Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor A mimo to jednak kupiłeś Xbox Series X mimo iż nigdy nie miał ani jednego eksa ;)Ja swojego zdania od wielu lat nie zmieniam, im mniej ekskluzywności tym lepiej dla graczy. Ale przyznaję, nie doceniłem tego jak dla wielu osób to wciąż ważna sprawa. Jeśli cały czas taki będzie odzew to ciężko będzie im ignorować ten temat.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Za późno, za mało. Mechanizmu rynkowego tak łatwo się nie odkręci.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 53 minuty temu, ASX napisał(a):A mimo to jednak kupiłeś Xbox Series X mimo iż nigdy nie miał ani jednego eksa ;)Ja swojego zdania od wielu lat nie zmieniam, im mniej ekskluzywności tym lepiej dla graczy. Ale przyznaję, nie doceniłem tego jak dla wielu osób to wciąż ważna sprawa. Jeśli cały czas taki będzie odzew to ciężko będzie im ignorować ten temat.Dla graczy tak, dla konsoli już niekoniecznie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 54 minuty temu, ASX napisał(a):A mimo to jednak kupiłeś Xbox Series X mimo iż nigdy nie miał ani jednego eksa ;)Jak kupowałem to miał, i znów - wyłączam PC przed nawias.Ja też zdania nie zmieniam - ekskluzywny content to motor napędowy sprzedaży konsol i nie tylko.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. nie wiem co Xbox może zrobić. ekosystem jest już na podwórku Sony, wszyscy mają swoje biblioteki na Playstation, znajomych na Playstation, a zaraz w listopadzie nadejdzie fala nowych użytkowników z GTA VI, które będzie można kupić tylko gdzie? No na Playstation. To praktycznie ex dla PS5, bo kto to będzie kupował na Series? MS musiałby pójść zupełnie inną drogą od Sony, tak jak Ninny zrobiło to z Wii.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, ASX napisał(a):Ja swojego zdania od wielu lat nie zmieniam, im mniej ekskluzywności tym lepiej dla graczy.Nie. Multiplatformy zawsze są hamowane najsłabszą platformą, no i o ile nie masz budżetu jak GTA to w pewnym momencie,musisz wybierać pomiędzy optymalizacją czy contentem itp Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez aph
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 minuty temu, Figaro napisał(a):MS musiałby pójść zupełnie inną drogą od Sony, tak jak Ninny zrobiło to z Wii.Wystarczy że się odróżnią czymś po prostu, nie trzeba wymyślić koła na nowo. Było nie było, zawsze próbowali. Czy to Kinectem, czy Series S, teraz hybryda.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):XBOX WireIntroducing XBOX Player Voice: A Simpler Way to Share Fee...We’re launching XBOX Player Voice, a new place to share feedback and see how it’s being handled.Jestem tak stary, że pamiętam, że już było coś takiego :p
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 17 minut temu, drozdu7 napisał(a):Asax żebyś tam czasem nic nie pisał na tej stronieZaryzykuję;)20 minut temu, Moldar napisał(a):Dla graczy tak, dla konsoli już niekoniecznieNo tak mogę się zgodzić, ale ja stawiam interes swój i innych graczy wyżej niż interes tej czy innej konsoli. Wiem, na tym forum to kontrowersjny punkt widzenia.20 minut temu, Bzduras napisał(a):Jak kupowałem to miał, i znów - wyłączam PC przed nawias.Jak wyłączysz przed ten nawias również PS to możesz uznać że dalej ma ;)Ale jasne rozumiem o co ci chodzi. Ludzie generalnie nie mieli problemu z wydawaniem gier Xboxa na Steam, wciąż traktowali je jako gry ekskluzywne mimo iż już wtedy nimi technicznie nie były. Dopiero wydawanie gier na PS przelało szale goryczy i do dziś słusznie lub niesłusznie, wiele osób nie jest w stanie się z tym pogodzić.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Kupione konsole działają jak dotychczas, gier też nikt nie zabrał i cały czas wychodzą nowe, jest play anywhere. Ogólnie sporo można xboxowi zarzucić, ale akurat na brak gier czy to first party czy third party trudno w ostatnich latach narzekać. Zwłaszcza jeśli chodzi wsparcie z Japonii, jest bardzo duży postęp względem xboxa one. Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy. Co do abonamentu to jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minutę temu, Rozi napisał(a):Kupione konsole działają jak dotychczas, gier też nikt nie zabrał i cały czas wychodzą nowe, jest play anywhere. Ogólnie sporo można xboxowi zarzucić, ale akurat na brak gier czy to first party czy third party trudno w ostatnich latach narzekać. Zwłaszcza jeśli chodzi wsparcie z Japonii, jest bardzo duży postęp względem xboxa one. Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy. Co do abonamentu to jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 20 minut temu, ASX napisał(a):Zaryzykuję;)No tak mogę się zgodzić, ale ja stawiam interes swój i innych graczy wyżej niż interes tej czy innej konsoli. Wiem, na tym forum to kontrowersjny punkt widzenia.Tylko właśnie twój interes będzie zagrożony, kiedy Sony będzie samo sobie, co już raz pokazali.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 14 minutes ago, Rozi said:Kupione konsole działają jak dotychczas, gier też nikt nie zabrał i cały czas wychodzą nowe, jest play anywhere. Ogólnie sporo można xboxowi zarzucić, ale akurat na brak gier czy to first party czy third party trudno w ostatnich latach narzekać. Zwłaszcza jeśli chodzi wsparcie z Japonii, jest bardzo duży postęp względem xboxa one. Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy. Co do abonamentu to jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.Za pierwszym, drugim razem to było śmieszne. Teraz już jest nudne.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 53 minuty temu, aph napisał(a):Nie. Multiplatformy zawsze są hamowane najsłabszą platformą, no i o ile nie masz budżetu jak GTA to w pewnym momencie,musisz wybierać pomiędzy optymalizacją czy contentem itpNo to jak odcięli juz to ps4 to na czym sie skonczylo to hamowanie? Bo od ps3 to ja nie widze zbytniego rozwoju w gejpleju. A ficzurki graficzne? Na razie to Pathtracing sie jawi jako ważniejszy dla zarzadu zeby koszty obciąć i taniej gierke zrobic jak juz bedzie mozna slabsze sprzęty odciac i nie robic dodatkowego wypalania/optymalizacji. Moze ktos wpadnie na pomysł zeby to ze w końcu dzięki temu rt/pt można zwiększyć interaktywność ktos cos z tym zrobi faktycznie, bo ja razie cos tam sie rozwaliło w doomie i crimsonie. Najbardziej interaktywna gra z tych wiekszych w ostatnich latach to wyszla na stary kalkulator(TotK). Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Kangus