Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Teraz zaczynam podejrzewać, że ludzie kupią najlepszy deal do grania w cody, fify i niedługo Cyberpunk.

Jak m$ da to za free na start konsoli, to może namieszać.

Opublikowano
47 minut temu, C1REX napisał:
Teraz zaczynam podejrzewać, że ludzie kupią najlepszy deal do grania w cody, fify i niedługo Cyberpunk.

Jak m$ da to za free na start konsoli, to może namieszać.

Jeszcze niech spencer każdemu loda zrobi, o tak.
ae24508d5e6b0b61dfc971943f2cd50d.jpg

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Cos zbyt czesto wspominasz meskie przyrodzenia jak na (podobno) heteroseksualnego mężczyznę.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
Godzinę temu, C1REX napisał:

Teraz zaczynam podejrzewać, że ludzie kupią najlepszy deal do grania w cody, fify i niedługo Cyberpunk

Wcale bym się nie zdziwił gdyby CP był w gamepassie na start.

Opublikowano
  • Autor

Ja bym się w sumie zdziwił, bo gra ma gwarantowaną zajebistą sprzedaż.

Opublikowano

Limitowana wersja konsoli z grą za free może być głównym powodem kupna next gena na premierę dla bardzo wielu ludzi.

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

Limitowana wersja konsoli z grą za free może być głównym powodem kupna next gena na premierę dla bardzo wielu ludzi.

Już taka była dla xox. 

Opublikowano

Była limitowana wersja Xbox X i Geforca 2080Ti.

Jednak jeśli M$ zareklamuje series X jako ultimate expierence z najlepszą grafą + 400 innych gier za free, to to może naprawdę sporo ludzi przyciągnąć.

Xbox one X zostało już wycofane, bo m$ nawet nazywać konsol nie potrafi.

Opublikowano

Dlatego teraz ciężko spodziewać się kolejnej limitki z series x na premierę, takiego przypadku chyba nie było nigdy.

A z GP to nie jestem przekonany, że to będzie deal breaker, który przekona nagle fanów ps do zakupu konsoli ms. 

Widać, że ms idzie w kierunku xcloud, pc,  GP, konsole traktując trochę jako taki dodatek do. biznesu. 

Opublikowano

Fanów nic nie przekona, ale pośród tych 100mln posiadaczy ps4 ilu ich tak naprawdę jest?

Opublikowano
8 godzin temu, Faka napisał:

Rocznie średnio kupuje tak do 10 gier premierowych i resztę na obniżki łącznie z indykami. Ładnie to idzie wyciągnąć tak z 3-4k zł na grach. Więc można porównać kto tu najwięcej kasy dają niż abonamenty. Są i tacy co są kolekcjonerami i nie zwracają w sumie uwagi na te abonamenty.

No i ja też jestem w tej grupie, zbieram, kolekcjonuję, do tego podobnie jak u Ciebie - przynajmniej 10 premier w roku, do tego gdzieś ze 30-40 tytułów po obniżkach i wychodzi gruba kasa.
Ale niestety dla branży takich popyerdoleńców jest mniejszość, więc poniższe słowa @ASX są jak najbardziej na miejscu:

9 godzin temu, ASX napisał:

Przeciętny użytkownika Playstation czy Xboxa kupuje w ciągu życia sprzętu 4-6 gier. Co dla producentów konsol zarabiających przede wszystkim na sprzedaży gier i usługach jest wynikiem grubo ponieżej oczekiwań.

Dlatego w tej i następnej generacji tak dużą rolę dla korporacji odegrają wszelakie abonamenty, równiez dla Sony dla którego,  jak sami przyznają, PS Plus jest jednym z głównych źródeł zysku.

Gamepass jest strategią Microsoftu, aby wyciągnąć od graczy pieniądze którzy wcześniej kupowali mało gier, albo kupowali używki. Na razie wydaje się to działać całkiem dobrze bo liczba abonentów rośnie szybko, a sami gracze którzy subskrybują usługę grają w więcej gier, więcej czasu spedzają przy konsoli i próbują więcej gatunków niż wcześniej.

5 godzin temu, 20inchDT napisał:

Co ty mi tu o pinionszkach gadasz jak ja o lamusach, co kupują konoslę dla <10 gier, piszę. Pewnie w same exy plejston i inne gry AAA dla retardów grają. Coorva, jak gram teraz w hollow knight i My friend pedro na S rank, to oddczuwam jakimi samograjami są te wszystkie asasyny i inne komboje. Będę musiał sobie odpalić jakiegoś open worlda, bo nie wyrabiam psychicznie jak mnie masakrują te gry :smutas:

Oj znam ten ból... Od Hollow Knighta czy innego Blasphemous mocno się odbiłem, My Friend Pedro jeszcze nie ruszony...
Strasznie mnie tewszystkie asasyny dla retardów zcasualowiły... Albo to już podeszły wiek... :notbad:

Opublikowano
34 minuty temu, 20inchDT napisał:

Fanów nic nie przekona, ale pośród tych 100mln posiadaczy ps4 ilu ich tak naprawdę jest?

Widocznie sporo bo w tej generacji GP nie odwrócił trendu sprzedaży na korzyść ms. 

Opublikowano
6 godzin temu, 20inchDT napisał:

Co ty mi tu o pinionszkach gadasz jak ja o lamusach, co kupują konoslę dla <10 gier, piszę. Pewnie w same exy plejston i inne gry AAA dla retardów grają. Coorva, jak gram teraz w hollow knight i My friend pedro na S rank, to oddczuwam jakimi samograjami są te wszystkie asasyny i inne komboje. Będę musiał sobie odpalić jakiegoś open worlda, bo nie wyrabiam psychicznie jak mnie masakrują te gry :smutas:

Są 3 zbiory gier - Exy dla PS, Exy dla X-a i multiplatformowe. Jak komuś bardziej pasują exy z PS (bez względu na jakość) to bierze PS ale gra też w multi. Jak Exy z X-a (bez względu na jakość) to X plus multi. Chyba tak to działa nie? A takie wyskoki jak ostatnia konfa z Halo to bardziej beka niż coś na poważnie myśle bo i tak X-a sobie boty kupią. Ja jestem klapek więc tejkne PS bo wole tamte exy. Pisanie więc że konsole się kupuje tylko dla exów to z lekka pyerdolenie bez względud ile tych exów wychodzi. 

Opublikowano

Beka z Halo jest, ale jeżeli gameplay będzie fajny, to ludzie będą mieć wywalone.

Opublikowano
Godzinę temu, lpcl napisał:

Widocznie sporo bo w tej generacji GP nie odwrócił trendu sprzedaży na korzyść ms. 

Tego nikt nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić.

Nie wiemy, jak by wyglądała sytuacja Xa bez GamePassa i jak na decyzję klientów wpłynie 200-400 darmowych gier na start konsoli.

Opublikowano
35 minut temu, C1REX napisał:

Tego nikt nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić.

Nie wiemy, jak by wyglądała sytuacja Xa bez GamePassa i jak na decyzję klientów wpłynie 200-400 darmowych gier na start konsoli.

Tylko po co kupować nową konsolę jak to samo masz na one? 

Opublikowano
19 minut temu, lpcl napisał:

Tylko po co kupować nową konsolę jak to samo masz na one? 

Żeby mieć lepszą wersję fify, coda i cyberpunk.

A tak zmieniając temat: a co jeśli te CGI z prezentacji sony i m$ to nie CGI?

Opublikowano
30 minut temu, 20inchDT napisał:

A po co ludzie kupuja pc za 6k zamiast 2k?

Ludzie tak ale raczej nie casuale, a o takich tutaj mówimy idąc w dziesiątki mln sprzedanych konsol. 

Tak samo dla takiego casuala to bez różnicy czy to kilka pikseli czy fps więcej w Fifie. 

Zresztą na początku sprzedaż pewnie będzie dobra. Gracze corowi się rzucą na sprzęt, zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądać po roku, w porównaniu do konkurencji. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

game-reveniue.png
Ubisoft.png

Dwie ciekawe statystyki. 

- PC ma niewiele mniejsze zyski z gier, niż wszystkie konsole razem wzięte. Nie wiem jednak, jak to jest liczone i jak to się ma do konkretnych gier typu Witcher3, która jest na każdej.

- Zyski Ubisoft ze sprzedaży gier na PCw tym roku są niemal takie same, jak na ps4. Tendencja jest na korzyść PC.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Serio ludzie grają na komputerze w gry? Przecież to jest chore  :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.