Skocz do zawartości

Rehabilitacja i terapia Wiktora

Featured Replies

Opublikowano

Andrzej :banderas: serce rośnie razem z rosnącą ilością zebranych funduszy. Dawajcie ten regulamin i ogarniamy tematy, coś się znajdzie u mnie jeszcze niezminimalizowanego :D 

• Odpowiedzi 141
  • Wyświetleń 5,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziękujemy za wszystkie wpłaty   Myślę, że do końca roku uda się dobić do połowy co będzie wielkim sukcesem! Od stycznia ruszamy już z rehabilitacją pod kątem autyzmu (aktualna rehabilitacja skup

• Słuchajta, mam pewien pomysł na dodatkowe pozyskiwanie środków. Oczywiście wcześniej rozmawiałem z @oFi , poddajemy zatem pomysł pod dyskusję.   Możemy zorganizować w Pchlim Targu akcję sprz

• Wiktor 6 Marca skończył 2 latka. Znów wybraliśmy się do Pani fotograf     Wiktor od tygodnia już sam chodzi (jeszcze trzeba mu przypominać, żeby nie chodził na kolanach, bo czasem mu

Opublikowano

Wpłaciłem i udostępniłem na Fejsbuku, może więcej ludzi się dorzuci.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Dawać te aukcje, to coś wystawie.

Tylko ustalcie co z przelewem, czy na fundacje i dowód, czy do sprzedajacego i ten robi przelew. Jak ktoś znany z forumka to luz, ale jakiś się jakiś random trafi to nie ufam.

Opublikowano

Cytat

e) siano przesyłane jest na konto wskazane przez @oFi który potwierdza zaksięgowanie wpłaty i uruchamia w ten sposób wysyłkę czy przekazanie zakupionego przedmiotu

tak będzie najlepiej. bez pośredników, hajs trafi od razu tam gdzie ma trafić.

Opublikowano
6 minut temu, Colin napisał:

tak będzie najlepiej. bez pośredników, hajs trafi od razu tam gdzie ma trafić.

Ale na tej stronie, którą założył OFI nie ma teoretycznie pośredników. Kasa leci prosto do kieszeni Ofiego i jego żony (dobrowolnie możesz przekazać jakiś % kwoty w podziękowaniu ale nie ma takiego obowiązku) wydaje mi sie to trochę bardziej transparentne niż przelewanie kasy przez jakichś randomów i wysyłanie potwierdzen przelewów czy potem pytanie Ofiego czy dostał przelew od danej osoby, ale to jak juz wolicie. 

Opublikowano

Mi się wydaje że siano powinno isc przelewem na konto ofiego/ tą stronkę,  gift jest  wysyłany po  przesłaniu  dowodu przelewu. Bez obciązania Ofiego pośrednictwem.

Opublikowano

Blub, bez pośredników czyli bez manewrów typu kupujący przelewa sprzedającemu a ten później robi donejta albo przelew do ofiego. wszystko jest do uzgodnienia tak, żeby szło najsprawniej jak się da.

Opublikowano

Z jednej strony zgadzam się z @_Be_ ale jako wielkopolanina boli mnie konieczność oddawania 7,5% siana. Stąd pomysł, żeby przelewać wszystko do oFiego.

Przemyślę to jeszcze wieczorem i dam znać.

Opublikowano

Siepomaga bierze 6%, trochę boli,  ale z drugiej strony bez tych portali było by 0. No ale na moje procentowa marża jest nie do końca fajna, ktoś zbiera na leczenie 3 banki,  a serwis mu zabiera 200k.

Opublikowano

Czy te 7.5% to jest to dobrowolne, czy jeszcze dodatkowo ściągane z wpłaty? Bo mnie dobrowolnie skasowali 10%, więc jeśli do tego wzięli 7.5% to bardzo nieładnie. Z czego pamiętam to na innych stronach jak na przykład zrzutka czy siepomaga nic nie kasują dobrowolnie, a czy biorą jakiś procent z wpłaty to nie mam pojęcia.

Opublikowano
10 minut temu, janol napisał:

ale jako wielkopolanina boli mnie konieczność oddawania 7,5% siana

Ale jest taka konieczność? 

Jak zbierałem na psa na zrzutce to chyba wszystko było dobrowolne

Opublikowano

Sam chciałbym wiedzieć, co nie zmieni faktu, że pomagać i tak warto, ale następnym razem nic nie dostaną dobrowolnie, skoro sami biorą z wpłaty 7.5%, wtedy te 10% dobrowolne dodam do wpłaty.

Opublikowano
Cytat

16. Operator oświadcza, że kwota stanowiąca 6% kwoty Dotacji przekazywanych przez Pomagaczy w ramach Zbiórek oraz w ramach Stałej Pomocy stanowi darowiznę na cele statutowe Operatora. Dzięki temu rozwiązaniu Operator może pokryć między innymi koszty utrzymania Serwisu, opłat i prowizji pobieranych przez Serwis Pośrednictwa Finansowego oraz opłat i prowizji bankowych i nie pobiera żadnych prowizji i opłat za korzystanie z Serwisu, ani od Pomagaczy ani od Partnerów.

regulamin siepomaga

Opublikowano

Ja im i tam nie żałuję, i myślę że nawet 10% im się należy za dobrą robotę, jeśli tyle potrzeba na utrzymanie serwisu. Byle było uczciwie.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

No ale nie ma co buldupić o te 7%, bo to prowadzą jednak ludzie na pełen etat. Nawet fundacje dobroczynne, nawet te non-profit (chociaż ta raczej nie jest non-profit, nie wiem, nie sprawdzałem) zatrudniają ludzi i normalnie im płacą wynagrodzenia. Stronę ktoś musiał zrobić, cała infrastruktura za tym stoi, normalnie przecież mają obsługę prawną co też swoje kosztuje i jest im potrzebne. Nie wnikam już w to, czy ten procent, który mają teraz to dużo czy mało jak na ich potrzeby, ale to też nie jest coś, co mogą sobie swobodnie zmieniać w czasie zależnie od wielkości obecnych zbiórek.

Opublikowano

A ja sądze że powinno być dofinansowanie Państwa do tych  6%, a nie zabieranie ze składek.

No ale to nie brzmi  dobrze w kampanii. A póxniej niepotrzebny wydatek.

Opublikowano

Ja tylko pytałem, a teraz już wiem, że przy każdej wpłacie dawałem im 17.5%, czyli trochę dużo moim zdaniem, dużo bo potrzebujący potrzebują tych pieniędzy bardziej. No chciałbym, żeby było uczciwie - po prostu. Dla każdej strony.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za wpłaty, każda złotóweczka od was to lepszy start dla Wiktora. Niestety nie jestem w stanie każdemu dawać plusika, bo mało plusików per day także nadrabiam każdego dnia. Dzięki też za świetne komentarze do wpłat :banderas:. Nie sądziłem, że pociąg Wiktora aż tak się rozpędzi. 

Co do aukcji charytatywnej, to myślę, że najlepszym sposobem byłaby wpłata bezpośrednio na moje konto by uniknąć prowizji od pomagam (7,5% od każdej wpłaty). 

Organizacyjnie myślałem, o zgłoszenie się osób do administracji ( @Perez ) ze swoimi fantami na zbiórkę. Można zrobić wspólną paczkę do wylicytowania w specjalnym dziale na pchlim. 

Opublikowano
3 minuty temu, oFi napisał:

Można zrobić wspólną paczkę do wylicytowania w specjalnym dziale na pchlim.

Dział już jest, czekam aż podrzucicie regulamin i można ruszać. Jak ktoś będzie chciał coś przeznaczyć na sprzedaż w tym dziale, to nowy temat będzie w pierwszej kolejności musiał być zatwierdzony aby inni go widzieli. Jak ktoś będzie chciał założyć z kimś wspólny temat to też coś się wymyśli. Ogarnijcie tylko ten regulamin :)

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Square napisał:

Dział już jest, czekam aż podrzucicie regulamin i można ruszać. Jak ktoś będzie chciał coś przeznaczyć na sprzedaż w tym dziale, to nowy temat będzie w pierwszej kolejności musiał być zatwierdzony aby inni go widzieli. Jak ktoś będzie chciał założyć z kimś wspólny temat to też coś się wymyśli. Ogarnijcie tylko ten regulamin :)

Ok, będę miał chwile dzisiaj wieczorem to skleje coś sensownego.

Opublikowano
13 minut temu, oFi napisał:

Dzieki za wpłaty, każda złotóweczka od was to lepszy start dla Wiktora. Niestety nie jestem w stanie każdemu dawać plusika, bo mało plusików per day także nadrabiam każdego dnia. Dzięki też za świetne komentarze do wpłat :banderas:. Nie sądziłem, że pociąg Wiktora aż tak się rozpędzi. 

Co do aukcji charytatywnej, to myślę, że najlepszym sposobem byłaby wpłata bezpośrednio na moje konto by uniknąć prowizji od pomagam (7,5% od każdej wpłaty). 

Organizacyjnie myślałem, o zgłoszenie się osób do administracji ( @Perez ) ze swoimi fantami na zbiórkę. Można zrobić wspólną paczkę do wylicytowania w specjalnym dziale na pchlim. 

No też się uśmiałem z niektórych komentarzy :). Widzę, że wśród graczy jest dużo fajnych ludzi. Nie dość, że pomagają na różne sposoby to jeszcze podnoszą na duchu tymi żarcikami :). Z taką forumkową ekipą to myślę, że kwota szybko się uzbiera!