Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

Możesz mieć rację, ale nawet w takim stosunku sprzedanych konsol m$ może wygrać, jeśli sprzeda więcej subskrypcji na GamePass na xboksa i PC, niż Sony. 
To byłby też krok do przodu w długoterminowej walce o klienta.

Zacytuję pingera:

Pamiętajcie, że nic na Polaka nie działa jak cyferki.

Stąd błędne przekonanie w naszym dziwnym kraju, że PS3 wygrało z X360. :) 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 410,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Co to znaczy wygrać z Sony? Obie firmy moga jednocześnie wygrywać. Rynek jest na tyle duży że może pomieścić 3 odnoszące sukcesy firmy. console wars to relikt lat 90-tych kiedy rzeczywiście sukces lub porażka danego sprzętu oznaczało często być albo nie być dla firmy na rynku.

A i jestem pewien że gamepass pod koniec generacji będzie miał kilkadziesiąt milionów użytkowników. Ta machina dopiero się rozkreca

Opublikowano
Just now, ASX said:

Co to znaczy wygrać z Sony? Obie firmy moga jednocześnie wygrywać.

W konsolowej tęczy i w innych tematach każdy może wygrać jednocześnie. Ludzie będą mieli po kilka konsol przy ciągle rosnącej popularności gier.
Natomiast w tym temacie wiemy, że Spencer i jego xbox re.zje.bią zakłamane sony na kawałki. Fanbojom sony tylko ból du.py zostanie, jak na pożegnanie ich korpo ruchało.

Opublikowano
2 minutes ago, Moldar said:

Weź usuń konto

Fakty kłują w czułe miejsce, co?

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał:

A i jestem pewien że gamepass pod koniec generacji będzie miał kilkadziesiąt milionów użytkowników. Ta machina dopiero się rozkreca

Tez skorzystam.

Opublikowano
Just now, Moldar said:

Niestety, mam ciągle wrażenie jakbym czytał wpisy ośmiolatka i to boli :(

To nie wchodź do CW, tylko na fanpejdż sony na facebooku. Tam sobie ludzie nawzajem pałki liżą. 

Opublikowano
16 minut temu, Soul napisał:

MS (pipi)nie dwoma trzema grami 9/10

Oj, będzie ciężko.

Opublikowano
3 minutes ago, Moldar said:

Przepraszam. 6 lat.

Jak nie potrafisz korzystać z CW to nie wchodź tutaj. To nie miejsce dla młodocianych fanbojów.

Opublikowano
3 minuty temu, Rozi napisał:

Oj, będzie ciężko.

Już parę dali więc.

Opublikowano

Spoko, ranią moje oczy twoje posty po prostu, brak rzetelnych informacji i nie tylko w tym temacie xD No ale to mój problem, jakoś przetrwam.

No ale cóż, były boty, był daddy który zatrzymał się w 2006 roku i stworzyłeś ten najniższy poziom betonu. :reggie:

Opublikowano

Proszę Cirexa nie wrzucać do obozu zielonych!

Opublikowano

Sony ma Liścia, Microsoft Cipexa, balans zachowany :) 

Edytowane przez Rozi

Opublikowano
Just now, Moldar said:

No ale cóż, były boty, był daddy który zatrzymał się w 2006 roku i stworzyłeś ten najniższy poziom betonu. :reggie:

Weź sie  ogarnij chłopie. Ja tu dla beki jestem. Wcześniej broniłem Sony i wyśmiewałem m$. Teraz na odwrót, bo śmieszniej. Xboksa nawet nie mam. Tzn.mam gejmapsa na PC.

A żebyś nie płakał: Sony król, a zielony śmieć znowu będzie lizał dupkę sony. Miało być inaczej, a będzie jak zwykle.

Opublikowano
1 minutę temu, Rozi napisał:

Sony ma Liścia, Microsoft Cipexa, balans zachowany :) 

A Ty ?

Opublikowano
38 minut temu, Soul napisał:

Na początku PS5, jak dojdzie do ludzi świadomość gamepass i MS (pipi)nie dwoma trzema grami 9/10 to zacznie się ostra walka. 

Jednego nie bierzesz pod uwagę. To jest dopiero początek generacji. Sony już pomału podkupuje pomysły ms oferując w ps plus na start kilkanaście gier. O ile zakład, że będa tam sporo dokładali z poprzedniej generacji? Z czasem pewnie i z tej. Zasadniczo pomysł skopiowany i uwierz mi- wystarczą 3-4 dobre reklamy że kupując plusa masz na start sporo giereczek i januszeriada powykupuje wszystko jak leci. 

Śmiechy Śmiechami ale Sony nie jest durne i założę się, że siedzi tam teraz milion chińczyków z małymi pisiorami i główkują co tu zrobić aby było podobnie i też czerpać z tego hajs ale żeby nie wyglądało na bezczelną zrzynę.

A i jeszcze Cirex w kółko klepiący te 111zł

Rozumiem, że jak wezmę sobie zestaw ps5 + 5 gier łącznie za 4 koła i rozdupie to na kredyt hipoteczny na 30 lat razem z plusem to też można pisaż że ps5 jest za 16 zł?

Opublikowano

@Jakim - zgadzam się, że sony dobrze kombinuje z ps plus collection, ale to marna oferta porównując do GamePassa.
Do tego Sony ru.cha polskich graczy blokując PS Now w tym kraju, co jest już dużo lepszą zrzynką z GamePassa. 

Poza tym, Sony nie ma All Access i są poważne obawy, że konsoli wcale nie da się kupić przed świętami, bo nawet pre ordery dla wielu graczy są przewidziane na 2021.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

Trofiki zerżnęli to i pewnie Gamepassa spróbują skopiować to racja.

Achievmenty/ osiągnięcia jak już. 

Opublikowano
7 minut temu, C1REX napisał:

@Jakim - zgadzam się, że sony dobrze kombinuje z ps plus collection, ale to marna oferta porównując do GamePassa.
Do tego Sony ru.cha polskich graczy blokując PS Now w tym kraju, co jest już dużo lepszą zrzynką z GamePassa. 

Poza tym, Sony nie ma All Access i są poważne obawy, że konsoli wcale nie da się kupić przed świętami, bo nawet pre ordery dla wielu graczy są przewidziane na 2021.

Ale co ty masz z tym all acces. Może jestem nie doinformowany ale to po prostu jest wzięcie wszystkiego na raty 0%  w jakieś tam formie zorganizowanej przez ms?

Czyli zasadniczo coś co każdy sklep i tak ci może zaproponowac?

Opublikowano
16 minut temu, ListuniO napisał:

A Ty ?

@Rozi jest lepszy od wszystkich ...

Opublikowano
Just now, Jakim said:

Ale co ty masz z tym all acces. Może jestem nie doinformowany ale to po prostu jest wzięcie wszystkie na raty 0% tak w jakieś tam formie zorganizowanej przez ms?

Czyli zasadniczo coś co każdy sklep i tak ci może zaproponowac?

Podobne, ale raty są dużo mniej atrakcyjne od abonamentu. 
Tak jak brać telefon na raty vs abonament/subskrypcja.  

Oferta tak dobra, że wychodzi taniej, niż kupując za gotówkę (nie wliczając cebuli). No i można cenę 111zł normalnie reklamować na półkach, bo to oferta bezpośrednio od m$. 

Może jestem naiwny, ale wydaje mi się ta oferta zaje.bi.sta pod kątem PR.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.