Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

No ja np nie ograłem "staroci"...
Ale pudełek daleko szukać nie muszę, a na pewno nie na allegro :kaz:
1777498246_KolekcjaPS42020(201szt).JPG.030ff26c678b4285b3dbb519fd9b7853.JPG

A gierki z PS3 to też lipa na tym Spartacusie, bo moje prawie 260 pudełek nie zostanie odczytane przez PS5, a jakiś streaming mnie nie obchodzi.

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
2 minuty temu, Figuś napisał:

Piękna hiperbola, polecam wyjść poza bańkę CW. Ciach bajera

Polecam moderować użytkowników łażących po innych działach niż jedyny słuszny w trójcy przenajświętszy tylko po to, żeby robić gnój. I teraz ciacham.

Opublikowano

Nie wiem po co twórcy kiedyś robili demówki jak dla niektórych wystarczyło przeczytać recenzje w psxie :pawel: masakra ten rozi94_pl czasami

Opublikowano

Porównanie czytania recenzji z czasopisma, do 2022 roku, gdzie można obejrzeć x recenzji, gameplayów, opinii, porównań :kekw:

Ja nie wiem jak posiadający tylko konsole Playstation albo Switch grają w te gry wszystkie, cholera! Chyba co chwile muszą się R O Z C Z A R O W Y W A Ć, kupując te gry w ciemno :/

Opublikowano

Można obejrzeć recenzję trwającą np. 10 minut, nie trzeba oglądać całej gry, podobno tak można. Chociaż niektórzy użytkownicy oglądają całą grę i ją oceniają, tak też bywa na forum.

Opublikowano

Zastępcza impreza za E3 w czerwcu i druga na jesień + VGA w grudniu

Opublikowano

Edytowane przez Bigby

Opublikowano
  • Autor

XGS będzie chyba jednym z liderów na rynku wykorzystujących Unreal Engine 5 

38 minut temu, Bigby napisał:

tutaj krótki fragment z demka Coalition

chętnie przywitałbym gierkę w takich klimatach ;] 

Opublikowano

Everwild i Perfect Dark na UE5? Nie było kiedyś że na UE4? Chyba że zmienili silnik.

To techdemo wygląda cudnie, fajny klimacik, może kiedyś przerodzi się w drugie IP nad którym pracuje Coalition. Jak ja nie mogę się doczekać GOW6  :fsg:

FPl0kEZWYAUfgWG?format=jpg&name=large

Opublikowano
  • Autor

to tylko informacja o tym, że korzystają już z UE5, nie wiadomo czy ich najbliższe gry jak Everwild czy PD przejdą na nowy silnik.  

Opublikowano

Wszystko fajnie i pieknie ale pytanie czy wszystkie narzędzia xbox już są gotowe do pracy na UE5 i czy potwierdzono, że sam silnik już jest ukonczony i nie bedzie gównianych wymówek typu: no wiecie chcielibysmy pokazac wam gameplay z naszej gry ale od 10 lat robimy preprodukcję bo wczesniej Figaro nie miał narzedzie do programowania i oskrażył nas o molestowanie poprzez pracę 5 dni w tygodniu.

UE5 robi wspaniałe wrażenie ale jarał się będę jak zobaczę ukończoną gierkę a grafiką i efektami mocno zblizonymi do tych tech demek. Trzymam kciuki żeby jeszcze w tym roku jedno z miliona studiów MS coś w koncu pokazało w tym temacie.

Opublikowano
  • Autor

co do tych słynnych xboxowych narzędzi to nie wiem jak sprawa wygląda bo nie jestem developerem

ale co do UE5 to wczoraj ogłosili że Unreal Engine 5 jest już dostępny dla wszystkich zainteresowanych i każdy może go ściągnąć i na nim pracować. Czy jest ukończony to podchwytliwe pytanie, bo takie rzeczy jak silnik to trochę usługi, które cały czas są aktualizowane, rozwijane i zmieniane, coś  jak systemy operacyjne jak np. Windows, więc trudno powiedzieć czy "jest skończony", można raczej powiedzieć że jest gotowy do pracy i publicznie dostępny.

Opublikowano
14 hours ago, ASX said:

XGS będzie chyba jednym z liderów na rynku wykorzystujących Unreal Engine 5 

tutaj krótki fragment z demka Coalition

chętnie przywitałbym gierkę w takich klimatach ;] 

No fajnie to wygląda ale z tą niespotykaną dotąd jakością to bym nie przesadzał. Twarze to poziom gier Naughty Dog, otoczenie bez szału.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Czoperrr napisał:

No fajnie to wygląda ale z tą niespotykaną dotąd jakością to bym nie przesadzał.

a gdzie ja napisałem coś o niespotykanej dotąd jakości?

Napisałem tylko, że XGS może być jednym z liderów w wykorzystaniu UE5 bo aż 8 studiów tego wydawcy będzie pracować na tym silniku (czy to dobrze czy źle niech każdy oceni sam), no i wrzuciłem film do nowego tech dema.

Opublikowano
2 minutes ago, ASX said:

a gdzie ja napisałem coś o niespotykanej dotąd jakości?

Napisałem tylko, że XGS może być jednym z liderów w wykorzystaniu UE5 bo aż 8 studiów tego wydawcy będzie pracować na tym silniku (czy to dobrze czy źle niech każdy oceni sam), no i wrzuciłem film do nowego tech dema.

To nie Twoje słowa, ale słowa Coalition :lapka:

Opublikowano

To było jakieś grywalne demo czy tylko cgi?

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, PanKamil napisał:

To było jakieś grywalne demo czy tylko cgi?

jak filmik może być grywalny?

to było demo technologiczne wyrenderowane w czasie rzeczywistym na UE5

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał:

jak filmik może być grywalny?

to było demo technologiczne wyrenderowane w czasie rzeczywistym na UE5

Pytam bo nie oglądałem nic oprócz tego filmiku i nie wiem czy coś mnie ominęło. Filmik, czyli nic na co warto zwracać uwagę. 

Opublikowano
  • Autor

Nie sadzę, jestem pewny że pierwsze gry na UE5 wyjdą już w przyszłym roku.

Opublikowano
2 minuty temu, Michał102 napisał:

Patrząc po tym jak długo teraz robią gry, to pierwszej na UE5 pewno doczekamy się za minimum 5 lat

Też się obawiam, że absolutnie nic nie jest blisko premiery (blisko = max rok). Cala nadzieja ze jednak Bethesda wyda tego starfielda i będzie to potężne AAA z fabuła i mechanikami o poziom wyżej niż F4. Chciałbym poczuc w koncu moc XSX jako next gena.

Opublikowano

Ile można wziąć hajsu za 5-miesięcznego xboxa? w Cexie oferują 1700 zł. Na olx itd. Cena to około dwa koła tylko te wysyłki i yebanie się z tym:frog: