wymienia na Ms. Pacman, Galaxian i Battle City 2. I pewnie wkróce zalicza wpindziel gdzieś za rogiem. Platformy takie jak Amiga, PC (dawne czasy), NES (klon), czy PSone wychowały mnie w jakiejś formie dobrobytu i wyjątkowości - mam coś unikatowego i bogatego w zawartość. Kupno Xboxa to byłby regres dla moich standardów (i myślę, że dla Twoich niezdecydowany graczu również).

Z tego wszystkiego odnoszę co raz silniejsze wrażenie, że Xboty to SEKTA, albo coś podobnego. Wierzą że zbawienie tuż tuż, są fanatycznie przekonani że te 3 gry wystarczą do szczęścia, oraz naganiają innych na tego szrota, szerząc banialukową propagandę. Zaliczam ich do tej samej kategorii co anty-szczepionkowców, płaskoziemców, czy chemtrailsowców. Trza mieć ostre fiku-miku we łbie, by wywyższać Xboxa One ;)

No jak uwielbiasz samolot w salonie i (pipi)owego pada to polecam.

Opublikowano
23 godziny temu, YETI napisał:

To jest przyszłość, w którą pójdą wszyscy.

Yeti o xCloud. Ja to tylko tu zostawie.

Opublikowano
9 godzin temu, Shagohad napisał:

Prawie 300mln $ w 3miesiące na czysto, a ten będzie (pipi)ił, że spółka nierentowna :pawel:.

netflix-statystyki-1q-2018.png?resize=72

teraz juz wiesz skad te rekordy zyskow. Za 2017 byli w plecy okolo 2 mld dolcow, w tym roku szacuja na 3-4 mld.

Opublikowano

Z tym co oferują to się nie dziwie że są na minusie :ragus:

Opublikowano

Ze Spotify jest jeszcze gorzej - firma istnieje 9 lat i do tej pory nawet grosza nie zarobili. Wolalbym zaiwestowac w Koinszyn of War od Graczdariego, niz w ten serwis.

To tak w temacie tego idealnego streamingu i kokosow, jakie leza na wyciagniecie dloni.

Opublikowano

Ja pyerdole 

Trwa obecnie wojna o klienta, kształtuje się zupełnie nowy rynek, Netflix,  Spotify i inne serwisy w walce o konsumenta zmuszone są do prowadzenia agresywnej polityki więc także do zadłużania. Kto wyjdzie z tej wojny zwycięsko, zagarnie większość tortu dla siebie i zdobędzie gigantyczny rynek wart ogromne pieniądze. To zadłużanie jest wynikiem inwestycji.

Tutaj Kubuś ładnie ci to wyjaśni 

(chuy zły filmik wrzuciłem xD)

to samo czeka gierki i dlatego Microsoft tak mocno inwestuje teraz w studia wewnętrzne i gierki

Edytowane przez oni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.