Opublikowano 21 września 201311 l lub ta: http://www.novatech.co.uk/products/components/cases/cases/z5plus.html Ma mniej wentylatorów w pakiecie, ale za to ma zatoke na 2.5 cala dyski ( idealnie na ssd) i z tego co tam pisze ma wyprowadzone usb 3.0
Opublikowano 21 września 201311 l lub ta: http://www.novatech.co.uk/products/components/cases/cases/z5plus.html Ma mniej wentylatorów w pakiecie, ale za to ma zatoke na 2.5 cala dyski ( idealnie na ssd) i z tego co tam pisze ma wyprowadzone usb 3.0 ta bedzie jak najbardziej OK . Nie patrz na ilość wentylatorów najważniejsze to z przodu nawiew i z tyłu wyciąg ,reszta to opcjonalne rozwiązania . Co do USB 3.0 jak masz np pena na 3.0 to fajna sprawa jak nie masz urządzen obsługujących 3.0 to zbędny bajer . Zasilacz montowany na dole w dodatku z możliwością wentylem w dół .... rozwiązanie banalne ale robi różnice kolosalną w budzie jeśli chodzi o temp . mam tak samo montowany zasilacz w brutusie 410 Edytowane 21 września 201311 l przez canuks
Opublikowano 21 września 201311 l A takie durne pytanie. Nie kupywalem nigdy tak kompa, zawsze skladaka. System juz zawsze mialem jakis, a jak teraz bedzie to wygladalo? Do tego czy to dobry pomysl ze zrezygnowalem z zewnetrznego dvd bo mam zewnetrzny? W sumie z napedu wiele sie nie korzysta jak wszystko w sumie online funguje. Aaaa doczytalem sie ze winde 8 daja. Edytowane 21 września 201311 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 21 września 201311 l Aaaa doczytalem sie ze winde 8 daja. Czyli coś ala "Szczerze współczujemy" się drogiemu koledze należy
Opublikowano 21 września 201311 l Zlozenie czesci w dzialajacy komputer jest czyms trudnym, czy lepiej powierzyc to komus kto sie zna? Trochę jak klocki lego, fajna zabawa, pół dnia i od zera wszystko rozkminisz.
Opublikowano 21 września 201311 l Sam na początku tygodnia składałem nowy komputer.Wszystko fajnie części na miejscu ale jak zobaczyłem kable od obudowy z dziwnymi oznaczeniami wolałem się nie bawić i dać 20 zł w serwisie brame obok.Za drogi sprzęt bym od tak go zepsuł.
Opublikowano 21 września 201311 l Ja tez nigdy nie składałem kompa od zera. Zawsze mi to darmo robili w sklepie gdzie kupowałem kompa.
Opublikowano 21 września 201311 l No co Wy . Jak do mnie kurier przyjechał z wielkim pudłem wszystkich części to przez pół dnia miałem zabawę . I to uczucie kiedy się nie włącza, bo źle podłaczyłeś zasilanie karty graficznej. Dużo się człowiek uczy, polecam.
Opublikowano 21 września 201311 l @Raven Kup kolejnego kompa, mogę Ci złożyć - z przyjemnością i za darmo! Co się nauczę na błędach, nawet tych opłakanych w skutkach to moje :>
Opublikowano 22 września 201311 l Kompów mi wystarczy na kolejne kilka lat, a jeśli chodzi o składanie to dziękuję za pomoc, ale moje doświadczenie w tej kwestii pozwala mi być w całości samowystarczalnym . No i come on, nie ma tutaj wielkich możliwości popisu, najwyżej czegoś nie podłączysz i się nie włączy, nie wiem jak możnaby coś "opłakanego w skutkach" zrobić.
Opublikowano 22 września 201311 l Naprawdę nie można złożyć źle komputera .... poprostu się nie da wszystkie elementy pasują tylko w jeden określony slot i inaczej ich nie zamontujesz . Podłączenie kabli do mobo również banalne ,każda plyta głowna ma mini guide z rozpiską podpięcia kabli od power /reset /hdd /usb itp itd . Kabli zasilających również źle nie podłączysz bo wtyczki pasują tylko do okreslonych gniazd . Składanie komputera to max 20min( w moim przypadku ,ale robie to od ponad 10 lat ) jak ktoś nie wprawiony i robi to pierwszy raz to fakt ma ubaw na pół dnia i na prawdę jest to przyjemne doświadczenie . Ludzie równiez panikują jak trzeba zainstalować windowsa .... ale to również banalnie proste , instalator sam przeprowadza nas przez proces instalacji wystarczy tylko czytać i myśleć i po 15 min mamy zainstalowanego windowsa . A kto nie umie czytać i myśleć płaci 50-120zl za instalację . Naprawdę panowie nie taki diabeł straszny ,radzę spróbować
Opublikowano 22 września 201311 l @Canuks no jest może jeden podchwytliwy moment: dobre nałożenie pasty. ale w 99% przypadków odpada poniewaz pewnie wiekszosc siedzi na wentylatorze z pudelka, który ma firmowo rozprowadzona pastę.
Opublikowano 22 września 201311 l Ja to z checia sa, sprobuje poskladac, choc z moim szczesciem pewnie cos pokrece Do tego czy to dobry pomysl ze zrezygnowalem z wewnetrznego dvd bo mam zewnetrzny na usb? W sumie z napedu wiele sie nie korzysta jak wszystko w sumie online funguje. ??
Opublikowano 22 września 201311 l @Canuks no jest może jeden podchwytliwy moment: dobre nałożenie pasty. ale w 99% przypadków odpada poniewaz pewnie wiekszosc siedzi na wentylatorze z pudelka, który ma firmowo rozprowadzona pastę. Nie koniecznie ... to żanda filozofia ,ale jest tak jak piszesz pasta jest już nałożona fabrycznie na coolerach dostarczanych z CPU o wystarcza w zupełności . Ja to z checia sa, sprobuje poskladac, choc z moim szczesciem pewnie cos pokrece Do tego czy to dobry pomysl ze zrezygnowalem z wewnetrznego dvd bo mam zewnetrzny na usb? W sumie z napedu wiele sie nie korzysta jak wszystko w sumie online funguje. ?? No jak masz już DVD to po co Ci kolejne w budzie ? pewnie ze dobry jak będzie potrzebny czytnik to podepniesz ten pod USB i gitara
Opublikowano 23 września 201311 l Zmienilem w swoim zamówieniu obudowe na ta ktora poleciliście i wzialem zasilacz 600 zamiast 500, na wszelki wypadek. Dzieki wielkie Ragusowi i reszcie ekipy. Rozdalem ile plusow mialem hehe. Prawie jak bym paczki dawal za free Edytowane 23 września 201311 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 25 września 201311 l Dobra panowie (i panie) komp w przedziale 2200-2500 sama buda z Windowsem 7 tyle że NIE do gierek a nastawiony na pracę z materiałami wideo w rozdzielczości 1080p i wyższych jakieś propozycje ?
Opublikowano 25 września 201311 l Do zabawy w Photoshop i video potrzeba lepszego kompa niż do gier. Windows 7 to jakieś 200-300 zł. Złożenie mocnego kompa za 2k może być trudnawe. jako, że nie śledzę tematu za mocno i jestem trochę out of date, to nie będę tu nic starał się wymyślić. Edytowane 25 września 201311 l przez Kazuun
Opublikowano 25 września 201311 l Do zabawy w Photoshop i video potrzeba lepszego kompa niż do gier. Windows 7 to jakieś 200-300 zł. Złożenie mocnego kompa za 2k może być trudnawe. jako, że nie śledzę tematu za mocno i jestem trochę out of date, to nie będę tu nic starał się wymyślić. To jesteś dość mocno out of date ... za 2 k spokonie złożysz kompa do obróbki video/foto (nawet poniżej 2 k). Jutro postaram się dać propozycje zestawu
Opublikowano 28 września 201311 l Zainstalowalem wszystko i chyba dziala. Choc nie obylo sie bez problemow, z tymi malymi pinami z obudowy. Opisane byly tak jakos niejasno. Do tego z obudowy, w srodku z lacza usb3 wychodzi gruby, niebieski kabel zakonczony wlasnie wejsciem usb. Nie mam pomyslu gdzie niby w srodku to mialo by byc podlaczone Dzieki za pomoc chlopcy Jeszcze pytanie. Mam dysk WD Red 2TB. I tak czytam o tej technologi NAS itd, ale mam pytanie. Czy mi, zwyklemu uzytkownikowi, moze cos pozytecznego przyniesc? Jesli tak to co i jak to osiagnac? Edytowane 29 września 201311 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 1 października 201311 l Jako że nie dostałem odpowiedzi zapytam tak taki zestaw będzie w sam raz do obróbki video w 1080p i wyższych ? (Nie do gierek) CPU: i5-4570 3.2ghz BOX Mobo: Gigabyte GA-H81M-D2V Ram: GoodRam DDR3 8 GB 1333mhz CL9HDD: Seagate Barracuda 1TB 64MBPSU: SilentiumPC Deus M1 80+ Bronze 550WCase: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black + dodatkowe wentylatory SilentumPC Zephyr 120mmOS: Windows 7 Edytowane 1 października 201311 l przez Karas
Opublikowano 1 października 201311 l Witam, planuje mojego naprawde starego pc wlozyc do szuflady pod tv (w sensie, same bebechy), zapewnie odpowiednia wentylacje itd itp, ale w trakcie przymiarek, dziwnym trafem szlag trafil stary zasilacz (i tak dziwne ze tak dlugo dzialal... z 11 lat co najmniej). Tak wiec potrzebuje nowego, naprawde taniego, 350W zastanawiam sie czy po prostu na allegro nie wziac takiego samego modelu (take me 350)... doradzicie cos?
Opublikowano 1 października 201311 l Jako że nie dostałem odpowiedzi zapytam tak taki zestaw będzie w sam raz do obróbki video w 1080p i wyższych ? (Nie do gierek) CPU: i5-3470 3.2ghz BOX Mobo: Gigabyte GA-H81M-D2V Ram: GoodRam DDR3 8 GB 1333mhz CL9 HDD: Seagate Barracuda 1TB 64MB PSU: SilentiumPC Deus M1 80+ Bronze 550W Case: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black + dodatkowe wentylatory SilentumPC Zephyr 120mm OS: Windows 7 Bardzo dobry wybór, ewentualnie można by zainwestować w ciut lepszą płytę główną ( http://www.agito.pl/plyta-glowna-msi-b75a-g43-79-568928.html?attr=264-488572 ), ale nawet bez tego to będzie bardzo dobry komputer. Dobrym rozwiązaniem jest również dysk SSD.
Opublikowano 1 października 201311 l Niestety na SSD nie mam obecnie funduszy dla tego też zrezygnowałem z dodatkowego GPU zostając przy zintegrowanym z i5.