Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
1 minute ago, ListuniO said:

PlayStation?

Dla potwierdzenia pytam co i kiedy bierzesz. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 365,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
3 minuty temu, MaZZeo napisał:

20200918_131622.jpg

XDDDDDDD

xbox for the players:banderas:

playstation for the payers

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

Dla potwierdzenia pytam co i kiedy bierzesz. 

Wczoraj zamówiłem i opłaciłem PlayStation 5 - jedyna właściwa konsole. 

1 minutę temu, Shen napisał:

xbox for the players:banderas:

playstation for the payers

Kuzwa co to za gry które na jednej płycie są na dwie generacje ? Po chvuj wam ten XsX. Chore typy

Opublikowano
1 minute ago, ListuniO said:

Super. Gratuluję jedynie słusznego wyboru najlepszrgo sprzętu na rynku z grami premium.Nie zapomnij wrzucić zdjęć na premierę, to zalajkuję.

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał:

Yeti przecież jesteś największym fanem tetrisa na forumku, pojawiał się na twojej liście prawdy przez wiele miesięcy. A teraz jak wychodzi nowa, jeszcze lepsza wersja tylko na xboxa, w dodatku w gamepassie za 4zł to już ci śmierdzi?

ale orka bełchatowa, series s to 100x mniejsza kula u nogi niż gry z ps4 dla ps5 przez 4 lata  xDDDDDDDDDD

Opublikowano

Sony mocno zmarnowało potencjał swojej prezentacji - zrobili ogromny bałagan źle podpisanymi trailerami, brakiem potwierdzenia gier wychodzących w dzień premiery, pre-orderami zależnymi od sklepu rzuconymi w wielu krajach w środku nocy. Pozytywnie zaskoczył mnie trailer FF16 i DS, dla którego kupię ten sprzęt.

Siła marki popchnie dobre wyniki sprzedażowe na pewno, ale z czasem różnica w cenach gier może się okazać zaporowa, zwłaszcza w takich krajach, jak Polska, gdzie poszło mocno w górę. Cyfry po 80 EUR/350zl to śmiech na sali. 

Opublikowano
7 minut temu, Hela napisał:

Siła marki popchnie dobre wyniki sprzedażowe na pewno, ale z czasem różnica w cenach gier może się okazać zaporowa, zwłaszcza w takich krajach, jak Polska, gdzie poszło mocno w górę. Cyfry po 80 EUR/350zl to śmiech na sali. 

Tak jak x360 kiedys wygrywal u nas dzieki łatwemu piraceniu gier, tak teraz nowa konsola micro moze zyskac zwolennikow dzieki game passowi. Mialem wysrane na te usługe, ale gierki po 350zł zmieniły moje zdanie :pawel:

Opublikowano

Po tym szturmie w dziale xbox to teraz raczej naszym jedynym zmartwieniem jest aby konsol nie zabrakło. :)

Na zachodzie też takie bogacze, że grają głównie na bieda wersjach konsol, więc ms na pewno nie ma co się martwić, zwłaszcza po tych wzrostach cen gierek. 

Sony ma niby tego ps now, ile oni to już rozwijają, bo przejęli to chyba z 10 lat temu a ms w krótkim czasie ich zaorał na tym polu. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
14 godzin temu, C1REX napisał:

Nadzieją dla PS5 jest jeszcze ps now. $ony coraz bardziej zaczyna upodabniać tą usługę do GamePass, ale ciągle jeszcze ma sporo gorsze gry.

Chyba bliżej temu do Xcloud niż GP?

14 godzin temu, C1REX napisał:

Xbox ma dla mnie zasadniczą zaletę, o której ludzie tu bardzo mało mówią - darmowy online.
Darmowy online, to nie tylko oszczęność kasy, ale więcej ludzi do multi. Więcej ludzi online = większe community = wybór konsoli do gier online.

Jaki darmowy online? Gold jest za darmo? Bo z tego co ja słyszałem, to nawet musisz kupić Gold do gier f2p po sieci xd ( notabene, stąd parcie na crossplatform, chcą szybciej zapełniać lobby).

Opublikowano
19 minut temu, lpcl napisał:

Po tym szturmie w dziale xbox to teraz raczej naszym jedynym zmartwieniem jest aby konsol nie zabrakło. :)

Na zachodzie też takie bogacze, że grają głównie na bieda wersjach konsol, więc ms na pewno nie ma co się martwić, zwłaszcza po tych wzrostach cen gierek. 

Sony ma niby tego ps now, ile oni to już rozwijają, bo przejęli to chyba z 10 lat temu a ms w krótkim czasie ich zaorał na tym polu. 

Oprócz Was nikt tego nie kupi.

Opublikowano

Ważne, że by tacy jak Ty tego nie robili, resztę serdecznie zapraszamy  :hi:

Opublikowano
1 minute ago, aph said:

Jaki darmowy online? Gold jest za darmo? Bo z tego co ja słyszałem, to nawet musisz kupić Gold do gier f2p po sieci xd ( notabene, stąd parcie na crossplatform, chcą szybciej zapełniać lobby).

Psnow kiedyś to był stream, a dziś się instaluje gry z ps4 i ps2. Ps3 tylklo stream niestety. 

Live gold wychodzi z oferty i będzie częścią gamepassa. Nawet na stronie m$ nie ma już opcji na rok. 

Opublikowano
3 minuty temu, aph napisał:

E? Xcloud i GP to jest dość mocno powiązana usługa, w jednej cenie masz dostęp do 150 na ten moment gierek z gamepassa, które możesz streamować na telefon. PSNow to usługa streamingowa w której też dorzucają jakieś gierki co miesiąc, które na PS4 w ogóle możesz pobrać na dysk i odpalić tylko problemem jest to, że na przykład wrzucili God of War'a z 2018 roku do usługi i wyje,bali po 3 miesiącach - w takiej formie to nic nie osiągną a też wypowiadali się na ten temat, że nie będą w stanie w takiej formie konkurować z MS bo po prostu nie zapewniłoby to im równowagi ekonomicznej bo ich blockbustery to bardzo drogie gry (MS w większości jednak robił tańsze gry a do tego ich stać aby na razie dopłacać do biznesu w razie czego, Sony tak średnio). 

Opublikowano
3 minutes ago, ListuniO said:

Ludzie mogą zmienić zdanie, jak zechcą dokupić kilka gier. 

Opublikowano
6 minut temu, ListuniO napisał:

Tylko jak będziesz chciał się wieszać to daj znać bo przez xboxa mogę dać znać do ms, że wariat i może odratują (serio jest taka opcja). 

Opublikowano
7 minut temu, C1REX napisał:

Live gold wychodzi z oferty i będzie częścią gamepassa. Nawet na stronie m$ nie ma już opcji na rok. 

Czyli multi dalej płatne.

Opublikowano
1 godzinę temu, ListuniO napisał:

Dobry z Ciebie wariat.spacer.png

Opublikowano
44 minutes ago, aph said:

Czyli multi dalej płatne.

Tak, dalej płatne. Podobnie jak seriale na Netflixie. 

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Komentarz pod PS5 Digital na Media Markt

3 na 5

Karol

2020-09-18 12:49:15

TESTER

ok, testowałem konsole w testach alfa/beta i finalną wersje jednak 4k jest troche oszukane, 4 pro radzi sobie zdecydowanie lepiej, ale spokojnie są w planach wersje 5 pro. Na którą nie mogę się doczekać na przetestowanie.

Karol ciekawe czy nie nasz e-kolega :philosoraptor:

Opublikowano
1 godzinę temu, lpcl napisał:

Tylko jak będziesz chciał się wieszać to daj znać bo przez xboxa mogę dać znać do ms, że wariat i może odratują (serio jest taka opcja). 

Naprawde chciałbyś mnie ratować?

Opublikowano
W dniu 17.09.2020 o 15:22, Zeratul napisał:

Trochę smutne i żałosne jest gardzenie ludźmi którzy mają pasję. Skoro kogoś gry i elektronika interesują to mają prawo angażować się emocjonalnie w proces nabywania owego sprzętu. Procent ludzi którzy wypowiadają publicznie opinie na temat nowych sprzętów vs. kupujących jest znikoma, tak samo jak liczba wadliwych urządzeń na premierę. Jak ktoś chce to może i cieszyć się z PS2 w 2020

mylisz sie. pod "pasje" podpinasz niedorowinietych emocjonalnie typow, ktorzy w wieku.. zgaduje 20-40 placza bo nie kupili plejstejszyn - konsoli, ktora na wejsciu spowodowala ze gry beda kosztowac 40% wiecej (pomimo ze rynek rosnie, inwestorow przybywa. produkcja robi sie drozsza, ale i funduszy tez nie brakuje w sgmencie AAA). wspieranie takich handlowych taktyk jest jak pompowanie kasy w preordery - niesamowicie egoistyczne i idiotyczne. mamy 2020 rok, dziewiiata generacje, a lowia was jak plankton.

zeby to jeszcze byly jakies zajebiste, ciekawe gry.

dla anegdotki dodam, ze ostatnia wielka produkcja osmej generacji, byl ubisofciak w japonskim settingu, o ktorym juz wiekszosc zapomniala, i razaca czesc graczy nie skonczyla z uwagi na nude jaka zostala opakowana ladna graficzka. dla mnie to najgorzej wydane 250 zl, bo pomyslalem ze nie bede taki, raz sie skusze, bo czekalem na takie klimaty, byly pochlebne opinie na jej temat. w efekcie w polowie gry juz rzygam tym jak bezczelnie polecieli w chuja. nawet juz nie wspomne, jakiego pierda wydal z siebie capcom pod nazwa RE3:Remake - gre na ktora czekala tona ludzi, wierzac, ze czeka ich godny rimejk 2020 roku.

jesli myslisz ze tym razem tworcy gier beda bardziej odwazni i postawia na innowacje, to sie obudz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.