Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rehabilitacja i terapia Wiktora

Featured Replies

Opublikowano

Andrzej :banderas: serce rośnie razem z rosnącą ilością zebranych funduszy. Dawajcie ten regulamin i ogarniamy tematy, coś się znajdzie u mnie jeszcze niezminimalizowanego :D 

• Odpowiedzi 141
  • Wyświetleń 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziękujemy za wszystkie wpłaty   Myślę, że do końca roku uda się dobić do połowy co będzie wielkim sukcesem! Od stycznia ruszamy już z rehabilitacją pod kątem autyzmu (aktualna rehabilitacja skup

• Słuchajta, mam pewien pomysł na dodatkowe pozyskiwanie środków. Oczywiście wcześniej rozmawiałem z @oFi , poddajemy zatem pomysł pod dyskusję.   Możemy zorganizować w Pchlim Targu akcję sprz

• Wiktor 6 Marca skończył 2 latka. Znów wybraliśmy się do Pani fotograf     Wiktor od tygodnia już sam chodzi (jeszcze trzeba mu przypominać, żeby nie chodził na kolanach, bo czasem mu

Opublikowano

Wpłaciłem i udostępniłem na Fejsbuku, może więcej ludzi się dorzuci.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Dawać te aukcje, to coś wystawie.

Tylko ustalcie co z przelewem, czy na fundacje i dowód, czy do sprzedajacego i ten robi przelew. Jak ktoś znany z forumka to luz, ale jakiś się jakiś random trafi to nie ufam.

Opublikowano

Cytat

e) siano przesyłane jest na konto wskazane przez @oFi który potwierdza zaksięgowanie wpłaty i uruchamia w ten sposób wysyłkę czy przekazanie zakupionego przedmiotu

tak będzie najlepiej. bez pośredników, hajs trafi od razu tam gdzie ma trafić.

Opublikowano
6 minut temu, Colin napisał:

tak będzie najlepiej. bez pośredników, hajs trafi od razu tam gdzie ma trafić.

Ale na tej stronie, którą założył OFI nie ma teoretycznie pośredników. Kasa leci prosto do kieszeni Ofiego i jego żony (dobrowolnie możesz przekazać jakiś % kwoty w podziękowaniu ale nie ma takiego obowiązku) wydaje mi sie to trochę bardziej transparentne niż przelewanie kasy przez jakichś randomów i wysyłanie potwierdzen przelewów czy potem pytanie Ofiego czy dostał przelew od danej osoby, ale to jak juz wolicie. 

Opublikowano

Mi się wydaje że siano powinno isc przelewem na konto ofiego/ tą stronkę,  gift jest  wysyłany po  przesłaniu  dowodu przelewu. Bez obciązania Ofiego pośrednictwem.

Opublikowano

Blub, bez pośredników czyli bez manewrów typu kupujący przelewa sprzedającemu a ten później robi donejta albo przelew do ofiego. wszystko jest do uzgodnienia tak, żeby szło najsprawniej jak się da.

Opublikowano

Z jednej strony zgadzam się z @_Be_ ale jako wielkopolanina boli mnie konieczność oddawania 7,5% siana. Stąd pomysł, żeby przelewać wszystko do oFiego.

Przemyślę to jeszcze wieczorem i dam znać.

Opublikowano

Siepomaga bierze 6%, trochę boli,  ale z drugiej strony bez tych portali było by 0. No ale na moje procentowa marża jest nie do końca fajna, ktoś zbiera na leczenie 3 banki,  a serwis mu zabiera 200k.

Opublikowano

Czy te 7.5% to jest to dobrowolne, czy jeszcze dodatkowo ściągane z wpłaty? Bo mnie dobrowolnie skasowali 10%, więc jeśli do tego wzięli 7.5% to bardzo nieładnie. Z czego pamiętam to na innych stronach jak na przykład zrzutka czy siepomaga nic nie kasują dobrowolnie, a czy biorą jakiś procent z wpłaty to nie mam pojęcia.

Opublikowano
10 minut temu, janol napisał:

ale jako wielkopolanina boli mnie konieczność oddawania 7,5% siana

Ale jest taka konieczność? 

Jak zbierałem na psa na zrzutce to chyba wszystko było dobrowolne

Opublikowano

Sam chciałbym wiedzieć, co nie zmieni faktu, że pomagać i tak warto, ale następnym razem nic nie dostaną dobrowolnie, skoro sami biorą z wpłaty 7.5%, wtedy te 10% dobrowolne dodam do wpłaty.

Opublikowano
Cytat

16. Operator oświadcza, że kwota stanowiąca 6% kwoty Dotacji przekazywanych przez Pomagaczy w ramach Zbiórek oraz w ramach Stałej Pomocy stanowi darowiznę na cele statutowe Operatora. Dzięki temu rozwiązaniu Operator może pokryć między innymi koszty utrzymania Serwisu, opłat i prowizji pobieranych przez Serwis Pośrednictwa Finansowego oraz opłat i prowizji bankowych i nie pobiera żadnych prowizji i opłat za korzystanie z Serwisu, ani od Pomagaczy ani od Partnerów.

regulamin siepomaga

Opublikowano

Ja im i tam nie żałuję, i myślę że nawet 10% im się należy za dobrą robotę, jeśli tyle potrzeba na utrzymanie serwisu. Byle było uczciwie.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

No ale nie ma co buldupić o te 7%, bo to prowadzą jednak ludzie na pełen etat. Nawet fundacje dobroczynne, nawet te non-profit (chociaż ta raczej nie jest non-profit, nie wiem, nie sprawdzałem) zatrudniają ludzi i normalnie im płacą wynagrodzenia. Stronę ktoś musiał zrobić, cała infrastruktura za tym stoi, normalnie przecież mają obsługę prawną co też swoje kosztuje i jest im potrzebne. Nie wnikam już w to, czy ten procent, który mają teraz to dużo czy mało jak na ich potrzeby, ale to też nie jest coś, co mogą sobie swobodnie zmieniać w czasie zależnie od wielkości obecnych zbiórek.

Opublikowano

A ja sądze że powinno być dofinansowanie Państwa do tych  6%, a nie zabieranie ze składek.

No ale to nie brzmi  dobrze w kampanii. A póxniej niepotrzebny wydatek.

Opublikowano

Ja tylko pytałem, a teraz już wiem, że przy każdej wpłacie dawałem im 17.5%, czyli trochę dużo moim zdaniem, dużo bo potrzebujący potrzebują tych pieniędzy bardziej. No chciałbym, żeby było uczciwie - po prostu. Dla każdej strony.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za wpłaty, każda złotóweczka od was to lepszy start dla Wiktora. Niestety nie jestem w stanie każdemu dawać plusika, bo mało plusików per day także nadrabiam każdego dnia. Dzięki też za świetne komentarze do wpłat :banderas:. Nie sądziłem, że pociąg Wiktora aż tak się rozpędzi. 

Co do aukcji charytatywnej, to myślę, że najlepszym sposobem byłaby wpłata bezpośrednio na moje konto by uniknąć prowizji od pomagam (7,5% od każdej wpłaty). 

Organizacyjnie myślałem, o zgłoszenie się osób do administracji ( @Perez ) ze swoimi fantami na zbiórkę. Można zrobić wspólną paczkę do wylicytowania w specjalnym dziale na pchlim. 

Opublikowano
3 minuty temu, oFi napisał:

Można zrobić wspólną paczkę do wylicytowania w specjalnym dziale na pchlim.

Dział już jest, czekam aż podrzucicie regulamin i można ruszać. Jak ktoś będzie chciał coś przeznaczyć na sprzedaż w tym dziale, to nowy temat będzie w pierwszej kolejności musiał być zatwierdzony aby inni go widzieli. Jak ktoś będzie chciał założyć z kimś wspólny temat to też coś się wymyśli. Ogarnijcie tylko ten regulamin :)

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Square napisał:

Dział już jest, czekam aż podrzucicie regulamin i można ruszać. Jak ktoś będzie chciał coś przeznaczyć na sprzedaż w tym dziale, to nowy temat będzie w pierwszej kolejności musiał być zatwierdzony aby inni go widzieli. Jak ktoś będzie chciał założyć z kimś wspólny temat to też coś się wymyśli. Ogarnijcie tylko ten regulamin :)

Ok, będę miał chwile dzisiaj wieczorem to skleje coś sensownego.

Opublikowano
13 minut temu, oFi napisał:

Dzieki za wpłaty, każda złotóweczka od was to lepszy start dla Wiktora. Niestety nie jestem w stanie każdemu dawać plusika, bo mało plusików per day także nadrabiam każdego dnia. Dzięki też za świetne komentarze do wpłat :banderas:. Nie sądziłem, że pociąg Wiktora aż tak się rozpędzi. 

Co do aukcji charytatywnej, to myślę, że najlepszym sposobem byłaby wpłata bezpośrednio na moje konto by uniknąć prowizji od pomagam (7,5% od każdej wpłaty). 

Organizacyjnie myślałem, o zgłoszenie się osób do administracji ( @Perez ) ze swoimi fantami na zbiórkę. Można zrobić wspólną paczkę do wylicytowania w specjalnym dziale na pchlim. 

No też się uśmiałem z niektórych komentarzy :). Widzę, że wśród graczy jest dużo fajnych ludzi. Nie dość, że pomagają na różne sposoby to jeszcze podnoszą na duchu tymi żarcikami :). Z taką forumkową ekipą to myślę, że kwota szybko się uzbiera!