Opublikowano 4 grudnia 20186 l Godzinę temu, oFi napisał: Dzieki za wpłaty, każda złotóweczka od was to lepszy start dla Wiktora. Niestety nie jestem w stanie każdemu dawać plusika, bo mało plusików per day także nadrabiam każdego dnia. co powiecie na forumkowy program lojalnościowy gdzie złotóweczka wpłaty = plusik do profilu? z poziomu panelu mogę dopisywać mając listę dobrych duszyczek.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Daj spokój collin z takimi pomysłami. Zachowajmy jednak minimalną anonimowość.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l od czego jest pw. kto otwarcie płacił to widać. kto anonimowo i nie chce to przecież do niczego nie zmuszam
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Róbcie jak chcecie, ja tam pomagam ale nie potrzebuje jakiś serduszek, plusików, tym bardziej oznakowywania.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l 7 minut temu, milan napisał: Daj spokój collin z takimi pomysłami. Zachowajmy jednak minimalną anonimowość. No przecież tam wpisałeś milan to jaka anonimowość?
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Dziwną dyskusję zaczynasz, nie dość że tylko raz się podpisałem, to jeszcze to było info dla ofiego, nie dla forumka.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l 4 minuty temu, milan napisał: Róbcie jak chcecie, ja tam pomagam ale nie potrzebuje jakiś serduszek, plusików, tym bardziej oznakowywania. serduszka od wośpu za piątaka też na siłę nikt nie wciska. to tylko pomysł, jak nie będzie zainteresowania to nie będzie tematu.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Teraz, Colin napisał: serduszka od wośpu za piątaka też na siłę nikt nie wciska. to tylko pomysł, jak nie będzie zainteresowania to nie będzie tematu. Spoko, ja tylko wyraziłem swoje zdanie. Nie krytykuję, wiem że masz dobre zamiary.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Lepsze takie nabijanie plusów niż w zakupach growych. Osobiście jednak uważam, że to nie potrzebne.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l No tam w sumie tez jest nabijanie za kase. Taka plusikowa prostytucja. Tutaj chociaz bylby szczytny cel a nie wrzucanie jak debil zdjatek battlefilda 5. Tyle ze z drugiej strony to troche chyba niesmaczne bedzie i jeden drugiemu potem wytknie ze a ten to dal tylko tyle a ja to dalem az tyle. Ale wiem ze colin chcial dobrze <3
Opublikowano 4 grudnia 20186 l 2 godziny temu, milan napisał: Dziwną dyskusję zaczynasz, nie dość że tylko raz się podpisałem, to jeszcze to było info dla ofiego, nie dla forumka. Ale to każdy widzi
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Halo za co te minusy? Myślę, że oFi się nie obrazi za to że tak sobie na początku pomyślałem i śmiałem to tutaj napisać. Po nowym roku wpłacę jakąś kwotę, bo na razie cienko z kasą, ale trzymam kciuki i fajnie że takie akcje tutaj przynoszą rezultat i zaangażowanie Edytowane 4 grudnia 20186 l przez maciucha
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Ale macie problemy egzystencjonalne, heh. Kto chce ten pomaga anonimowo, a kto nie to nie. Jakie to ma znaczenie? Pomoc jest pomocą! Kogo stać daje tysiaka, a kogo nie złotówkę. Przecież każda się liczy! Nie róbcie trzody chociaż tu w temacie. Na koniec dodam jeszcze, że jeśli ktoś lubi się chwalić, że ma dobre serducho to niech się chwali, bo jest czym! Amen.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Ej, ale jak chcecie mu bezpośrednio na konto wpłacać z pominięciem fundacji to już jest darowizna i podatek od tego, wysokość w zależności od kwoty. Z fundacją pewnie jest odpowiednia umowa, że to jest pomoc społeczna a nie darowizna. Spoko, ja też wolałbym żeby kasa wpływała od razu na konto potrzebującego bo jednak administracja dużych fundacji sporo po drodze przeżera ale żeby potem kolega oFi się nie wpakował w bagno. Wpłata od 'ROZI TY (pipi)O' xD
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Forum jest otwarte, życzliwych nie brakuje, chyba bezpieczniej wpłaty robić jednak na fundacje.
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Godzinę temu, mcp napisał: Ej, ale jak chcecie mu bezpośrednio na konto wpłacać z pominięciem fundacji to już jest darowizna i podatek od tego, wysokość w zależności od kwoty. Z fundacją pewnie jest odpowiednia umowa, że to jest pomoc społeczna a nie darowizna. Spoko, ja też wolałbym żeby kasa wpływała od razu na konto potrzebującego bo jednak administracja dużych fundacji sporo po drodze przeżera ale żeby potem kolega oFi się nie wpakował w bagno. No dziękuje, że ktoś to napisał. Nie kombinujcie za dużo z omijaniem tego, bo ostatecznie wyjdzie gorzej niż na początku. Jak tak bardzo kogoś boli ten procent, to niech powiększy o to, co dostanie ze zwrotu podatku, bo darowiznę przecież można odliczyć (pod warunkiem, że jest na OPP) i będzie na plus jeszcze.
Opublikowano 5 grudnia 20186 l Autor Znalazłem na pomagam.pl pewien wpis w regulaminie odnośnie wszelakich zbiórek: Cytat Jeżeli organizujesz zbiórkę jako osoba prywatna (czyli osoba fizyczna nieprowadząca zbiórki w ramach działalności gospodarczej), to nie musisz płacić jakichkolwiek podatków ani dokonywać jakichkolwiek zgłoszeń, jeżeli żadna z wpłacających osób nie przekazała Ci kwoty przekraczającej 4 902 zł (w ciągu ostatnich 5 lat). Myśle, że jeśli nasza aukcja nie przekroczy tej kwoty to można spokojnie zrobić bezpośredni przelew.
Opublikowano 6 grudnia 20186 l Hejka, właśnie dostałem wp od @NemoKOF (kozaka w bijatyki), oczywiście umowa była taka, że przegrany wpłaca pewną kwotę na Wiktora, więc tak też teraz czynię :). Edytowane 6 grudnia 20186 l przez zdrowywariat
Opublikowano 6 grudnia 20186 l W dniu 4.12.2018 o 19:23, maciucha napisał: k a s o w a n k o Co tu było ze tyle minusie? tez bym dał minusa w ciemno ale już się skończyły W dniu 4.12.2018 o 19:12, D.B. Cooper napisał: Lepsze takie nabijanie plusów niż w zakupach growych. Osobiście jednak uważam, że to nie potrzebne. W zakupach powinni wyłączyć plusy.