Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

Możesz mieć rację, ale nawet w takim stosunku sprzedanych konsol m$ może wygrać, jeśli sprzeda więcej subskrypcji na GamePass na xboksa i PC, niż Sony. 
To byłby też krok do przodu w długoterminowej walce o klienta.

Zacytuję pingera:

Pamiętajcie, że nic na Polaka nie działa jak cyferki.

Stąd błędne przekonanie w naszym dziwnym kraju, że PS3 wygrało z X360. :) 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Co to znaczy wygrać z Sony? Obie firmy moga jednocześnie wygrywać. Rynek jest na tyle duży że może pomieścić 3 odnoszące sukcesy firmy. console wars to relikt lat 90-tych kiedy rzeczywiście sukces lub porażka danego sprzętu oznaczało często być albo nie być dla firmy na rynku.

A i jestem pewien że gamepass pod koniec generacji będzie miał kilkadziesiąt milionów użytkowników. Ta machina dopiero się rozkreca

Opublikowano
Just now, ASX said:

Co to znaczy wygrać z Sony? Obie firmy moga jednocześnie wygrywać.

W konsolowej tęczy i w innych tematach każdy może wygrać jednocześnie. Ludzie będą mieli po kilka konsol przy ciągle rosnącej popularności gier.
Natomiast w tym temacie wiemy, że Spencer i jego xbox re.zje.bią zakłamane sony na kawałki. Fanbojom sony tylko ból du.py zostanie, jak na pożegnanie ich korpo ruchało.

Opublikowano
2 minutes ago, Moldar said:

Weź usuń konto

Fakty kłują w czułe miejsce, co?

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał:

A i jestem pewien że gamepass pod koniec generacji będzie miał kilkadziesiąt milionów użytkowników. Ta machina dopiero się rozkreca

Tez skorzystam.

Opublikowano
Just now, Moldar said:

Niestety, mam ciągle wrażenie jakbym czytał wpisy ośmiolatka i to boli :(

To nie wchodź do CW, tylko na fanpejdż sony na facebooku. Tam sobie ludzie nawzajem pałki liżą. 

Opublikowano
16 minut temu, Soul napisał:

MS (pipi)nie dwoma trzema grami 9/10

Oj, będzie ciężko.

Opublikowano
3 minutes ago, Moldar said:

Przepraszam. 6 lat.

Jak nie potrafisz korzystać z CW to nie wchodź tutaj. To nie miejsce dla młodocianych fanbojów.

Opublikowano
3 minuty temu, Rozi napisał:

Oj, będzie ciężko.

Już parę dali więc.

Opublikowano

Spoko, ranią moje oczy twoje posty po prostu, brak rzetelnych informacji i nie tylko w tym temacie xD No ale to mój problem, jakoś przetrwam.

No ale cóż, były boty, był daddy który zatrzymał się w 2006 roku i stworzyłeś ten najniższy poziom betonu. :reggie:

Opublikowano

Proszę Cirexa nie wrzucać do obozu zielonych!

Opublikowano

Sony ma Liścia, Microsoft Cipexa, balans zachowany :) 

Edytowane przez Rozi

Opublikowano
Just now, Moldar said:

No ale cóż, były boty, był daddy który zatrzymał się w 2006 roku i stworzyłeś ten najniższy poziom betonu. :reggie:

Weź sie  ogarnij chłopie. Ja tu dla beki jestem. Wcześniej broniłem Sony i wyśmiewałem m$. Teraz na odwrót, bo śmieszniej. Xboksa nawet nie mam. Tzn.mam gejmapsa na PC.

A żebyś nie płakał: Sony król, a zielony śmieć znowu będzie lizał dupkę sony. Miało być inaczej, a będzie jak zwykle.

Opublikowano
1 minutę temu, Rozi napisał:

Sony ma Liścia, Microsoft Cipexa, balans zachowany :) 

A Ty ?

Opublikowano
38 minut temu, Soul napisał:

Na początku PS5, jak dojdzie do ludzi świadomość gamepass i MS (pipi)nie dwoma trzema grami 9/10 to zacznie się ostra walka. 

Jednego nie bierzesz pod uwagę. To jest dopiero początek generacji. Sony już pomału podkupuje pomysły ms oferując w ps plus na start kilkanaście gier. O ile zakład, że będa tam sporo dokładali z poprzedniej generacji? Z czasem pewnie i z tej. Zasadniczo pomysł skopiowany i uwierz mi- wystarczą 3-4 dobre reklamy że kupując plusa masz na start sporo giereczek i januszeriada powykupuje wszystko jak leci. 

Śmiechy Śmiechami ale Sony nie jest durne i założę się, że siedzi tam teraz milion chińczyków z małymi pisiorami i główkują co tu zrobić aby było podobnie i też czerpać z tego hajs ale żeby nie wyglądało na bezczelną zrzynę.

A i jeszcze Cirex w kółko klepiący te 111zł

Rozumiem, że jak wezmę sobie zestaw ps5 + 5 gier łącznie za 4 koła i rozdupie to na kredyt hipoteczny na 30 lat razem z plusem to też można pisaż że ps5 jest za 16 zł?

Opublikowano

@Jakim - zgadzam się, że sony dobrze kombinuje z ps plus collection, ale to marna oferta porównując do GamePassa.
Do tego Sony ru.cha polskich graczy blokując PS Now w tym kraju, co jest już dużo lepszą zrzynką z GamePassa. 

Poza tym, Sony nie ma All Access i są poważne obawy, że konsoli wcale nie da się kupić przed świętami, bo nawet pre ordery dla wielu graczy są przewidziane na 2021.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

Trofiki zerżnęli to i pewnie Gamepassa spróbują skopiować to racja.

Achievmenty/ osiągnięcia jak już. 

Opublikowano
7 minut temu, C1REX napisał:

@Jakim - zgadzam się, że sony dobrze kombinuje z ps plus collection, ale to marna oferta porównując do GamePassa.
Do tego Sony ru.cha polskich graczy blokując PS Now w tym kraju, co jest już dużo lepszą zrzynką z GamePassa. 

Poza tym, Sony nie ma All Access i są poważne obawy, że konsoli wcale nie da się kupić przed świętami, bo nawet pre ordery dla wielu graczy są przewidziane na 2021.

Ale co ty masz z tym all acces. Może jestem nie doinformowany ale to po prostu jest wzięcie wszystkiego na raty 0%  w jakieś tam formie zorganizowanej przez ms?

Czyli zasadniczo coś co każdy sklep i tak ci może zaproponowac?

Opublikowano
16 minut temu, ListuniO napisał:

A Ty ?

@Rozi jest lepszy od wszystkich ...

Opublikowano
Just now, Jakim said:

Ale co ty masz z tym all acces. Może jestem nie doinformowany ale to po prostu jest wzięcie wszystkie na raty 0% tak w jakieś tam formie zorganizowanej przez ms?

Czyli zasadniczo coś co każdy sklep i tak ci może zaproponowac?

Podobne, ale raty są dużo mniej atrakcyjne od abonamentu. 
Tak jak brać telefon na raty vs abonament/subskrypcja.  

Oferta tak dobra, że wychodzi taniej, niż kupując za gotówkę (nie wliczając cebuli). No i można cenę 111zł normalnie reklamować na półkach, bo to oferta bezpośrednio od m$. 

Może jestem naiwny, ale wydaje mi się ta oferta zaje.bi.sta pod kątem PR.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.