Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,9 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Zakupiłem właśnie Samsunga S95FAT. Jeśli chodzi o wrażenia, to jeszcze przyjdzie na to czas. Teraz miałbym małe pytanko do posiadaczy oledów. Warto trzymać tą funkcję przesuwania pikseli? Bo mnie dość wkurza ucinanie obrazu na rogach. Ale z drugiej nie chcę by mi się powypalał.

Opublikowano

To chyba jest co innego. Sprawdź czy masz włączony "scan", to robi mini zooma i ucina obraz. Tak kiedyś było m.in. w LG. Teraz nie jestem pewny.

Opublikowano
16 godzin temu, Mantis napisał(a):

Zakupiłem właśnie Samsunga S95FAT. Jeśli chodzi o wrażenia, to jeszcze przyjdzie na to czas. Teraz miałbym małe pytanko do posiadaczy oledów. Warto trzymać tą funkcję przesuwania pikseli? Bo mnie dość wkurza ucinanie obrazu na rogach. Ale z drugiej nie chcę by mi się powypalał.

Ja póki co mam włączone, bo jednak stałe elementy jak UI się wtedy przesuwają ale zaczyna mnie irytować tą grubsza ramka pływająca.

Opublikowano

W pierwszej chwili pomyślałem, że to overscan i chciałem to wyłączyć. ale nie można go edytować w trybie gry. Jednak wyczytałem, że w trybie gry on jest domyślnie wyłączony. Po tym przypomniałem sobie, że to w końcu OLED i jest to przesuwanie pikseli. Po wyłączeniu tego trybu przestały się pojawiać te ramki. Jednak wolałbym uniknąć wypaleń i ponownie to uruchomiłem. Ale tyle się nasłuchałem, że OLEDy się już nie wypalają...

Zmieniając temat. Dwa lata temu kupiłem Mini Leda Samsung QE95B, który zostawiam w domu. Jest to świetny telewizor, ale posiada on jeden mankament. W bardzo jasnych i jednobarwnych scenach jak ktoś ma bardzo dobre oko to można zobaczyć przy bokach ekranu siatkę Ledów. Widać to może w 2% całego korzystania z TV i poza mną jeszcze tylko jedna osoba to widziała gdy jej dokładnie palcem pokazałem. Więc to też moje bardzo wyczulone oko miało z tym problem. Jednak w tym OLEDzie na szczęście matryca jest krystalicznie czysta. Co jest dla mnie mega dużym plusem. Może nawet największym. Bo będąc szczerym, to ogólna jakość obrazu na tym poprzednim Ledzie nie odstaje nic od nowego TV. Więc tutaj powiem tak - nie ma co wierzyć jak ktoś mówi, że OLEDy i Mini Ledy z górnej półki dzieli jakaś kolosalna różnica. Dla mnie te różnice obecnie są bardzo subtelne.

Opublikowano

Ja wyłączyłem wszędzie, prócz monitora MSI, bo się nie da. Tam to jest nieco wkurzające, bo codziennie na 15 minut nie można korzystać z monitora (a nie sposób sprawdzić kiedy to będzie), więc jak ktoś uzywa do pracy, to dyskwalifikuje taki sprzęt. Do grania ujdzie.

Ogólnie te wszystkie czyszczenia nikt nie jest pewny czy coś większego dają, a jedyne co dają na pewno to obniżenie jakości obrazu, lub inne wkurzające dla użytkownika rzeczy. Bardziej dupochron dla producenta.