Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Witam, przymierzam się do zakupu monitora(iiyama G-Master G2530HSU Black Hawk), który będzie mi służył do gier. Monitor będzie wykorzystywany do gry na Nintendo Switch jak i Xbox one S. Chciałbym się dowiedzieć czy ten dany monitor sprawdzi się przy tych konsolach? Zainteresował mnie gdyż ma 24,5", wyjście słuchawkowe, HDMI jak i mi ma rozsądną cenę.

https://www.x-kom.pl/p/354436-monitor-led-24-269-iiyama-g-master-g2530hsu-black-hawk.html?utm_source=ceneo&utm_medium=comparison&utm_campaign=ceneo_click

Jeśli w tej cenie jest coś lepszego prosiłbym o przesłanie. Za opinie z góry serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam

Mariusz

Edytowane przez Hodas85

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Droga ale warto. Z resztą sam zobaczysz jak pograsz w natywnym 4K z HDR, a potem wrócisz do gry albo filmu w 1080p

Opublikowano
W dniu 1.02.2019 o 20:56, keyzee napisał:

Teraz myślę którą konsolę wybrać :D Bo XoX kusi a zawsze konsola Sony u mnie była.Może czas czegoś innego spróbować.

Czas na testy wieczorne.

Bierz XoX, bez gadania. Z konsolą dostaniesz dostęp do XGP i day one możesz pobrać Gears of War 4, FH 3/4, Halo 5, FM7 i z miejsca dostaniesz z buta w mordę jeżeli chodzi o jakość grafiki (Halo 5, czy FM7 w 4K i 60fps? Jeszcze (pipi)a jak :banderas:). Do tego multiplatformy zdecydowanie na korzyść XoX'a. Bierz graj.

Edytowane przez Shago

Opublikowano

Kochani gdzie teraz najlepiej wyrwać oleda? Nie widzę jakiś dużych róznić miedzy np, mediaexpertem, media- marktem czy ofertami na allegro. Eh wciąż się waham czy z budżetem 5K uderzać w 55 cali OLEDA, czy 65 cali "coś innego"..

Opublikowano

Najlepiej tam gdzie jest najtaniej. 

Ja w ostatnie wakacje wydałem 5k na 55" OLEDa a jakbym teraz miał wydawać tyle hajsu to bym kupił LCD 65".

Opublikowano
23 minuty temu, izon napisał:

Kochani gdzie teraz najlepiej wyrwać oleda? Nie widzę jakiś dużych róznić miedzy np, mediaexpertem, media- marktem czy ofertami na allegro. Eh wciąż się waham czy z budżetem 5K uderzać w 55 cali OLEDA, czy 65 cali "coś innego"..

Jeżeli sie nastawiasz na filmy to OLED a jeżeli na giery to idź do sklepu i zobacz jeszcze QLEDy albo X900F SONY, nic innego mi nie przychodzi do głowy chociaż przy 5K to zostałbym przy 55 calach. W innym wypadku ciułaj dalej ;)

Opublikowano
30 minut temu, szejdj napisał:

Najlepiej tam gdzie jest najtaniej. 

Ja w ostatnie wakacje wydałem 5k na 55" OLEDa a jakbym teraz miał wydawać tyle hajsu to bym kupił LCD 65".

czyli co jednak nie jest aż tak za(pipi)iście?:)

Opublikowano

Jest zaje,biście o ile oglądasz porządny material 4K HDR a takowych jest bardzo mało a przynajmniej ja mało oglądam. Większość materiałów na Netflix czy Hbo nie spełnai tych kryteriów, tak samo youtube. Filmów z płyt bluray nie oglądam. Także w moim przypadku nie wykorzystuję w pełni potencjału tego TV. Może to się zmieni za rok-dwa-trzy, ale na chwilę obecną dużo bardziej korzystałbym z większej przekątnej niż wielkiego kontrastu :) 

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Można dostać dobre 65" cali w cenie do 5K, bo o ile wiem takie NU8002 to w żaden sposób nie jest nawet blisko jakości OLED-ów LG.

No właśnie zastanawiam się nad tym modelem Samsunga, opinie bdb, wydaje mi się, że przesiadka z Sony W809C ( model sprzed 3 lat), nie mającym HDR-u, czy 4K i tak będzie dla mnie przełomem, nie mówiąc o zmianie z 43 na 65 cali :) Jedynie czego się obawiam to właśnie jakości czerni.. Sony naprawdę daje w tym obszarze radę, a nienawidzę szarości tam gdzie ma być czerń.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Najlepiej to chyba zamowic TV przez neta do domu i samemu sie przekonac. Jak nie bedzie Ci przeszkadzac lokalne podswietlenie w NU8002/42/72 podczas filmow/gry to chyba lepiej pozostac przy wiekszym. A jak nie bedziesz mogl na to patrzec to odeslac i zamowic mniejszego OLEda z lepszym obrazem.

Opublikowano
Godzinę temu, izon napisał:

czyli co jednak nie jest aż tak za(pipi)iście?:)

Nie słuchaj tego człowieka. Niedawno pisal tutaj, że nie chce mu się ustawiać obrazu w LG i jakieś inne bzdurki. 

Pincetny raz napiszę, że jest AZ TAK ZA(pipi)ISCIE. Przecież większość nowych produkcji Netflixa jest  w UHD albo Dolby Vision. Za chwilę ta technologia będzie standardem, więc jeśli chcesz kupić nowy telewizor i masz  5 koła, to bierz (pipi)a OLEDa. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano
57 minut temu, chris85 napisał:

Nie słuchaj tego człowieka. Niedawno pisal tutaj, że nie chce mu się ustawiać obrazu w LG i jakieś inne bzdurki. 

Pincetny raz napiszę, że jest AZ TAK ZA(pipi)ISCIE. Przecież większość nowych produkcji Netflixa jest  w UHD albo Dolby Vision. Za chwilę ta technologia będzie standardem, więc jeśli chcesz kupić nowy telewizor i masz  5 koła, to bierz (pipi)a OLEDa. 

I bądź tu człowieku mądry:)

Opublikowano
19 minut temu, izon napisał:

I bądź tu człowieku mądry:)

No stary tylko na tym forum czytam, że cale > jakość obrazu.

Opublikowano

Jak masz miejsce bierz 65" i więcej ziom, size matters

Opublikowano
3 godziny temu, izon napisał:

No właśnie zastanawiam się nad tym modelem Samsunga, opinie bdb, wydaje mi się, że przesiadka z Sony W809C ( model sprzed 3 lat), nie mającym HDR-u, czy 4K i tak będzie dla mnie przełomem, nie mówiąc o zmianie z 43 na 65 cali :) Jedynie czego się obawiam to właśnie jakości czerni.. Sony naprawdę daje w tym obszarze radę, a nienawidzę szarości tam gdzie ma być czerń.

Ja z 50W805 przesiadłem się na 55NU8072 i odjechałem.Jestem bardzo zadowolony-nawet mojej żonie obraz się podoba.Nie sądziłem że będzie taka różnica.Przesiadałem się wcześniej z Philipsa 42 na Sony 50 i nie było takiego efektu.Tak więc śmiało bierz 65 a OLEDa później-zawsze to pretekst będzie na wymianę ;)

Opublikowano

Polecam kontynuować tą owocną dyskusję w TV Wars, tam znajdziecie swoje posty.

Opublikowano

Tym bardziej, że zacząłem dyskusję moim pytaniem i finalnie wygrało serce i w sypialni właśnie zawisnął wspaniały OLED LG :) Na razie bardzo krótko testowałem ale wrażenia są NIESAMOWITE. Niedługo napiszę więcej ale chwała Bogu, że nie wziąłem tego lcd w 65 calach, 55 to jest monstrum jak na moje warunki:)

Opublikowano
Godzinę temu, izon napisał:

chwała Bogu, że nie wziąłem tego lcd w 65 calach, 55 to jest monstrum jak na moje warunki:)

Za duzy TV to nawet gorzej niz za maly TV, wiec bardzo dobrze zrobiles :)

Gratuluje zakupu, zycze wielu milych chwil :thumbsup:

Opublikowano
16 godzin temu, izon napisał:

Tym bardziej, że zacząłem dyskusję moim pytaniem i finalnie wygrało serce i w sypialni właśnie zawisnął wspaniały OLED LG :) Na razie bardzo krótko testowałem ale wrażenia są NIESAMOWITE. Niedługo napiszę więcej ale chwała Bogu, że nie wziąłem tego lcd w 65 calach, 55 to jest monstrum jak na moje warunki:)

Po tygodniu zmienisz zdanie, chyba że siedzisz 1m przed tv.