Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Pc zayebista platforma! Ale tak z 20 lat temu xD

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ktoś Ci powinien to w sygnatura wpisać "nie chce przeplacac". Jedynym posmiewiskiem jest Twoja bieda.

Nowa strona, ale prawdziwa prawda :banderas:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Trochę mi wstyd że easye jest teraz częścią mojego ekosystemu :pechowiec:

Spencer powinien warunkowo zabierać Gamepassa za takie zachowanie

Opublikowano

PC? No fajnie czasem odświeżyć planescape torment, ale to mogę na lapku zrobić.

Opublikowano

Dzięki izi że się ze mną zgadzasz :usmiech:

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Heh, izi jaka mentalna bieda. :dynia: Myśli, że ludzi nie stać na PC, a chodzi o to, że nikt nie chce przepłacać za niedziałające gó,wno skoro lepiej wychodzi kupić Xboxa. Hah, PC-towcy dalej pośmiewiskiem twórców i graczy.

Czekaj dalej izi, może za rok spadnie z pańskiego stołu. 

No nie wiem chojraku. Niedziałające gó.wno? Może na biedronkowym zestawie sprzedawanym jako GAMING PC za 1499zł na allegro. Ponadto PC to obecnie najmocniejsza platforma do grania w gry, a że lubię czasami sobie przy(pipi)ać w starocia, to bardzo szanuję jakość wstecznej kompatybilności.

Graczowi konsolowemu można zaserwować grę z poprzedniej generacji jako tzw. remaster, zazwyczaj z lekko podbitą rozdziałką i teksturami. No i jak bym chciał zagrać w np. takie rakowe Far Cry 3 na PS4 zamiast PS3 (gdzie teraz wygląda jak guwno), to muszę wydać na wejściu półtorej bomby (za tyle chyba ta gra schodziła), żeby mieć ciut lepszą grafę - nie mogę wrzucić do konsoli kopii, którą kupiłem kiedyś na PS3.

PC? Proszę pana... Wzięło mnie na serię GRID ostatnio, kupiłem z miejsca wszystkie części na PS3. Odpaliłem dwójeczkę i nie da się w tego rozmazańca grać, zwłaszcza na matrycy 4K. Szybciutko zainstalowałem tę grę na komputerze osobistym i WOW. 6 letnia gra z poprzedniej generacji wygląda jak coś, co mogło wyjść w zeszłym miesiącu. Plus idealny klatkaż 144hz. Plus brak loadingów.

Chociaż akurat Microsoft fajnie ogarnął wsteczną dla niektorych gier z podbiciem do 4K i innymi usprawnieniami.

Super by było, gdyby na nowym klocu gry z XO działały tak jak starsze gry na PC, że wrzucasz, settingi kręcisz na full i masz nową grę, za którą nie trzeba płacić drugi raz. Ale to raczej nie wykonalne bez patchy, a na PC nie są one potrzebne, bo zazwyczaj developerzy dają spore pole do manewru w ustawieniach.

Opublikowano
4 minuty temu, ping napisał:

Graczowi konsolowemu można zaserwować grę z poprzedniej generacji jako tzw. remaster, zazwyczaj z lekko podbitą rozdziałką i teksturami.

Brzmi jak Twoje zakupy growe na Switcha. :) Nie lepiej już zrobić o tak?

4 minuty temu, ping napisał:

PC? (…) 6 letnia gra z poprzedniej generacji wygląda jak coś, co mogło wyjść w zeszłym miesiącu. Plus idealny klatkaż 144hz. Plus brak loadingów.

#double_standards

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

@Wezyrio

Switcha traktuję jak zbieranie znaczków, po prostu. Niektórzy 'dorośli' gracze zbierają paskudztwa takie jak funkopopy czy inne figurki z gier, ja zbieram pudełeczka z grami na Switcha, ale w większość nie gram. Sprawia mi to przyjemność.

A co do przepłacania - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

W perspektywie lat bardziej opłaca mi się kupić komputer za 10 koła i karmić go grami. Szybko się zwróci, bo zwyczajnie gry są dużo, dużo tańsze. Masa świetnych promocji miażdży system. Ceny konsolowej cyfry to przy PC dramat.

No ale w Polsce jak w lesie, tutaj się kupuje grę konsolowa, żeby szybko przejść i wystawić na pchli, co by nie straciła na wartości więcej niż 15-20zł. Jak ktoś gra na takich zasadach i po przejściu od razu sprzedaje, to faktycznie konsola jest ekonomicznie lepszym rozwiązaniem. Ja gierek nie sprzedaję (wyjątkiem jest Medievil na PS4, bo ten remaster to takie zglitchowane goowno parujące, że nie chcę mieć na półce, pierwsza gra od wielu lat, którą gonię po przejściu), więc siłą rzeczy PC jest dla mnie tańszą opcją*.

*poza XOX z darmowym gamepassem, tutaj jest :banderas:

Gwarantuję, że jak by w nowej generacji zniknęły pudełka z grami i była dostępna tylko cyfra z cenami takimi jakie są, masa ludzi by odpłynęła na PC, bo siłą rzeczy jest taniej. Ewentualnie graliby z lewych kont (co jest bardzo popularne na XO - widać po allegro).

Edytowane przez ping

Opublikowano

wsteczność na pc? niezły mit.

praktycznie wszystko wydane więcej niż te 10-15 lat temu nie chce odpalać na nowych windowsach i trzeba juz posiadane gierki kupować przez goga, albo obejść się smakiem

Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał:

wsteczność na pc? niezły mit.

praktycznie wszystko wydane więcej niż te 10-15 lat temu nie chce odpalać na nowych windowsach i trzeba juz posiadane gierki kupować przez goga, albo obejść się smakiem

No właśnie dziwna sprawa, bo ostatnio robiłem sobie posiadówę ze starociami.

THPS3 - zero problemów. Beach Life (super strategia ekonomiczna) - zero problemów. NFSy od jedynki po Underground - wszystko elegancko się instaluje. I mowa tutaj o rzeczach, których nie ma na Steamie.

Zaś ze Steama też masa staroci bezproblemowo mi działa. Fallout na dużym ekranie z rozdziałką QHD to piękna sprawa.

Vista i 'siódemka' była w tych kwestiach mocno problematyczna, na 10-tce chyba coś lepiej ogarnęli bo masa rzeczy bangla od kopa bez potrzeby grzebania w konfigach/szukania patchy na nieistniejących już stronach internetowych.

Opublikowano

Pecet jest spoko jak się lubi szukać sterowników do każdej gry i grzebać w plikach ini, bo nie chce odpalić. Na xboksiku? Wkładam pły... ha! naciskam na kafelek z menu gamepassa i gram!

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał:

Trochę mi wstyd że easye jest teraz częścią mojego ekosystemu :pechowiec:

Spencer powinien warunkowo zabierać Gamepassa za takie zachowanie

Szanuj, bo gdyby nie moje 100 kont by "wesprzeć twórców dolarem" to Twoje wyniki odnośnie kolejnych sukcesów MS i ich statystyk "o nowych kontach online" byłyby zdecydowanie gorsze :D

57 minut temu, 20inchDT napisał:

Pecet jest spoko jak się lubi szukać sterowników do każdej gry i grzebać w plikach ini, bo nie chce odpalić. Na xboksiku? Wkładam pły... ha! naciskam na kafelek z menu gamepassa i gram!

Widze ze nie tylko Bialystok kojarzy PC Gaming z rokiem 90tym. xD 

Maciucha, wymien te gierki, ktore Ci nie dzialaja. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie pamietam kiedy musiałem szukać sterowników czy grzebać w plikach ini.

Pamiętam natomiast, że 50gb gra na STEAMIE ściąga mi się w 10-15 minut (instalujac się w tle), natomiast ta sama gra na PS4/XBO potafi zasysać się kilka godzin. Oczywiście wszystkie sprzęty wpięte do sieci tymi samymi kablami.

Opublikowano
13 minut temu, ping napisał:

Pamiętam natomiast, że 50gb gra na STEAMIE ściąga mi się w 10-15 minut (instalujac się w tle), natomiast ta sama gra na PS4/XBO potafi zasysać się kilka godzin. Oczywiście wszystkie sprzęty wpięte do sieci tymi samymi kablami.

To coś chujowe kable masz.

A poza tym odpisałem, 2/10.

Opublikowano

Trolling Pinga?  Może świeżaki to kupują, podobnie jak zdjęcia "jego" kolekcji gier.  :kaz:

Edytowane przez chris85

Opublikowano

ehh ci pudełkowcy

Opublikowano

Pudełkowcy? Te szympansy które utknęły w przeszłości? Masakra

Opublikowano

A po co?

Opublikowano

Nawet Yoshida nie kryje beki z knura, ta mina zdaje się mówić, widzieliście to klockowate szkaradztwo? 

Edytowane przez YETI

Opublikowano

PC tak za(pipi)iste że w tamtych czasach kochałem sie z Amisią i nawet nie spojrzałem na brzydką raszple tylko od razu przeskok na PLEJSTEJSZON. Nie żałuję. Byłem, jestem i będę dumny z tej decyzji do końca moich dni. 

Później romans z Zielonymi i tak do dzis. One Cock with 2 hot biczys anal creampie gagging brutal. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.