Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Gold + xCloud.

I niedługo EA play. Nie przypadkowo PC dostaną w podstawowym GP, a konsole tylko w GPU.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

No i gamepass dla dwoch urzadzen w jednym abonamencie.

Zwykły GP również zadziała na 2 konsolach połączonych przez home console

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Płaćcie, płaćcie. Ktoś musi uratować tę ku,rwę niebieską od bankructwa

I koronny argument 

"wszystko drożeje, nie podoba sie to ku.rwa nie bierz" xd

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

On miał na myśli konsolę + PC

W takim razie w ramach GPU - Gej Pass pójdzie na 3 urządzeniach

Opublikowano

W ogóle jest potwierdzone, że gold ma być za free, czy to tylko spekulacje?

Przy okazji zapytam: da sie samo xcloud kupić bez GPU? 

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

nie i nie

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, C1REX napisał:

A to nie tylko ty na całym forum od kilku tygodni o tym wspominasz?

Opublikowano
16 minutes ago, C1REX said:

Przy okazji zapytam: da sie samo xcloud kupić bez GPU? 

A jaki ma to sens? W co byś grał na tym xCloud?

Opublikowano

W nic, bo xCloud nie różni się od streamingu gierki z konsoli.

Opublikowano
1 hour ago, Square said:

A to nie tylko ty na całym forum od kilku tygodni o tym wspominasz?

Nie wiem, czy tylko ja, czy nie, ale niedawno na anglojęzycznych forach aż wrzało. 

Do dziś pełno jest plotek w internecie - łącznie z klasyczną prasą. 

Do dziś nie znamy powodów, dlaczego wycofano golda na 12 miesięcy z xbox store. 

https://www.google.com/amp/s/metro.co.uk/2020/08/06/xbox-live-gold-still-free-despite-not-discontinued-13092680/amp/

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
50 minutes ago, Czoperrr said:

A jaki ma to sens? W co byś grał na tym xCloud?

W nic raczej, ale zastanawiało mnie, czy jest paywall na pojedynczą usługę. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

spacer.png

Opublikowano
8 godzin temu, izon napisał:

Chciałbym pokusić się o krótki komentarz wracając do tematu wstecznej kompatybilności. Niektórzy dewaluują ten atut w nowych Xboxach, mówiąc, że najważniejsze są nowe gry. Natomiast odpowiem na to z mojej perspektywy: obecnie młócę na Switchu w FFX a w kolejce mam Resident Evila 1 , na PC kolejny raz przechodzę MGS-a 1 bo wrzucili w GOGu, na PS Classic gram w Silent Hilla 1, a na kompie w Alana Waka i Black Mesa ( remake Half Life'a).

Mam takie " zboczenie", że średnio co przełom generacji wracam do moich ulubionych serii jak właśnie Silenty, czy MGsy. Po każdej generacji rośnie też kupka wstydu gier, których nie udało mi się przejść np. kilka części z serii Yakuza. PS3 kupiłem m.in dlatego, że mogłem na nim ograć Residenta 4 i wrócić do Silenta 2. Przygodę z PS4 zacząłem od remasterów GTA 5 i TLOU czyli gier, których już nie ograłem na trójce. Jeżeli szedłbym w PS5 zacząłbym od Ghost of Thusimy i Controla ALE..nie ukrywam, że jak pojawiły się plotki, że PS5 będzie emulować wszystkie dotychczasowe konsole Sony od jedynki szybciej zabiło mi serce, miałem wizje, że na wyciągnięcie ręki będę mieć takie serie jak Dino Crisis, Parasite Eve, Silent Hill itd. itd. I fajnie, że będzie można odpalić gry z czwórki ale dla mnie to za mało. Xbox oferuje mi rozgrywkę z kilku generacji wstecz plus serie, których nigdy nie miałem okazji ograć jak Perfect Dark, Banjo Kazooie, niektóre części Halo, czy wszystko co po jedynce jeżeli chodzi o Gears of War, podobno genialnego jrpga Lost Oddysey itd. W dodatku dużo z tych gier dostanie boosta graficznego. Dodam, że końcówka generacji na konsoli Sony pokazało mi, że nie ma sensu gonić za nowościami: The Last of Us 2 - dla mnie duży zawód w dodatku gra wybrakowana a z multiplayera, więc i tak wyjdzie kompletna edycja, FF7 remake - nastawiałem się na grę generacji, no niestety nie.  Generalnie jestem znużony grami od sony, mam wrażenie, że wszyscy tam wzorują się na Naughty Dog, mam ochotę na jakiś powiew świeżości, nowy God Of War po ostatniej części zupełnie mnie nie grzeje bo mam wrażenie, że zrobiono w niej 3 kroki w tył ale to moje zdanie.

Oczywiście, że PS5 pod kątem nowych gier ma lepszy line-up od Xboxa, tak szczerze to nie wiem, czy nie najlepszy w historii. Ale jak przyglądnąć się temu bliżej, to jak ktoś ma PS4 to jeszcze większość tych nowości ogra na starym sprzęcie, a nie zdziwię się jak Soulsy zaraz wylądują na PC. Na Xboxie dostanę Medium, który na ten moment jest dla mnie najbardziej wyczekiwanym tytułem tego roku oprócz Cyperpunka. Ale OK., to są już inne argumenty, ja chciałem tylko zaznaczyć, że podejrzewam, że jest dużo takich graczy jak ja, takich dla, których liczą się przede wszystkim gry, a nie czy gra jest "nowością" i myślę, że u takich graczy M$ swoją polityką wygrał, miłego dnia.

Ten nowy God of war to takie pierdzielenie starego tetryka, wolałem jak kratos nie był taką pizdą. 

A i żeby nie było tak pięknie to właśnie miałem sobie pyknąć kilka meczy bo mam wolną godzinę i znowu jakiś update się ściąga, 4gb, (pipi)a mać. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Darmowy gold   xD   

Po tym jak frajerzy z sony strzelili sobie w stopy, później w kolana a na końcu w głowę to MS nawet nie ma co wyciągać tego pomysłu z szuflady  :)  

Opublikowano

Ta podstawka do PS5 - mistrzostwo świata designu i inżynierii. Przykręcana (śrubokręt dołączany do zestawu?), skrytka na śrubę, skręcane elementy, zaczepy na tył obudowy. GENIALNE! 

Ciekawe czy Sony będzie sprzedawać takie oddzielnie? :kaz: Bo co jeśli się zgubi, połamie, pies pogryzie... 

Opublikowano
38 minutes ago, Aleks said:

Ta podstawka do PS5 - mistrzostwo świata designu i inżynierii. Przykręcana (śrubokręt dołączany do zestawu?), skrytka na śrubę, skręcane elementy, zaczepy na tył obudowy. GENIALNE! 

Ciekawe czy Sony będzie sprzedawać takie oddzielnie? :kaz: Bo co jeśli się zgubi, połamie, pies pogryzie... 

W telewizorach i monitorach takie podstawki też są. W TV dali śrubokręt. W monitorze można ręką. Przykreciłem jakieś 5 lat temu i ciągle trzyma.

Opublikowano

Kolejny co porównuję tv do konsol, to tak jakby w TV ktoś zrobił taki design, że do trzymania pionu potrzebowałbyś np. trójnóg, już widzę tych fanów tv co piszą, że to tylko kilka śrubek i jest spoko. 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

Kolejny co porównuję tv do konsol, to tak jakby w TV ktoś zrobił taki design, że do trzymania pionu potrzebowałbyś np. trójnóg, już widzę tych fanów tv co piszą, że to tylko kilka śrubek i jest spoko. 

nie pisałem, że konsola jest piękna, bo wygląd mi wcale nie pasuje i wielokrotnie tą muszlę wyśmiewałem. 

Jednak nie będę udawał dramy, że konsola ma śrubkę.

Opublikowano

Za to jaka sekta wyznawców niebieskiego plastiku tolerancyjna w (pipi), na razie mocno zminusowany bo śmiechłem ze wspaniałego patentu ze śrubką. A idździe w pizdu. 

Opublikowano

O $ony dobrze albo wcale. Tylko Xboxa i jego użytkowników można legalnie szkalować poza CW.

Opublikowano

Mało wam CW? Polecam grupę Ps4/Ps5 Polska na fejsbuczku. Admin grupy nap.ierd.dala na Sony 10 razy dziennie z każdego powodu i robi pałe MS, a reszta się pieni xd 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.