Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

Od kiedy opinie, recenzje i oceny to fakty?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 263,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Nie wiem po co ta dyskusja, nie od dziś wiadomo, że posiadacze xboxa wyróżniają się najgorszym gustem z możliwych. Dla nich gry na 6 są świetne, a gry roku to crapy. Zostawcie ich w spokoju w ich urojonym świecie, niech sobie tam spokojnie żyją.

Opublikowano

@ASX

Dane statystyczne.

Opublikowano
27 minut temu, Mendrek napisał:

Ty serio wejdź na Metacritic, Wikipedię, czy coś. Doedukuj się.

G,ówno jesteś nie gracz jak to co Ci się podoba dyktuje MC a nie gust. Nie odzywaj się już do mnie więcej, niepotrzebne reagowałem dzisiaj na Twój wysryw bo to jedyne co potrafisz w tym temacie wyprodukować, smieciu.

Opublikowano

Hahah, jaka agresja xDDDDD

A mogliście nie poruszać tematu średnich ocen, bo jak wiemy, xbox to największa porażka w historii konsol :kaz:

Opublikowano

Hahahahahahhahahahahahahha jakie śmieszne, ze plejstulejowy daun poruszył kwestię średnich ocen, a jeti dalej ciągnie ten temat. Ostro.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

G,ówno jesteś nie gracz jak to co Ci się podoba dyktuje MC a nie gust. Nie odzywaj się już do mnie więcej, niepotrzebne reagowałem dzisiaj na Twój wysryw bo to jedyne co potrafisz w tym temacie wyprodukować, smieciu.

Gust to jedno. Statystyka to co innego. W dyskusji wolę używać obiektywnych argumentów, a nie swojego widzimisię. Gust fajny asystent, ale kto dziś kupiłby grę, która dostała np. 30 na MC? Taka prawda, agregator ocen w zalewie gier jest jak kompas. Nawet jeśli coś tam nie pyknie i nie wejdzie nam gra, to jednak raczej większość wysokich ocen na MC świadczy o dobrej jakości gry. No ale z chamem faktycznie nie ma co dyskustować...

Opublikowano

Hahah, więcej, więcej :rotfl:

Panowie, spokojnie, już niedługo crapdown, to na pewno podniesie ogólną średnią ocen tej jakże znacnej konsoli jaką jest x-beka.

Edytowane przez YETI

Opublikowano
2 minuty temu, Mendrek napisał:

No ale z chamem faktycznie nie ma co dyskustować...

Błąd, to nie są chamy, tylko ludzie, których ta generacja doszczętnie zniszczyła psychicznie. :kaz:

Opublikowano

Gust jest subiektywny wiec żaden obiektywizm nie ma na niego wpływu. Mam nadzieje że trafi to kiedyś do Twojego zakutego łba. Jak to że gracze w dupie mają że na PS4 jest jakaś japońska visual novela o ogrzym chłopcu który na lekcji doznaje wizji że musi uratować świat ludzi. EoT.

Opublikowano

Sorry Mendrek ale średnia wyciągnięta z poszczególnych subiektywnych ocen to dalej nie jest fakt.

Opublikowano

Jarałeś się Jeti infymusem na plejkrwę 4. Pierwszy krapdaułn jest lepszy od tych wszystkich gówienen saker pancza.  Myślę, że nie ma się czego obawiać. Oczywiście średnia ocen Mendrków, którzy muszą mieć w grze pedała, azjate i mudżina będzie bankowo adekwatna do tego czy gra jest dobra.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
4 minuty temu, MaZZeo napisał:

jeśli chodzi o CW to ten rok dostarcza.

Dzbanowa piątka w natarciu.

Do days gone nie mają w co grać więc zostaje cw :usmiech:

Opublikowano

infamous? to ta gra ze średnią co jedna z lepszych gier na xboxa, sunset? Co dla jednych jest sufitem, dla innych jest podłogą. No ale może w następnej generacji xboxowe exy ograna na tablecie dzięki xcloud, osiągną poziom myszy w vr.

Opublikowano

Pewnie nawet nie masz VR skoro nadal grasz na gównianym LCD z ledwo co 1080p.

Opublikowano
25 minut temu, YETI napisał:

Nie wiem po co ta dyskusja, nie od dziś wiadomo, że posiadacze xboxa wyróżniają się najgorszym gustem z możliwych. Dla nich gry na 6 są świetne, a gry roku to crapy. Zostawcie ich w spokoju w ich urojonym świecie, niech sobie tam spokojnie żyją.

No insiak w towarzystwo wpisuje się idealnie. Jedyny ex jaki mu się chyba na PlayStation podobał to był Knack. :dynia:

Nie ma co (pipi)ic, Spencer wpasowal się idealnie w potrzeby rynku, oby do końca generacji dostarczal gry usługi na 6tke!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Gry na szóstkę

to powinno być hasło xboxa w nowej generacji

Opublikowano
32 minuty temu, Mendrek napisał:

Powiedział ten, co zawsze preferował posiadanie aktualnie jednej konsoli. Jednak mylisz się (po części). Fajnie mieć PS4, PS3, PSC, PSV, PS2, PSX-a, może do tego Switcha jeszcze. Pod warunkiem, że MA SIĘ CZAS. A jak wiadomo, im dalej w las, tym tegoż mniej. Ja sam jakby nie backlog, to miałbym Switcha. Poważnie! Często oglądam na Twitchu turnieje w Smasha i grałbym aż miło!

To zacznij ten czas organizować i nie graj w guwna z plusa. Powinno to być łatwe biorąc pod uwagę fakt że dalej mieszkasz z mamą. :)

Opublikowano
5 minut temu, easye napisał:

No insiak w towarzystwo wpisuje się idealnie. Jedyny ex jaki mu się chyba na PlayStation podobał to był Knack.

Isis czemu jesteś daułnem ?

Tetris Effect i Rez Infinite to najlepsze gry na pleyqrwę. Ogarnij, że nie każdy musi jarać się Battlefieldem.

Opublikowano
30 minut temu, Mendrek napisał:

Gust to jedno. Statystyka to co innego. W dyskusji wolę używać obiektywnych argumentów, a nie swojego widzimisię. Gust fajny asystent, ale kto dziś kupiłby grę, która dostała np. 30 na MC? Taka prawda, agregator ocen w zalewie gier jest jak kompas. Nawet jeśli coś tam nie pyknie i nie wejdzie nam gra, to jednak raczej większość wysokich ocen na MC świadczy o dobrej jakości gry. No ale z chamem faktycznie nie ma co dyskustować...

tenor.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, Mendrek napisał:

Paolo de Vesir Ty serio wejdź na Metacritic, Wikipedię, czy coś. Doedukuj się. (....)

Pozwolisz, że wyręczę mojego zielonego kolegę i przedstawię ci podium najwyżej ocenianych gier na PS4:

x03MgZg.png

Co odwiedzę ten temat, to czytam jak usilnie próbujesz wrzucić na piedestał chwały te mityczne eksy. Napisz mi, jak się czujesz z tym, że najwyżej ocenianą grą na platformę Sony jest tytuł multi, który to na One X prezentuje się wyraźnie lepiej - chyba, że po siódmym XI. 2017r. przestało obowiązywać znane od lat "nasza platforma lepsza, bo gry mają wyższą rozdzielczość". :dunno:
Jak ci z tym, że druga najwyżej oceniana gra to GTA V, też pozycja wieloplatformowa. Natomiast na ostatnim, ale zaszczytnym i tak miejscu dumnie stoi odgrzany kotlet....
Załóżmy, że PS Piąte będzie pozbawione kompatybilności wstecznej, bądź ukażą się kolejne remastery gier pokroju Spajder i GoW, to czy znowu do 2024r. na forumku będziemy czytać ile to Sony nie ma pozycji na wyłączność ocenianych na 9/10 :dunno:

Jeżeli jeszcze chcesz sobie powalczyć z wiatrakami, to podrzucę ci listę najwyżej ocenianych w ub. r. gier wg Metacritic:

BT0sG0a.png

No, powiem ci, że eks pogania eks. :xboss: Takiej dominacji Sony nie widziałem od lat :obama:

I nie odbieraj tego jako atak, raczej jako uprzejme sprostowanie nieścisłości, które tu co stronę podajesz.

Edytowane przez Sylvan Wielki

Opublikowano

smash 94 xDDDDDD niech branża zdycha 

Opublikowano

Po multiplatfirmach widać, że na bonczurze i ningejdo zawyżają oceny xd

Opublikowano

No, kogo tu przywiało! @Sylvan Wielki, kolejny (zapewne zielony) tytan logiki, który uważa że lepiej "nie mieć niż mieć". No tak, lepiej ogrywać konsolę demo, niż najlepsze miejsce do grania. Lepiej nie mieć tych 10 ex'ów na PS4 powyżej 90 na MC (w tym grę roku 2018) i prawie 40 ex'ów na PS4 powyżej 80 na MC. Lepiej mieć RDR 2 tylko, zamiast RDR 2 i God of War. Tak, aha.

Serio, zielone przegrywy, wy to powinniście mieć zniżkę w Grouponie na zbiorowe leczenie się w psychiatryku.

PS.

Godzinę temu, ASX napisał:

Sorry Mendrek ale średnia wyciągnięta z poszczególnych subiektywnych ocen to dalej nie jest fakt.

To dane statystyczne. Z nich wynika, że jeśli większość krytyków i ekspertów dała grze ocenę 9-10, to wg. tych krytyków i ekspertów to jest bardzo dobra gra. Nie rozumiem co chcesz podważać. Że wszyscy oni się mylą, a wielki guru ASX/INS/dowolny bezguść bot ma rację? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.