Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
40 minut temu, drozdu7 napisał:

Xbox? Pomimo potknięć still najlepsze co mogło się przydarzyć użytkownikom PlayStation 

Dokladnie. Kto wie jak sony by ruchalo graczy w dopala gdyby nie bylo ms. A tak przynajmnjej troche okielznane i nie robi kocich ruchow.

Tylko mysle, ze po tej konfie msoftu to jakis tam menadzerek w sony poszedl do analitykyka i mowi do niego "takeszi nande kure.wa, nani my robimy, z kim my konkurujemy, ty to widzisz? Dawaj excela, trzeba podniesc znow cene plusa".

Takze dzieki spencer ale postarajcie sie bardziej w tym ms bo ceny gierek beda po 80$.

Edytowane przez Mejm

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Xbox zawsze i wszędzie yebany będzie, a phil spencer aka pasibrzuch to ciota i uj. 

Opublikowano

@Mejm - Największe niebezpieczeństwo, to niedocenienie przeciwnika.

Ktoś wrzucił Twitta developera twierdzącego, że sprzedaż gry po dodaniu jej za darmo do GamePassa się im potroiła.

Wiele wielkich firm było bagatelizowanych na początku, co zabiło konkurencję. 

Mnie osobiście intryguje, że M$ postawił na GamePass box, zamiast klasycznej konsoli. Trudno im było konkurować, to zmienili zasady gry

Kup konsolę dziś i miej dostęp do kilkuset gier za free.

Nie mówię, że M$ na 100% wygra, ale jak można z taką pewnością śmiać się z M$, że nie ma najmniejszych szans?

Jeśli więcej developerów będzie miało podobne rezultaty ze wzrostem sprzedaży, to niedługo możemy dostać lawinę gier za free na Xa i PC. 

PC to już w ogóle, bo ilości darmowych gier jest tona. GamePass, Twitch/Amazon, Gog, Epic, steam - ciągle coś darmowego dają. Muszę mieć apkę na telefon, by sobie pomóc.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

To tak nie działa, jest wiele przykładów kiedy gry dzięki gamepassowi sprzedawały się lepiej to prawda, ale jest jeszcze więcej kiedy wrzucenie gry do gamepassa odbiło się negatywnie na sprzedaży.

I nie odbieraj postów Mejma tak bardzo na serio, mocno trolluje nie tylko w tym temacie.

Opublikowano
10 godzin temu, ListuniO napisał:

Sony umie w konsole. MS nie umie. Nigdy nie umiał. Mieli kasy więcej niż Sony więc weszli troche z buta ale jak trzebał było coś więcej z siebie wykrzesać niż zielone drukowane to polegli.

Ja (pipi)ę XDDD Jak można tak bardzo nie znać się na branży, o ch,uj. :obama: Głowa w niebieskiej dupie i Sony da best.

Opublikowano

Standardowo - xbox do gier MS i multiplatform, a playstation w wersji slim do 5 exow.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Nawet jakby zapowiedział w ciągu godziny nową grę Obsidianu, State of Decay 3, nowe IP Everwild, powrót Fable, sequela Stalkera, nową Forze Motorsport oraz Halo z poprzedniej generacji, a wszystko to rozdałby graczom za półdarmo

Moim zdaniem problem leży gdzie indziej - nie czuć next genowosci w tym pokazie, ba jakbym nie wiedział o technikaliach to śmiało bym twierdził że ps5>>>>>xsx.

Nie potrzeba xsx żeby korzystać z gamepassa.

Opublikowano
10 godzin temu, lpcl napisał:
A tam co za (pipi)enie. Sony mistrzowie ambicji. Koło wynaleźli i druk pewnie też. 
Poza tym właśnie ogrywam so ie na xox halo reach w 4k i z hdr i jak na 10 letnią gierkę to gra się za(pipi)iście. 

Sami widzicie, obraz nędzy i rozpaczy. Jak nie crapy, to 12 letnie gierki z poprzedniej generacji. I tak przez całą generację. Najlepsze, że typy jeszcze tym się szczycą, patrzcie jak na xboxie jest fajnie, gram w 2020 roku w grę w którą grałem 15 lat temu. xDDD

Dobrze, że mamy Królestwo Niebieskiego, najlepsza konsola dla graczy, która tylko w jeden rok dostarcza takie sztosiwa.
47dd76bff8f71005a0d1a665302659f2.jpg

:banderas: THIS IS LIVING :banderas:

Edytowane przez YETI

Opublikowano
1 minutę temu, aph napisał:

No pewnie, ale trzeba wydac jakies 2x tyle za pcta. Wiekszosc z was ogrywa mutiplatformy na ps4, wiec nie piszcie bzdur.

Opublikowano
5 minut temu, aph napisał:

No i?

To prawda nie czuć było nextgenowosci, zarówno na pokazie PS5 jak i Xboxa. Nadal żadna z firm nie pokazała niczego co wywowaloby opad szczęki w stylu pierwszej prezentacji killzone shadow falls  czy ryse z poprzedniej generacji. Najbliżej chyba był chyba nowy Ratchet ale to ciągle nie to.

Opublikowano
11 minut temu, YETI napisał:

Sami widzicie, obraz nędzy i rozpaczy. Jak nie crapy, to 12 letnie gierki z poprzedniej generacji. I tak przez całą generację. Najlepsze, że typy jeszcze tym się szczycą, patrzcie jak na xboxie jest fajnie, gram w 2020 roku w grę w którą grałem 15 lat temu. xDDD

Dobrze, że mamy Królestwo Niebieskiego, najlepsza konsola dla graczy, która tylko w jeden rok dostarcza takie sztosiwa.

Nie chodzi o szczycenie się, tylko, że na tym ambitnym ps5 nie masz żadnej alternatywy dla tej 10 letniej gierki z GP (wyglądającej zresztą jak current gen po tych upgrejdach, ale żeby to wiedzieć trzeba niestety wypełznąć że swojej strefy komfortu i zagrać). No bo nie kz shadow fall z tym drewnem zamiast gunplaya.

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
12 minut temu, aph napisał:

Tak jak nie potrzeba konsoli PS, żeby grać w ich gry bo wszystko prędzej czy później wyląduje na PC lub PS Now. :) 

Opublikowano
26 minut temu, aph napisał:

Moim zdaniem problem leży gdzie indziej - nie czuć next genowosci w tym pokazie, ba jakbym nie wiedział o technikaliach to śmiało bym twierdził że ps5>>>>>xsx.

Po czym byś tak twierdził bo gameplayu na ps5 to na razie było tyle co prawie nic?

Ja wiem, że cw ale poziom psychozy i zakochania w jednej marce niektórych jest dosyć przerażający. To nie jacht, że tylko nieliczni mogą sobie kupić (kiedyś to był większy problem np. jak pierwsze ps kosztowało 2 średnie krajowe). Serio nie jesteście jakimiś wybrańcami, bo macie jedną konsolę. Jeśli was nie stać na drugą to raczej trochę przykre i jakoś tam mi was szkoda ale nie będę się nabijał bo ludzie mają różną sytuację materialną. Ale jeśli nie i ktoś tak na serio to moim zdaniem tylko psychiatra zostaje. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
28 minut temu, YETI napisał:

Ty, ale co złego jest w ograniu starszej, mega dobrej gry w ramach kompatybilności wstecznej? Niektórym to już wjeżdża za mocno :yao:

Na tą listę powyżej bot odpowie:
- FH3

- FH4

- FM7

- Gears 4

- Gears 5

- Sunset

- Ori

- Ori 2

- Halo 5

- Halo Wars 2

- Sea of Thieves

Te gry powyżej to są dziesiątki godzin świetnej zabawy i każdy znajdzie coś dla siebie.

Ile klapów rozpływało się nad FH?

Ile klapów rozpływało się nad Ori?
Na PS4 jest totalna nędza jeżeli chodzi o gry wyścigowe, kiedy Xbox dostarczył pod tym względem. Do tego jest totalna nędza, jeżeli chodzi o gry MP. Seria Halo Wars? Naprawdę fajne gry strategiczne.

Żyjcie sobie dalej klapiszcza w swoim wyimaginowanym świecie, w którym Xbox nie ma gier :reggie:

Opublikowano
30 minut temu, lpcl napisał:

Po czym byś tak twierdził bo gameplayu na ps5 to na razie było tyle co prawie nic?

Ratchet.

30 minut temu, lpcl napisał:

Jeśli was nie stać na drugą to raczej trochę przykre 

Skąd ta fanfaronada?

W chwili obecnej nic mnie nie zaintrygowało w przypadku obu next genow.

Edytowane przez aph

Opublikowano

A po nastepnej generacji:

- FH3

- FH4

- FM7

- FM

- Gears 4

- Gears 5

- Gears 6

- Sunset

- Ori

- Ori 2

- Halo 5

- Halo Infinite

- Halo Wars 2

- Sea of Thieves

Przekonaliscie mnie, xbox krol.

Opublikowano
41 minut temu, ASX napisał:

Najbliżej chyba był chyba nowy Ratchet ale to ciągle nie to.

Z drugiej strony może dostaniemy gry a nie techdemka. 

Opublikowano
2 minuty temu, aph napisał:

Ratchet.

Skąd ta fanfaronada?

W chwili obecnej nic mnie nie zaintrygowało w przypadku obu next genow.

OK wyglądał lepiej ale ten ratchet to nadal korytarz więc trochę ciężko porównywać. 

A w drugiej sprawie napisałem jak jest. Przykro, że ludzie zarabiają za mało żeby kupić zabawkę i muszą przez to tłumaczyć sobie, że jedna z konsol to bóg. Jednak jak napisałem kiedyś było to bardziej zrozumiałe no ale niektórzy nadal nędznie zarabiają. I nie chełpie się tutaj, że mam lepiej czy coś. Po prostu gram od 30 lat i trudno mi takie fanbojstwo zrozumieć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Ja (pipi)ę XDDD Jak można tak bardzo nie znać się na branży, o ch,uj. :obama: Głowa w niebieskiej dupie i Sony da best.

Ja z kolei nie wiem jak można żreć to g.... i twierdzić że smakuje. Nie trzeba być kuzwa expertem branżowym żeby widzieć co się o.d.j.e.b.a.l.o ostatnio w kwesti X-a i tego pokazu. . Teraz jeszcze laska mówi że to nie było na XSX tylko na PC (kalkulatorze?:P) więc będzie super. Ja j.e.b.i.e!!!

A wogóle za co zieloni tak kochaja tą konsole? Chyba tylko za to że to nie Playstation...

A co do Halo i tego pokazu to może MS obciał fundusze 343 i dlatego tak to wygląda:

40d2441352692cc8gen.jpg

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
6 minut temu, lpcl napisał:

OK wyglądał lepiej ale ten ratchet to nadal korytarz więc trochę ciężko porównywać. 

Nie do końca to zwykły korytarz, a graficznie - chyba najlepiej obejrzeć DF czy coś.

7 minut temu, lpcl napisał:

Po prostu gram od 30 lat i trudno mi takie fanbojstwo zrozumieć. 

Ludzie oczekiwali więcej od halo z 12 tf, no co za roszczeniowe spipisyny.

Opublikowano
3 minuty temu, ListuniO napisał:

A wogóle za co zieloni tak kochaja tą konsole?

No nie wiem, sprzęt jest ok, pad jest ok, funkcje są ok. Jest w co grać (multiplatformy), jest kilka serii które lubie (gearsy, Forza, ori). Nie wiem, biorę pada siadam i gram. Czy potrzeba coś więcej? 

Miałem ps4 trzykrotnie w ciagu tej generacji i odpalając konsole czy nawet te mityczne ambitne exy, nie słyszałem anielskich chórów, nie spłynęła na mnie boża łaska. Tak Bloodborne był genialny, ale juz pisałem ze bez całej reszty można żyć. 

Ale cała ta ideologia królestwa niebieskiego i tych niesamowitych doświadczeń serwowanych przez Sony to już niezły odjazd 

Opublikowano
8 minut temu, aph napisał:

Nie do końca to zwykły korytarz, a graficznie - chyba najlepiej obejrzeć DF czy coś.

Ludzie oczekiwali więcej od halo z 12 tf, no co za roszczeniowe spipisyny.

Akurat halo to sam jestem rozczarowany o czym wielokrotnie pisałem więc to raczej nie odnosi się do mnie. 

Oglądałem df i nie pamiętam tam nic o open world w ratchet. Jedyne co robi tam wrażenie to przeskoki między światami i tu widać next gen. 

Opublikowano
5 minut temu, drozdu7 napisał:

Ale cała ta ideologia królestwa niebieskiego i tych niesamowitych doświadczeń serwowanych przez Sony to już niezły odjazd 

Zwłaszcza biorąc pod uwagę generyczność ich gierek open world cinematic experience. Oczywiście nie można im odmówić co najmniej solidności ale ludzie tutaj zupełnie odpływają. 

Edytowane przez lpcl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.