Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Dlatego nie warto kupować konsol na tej generacji, niech sony wrzuci swoje gry na steam i po problemie. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

no dobra, ale co z polskimi pasjonatami gier, ktorych nie stac na lepszy sprzet niz konsola dla dzieci?

Opublikowano

jak ich nie stać to niech się wezmą za robotę :) 

Opublikowano

Albo pożyczkę w Providencie :cool:

Opublikowano
52 minuty temu, bluber napisał:

Dlatego nie warto kupować konsol na tej generacji, niech sony wrzuci swoje gry na steam i po problemie. 

Za to warto lapka za 6-7 tysi?

Opublikowano

Co to za pasjonat który nie wykombinuje pieniążków na swoją pasję? Hobbysta to max.

Opublikowano
5 minut temu, Jakim napisał:

Za to warto lapka za 6-7 tysi?

Dlaczego lapka? Lepiej złożyć blachę, żyć swobodnie a nie na smyczy 30 fpsów. 

Opublikowano
15 minut temu, bluber napisał:

Dlaczego lapka? Lepiej złożyć blachę, żyć swobodnie a nie na smyczy 30 fpsów. 

No dobra ile kosztowało by złożenie teraz pc aby do końca generacji tj powiedzmy te 6-7 lat odpalał gry przynajmniej w tym 1440p w 60 fpsach. Nie liczymy monitora.

Opublikowano

Nie da się tego przewidzieć w tym momencie moim zdaniem, wyjdą nowe gry, przebudowane silniki pisane pod nową generacje sprzętu i takiego sprzętu, który bedzie ci odpalał gry w 1440p/60fps nie znajdziesz (chociaż to zależy, napisałes o 1440p/60fps bez ultra, no to tutaj się problem poniekąd rozwiązuje bo zawsze masz opcje obniżyć jakieś detale a i tak cieszyć się płynną grą). 

Opublikowano

Nie musi byc ultra pod koniec generacji. Byle by ilość detali odpowiadała konsolom.

Nie musi byc teraz ale chyba da rade przewidziec ile powiedzmy pod koniec roku beda kosztowały procki czy karty graficzne/ dyski ssd itp. 

W tym moim bełkocie zmierzam do tego by ocenić ile droższa była by zabawa względem konsol aby zawsze mieć te 60 fps.

Czy karty/procki itp z przełomu 2013/14 odpalają dzisiejsze gry w 1080p na średnich w 60 fps?

Opublikowano
15 minut temu, Jakim napisał:

Czy karty/procki itp z przełomu 2013/14 odpalają dzisiejsze gry w 1080p na średnich w 60 fps?

Spoiler

Nawet w High/Ultra :)

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano
18 minut temu, Jakim napisał:

W tym moim bełkocie zmierzam do tego by ocenić ile droższa była by zabawa względem konsol aby zawsze mieć te 60 fps.

Na szybko można uznać, że około 2 razy droższa czyli taka rożnica jak w frameracie miedzy PC a konsolami :kaz:

Opublikowano
Godzinę temu, Jakim napisał:

i5-3470 i RX 470 spokojnie da jakość lepszą niż na konsolach. Jednak jest to obecnie o tyle bez sensu, że za pasem jest nowa generacja kart i procesorów, więc PC lepiej chyba byłoby Ci wziąć właśnie w okoliach premiery nowych konsol.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
1 godzinę temu, Jakim napisał:

No dobra ile kosztowało by złożenie teraz pc aby do końca generacji tj powiedzmy te 6-7 lat odpalał gry przynajmniej w tym 1440p w 60 fpsach. Nie liczymy monitora.

Ja gdzies po roku od wyjscia ps4 zlozylem kompa za 5,3k. Wlasciwie do tej pory gierki bez problemu (poza paroma wyjatkami) dzialaly w 1080/60 fps. Mysle ze teraz jak wyjda nowe podzespoly to pewnie za jakies 6k mozna bedzie cos zlozyc na praktycznie cala generacje. Chyba ze nvidia odplynie z cenami.

Anyway zobaczy sie jak wyjda konsole i karty. Konsole pewnie beda drozsze niz ostatnio wiec zlozenie kompa moze okazac sie jeszcze bardziej oplacalne niz ostatnio. Jak seria 3000 na start odstawi konsole i gierki beda smigac w 60fps+ a na konsolach w 30 to mysle ze spokojnie utrzyma sie to do konca generacji bo obecne konsole to w zasadzie PCty z zamknieta architektura i 3070 bedzie wystarczajaca na najblizsze lata.

A co do detali to ja mialem porownanie przy W3, roznica byla olbrzymia, szczegolnie jak sie doinstalowalo paczke z teksturami HD. To samo teraz przy AC origins, gierka jest slabo zoptymalizowana i praktycznie nie mam szans odpalic w 60fps ale w 1440p/30fps z praktycznie wszystkim na ultra odstawia wersje z ps4 pro dosc znaczaco bo mam obie wersje i robilem porownanie niedawno.

Opublikowano

Do tego brak opłat online, gry w najtańszych cenach, a jak dla kogoś nadal za drogo to ma od kopa abonamentów do wyboru - Game Pass/Uplay/Origin Basic / Premium, na których są także multiplatformy i przechodzi Star Warsy/Asasiny/Gry MS za 40 zl na premierę. Pomijam już fakt, że przez tą całą konkurencje sklepików na PC w ciągu ostatnich 2 lat dostałem więcej dobrych gier za free, niż jak opłacałem PS+, czy Xbox Live.

Co tydzień jakieś gry za free - Epic/uplay/Steam/Humbe Bundle/GoG - sam Epic w ciagu roku rozdał chyba ze 100 gier całkowicie za free.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nooo z tym najtańsze to ja bym nie szarżował. Gry na PC, z legalnych źródeł, na premierę kosztują tyle co konsolowe, nie ma też żadnych używek czy możliwości aby od kogoś grę pożyczyć. Resident Evil 3 na PC kosztuje 249z na steamie, za 209 na PS4 jest pudełko. AC: Origins z Keye.pl 70zł, nówka na PS4 w pudle tyle samo.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Resident Evil 3 to kosztował 138 zł jakieś miesiąc temu, a i tak taniej latały kody na łowcach/bazarach/allegro.

Weź tam sobie zapisz w ulubionych łowcygier.pl i sam się przekonasz.

Edit - przepraszam / 125 zl na Eneba

Edytowane przez easye

Opublikowano

Niech mnie chuu znów ta pecetowa propaganda:pechowiec:

Opublikowano

No was chyba poje.bało z tą blachą, faryzeusze. Tylko xbox.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

nie ma też żadnych używek czy możliwości aby od kogoś grę pożyczyć. 

Ale jest Family Sharing kolego. :lapka: 

Opublikowano
4 minuty temu, easye napisał:

Resident Evil 3 to kosztował 138 zł jakieś miesiąc temu, a i tak taniej latały kody na łowcach/bazarach/allegro.

Weź tam sobie zapisz w ulubionych łowcygier.pl i sam się przekonasz.

Edit - przepraszam / 125 zl na Eneba

i to jest wszystko full legit a nie jakies lewe kody jak G2A?

Opublikowano

Ja parę razy kupowałem eneba.com, zreszta G2A działa jak allegro, masz tam też normalnych sprzedawców. Kupuje zawsze tam gdzie jest najtaniej nigdy nie zdążyło mi sie, by jakis klucz był kradziony/czy zabrany po czasie. 

4 minuty temu, 20inchDT napisał:

No was chyba poje.bało z tą blachą, faryzeusze. Tylko xbox.

No jak kogoś nie stać na to zawsze jest to jakieś rozwiazanie. :dunno:

No ale jak ktoś to traktuje jako swoje hobby w życiu, to chce grać komfortowo, z teksturami, wysoką roździelczością i płynnoscia, której już wiemy ze nie zobaczymy nawet na kolejnej generacji xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wracaj do żebrania w temacie o darmowych gierkach. Czekaj, zaraz ci Spencer tez cos splunie do gp pc.

Opublikowano

No narazie zaczal pluc standardowo na Was, dajac podobno znowu gierki, ktore wczesniej wycofał jako NOWOŚĆ :dynia:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.