Opublikowano 30 lipca 20241 r The night of również polecam. A Od Nowa dla mnie jest niemal identyczne jak Uznany w takim ogólnym odbiorze i właśnie bałem się że będzie tam takie samo zakończenie. Nie dlatego że uznaje je za słabe (wręcz przeciwnie, powody w spoilerze), ale dlatego że już po prostu taki myk widziałem, a oba seriale stworzył ten sam gość. Spoiler Początkowo też mi się nie podobało, ale z czasem jednak doceniłem ten zabieg, że zaskoczeniem jest brak zaskoczenia - o to w tym serialu chodzi - portret socjopaty który manipuluje i okłamuje wszystkich dookoła, łącznie z widzem, bo chyba w toku historii mało kto się spodziewa że to jednak główny bohater stoi za zabójstwem. Z tego względu moim zdaniem zakończenie Uznanego jest słabe, bo jest takie oczywiste - zróbmy morderca dowolną przypadkowa postać z obsady, bez większego znaczenia dla całej historii, nie zostawiając w sumie nic w głowie widzą do rozkminy, cyk, pora na CSa.
Opublikowano 30 lipca 20241 r W dniu 22.07.2024 o 22:06, ginn napisał(a): Dzisiaj kończyłem Czarną Materię i nie sądziłem, że tak fajnie siądzie. Jednych z lepszych, które przerabiałem na japku. Choć jakby się tak dłużej zastanowić, to nie ma niczego, czego bym nie obejrzał i ocenił to poniżej 7. Apple zdecydowanie dostarcza. do czego porównasz? to klasyczne sc-fi ? o czym w paru słowach? Nowa konstelacja oglądałeś od apple? bo jeśli podobne to odpuszcze, strasznie mi nie siadło
Opublikowano 30 lipca 20241 r Bardzo ciekawa opcja na 3 miesięczny abonament https://www.pepper.pl/promocje/apple-tv-za-subskrybcje-na-twitch-870862
Opublikowano 30 lipca 20241 r Cytat not applicable to existing recurring subscriptions or Prime subscriptions Słabo, ale i tak nie zamierzam wspierać streamerów więc...
Opublikowano 4 sierpnia 20241 r Chcę wypożyczyć film z AppleTV+, załóżmy, że jest to "Piątek, trzynastego VI: Jason żyje" z 1986 roku. Jednak w aplikacji tej platformy, czy to na komputerze czy w systemie Smart TV, wchodząc w jej menu i treści... zauważyłem że niestety nie ma zakładki w menu: ,,sklep" - kiego wała nie mogę w ogóle nic wypożyczyć ani kupić, tak jakby sklep z aplikacji na przeglądarce lub na konsoli czy TV zniknął. Da się wyszukać przykładowo w apce AppleTV+ na TV dany film, który chcę wypożyczyć, ale jedynie co się wyświetla, gdy w niego kliknę to informacje ,,jak oglądać", ale to i tak nic nie daje. No ale że co? Wiecie jak to rozwiązać? A może na iStore by coś takiego dało się zrealizować?
Opublikowano 5 sierpnia 20241 r Nie wiem, ale tyle razy ten film leciał dawniej na Polsacie, że mogę Ci streścić. Film rozpoczyna się od tego, że Tommy, bohater dwóch poprzednich części, i jego kumpel odszukują grób Jasona, żeby się przekonać czy Jason jest naprawdę martwy, Tommy otwiera grób, ale przypadkowy piorun trafia w metalowy pręt, który Tommy wbił w ciało Jasona, co powoduje, że Jason ożywa niczym potwór Frankensteina. No i potem Tommy i Jason mają różne przygody.
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Wyłączenie suba blokuje mi od razu dostęp do materiałów, czy będę miał dostępne do ostatniego dnia? Przyszedł mail o fakturze, zapomniałem wyłączyć.
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Ok, obejrzałem, co tam chciałem i już nic więcej tam do oglądania nie ma. Za rok, dwa lata może wrócę jak będzie więcej contentu, bo bieda w tym momencie jest.
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Obejrzane W obronie syna? Black Bird? Rozdzielenie? Te tytuły chyba mi najbardziej utkwiły w pamięci. Z nowych Sugar jest ciekawy, pięknie nakręcony, więc ogląda się z przyjemnością. Servant też dobry, ale chyba tylko pierwszy sezon, bo teraz zacząłem drugi i w jakąś dziwna stronę to poszło.
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Sugar spoko do tego jednego epizodu po którym nie mam ochoty odpalać kolejnego xD @Faka Slow Horses obejrzane?
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r No właśnie co tam ciekawego obejrzałeś Faka, bo ja mimo tylu darmowych miesięcy, kilku płatnych przez pomyłkę xd, dalej nie widziałem wszystkich sztosów, takich jak chociażby Sugar czy Slow Horses.
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Z filmów to napoleon, z di caprio z tymi indianami, agrylle, prehistoryczną planetę, monarch, jakieś tam miasto w ogniu, wielki przekręt, czarny ptak patrząc po historii oglądania na karcie. Najgorzej jest z filmami gdzie mają mało, bo na seriale to tak nie mam zbytnio ochoty oglądać, no ale tam trochę obejrzałem.
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Stety bądź nie... zadecydowałem: nie kombinuję z kupowaniem i wypożyczaniem czegokolwiek na AppleTV+. Może to, że nie mogę tego robić... wynika z wygaśnięcia subskrypcji? Hmmm. Raczej w to wątpię, no ale kij z tym, jeśli wykupię ostatecznie abonament Apple'a na streamingu, to i tak raczej nie będę myślał o wypożyczaniu stąd jakiegoś filmu; zostanę z PrimeVideo i RakutenTV na tej usłudze. AppleTV+ i tak ma coraz bogatszą bibliotekę własnych oryginalnych tytułów, w tym coraz ciekawszych seriali. No, tym bardziej że w planach premierowych kilka perełek akcji i komedii ,,Jabłuszka". XD. 19 godzin temu, Butt napisał(a): Nie wiem, ale tyle razy ten film leciał dawniej na Polsacie, że mogę Ci streścić. Film rozpoczyna się od tego, że Tommy, bohater dwóch poprzednich części, i jego kumpel odszukują grób Jasona, żeby się przekonać czy Jason jest naprawdę martwy, Tommy otwiera grób, ale przypadkowy piorun trafia w metalowy pręt, który Tommy wbił w ciało Jasona, co powoduje, że Jason ożywa niczym potwór Frankensteina. No i potem Tommy i Jason mają różne przygody. A co do "Piątek, trzynastego VI", obejrzałem film z innego źródła. Dla mnie to coś na totalnym propsie! Najlepszy w całej serii, zaraz po cz.2. Szóstka była jedną z najbardziej dynamicznych części tej franczyzy, również najbardziej odważnych i bezkompromisowo podchodzących do coraz to krwawszego i brutalniejszego motywu i tak już brutalnej zemsty Jasona! xD A to z filmu, ten totalnie badassowy moment zapamiętam na bardzo długo...
Opublikowano 6 sierpnia 20241 r Jason miał chyba najlepszy design w tej części, jeśli nie mylę. Dobrze pamiętam, że to tutaj widać mu wystający kręgosłup czy to była siódemka?
Opublikowano 14 sierpnia 20241 r W dniu 13.08.2024 o 15:46, messer88 napisał(a): 4 września A mnie jakoś zmęczył ten serial. Pierwszy sezon obejrzałem, spoko był, ale drugi po dwóch odcinkach odpuściłem. Jakoś mnie nie porwała historia. Edytowane 14 sierpnia 20241 r przez LeifErikson
Opublikowano 14 sierpnia 20241 r 15 minut temu, LeifErikson napisał(a): A mnie jakoś zmęczył ten serial. Pierwszy sezon obejrzałem, spoko był, ale drugi po dwóch odcinkach odpuściłem. Jakoś mnie nie porwała historia. Tutaj klimat i Oldman się liczą.
Opublikowano 14 sierpnia 20241 r 5 minut temu, Rudiok napisał(a): Tutaj klimat i Oldman się liczą. No właśnie czytałem, ale chyba Oldman nie jest w moim typie. W sensie fajna postać, taki zblazowany szpiego-menel, ale na dłuższą metę raczej mi się wydal monotonny w tym. Klimat też wydaje mi się raczej taki przeciętny, jak to w wielu kryminałach serialowych.
Opublikowano 14 sierpnia 20241 r Kulawe Konie absolutna topka seriali od Apple'a, z chujem w ręku czekam na nowy sezon. Dziękuję dobranoc.
Opublikowano 14 sierpnia 20241 r Sięgnęli w chuj głęboko i teraz mają w chuj obciąć budżety i seriale pokasować Ponoć na dotychczasowy kontent japko wydało 20 miliardów dolanów.
Opublikowano 14 sierpnia 20241 r Fajne obyczajówki: Raymond and Ray, Coda, Palmer, Cherry. Dla mnie Apple jest jedynym serwisem streamingowym gdzie jest co oglądać. Lecą filmy, seriale jeden po drugim i wszystko nie schodzi z poziomu.