Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple TV +

Featured Replies

Opublikowano

Jak film będzie spoko i wygeneruje oglądalność to przed Dorocinskim się ciekawe opcje otworzą

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zajawka 2 sezonu Severance - premiera 17 stycznia 2025. Szkoda, że tak długo jeszcze trzeba czekać, liczyłem że będzie jeszcze w tym roku.    

• 1 miesiąc za darmo dla wszystkich. https://redeem.services.apple/pl-pl/morningshow-offer-2025-emeia

Opublikowano

3 sezon Silosu całkiem spoko, ale te odcinki co tydzień. Inaczej człowiek by łyknął cały sezon w weekend i po sprawie. Wątek współczesny lepszy niż to bieganie po silosie.

Opublikowano

Bieganie po silosie i ta cała historia rebeli itd. była sraką niesamowitą i prawie się poddałem na tym. Miesiące potrzebowałem żeby wrócić i potem jednym okiem na TV leciały odcinki a ja na laptopie coś robiłem. Na trzeźwo nie da się tych bełkotów serio oglądać.

Teraz s3 ma lepszy start ale znowu taki serialowy spin typu ...

Oh noes, nic nie pamiętam.

A ten nowy wątek daje flashbacki serialu fallout od amazona z przed paru miesięcy...

IMO

S1: 8/10

S2: 5/10

S3: 7/10

Edytowane przez Bishonen88

Opublikowano

Przylądek Strachu - kolejne pozytywne zaskoczenie na Apple TV. Do konca jeszcze 2 odcinki, ale na mnie serial juz zrobił bardzo dobre wrażenie. Świetnie prowadzona historia prawniczej rodziny, ktorej idylla sypie sie jak domek z kart, gdy z więzienia wychodzi po 17 latach gosc, ktorego wsadzili do paki za morderstwo.

Psychologia postaci i to jak rozwija sie ta opowiesc to naprawde samo gęste. Intryga jest mocno pokręcona i bardzo gruba. Bardzo jestem ciekaw jak to sie potoczy w dwóch ostatnich odcinkach.

I po raz kolejny Apple imponuje rowniez w warstwie formalnej. Serial zrobiony jest dosc oldschoolowo, choc toczy sie współcześnie. Praca kamery, muzyka, jakies dramatyczne zbliżenia przy pompatycznej melodii. Przywodzi na myśl kryminały z lat 80-90.

Do tego Amy Adams. wub Mocno juz zmamusiała, ale wciaz nie brakuje jej uroku chocby z czasow niewielkiej roli w The Office.

A w creditsach Martin Scorsese i Steven Spielbeg jako producenci.

Apple znowu dowozi dobry kryminal i po rzeczach wypuszczonych w latach 2025-2026 wyrasta w moich oczach na lidera platform streamingowych.

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano

Jak na razie silos s3 to jest dramat. Niestety na razie odpuszczam, jak wyjdzie całość i będzie miała w miarę sensowne oceny to może dam drugą szanse. Po pierwszym sezonie wciągnąłem książki, które strasznie mi siadły. Teraz im bardziej odchodzą od oryginału tym jest gorzej. Głupoty które są w 3ep. todynia

Coś niedobrego się w apple tv dzieje, po ostatnim sezonie For all mankind to drugi w tym roku i chyba całym moim życiu serial który odpuszczam w środku sezonu. Zjazd w kolejnych sezonach jest niesamowity. Mam nadzieje ze Widow’s bay któremu też zapowiedzieli 2gi sezon też nie zaliczy takiej degradacji i trochę boje się teraz ruszać 2gi sezon Friends and neighbors /

Opublikowano

Central Park, s01 (a są chyba z tego serialu ogólnie trzy)... ho ho... do poleconka; taka musicalowa animacja z lekkim sztosikiem komediowym w tle. Niby dla dorosłego widza, ale tematyka chillowa i luźna w opór - sami po tytule możecie się domyślić. Po pierwszym sezonie z Central Park, hmmm, jestem zadowolony. Poleconko; s01 ocenię na: 9/10.

Central Park (TV Series 2020–2022) - IMDb

Opublikowano
40 minut temu, ofsajd napisał(a):

trochę boje się teraz ruszać 2gi sezon Friends and neighbors /

I słusznie. Niestety, ale też zjazd, bo z głównego tematu, który robił robotę w pierwszym sezonie poszli w kierunku telenoweli i tak do końca nie wiadomo o czym to jest i po co powstało.

Opublikowano

Drugi sezon F&N faktycznie do zapomnienia, ale mam nadzieję, ze drugi sezon Studio dowiezie. ) Wierze, ze Rogen nie odwali kaszany. Pierwszy sezon nadal sobie odpalam od czasu do czasu, choc to tylko 8 odcinkow. Mialem tak tylko z dwoma serialami - Przyjaciele i The Office.

Opublikowano

Też czekam aż skończą ten 3 sezon Silosa, żeby dać suba. Może przy okazji będzie już Rozdzielenie. Z tego co widzę na filmwebie oceny 3 pierwszych odcinków na poziomie 7 plus minus więc szału nie ma. Na razie mam co oglądać.

Opublikowano

A mi się podoba jak narazie 3 sezon Silosa (2 odcinki). Lekki powiew świeżości, po ekstremalnie chujowym sezonie drugim, który ledwo zmęczyłem. Zobaczymy jak dalej.

Opublikowano

No ten sezon po drugim to póki co lepszy, ale też bez szału.

Na chuja oni dali ten

zanik pamięci u Juliette

to ja nie wiem. Niepotrzebne to było.

Opublikowano

Jak na razie ,,sub" dla AppleTV+ jest opłacalny. Kruci, w końcu nadrobię te liczne ,,krótkie serialicha", te zaległości nawet pokroju ,,F1. The Movie", gdzie sam film przez Apple jest wyświetlany/możliwy do odbioru w genialnej wyżyłowanej jakości UHD i w systemach Dolby. Mało tego, ,,abo" to ,,abo", ale wypożyczenia w sklepie Apple'a też mają dobre powodzenie: mega jakość, niskie ceny, ale w większości albo napisy albo dubbing, bez lektora. ,,Not bad", xD.

Opublikowano
4 godziny temu, Sep napisał(a):

Czuć budżet, wygląda to obiecująco. Szkoda, że nie pozostali przy ówczesnej (już retro cyberpunkowej) stylistyce:

Straylight.jpg

Edytowane przez Badus

Opublikowano
W dniu 28.07.2026 o 17:33, Square napisał(a):

5 sierpnia

Ciekawe czy ten odgrzewany kotlet bedzie jeszcze zjadliwy.

Opublikowano

Tymczasem nadrobilem Bad Sisters (Siostry na zaboj) - pierwszy sezon 2022, drugi 2024. Jak wrażenia? Zbingowalem calosc w kilka dni. Powtarzam sie, ale naprawdę jestem pod wrażeniem produkcji Apple i to jest kolejna dobra rzecz, ktora mozna smialo polecać.

Serial opowiada o siostrach, ktore wplątują sie w coraz bardziej pogmatwaną kryminalną intrygę zwiazana z przemoca w rodzinie. Trudno mówić o tym serialu bez spoilerów, wiec na tym poprzestane. Klimat jak to czesto w Applowych produkcjach jest na pograniczu gatunków - dramatu, kryminału i komedii, ze wskazaniem raczej na zabawny niz dramatyczny charakter całości, ale ciezszych momentow tez nie brakuje, a sama historia jest mega dobra w obu sezonach.

Najbliższe skojarzenie jakie mi przychodzi do glowy to Fargo.

W obsadzie Eve Hewson (corka Bono), ktora zdecydowanie ma w sobie to cos. Hipnotyzujaca uroda i morze naturalnego, niewymuszonego seksapilu. A moze to kwestia dużych cyckow po prostu, nie wiem, ale uwielbiam ja na ekranie. Dobra role ma tez w netflixowym Co kryją jej oczy.

A tymczasem odpalamy ostatni odcinek Przylądka strachu. )

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano

Przylądek strachu po finale? Odpieli wrotki juz na całego w tym odcinku. Robi sie aż groteskowo, momentami wręcz komiksowo, ale widac wyraźnie, ze to decyzja artystyczna. Javier Bardem wymiata w swojej roli, a opowiesc sama w sobie jest naprawdę dobra. Samo gęste, warto zobaczyc.

W międzyczasie trafilem znowu na cos zupełnie mi wczesniej nieznanego, a po raz kolejny godnego polecenia. Apple to jest kopalnia ukrytych perełek. Pełna przyjemnosc gwarantowana - tytul dziwny, ale opowiesc świetna. Będąca akurat w trakcie rozwodu i walki o opiekę nad dzieckiem samotna matka zostaje wkręcona w morderczą intryge, korzystając z... seks-kamerek. Historia kryminalna na tle internetowych scamerow to cos, czego jeszcze nie widzialem. W roli złola znany np. z pierwszego sezonu Białego Lotosu (oraz epizodu w The Last of Us) Murray Bartlett. Świetnie zawiązana intryga, dosc krotkie odcinki - wjechalo na dwa razy.

Opublikowano

AppleTV+... ło materności. xD... Ależ mi tu zaległości narosło. Silos połowa s02 i cały s03, te wszystkie ,,akcyjniaki" oryginalne od ,,Jabłuszka". A od siebie polecam przesympatyczną produkcję: ,,Łut szczęścia" z 2022 roku - mega dobry film animowany, ciepły, miły dla oka, taki luźny i jakby życiowy. :D

W dniu 26.07.2026 o 14:02, Colin napisał(a):

Przesympatycznie wygląda ten ,,Matchbox: film". O jaaaa!

Opublikowano

3 sezon Silosu jednak przynudza momentami, których jest za dużo. Ale chyba od 7 ep coś w końcu ruszy.