Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kler [2018] - Wojtek Smarzowski

Featured Replies

Opublikowano

a to ja przepraszam

• Odpowiedzi 166
  • Wyświetleń 21,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ide dzisiaj.

Bede duchowo trzymal za reke tokara.

Opublikowano

Tylko za reke?

Opublikowano
1 godzinę temu, Pacquiao napisał:

Muszę spytać, to autentyk?

straszne to jest, że człowiek czyta i się zastanawia czy nie autentyk xd

Opublikowano
Teraz, mcp napisał:

straszne to jest, że człowiek czyta i się zastanawia czy nie autentyk xd

No nie takie rzeczy na pasku TVP już były :D

Opublikowano
49 minut temu, milan napisał:

Moze i za kolanko

Czyli za glowe?

22 godziny temu, _Be_ napisał:

No ale mejm skąd wiesz jak jest naprawdę jak filmu nie widziałeś?

Rudiok widzial a ja mu wierze. Mialem przeczucia co do tego, ze film nie bedzie kontrowersyjny, bedzie bezpieczny i to sie potwierdzilo. I dlatego wole obejrzec na cda niz isc do kina, bo cala polska idzie spodziewajac sie obrazoburstwa  i ciezkiego yebania kosciola.

Opublikowano

ja pier,dolę xD

Opublikowano

Mejm gonna mejm.

Ja ide bo chce obejrzec smarzowskiego.

Opublikowano

Obejrzalem pare dni temu Smarzowskiego i na drugiego w ciagu tygodnia nie mam ochoty. Jak zapomne schematyzm to akurat bedzie premiera internetowa i sie zobaczy. Serio nie kocham tego pana.

Opublikowano

mejm a jak rudiok powie skacz, to spojrzysz w te pulchne poliki i skoczysz?

Opublikowano

Jak na koniec przyniesie ktores ze swoich wymyslnych dan to tak.

A bardzo sie pomylil piszac, ze film jest zachowawczy?

Opublikowano

Dołożyłem swoją cegiełkę. Co tu dużo mówić, Smarzowski ledwie musnął temat, bo nie było nic ponad to, o czym się co jakiś czas słyszy. I to chyba największy problem tego filmu. Może w drugiej części :D

Kierwa, seans o 14 i pełno ludzi.

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Wzialem czarna koszule i wycialem sobie z papieru koloratke. Chce miec full feeling

Opublikowano
50 minut temu, Mejm napisał:

Jak na koniec przyniesie ktores ze swoich wymyslnych dan to tak.

A bardzo sie pomylil piszac, ze film jest zachowawczy?

Nie wiem, skończyłem czytać jego wypociny na fragmencie

Cytat

Film miał wzbudzać kontrowersje, 

miał i chu,j bo ja rudiok tak powiedziałem!

Opublikowano
1 godzinę temu, milan napisał:

Wzialem czarna koszule i wycialem sobie z papieru koloratke. Chce miec full feeling

To lepiej zaloz jarmulke. Bedziesz mial 4D.

Opublikowano
2 godziny temu, ragus napisał:

Nie wiem, skończyłem czytać jego wypociny na fragmencie

miał i chu,j bo ja rudiok tak powiedziałem!

Elo, a przegapiłeś tą inbę uberKatoli, którzy grzmieli, że to Sodomia i Gomoria i kina chcieli zamykać? Czy publikacje prasowe podsycające, że będzie ostro, mocno i że to "rozliczenie Smarzowskiego z Kościołem"? Jak to nazwać jak nie aspiracjami do bycia kontrowersyjnym? 

Opublikowano

A co mnie obchodzi nagonka medialna? Smarzowski biegał po ulicy nago i darł mordę że film będzie kontrowersyjny? 

Wszędzie te pier,dolone nacechowanie, naczytają się głupot, naoglądają recenzji i tak naładowani idą do kina po *swoją* opinię xD

Edytowane przez ragus

Opublikowano

JAK NIE OGLĄDAŁEŚ, A MASZ W PLANACH I CZYTASZ TEN POST, TO BÓJ SIĘ BOGA

Łojezusicku, zapomniałem już jak to jest iść do kina na  h i t   k a s o w y  zaraz po premierze :pechowiec: Sala obsrana ludźmi po brzegi, obok siedzi małżeństwo Janusz z Grażyną. wpierdalają popcorn, siorbią colę na zmianę. Od Janusza jebie potem, Grażyna sadzi się do mnie, że zanim jeszcze zaczął się film sprawdzałem godzinę na telefonie, a ekran ją razi i rozprasza :shieeet: Oczywiście w trakcie seansu wszyscy umierają ze śmiechu przy każdym przekleństwie. Miałem ochotę opuścić salę i poprosić obsługę o dezynsekcję.

Górne granice strefy średniej i raczej najgorszy Smarzu. Nawet w PMA, podejmującym zgraną do bólu tematykę łolabogawszyscypijo, było znacznie więcej ładunku emocjonalnego i dynamiki w relacjach między postaciami. Tutaj jak Jakubik płacze albo demoluje pokój, to nic się nie czuje, bo wszystko opiera się zbyt oczywistych motywach, bazujących na banalnych skojarzeniach z tym tematem. Ta historia po prostu nie jest w żaden sposób ciekawa.

Początek jak z filmów Vegi, wszystko podkręcone  i przejaskrawione tak, że aż w oczy kłuje. Na szczęście szybko się uspokaja, bo nie wiem czy ktoś chciał oglądać Wesele na zakrystii. Wątek Więckiewicza tak średnio związany z czymkolwiek i służący chyba tylko temu, żeby wszystkie możliwe kontrowersje związane ze stanem kapłańskim zostały odhaczone.
Po drodze trochę głupotek gryzących w filmie silącym się na naturalizm, typu podmiana żarówki wyliczona co do milisekundy czy stealth mode podczas ucieczki przed linczem.

Himalaje oczywistości film osiąga w momencie, w którym zaczyna raczyć nachalno-banalnymy flashbackami z dzieciństwa. Serio? Bardziej łopatologicznie się nie dało?

Finał z ghostriderem wywołał we mnie uczucie dyskomfortu. Logika postępowania niby się zgadza, ale zostało to nakręcone w taki sposób i na siłę obleczone w symbolizm, że wygląda po prostu groteskowo i wywołuje krindż.

Jeszcze te koślawe nawiązania do krótkometrażówki z showmaxa xd Czyżby kler cinematic universe? 

Mimo wszystko ogląda się to dobrze. Bez emocji, jakie film usilnie próbuje wywołać, ale jednak dobrze. Plusik z urzędu za rozdziewiczenie tematu kościelnego w polskiej najświętszej zawsze niepokalanej kinematografii.

Nic dziwnego, że Henio nie ucieszył się z żydboksa :[

Opublikowano
W dniu 29.09.2018 o 10:50, szejdj napisał:

Co jest złego w chodzeniu do kina premiere filmu xdd

9 minut temu, Tokar napisał:

Łojezusicku, zapomniałem już jak to jest iść do kina na  h i t   k a s o w y  zaraz po premierze :pechowiec: Sala obsrana ludźmi po brzegi, obok siedzi małżeństwo Janusz z Grażyną. wpierdalają popcorn, siorbią colę na zmianę. Od Janusza jebie potem, Grażyna sadzi się do mnie, że zanim jeszcze zaczął się film sprawdzałem godzinę na telefonie, a ekran ją razi i rozprasza :shieeet: Oczywiście w trakcie seansu wszyscy umierają ze śmiechu przy każdym przekleństwie. Miałem ochotę opuścić salę i poprosić obsługę o dezynsekcję.

Opublikowano

Polska B - wszystko na ten temat.