Opublikowano sobota o 16:343 dni Dziesiątki gier 80+ gówno, a XGP 20 milionów a nie 34. Źródło: shoegays
Opublikowano sobota o 16:373 dni 3 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):Tak sobie słucham co tam Maniak z Soulem plotą o podwyżce, bo wyskoczyło na głównej YT i nagle Soul wyskakuje w foliowej czapeczce z tekstem: "ja myślę, że MS celowo wyłączył serwery, żeby ludzie nie mogli anulować subskrypcji", w związku z tą awarią serwerów, gdzie ludzie zaczęli masowo anulować subskrypcję GP.Ja od czytania głupot soula na forum dostawałem drgawek, a co dopiero słuchać tych clownów. Edytowane sobota o 16:393 dni przez Beelzeboss
Opublikowano sobota o 18:163 dni I pomyśleć jak to wszystko się zmieniło. Według mnie po przejęciu ActiBlizzKing, Xbox miał szansę zbliżyć się to PLaystation. Wyobraźcie sobie że Bethesda pozostaje ekskluzywna, a gry Acti Blizz mają jakąś tam czasowa wyłączność, oczywiście prócz Call od Duty bo wiadomo przez 10 kart zobligowani się wydawać gry na konkurencję. Gdzieś mi się obiło o uszy że Accti Blizz kosztowało ich coś koło 60 mld zielonych dlatego że przejęli też gotówkę która Acti mialo na kontach. To wygląda tak jakby po prostu chcieli te miliardy zainwestowane odrobić. Ciężko stwierdzić co tam po drodze poszło nie tak.
Opublikowano sobota o 18:313 dni To bylo najglupsze przejecie ze wszystkich przejec microsoftu. Moze gdyby zgarneli COD na wylacznosc to by cos tam odrobili (ciekawe czy wtedy gry na wylacznosc to tez byloby zuo i granie przeciw graczom), no ale blizzard? xD Diablo, starcraft i warcraft nie znaczyly nic lata wczesniej a co dopiero w 2022. Jedynie overwatch do esportu ale kto gra w to kompetytywnie na konsoli. WoW tez pecety. Po ch.uj oni to kupowali?
Opublikowano sobota o 18:443 dni 4 minuty temu, Mejm napisał(a): Diablo, starcraft i warcraft nie znaczyly nic lata wczesniej a co dopiero w 2022. Diablo 3 było hitem i po trailerach Diablo 4 też zapowiadało się wtedy dobrze i dowiozło. https://www.shacknews.com/article/141444/diablo-4-1-billion-sales-150-million-mtx https://www.pcgamer.com/diablo-4-is-blizzards-fastest-selling-game-of-all-time/World of warcraft podobno zarobił w 2022 prawie 800 milionów zielonych, całkiem niezle jak na 20 letniego starocia, który jeszcze przez lata bedzie dochodowy.Martwe marki.
Opublikowano sobota o 19:033 dni 24 minuty temu, Mejm napisał(a):To bylo najglupsze przejecie ze wszystkich przejec microsoftuWeszli w posiadanie wielu gier uslug zarabiajac krocie. Call of Duty: Warzone, zwykle Cody, Overwatch 2, Diablo IV, Diablo Immortal, World of Warcraft, Hearthstone, Call of Duty: Mobile czy Candy Crush Saga - siedza na gorze zlota. A wiec zakup duzo im dal.Do tego maja przeciez Minecraft, Sea of Thieves, The Elder Scrolls Online oraz Fallout 76. Sa mocarstwem. Sony by chcialo miec chociaz jeden taki tytul w swojej bibliotece. Stad moga sobie pozwolic na robienie roznych gier singleplayer, bo kolejna potezna gra usluga moze oznaczac kanibalizowanie innych swoich gier. Edytowane sobota o 19:083 dni przez Lukas_AT
Opublikowano sobota o 19:303 dni Zakup AB będzie im procentować i przez kolejne 20 lat.Zabetonowali swoją pozycję na rynku w taki sposób, że wszyscy muszą się z nimi liczyć czy im się to podoba czy nie, a w szczególności producenci konsol - w szczególności nad Sony wisi lockup marek AB jedynie na 10 lat.
Opublikowano niedziela o 05:083 dni Autor Jeśli ktoś patrzy na branżę przez pryzmat CW to faktycznie może dojść do wniosku że było to najgłupsze przejęcie. No bo jak to wydali 70 miliardów, żadnych gier ekskluzywnych z tego nie ma i nic im to nie pomogło w sprzedaży konsol.I chociaż z naszego punktu widzenia niewiele dobrego z tego przejęcia wynikło. A sam zakup na pewno był przepłacony, bo dokonany na COVIDowej górce. To z punktu widzenia Xboxa zabezpieczył on ich pozycję w dwóch kluczowych aspektach w które zmierza branża i które tylko zyskują na znaczeniu czyli gry usługi i gry mobilne.Oczywiście niesie on też negatywne konsekwencje, Xbox po wydaniu kilkudziesięciu miliardów jest już znaczącą częścią Microsoftu i wygląda na to że jest pod presją by przynosić podobne zyski. Dlatego tak intensywnie uruchomili golarkę graczy.
Opublikowano niedziela o 05:193 dni Przecież mobilki i gry usługi przynoszą ogromne dochody. Czyżby jednak az tak branża tam nie zmierzała? Skoro muszą golić co by nie mowic na grach single bo takie sa w GP chyba w 99 procentach.Już żem sie osłuchał o koncu konsol, koncu gier singiel. A wszystko jednak dalej zmierza ku klasycznym konsolom z napędem. A ten rok wręcz miażdży jeśli chodzi o ilość gier singiel.
Opublikowano niedziela o 05:263 dni Mam pytanie. Już wiem że ceny pakietów gamepass podskoczyły i to znacznie. Z ciekawości sprawdziłem jak u mnie wygląda sytuacja, bo dość dawno zakupiłem jakąś dobrą promocje i w sumie to zapomniałem do kiedy i który pakiet. I u mnie to wygląda na razie tak. 62.99 za coś co ma kosztować 114.99 Pytanie, z tego co się orientuje to od 1 października 2025 ma obowiązywać nowa cena więc powinno pokazywać 114,99? A skoro tak to dlaczego mam kwotę do pobrania 62,99 zł?
Opublikowano niedziela o 05:263 dni Autor Konsole się nie konczą, gry singlowe również, konsole z napędem? No cóż tu to kwestia czasu zanim znikną całkowicie.Ale firmy takie jak Xbox czy PlayStation chcą też zarabiać tam gdzie jest coraz wiecej kasy. Stąd ten nacisk na gry usługi i inwestycje w gry mobilnehttps://www.tweaktown.com/news/88188/sony-forms-new-playstation-studios-mobile-division-for-games/index.html
Opublikowano niedziela o 07:053 dni 1 godzinę temu, darkos napisał(a):Mam pytanie. Już wiem że ceny pakietów gamepass podskoczyły i to znacznie.Z ciekawości sprawdziłem jak u mnie wygląda sytuacja, bo dość dawno zakupiłem jakąś dobrą promocje i w sumie to zapomniałem do kiedy i który pakiet. I u mnie to wygląda na razie tak. 62.99 za coś co ma kosztować 114.99 Pytanie, z tego co się orientuje to od 1 października 2025 ma obowiązywać nowa cena więc powinno pokazywać 114,99? A skoro tak to dlaczego mam kwotę do pobrania 62,99 zł?Sprawdź po 8 ile wyskoczy za następny okres rozliczeniowy, ja czekam na 7.
Opublikowano niedziela o 07:353 dni Rip xbox. Wcale mnie nie zdziwi odłączenie od respiratora pomimo filmiku z amd. Mixera też zamknęli z dnia na dzień po zapłaceniu milionów streamerowi ninja.
Opublikowano niedziela o 07:353 dni 2 godziny temu, Patapon napisał(a):https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/s/EmlDVmquwtDziwnym trafem pan insajder uruchomił się akurat teraz, bo grzany jest temat Xboksa i grillowany jest MS. To akurat ściema jak nic.
Opublikowano niedziela o 08:223 dni Też o tym wspominałem. Nie będę zdziwiony jak oleją sprzęt który sprzedaję się bo się sprzedaję i czołówki z JP nie dogoni nigdy. Skończą jak Sega- wszystkie gry i na wszystkim. Siano ze sprzedaży będzie, inwestowanie się zwraca i nie marnują czasu ani kasy na sprzęt. Oddani fani marki? Słuchanie graczy? Widać :)
Opublikowano niedziela o 08:283 dni Ktoś dostarcza gry, ktoś dostarcza hardware.Coż, zaś XSX zapamiętam jako ostatecznego Xboxa.
Opublikowano niedziela o 08:363 dni Dla nas gorzej, bo Sony zostanie same. Nintendo nie liczę, bo oni idą swoją własną ścieżką.
Opublikowano niedziela o 08:403 dni Spokojnie, przecież to nie jest jakieś oficjalne info czy coś. ;)
Opublikowano niedziela o 08:413 dni Jeżeli zamkną xboxa to nic od MS już nie kupię!Wizja pc odpalającego gry z xboxa była zbyt piękna. Graczyki na to nie zasługują Kiedy steamos na stacjonarki?
Opublikowano niedziela o 08:423 dni 4 minuty temu, iluck85 napisał(a):Dla nas gorzej, bo Sony zostanie same. Nintendo nie liczę, bo oni idą swoją własną ścieżką.Co gorszego może się stać? Zamiast gry rocznie tworzyć będą jedną na dwa lata? Mam z tym luz, dla mnie ich ostatnie gry AAA to było takie dno, że nawet nie zauważyłbym różnicy i tutaj liczyłbym na 3rd party, dla nich liczy się i tak jedynie liczba sprzedanego sprzętu.