Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest, że ludzie wyczekują (od lat przynajmniej 10-15) jakby to miało jakoś diametralnie poprawić sytuację klapów którzy czekają tego wydarzenia jak kania dżdżu.

Tak, w ów czas przyspieszy produkcja 1st party, gry będą wychodzić głównie na nośnikach i Sony wycofa się ze wsparcia PC oraz gry znów będą za 70EUR. Mordo zaufaj, będzie tak 100%, tylko ten Xbox musi jeszcze zdechnąć i będzie bajka.

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie jakby xbox jako cała platforma miał faktycznie zniknąć to nic nie zmieniłoby się na lepsze, a mogłoby się tylko pogorszyć. I już nawet nie mówię o tysiącach zwolnionych ludzi czy utracie dostępu do cyfrowej biblioteki w przyszłości. Czy o tym że brak Xboxa to również mniej gier na PS5 i Nintendo.

Pozbawienie graczy jednej z opcji wyboru nigdy nie przyniosło jeszcze nic dobrego.

A sama branża to nie jest mecz piłkarski, w której wybieramy stronę i kibicujemy swoim a innym życzymy porażki. Rynek jest na tyle duży że Xbox, Playstation, Steam czy Nintendo mogą rywalizując jednocześnie koegzystować ze sobą, tak jak w ostatnich latach.

Opublikowano
22 minutes ago, ASX said:

Ogólnie jakby xbox jako cała platforma miał faktycznie zniknąć to nic nie zmieniłoby się na lepsze, a mogłoby się tylko pogorszyć. I już nawet nie mówię o tysiącach zwolnionych ludzi czy utracie dostępu do cyfrowej biblioteki w przyszłości. Pozbawienie graczy jednej z opcji wyboru nigdy nie przyniosło jeszcze nic dobrego.

A sama branża to nie jest mecz piłkarski, w której wybieramy stronę i kibicujemy swoim a innym życzymy porażki. Rynek jest na tyle duży że Xbox, Playstation, Steam czy Nintendo mogą rywalizując jednocześnie koegzystować ze sobą, tak jak w ostatnich latach.

Pełna zgoda. Zwłaszcza, że Sony już raz odpięło wrotki przy okazji braku konkurencji i wypuściło PS3. Więc lepiej trzymać ich w szachu. Zresztą jak wszystkich.

Ogólnie i osobiście jestem mega zadowolony z rynku gier dziś. Mam zajebiste sprzęty do grania w postaci PS5 i Steam Decka. Mam świetne gry wychodzące na bieżąco oraz całą masę zaległych. Mam rewelacyjne zapowiedzi i tytuły na które czekam. Przyszłość też zapowiada się super. A, że przy okazji Xbox traci mnie jako klienta ich sprzętu? No trudno. Nie traci mnie jako klienta ich gier :)

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Homelander napisał(a):

Pełna zgoda. Zwłaszcza, że Sony już raz odpięło wrotki przy okazji braku konkurencji i wypuściło PS3. Więc lepiej trzymać ich w szachu. Zresztą jak wszystkich.

Ogólnie i osobiście jestem mega zadowolony z rynku gier dziś. Mam zajebiste sprzęty do grania w postaci PS5 i Steam Decka. Mam świetne gry wychodzące na bieżąco oraz całą masę zaległych. Mam rewelacyjne zapowiedzi i tytuły na które czekam. Przyszłość też zapowiada się super. A, że przy okazji Xbox traci mnie jako klienta ich sprzętu? No trudno. Nie traci mnie jako klienta ich gier :)

i to jest ich plan, żeby kupować ich gry/albo opłacać abonament, ale niekoniecznie ich sprzęt

Opublikowano
Just now, ASX said:

i to jest ich plan, żeby kupować ich gry/albo opłacać abonament, ale niekoniecznie ich sprzęt

Na gry zdecydowanie mnie mają. Ale sprzęt od nich jest mi zupełnie niepotrzebny na dzień dzisiejszy

Opublikowano
11 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Czyli Microsoft wygrał walkę o klienta.

Jeżeli zwycięstwem nazywasz sytuację w której kupowałem ich wszystkie konsole i masę gier, a teraz będę tylko gry to jasne. Takie trochę pyrrusowe, ale zawsze

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Czyli Microsoft wygrał walkę o klienta.

Ale xbox przegrał

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Jeżeli zwycięstwem nazywasz sytuację w której kupowałem ich wszystkie konsole i masę gier, a teraz będę tylko gry to jasne. Takie trochę pyrrusowe, ale zawsze

Z Twojej perspektywy pewnie tak, ale zapominasz chyba ze najważniejsze jest zarabianie pieniędzy, a robisz to skalą działania.

1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

Ale xbox przegrał

Pudło, serwis czy platforma? Ostatecznie wpadają pieniądze do XGS i będę miał w związku z tym więcej gier które lubię od studiów które lubię. Przeżyję.

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Z Twojej perspektywy pewnie tak, ale zapominasz chyba ze najważniejsze jest zarabianie pieniędzy, a robisz to skalą działania.

Pewnie. Rozróżniam i oddzielam moją prywatną perspektywę od ogólnej rynkowej. Z mojej prywatnej i osobistej Xbox zmienił się na gorsze i jako platforma i jako wydawca, bo gry które robią odpowiadają mnie o wiele mniej. Z perspektywy ogólnej twierdzę, że musiał się zmienić, bo na dotychczasowych zasadach nie był konkurencyjny ani dla Sony ani dla Nintendo. I z perspektywy rynkowej ta zmiana jest jak najbardziej pozytywna

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

Pewnie. Rozróżniam i oddzielam moją prywatną perspektywę od ogólnej rynkowej. Z mojej prywatnej i osobistej Xbox zmienił się na gorsze i jako platforma i jako wydawca, bo gry które robią odpowiadają mnie o wiele mniej. Z perspektywy ogólnej twierdzę, że musiał się zmienić, bo na dotychczasowych zasadach nie był konkurencyjny ani dla Sony ani dla Nintendo. I z perspektywy rynkowej ta zmiana jest jak najbardziej pozytywna

Ja zaś dzięki tej perspektywie rynkowej mam największe wsparcie 3rd w historii Xboxa i zapchany kalendarzy wydawniczy zachowując wszystkie perki jak Play Anywhere czy GamePass. Ty możesz ograć te gry na PS5 i np SD.

Wilk syty, owca cała. Nie wiem czemu miałbym narzekać?

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Ja zaś dzięki tej perspektywie rynkowej mam największe wsparcie 3rd w historii Xboxa i zapchany kalendarzy wydawniczy zachowując wszystkie perki jak Play Anywhere czy GamePass. Ty możesz ograć te gry na PS5 i np SD.

Jasne, że nie. Cieszę się, że wreszcie się rozumiemy

Opublikowano
24 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Pudło, serwis czy platforma? Ostatecznie wpadają pieniądze do XGS i będę miał w związku z tym więcej gier które lubię od studiów które lubię. Przeżyję.

Proszę, nowość w gamepassie dla takiego fanatyka zarabiania pieniędzy

image.png

a prawda jest taka, że XBOX GAMES STUDIO (nie Bethesda czy Activision, oni nie należą do tego brandu), nie zrobił gry, która była mocną premierą od Forzy Horizon 5 z 2021 roku.

Edytowane przez wojtas011

Opublikowano
23 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

No tak ale on czy nawet Steam Deckowiec ma tak samo zapchany kalendarz grami Xboxa (bo teraz już na momencie pewnie będą portowac lub day one) i dodatkowo ma gry Sony, w tym roku dwie, a w przyszłym może więcej, ale zawsze więcej.

Jeśli przeciętny użytkownik ma w dupie gejpasa i Play Anywhere bo gra w fotelu na tv, to sprzęt Sony jest zwyczajnie bardziej atrakcyjny.

Po huj z tym walczyć

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Po huj z tym walczyć

Dla sportu.

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

aha xD

Ale on ma rację. Jaką dobrą grę wypuściło oryginalne Xbox Games Studio od tego czasu?

Opublikowano
  • Autor

A jakie ma to znaczenie dla klienta czy było to oryginalne XGS czy inne studio first party. Premiera w GP jest? jest. Play Anywhere jest? Jest.

Po to kupili też Bethesde i Activision aby zapełnił im kalendarz grami. I ogolnie sporo Xboxowi ostatnio zarzucić, ale akurat na ilość czy jakość gier to ciężko w ostatnich latach narzekać.

Opublikowano
11 minut temu, drozdu7 napisał(a):

dodatkowo ma gry Sony, w tym roku dwie, a w przyszłym może więcej, ale zawsze więcej

No, ale to są jakieś zawody w wyciąganiu chuja z wody? Oferta samego Sony jest dla mnie absolutnie nędzna, a że nie udają tych gier malutko to nic mi to nie zmienia.

Więc po co mam rezygnować z PlayAnywhere? Dla PlayStation PRO co ma nędzne wsparcie developerów i wciąg gonić musi mojego low enda sprzed 4 lat? Dla gry czy dwóch Sony rocznie? Nie mówiąc, że nie masz oferty Xboxa 1:1 na PS5, to po prostu kłamstwo.

Różna oferta, różna klientela.

4 minuty temu, ASX napisał(a):

A jakie ma to znaczenie dla klienta czy było to oryginalne XGS czy inne studio first party. Premiera w GP jest? jest. Play Anywhere jest? Jest.

Po to kupili też Bethesde i Activision aby zapełnił im kalendarz grami. I ogolnie sporo Xboxowi ostatnio zarzucić, ale akurat na ilość czy jakość gier to ciężko w ostatnich latach narzekać.

Jak Sony podukupuje 3rd party to jest to gra Sony, a robi to 1st party Xboxa to nie jest to gra MSu, czego nie rozumiesz?

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał(a):

No bo jeszcze wypluwają gry rozpoczęte przed przejęciem przez kata z Redmond, zobaczymy teraz jak trzeba zarządzać od początku na projektami, z oryginalnymi studiami kupionymi przed erą series za dobrze to nie idzie, większość wypluwa gry nijakie dla garstki zapaleńców i penie do forzy horizon 6 albo gearsów nie będzie gry która przyciągnie sporą ilość graczy casualowych

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Więc po co mam rezygnować z PlayAnywhere? Dla PlayStation PRO co ma nędzne wsparcie developerów i wciąg gonić musi mojego low enda sprzed 4 lat? Dla gry czy dwóch Sony rocznie? Nie mówiąc, że nie masz oferty Xboxa 1:1 na PS5, to po prostu kłamstwo.

Jak coś to jesteśmy na forum konsolowym, ja tez mogę odpalać gry na pc, ale w dyskusji tutaj nie biorę go pod uwagę, bo nie taki jest rodowód tego miejsca

Opublikowano

To nigdy nie przestanie śmieszyć. Mam nadzieję, że Ci którzy przerzucili się na PC zostaną z forum usunięci. Nie oszukujmy się forum o rodowodzie konsolowym.

Ej, Mati, a jak wkładasz i grasz na Switchu to HDR i gradację koloru dajesz auto czy ustawiasz różnie pod tryb dockowy i handheld?

Opublikowano

Dosłownie najlepszy ex Sonki trafia na Xboxa

image.jpeg.f51a6efb1af98aca9520a1778e322ee8.jpeg

PlayStation Publishing na xboxie xdddd
Jest co roku od jakiegoś czasu w MLB