Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Statystyki steam pokazują że niewiele osób ma smoki, dominuje 1060.,1050, 4rdzeniowe CPU. Wydaje się dość nieprawdopodobne, no ale może głębiej siedzisz w temacie, znasz ludzi itp.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 386,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Niewielki procent =/= niewielka liczba użytkowników. 

Opublikowano

120 FPS to dotyczy gierek multi które zbytnio nie wyglądają a gracze jeszcze wyłączają niektóre efekty żeby było bardziej kontrastowo/lepsza widoczność. Nie jest to duża liczba szaleńców. Jednak większa liczba klatek w starszych tytułach to jest bardzo miły dodatek. Nawet taki Hearthstone zyskuje xD

Opublikowano
49 minut temu, aph napisał:

Jeśli inni też nie mają 120 FPS, to nie ma znaczenia

Co ty w ogóle piszesz xD boże dawno nie widziałem tak niewyedukowanego dzbana, który udaje, że się na czymś zna. 

Opublikowano
37 minut temu, Ukukuki napisał:

Nie jest to duża liczba szaleńców.

Na 126 mln pc monitorów sprzedanych w 2018 tylko 5.1 mln było powyżej 100 hz, a to i tak wzrost o 100%.

Opublikowano

monitory w 2018  :yao:  co za młot  

Opublikowano
13 minut temu, aph napisał:

Na 126 mln pc monitorów sprzedanych w 2018 tylko 5.1 mln było powyżej 100 hz, a to i tak wzrost o 100%.

A teraz podaj ile mln z tych 126 to były monitory gamingowe i dopiero porównuj z liczbą sprzedanych sztuk z 100+ Hz. 

Opublikowano
18 minut temu, aph napisał:

ze 126 mln nie każdy jest graczem.

60hz to i tak 2x więcej niż Xy na ps4. 100Hz to ponad 3x więcej.

Więcej fps pomaga, nawet jak monitor nie obsługuje tego. Ludzie ustawiają ponad 300fps w counter strike, bo to poprawia responsywność gry.

Opublikowano
48 minut temu, C1REX napisał:

ze 126 mln nie każdy jest graczem.

Jasne. 

60hz to i tak 2x więcej niż Xy na ps4. 

Z multi duża część ma te 60 fps, nie przesadzajmy.

Ludzie ustawiają ponad 300fps w counter strike, bo to poprawia responsywność gry.

To też zależy od input laga. Prz 144 hz to jest coś koło 6.94ms, nie wiem czy to jest możliwe.

Opublikowano

Każda gra zyskuje na responsywności, jak się podbija fps. To jest główny powód, dlaczego ludzie chcą 300fps w counter strike.

Opublikowano

Aphormo, typowy dzban, nie znam się, ale się wypowiem XD

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Apple wyruchało M$ :) 

xCloud nie będzie dostępne na iPhony i Maci. 

Tymczasem Playstation Remote play działa na Macach i iPhonach bez problemu i sam z tego korzystam.

Spoiler

b9lj635rglx41.jpg

Opublikowano

Brzmi to bardziej jakby apple wyruchało samo siebie

Opublikowano
12 minut temu, Pupcio napisał:

Brzmi to bardziej jakby apple wyruchało samo siebie

Może masz rację. Trudno powiedzieć kogo to bardziej uderzy. 

Ciekawa jest też argumentacja Apple, że nie mogą oceniać poszczególnych gier na xCloud, ale inne podobne serwisy są na produktach Apple. 

Sony, jak to Sony ma też swoje odjazdy. Jak chcę grać padem na telefonie, to muszę mieć albo iPhone, albo sony xperia, albo od niedawna Android 10. 

Czyli na 90% telefonów z androidem nie da się grać na dual shocku w ps4.

Opublikowano

Kolejne antykonsumenckie zachowanie korporacji Apple, jest czemu przyklaskiwac

(:

Opublikowano
14 godzin temu, Ukukuki napisał:

Nie jest to duża liczba szaleńców

w takim RTCW a później ET to się cięło wszystko jak najniżej mimo posiadania dobrych jak na tamte late sprzętów, nie znałem nikogo kto by grał na normalnych ustawieniach. Z czasem nawet clanbase zaczął ograniczać niektóre cięcia graficzne. Teraz nie mam pojęcia ale podejrzewam że w jakieś mocno kompetytywne strzelanki tak samo ludzie cisną.

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał:

Kolejne antykonsumenckie zachowanie korporacji Apple, jest czemu przyklaskiwac

(:

ich sprzęt i system, mogą sobie stawiać warunki jakie chcą.

Opublikowano

To prawda że mogą podejmować głupie i złe ze strony konsumentów decyzje.

Ale ja mam też prawo nazywać takie działania nazywać po imieniu i wysmiewac korporacje.

Na szczęście moje Xiaomi jest gotowe na xclouda :banderas:

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Firmy nie do końca mogą ot tak sobie decydować, jakiego klienta obsłużyć. 

Gdyby M$ samo nie było blisko monopolu, to by Apple podało do sądu. W USA jest bardzo duża waga kładziona na niedyskryminowanie klientów.

Opublikowano
23 godziny temu, C1REX napisał:

Pamiętam, jak za czasów PSX ludzie z dumą mówili, że grafa ich nie interesuje. Że tylko dobra gra i miodność, a grafa to dla noobów. 

Ale się pozmieniało :)

Nic się nie zmieniło, w tamtych czasach część botów jeszcze się nie urodziła, część nie wiedziała że PSX istnieje a reszta zaczęła na Xboxie 360 z Verbatimami.

Co do xClouda to Apple jest monopolistą i może robić sobie co chce, nie straci na tym, MS sypnie pieniążki bo Apple jest sprzetem amerykanskim więc większość amerykanów posiada iOS i Mac OS i sprawa zostanie zamieciona pod dywan, po prostu będzie to później.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Śmieszne, bo MS ich uratował od bankructwa. Mi to tam rybka, bo i tak nie kupuje przereklamowanego sprzetu z kosmiczna marza.

Cirex wez ty sie opamietaj, porownujesz xclouda do jakiegos remote play? Xd

Opublikowano
51 minut temu, 20inchDT napisał:

Cirex wez ty sie opamietaj, porownujesz xclouda do jakiegos remote play? Xd

Chwilowo, jak chcę pograć w finala 7r zdalnie, to tylko ps remote play na to pozwala. 

I tak, zdaję sobie sprawę, że xCloud jest technologicznie lepszy pod każdym względem. 

ps remote play jest w 100% za darmo.

Opublikowano

Remote Play na Xboxie też jest za darmo. Co raczej jest normalne bo przecież  streamujemy grę z własnej konsoli

Opublikowano
22 godziny temu, 20inchDT napisał:

Śmieszne, bo MS ich uratował od bankructwa. Mi to tam rybka, bo i tak nie kupuje przereklamowanego sprzetu z kosmiczna marza.

Życie jest przewrotne, ta marża wynika z jakości dostarczanego sprzętu, skoro firma może sobie na taką marże pozwolić, i ma na to klienta tzn. że ten sprzęt jest dobry, to nie Caritas, inne marki mogą takiej marży tylko zazdrościć, ale gdyby mogły na pewno nie była by niższa w trosce o klienta, dorabianie głupiej ideologii.

Opublikowano

Głupią ideologię to dorabiają sobie właściciele ich sprzetu. Jak ktoś nie programuje w Swift lub ewentualnie jest grafikiem, to nie wiem po co takiej osobie ten iphone czy mac. Najzabawniejszy jest argument o bezpieczenstwie, a potem cyk - root XDD. Zauważyliście, ze to głównie osoby bez kasy maja ich sprzet, zeby podbic prestiz? Miałem znajoma nauczycielke lewaczkę, ale maczek (uzywany) do noszenia na lekcje musial byc. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.