Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Mi oba Xboxy się podobają z wyglądu. W obu przypadkach jest prosta forma + wypasione chłodzenie. 

Głośnik bym dał na leżąco. Byłby wtedy klocek z kółkiem, czyli OK. 

Natomiast ps5 z naroślą nie wiem jak mam ustawić. Pewnie za stolikiem schowam. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
11 godzin temu, ListuniO napisał:

To wsteczna jest fajna na XoX ale na PS5 już nie? 

No tak, bo na PS5 tak jak na PS4, będziesz miał multum hitów i dominację jak za czasów PSX, a na x-śmieciu pozostaje tylko wsteczna, bo nowych gier brak. Nowa generacja, ale nie zmienia się nic. 

Opublikowano

Niektórzy chyba zaczęli przygode z konsolami od PS4. Skumajcie, że Splinter Cell CT na PS2 wyglądało i działało jak (pipi). Gierka była obcięta, a lokacje przystosowane pod gorszy sprzęt. Wsteczna na PS5 by nic nie pomogła, z gówna bata nie ukręcisz.

Opublikowano

Z nextgenem za 1350 zł nie ma opcji aby w 2020 r. byli jacyś jednoplatformowcy. Zostaną może pojedynczy fanatycy $ony walczący z gamepassem o pudełkową tożsamość branży, ale nikt nie będzie ich traktował poważnie. Console Wars nareszcie umrze i wszyscy będziemy częścią jednej ekosystemowej rodziny.

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Tym razem MS nie wsadza sobie kija w szprychy. Już po was klapy, HAHA!

Opublikowano

Widzę, że u botów choroba psychiczna w coraz bardziej zaawansowanym stanie. Obecnie chcą kupować dekoder za 2400 bez gier, gdzie każdy chętny ma ten dekoder za free na laptopie, a niedługo na tv. 

Do choroszczy? Do choroszczy. Na badania? Na badania. 

Opublikowano

Ciekawe czy wiecej wydawcow odwroci sie od MS zeby nie byc zmuszanym do pisania gier pod tego pastgenowego smiecia?

Opublikowano
5 minut temu, teddy napisał:

Ciekawe czy wiecej wydawcow odwroci sie od MS zeby nie byc zmuszanym do pisania gier pod tego pastgenowego smiecia?

O to to. Wszystko łądnie, pięknie, sikalafą, ale twórcy będą zmuszeni pisać gry pod inny słabszy sprzęt niż default w postaci xsx/ps5, a na konsolkach to nie jest kwestia przełączania ustawień jak na kompie.

M$ będzie robił downgorad swoim grom bankowo by głośnikowcy nie mieli bólu dupy, ale ciekawe co z 3rd party devami? Będą klepać bieda tryby graficzne, czy wyłożą (pipi)a i będzie napisa po odpaleniu "please gib more money to get series x".

Opublikowano
22 minuty temu, YETI napisał:

Obecnie chcą kupować dekoder za 2400 bez gier, gdzie każdy chętny ma ten dekoder za free na laptopie, a niedługo na tv. 

Pięknie Yeti uprawia propgande  Xclouda, Spencer byłby dumny.

To prawda dożyliśmy czasów że nie trzeba już kupować specjalnego pudła by móc się cieszyć grami na xboksa, wystarczy opłacić abonament.

Oczywiście jeżeli ktoś woli tradycjną konsole, to M$ wciąż oferuje wybór, najtańszego nextgena w postaci Series S oraz najpoteżniejszą konsole następnej generacji czyli Series X. A jeżeli ktoś nie jest zainteresowany konsolami czy graniem  chmurze może równie dobrze ogrywać gry z xbox gamepassa na swoim PC czy innym zderzaczu hadronów. Tak czy siak ci wszyscy użytkownicy niezależnie na czym grają będą częścią jednego ekosystemu xboksa.

Opublikowano
43 minuty temu, Soban napisał:

O to to. Wszystko łądnie, pięknie, sikalafą, ale twórcy będą zmuszeni pisać gry pod inny słabszy sprzęt niż default w postaci xsx/ps5, a na konsolkach to nie jest kwestia przełączania ustawień jak na kompie.

M$ będzie robił downgorad swoim grom bankowo by głośnikowcy nie mieli bólu dupy, ale ciekawe co z 3rd party devami? Będą klepać bieda tryby graficzne, czy wyłożą (pipi)a i będzie napisa po odpaleniu "please gib more money to get series x".

Nudne to. Doedukuj się. 

I jeszcze ta walka o tożsamość konsol. Jak Stańczyk normalnie. 

Czy to się leczy?

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
58 minut temu, teddy napisał:

Ci ambitni wiadomo że oleją ale co to zmienia dla xbota? Przecież tym larwom wystarczy codzik i halo żeby funkcjonować  :)

Opublikowano

Nie wiem nawet czy śmieszne ale raczej na pewno żałosne jest to, że niektórzy nie potrafią wyjść ze swojej konsolowej  strefy komfortu, ja przynajmniej pisząc o drętwych ubigierkach sony mówię to na podstawie swojej opinii bo miałem ps4. Typy co piszą o xboxie na oczy widzieli konsolę i gierki na yt, chociaż to byłby zbyt duży dla nich wysiłek odpalenie yt. 

Załamka, piszę o jednej z najlepszych serii w historii gaming tj. splinter cell a ten nie wie o co kaman z wersją na ps2 a pisze wcześniej, że z niego dorosły chłop. Tja, jakie trollujące dzieciaki tutaj siedzą to aż ręce opadają.

Opublikowano

Kurde jak grałem na ps2 to zazdrościłem tego ostrego obrazu z xboxa i pc ;/ Straszne g.ówno rozmazane to było.

Opublikowano

nikt tutaj otwarcie tego nie pisze, ale Playstation 2 to straszny hamulcowy 6 generacji konsol

Opublikowano
6 minut temu, 20inchDT napisał:

Kurde jak grałem na ps2 to zazdrościłem tego ostrego obrazu z xboxa i pc ;/ Straszne g.ówno rozmazane to było.

W ogóle teraz lepiej mają konsolowcy. Rozdziałka i fpsy a kiedyś to zupełnie inne wersje tych gierek powstawały na konsole. 

Mimo tego niektóre serie były do o grania tylko na konsolach. A teraz coraz mniej tego, nawet sony już klepie na PC. 

Może szkoda, że od 2008 przestałem grać na PC i jakoś nie chcę mi się wracać chociaż granie na PC nigdy nie było takie komfortowe jak teraz. 

2 minuty temu, lpcl napisał:

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

PS2, cóż to była za konsola :banderas: Sztos za sztosem i sztosa poganiał, żadnych gier-zasług, mikrotransakcji i raków. Wkładasz płytkę, odpalasz gierkę i z telewizora wylewa się fun, piękne to czasy były.

Opublikowano

No było wtedy w co grać i co druga gra nie była kopią soulsów/metroidvanii. Chciałbym zagrać w Xenosage i Suikodena znowu.

Opublikowano

Znam kogoś, kto nie stawia znaku równości między tym wszystkim i chyba mogę już teraz powiedzieć - szykuj się na spacer po desce za to zdanie, szczurze lądowy.

Opublikowano

znowu to narzekanie na to że gry w tej generacji wspierane są dodatkami i dlc,nie wiem jaką krzywdę wyrządziły wam te gry usługi xd

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

znowu to narzekanie na to że gry w tej generacji wspierane są dodatkami i dlc,nie wiem jaką krzywdę wyrządziły wam te gry usługi xd

To dlatego, że lepiej było jak gra wychodziła kompletna day 1. Na PC były niby te expension packi, ale przewaznie oznaczało to solidną porcję zawartości i nie było wrażenia, że zostało to wycięte z podstawowej wersji gry. Fajnie, że teraz można sobie rozwijać produkt i dostawać nową zawartość do lubianej gierki ale niestety zbyt czesto wiaże się to z gównianą zawartością day 1, którą dodatkowo przez pierwsze kilka tygodni trzeba mocno łatac. Ceny samych season passów też czesto za duże w stostunku do zawartości (tutaj mam na myśli chyba wszystkie bijatyki jakie oferują SP - serio tyle hajsu za 5-6 ludzików i 1 czy 2 areny?). 

Niech oni chociaż bezczelnie nie krzyczą sobie po 60 euro za wersję premierową.

Opublikowano

no i to ja rozumiem, gry wybrakowanym na premiere czy z chuyowym modelem biznesowym słusznie należy się krytyka.

Ale są też pozytywne przykłady, gier które są super rozwijane, bez drogich dlc i nieuczciwych mikrotransakcji które można, a czasami nawet należy chwalić.

Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora.

Opublikowano

Usługowca wal z gumowca, tyle w temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.