Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Pokrywa się z okresem pandemii, można się rozejść. 

15 minut temu, oFi napisał:

Hueh, 90% to bylo chyba z 10lat temu. Teraz jest gdzies coś 50/50 a w niektórych przypadkach nawet 60 and beyond na korzyść cyfry.

50/50 to pewnie było pod koniec X360/PS3.

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Z czasem jak zwiększy się udział abo w rynku (a zwiększy się), to bardziej wiążące i tak będą dane o liczbie graczy, którzy ograli tytuł niż liczba sprzedanych fizycznie i cyfrowo kopii.

Opublikowano
3 godziny temu, oFi napisał:

Hueh, 90% to bylo chyba z 10lat temu. Teraz jest gdzies coś 50/50 a w niektórych przypadkach nawet 60 and beyond na korzyść cyfry.

Dlatego napisałem kiedyś.

Obecnie średnio jest może 60-70 % cyfry ale to średnio, a może być tak że jedna gra to 90% cyfra, a inna 50%.... więc na bazie danych sprzedażowych egzemplarzy fizycznych nie idzie wyliczyć ile sprzedało się w sumie (bo np. na 3m fizyczych kopii może być 3-6m cyrft, co w sumie daje 6-9m, czyli dosyć spory zakres błędu).

Opublikowano

Jakby mieli taki lineup exow jak na ps2 na jeden sezon to tez by nie było co zbierać 

image.thumb.jpeg.cdada200898ca5c5d792c4c7cd1a29fd.jpeg

Opublikowano

Nie no 8- zdecydowanie za dużo dla dmc :nosacz3:

Opublikowano
13 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Zasłużony wynik.

13 godzin temu, Pupcio napisał:

Nie no 8- zdecydowanie za dużo dla dmc :nosacz3:

14 godzin temu, BRY@N napisał:

Same gry na 9-10 i jedna na 8- :leo:

Gracze. A potem się dziwić ze was dymają i wydają takie gòwno

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Chyba pomyliłeś tematy.

To samo mogę napisać o waszych postach. Pokaz mi taki lineup w ostatnich generacjach. 

Opublikowano
Teraz, mozi napisał:

To samo mogę napisać o waszych postach. Pokaz mi taki lineup w ostatnich generacjach. 

mozi, ale nie wiem o co burczysz? Na PS pojawiło się sporo naprawdę udanych gier, a czasy o jakich piszesz nie wrócą - nie na rynku AAA, bo jest zwyczajnie awykonalne z perspektywy budżetu, QA i czasu developingu.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, mozi napisał:

2 pierwsze lata PS5>>>2 pierwsze lata PS4.

Opublikowano
11 minut temu, mozi napisał:

Switch miał chyba najlepszy pierwszy rok ze wszystkich konsol. 

Opublikowano
15 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

mozi, ale nie wiem o co burczysz? Na PS pojawiło się sporo naprawdę udanych gier, a czasy o jakich piszesz nie wrócą - nie na rynku AAA, bo jest zwyczajnie awykonalne z perspektywy budżetu, QA i czasu developingu.

Spokojnie wstawiłem to w kontekście sprzedaży konsol wiem tez ze w tamtych czasach (ps2) konsole to był trochę tez inny sprzęt trudny w programowaniu i jakoś się dało. Co z tego gry „urosły” to fakt ale tez pompuje się w ten rynek więcej kasy. 

Opublikowano
21 minut temu, mozi napisał:

PS4. Tylko mocno rozciągniete w czasie zanim dostaliśmy takie perły jak Bloodborne, U4, Persona 5 czy Yakuza 0 

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak pierwsze 2 lata ps4. Ta konsola do premiery bloodborna nie istniała

Opublikowano
1 godzinę temu, mozi napisał:

wiem tez ze w tamtych czasach (ps2) konsole to był trochę tez inny sprzęt trudny w programowaniu

A skad to wiesz?

Opublikowano

A to przepraszam, pytania nie bylo.

Opublikowano
28 minut temu, Mejm napisał:

A skad to wiesz?

Inny niż obecny oparty o PC a o trudności w programowaniu jest sporo materiałów poszukaj. 

Opublikowano

Zawszę tak pyerdola, a przez to ze były trudności to lepsze gry robili bo nie bylo tyle gotowych rozwiązań co devi teraz maja w narzędziach od epica, unity etc. i wszystkie gry przez to wyglądają tak samo...