Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 34,4 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

[Andy Robinson at VGC] Microsoft taking pitches for Banjo Kazooie reboot, Toys for Bob and Moon Studios in the mix

Jesu, ależ żem podekscytowany.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Wydawali HaloForzaGearsy - źle.

Wydają mnóstwo gier od nowości po remastery, od FPP po strategie, od Indie po AAA - FATALNIE.

Forum “graczy” hehs.

Ja tam się cieszyłem z age of empire na ps5. Nie jestem targetem ich gier, ale daleko mi do tego by ich krytykować. Może teraz jedynie dziwi mnie ich podejście do swoich studiów i tego co z nimi robią, jednakże nie wiemy jak to wygląda w środku. Rozpasane molochy niestety mają to do siebie, że powstaje tam w uj stanowisk nie wiadomo do czego potrzebnych, a generujących koszty. Zobaczymy za jakiś czas czy przyniosło to skutek pozytywny czy negatywny.

Opublikowano
10 minut temu, Figaro napisał(a):

[Andy Robinson at VGC] Microsoft taking pitches for Banjo Kazooie reboot, Toys for Bob and Moon Studios in the mix

Ciekawe kiedy ogłoszą ubicie projektu, bo za dobrze im idzie.

DJ_Khaled_Suffering_from_Success.jpg

Opublikowano
  • Autor

Swoją drogą, to po zapowiedzi Helldivers 2 na Xboxa, to wciąż uważacie że Sony będzie blokowac swoje gry na nowych Xboxach?

Myślę że chyba już wszyscy widzą że branża idzie w tę stronę że jest coraz mniej ekskluzywności, a nie coraz wiecej. I raczej prędzej Sony wypuści swój sklep na Windowsa i Xboxa, niż zdecyduje się na blokowac gry na innych platformach.

Opublikowano
11 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Chyba jedynie najtwardszy elektorat wierzy, że Sony wróci do pełnej ekskluzywności swoich gier.

W to nie wierzę absolutnie. Będą wypuszczać gry na PC

18 minutes ago, ASX said:

Swoją drogą, to po zapowiedzi Helldivers 2 na Xboxa, to wciąż uważacie że Sony będzie blokowac swoje gry na nowych Xboxach?

Myślę że chyba już wszyscy widzą że branża idzie w tę stronę że jest coraz mniej ekskluzywności, a nie coraz wiecej. I raczej prędzej Sony wypuści swój sklep na Windowsa i Xboxa, niż zdecyduje się na blokowac gry na innych platformach.

Pogadamy jak będą wypuszczać swoje flagowe singlówki na Xboxa. Nic takiego nie ma miejsca i się nie zapowiada

Opublikowano

Ta, schabek też kiedyś pisał, że nic nie wskazuje na to, żeby Sony wydawało swoje gry na PC, także ja bym niczego nie wykluczał.

Opublikowano
37 minutes ago, Bzduras said:

Ta, schabek też kiedyś pisał, że nic nie wskazuje na to, żeby Sony wydawało swoje gry na PC, także ja bym niczego nie wykluczał.

Nie wykluczam. Twierdzę jedynie, że nic takiego nie ma miejsca i nie zapowiada się żeby miało. Oczywiście poza widzimisię ASXa i zwidami Wezyra

22 minutes ago, Donatello1991 said:

To tylko gaas, zeby zobaczyć czy fani xboxa mają pieniądze.

Nie ma w gamepass. Obstawiam sprzedaż rzędu 300 sztuk

Opublikowano
  • Autor

To tylko GAAS, ale Sony nie robi kolejnego "wyjątku" w swojej strategii dlatego że Gaasy są mniej wartościowe, a wręcz przeciwnie, by to one dominują rynek, a HD2 to oficjalnie najszybciej sprzedająca się gra Sony w historii.

Opublikowano
3 minuty temu, Homelander napisał(a):

Nie wykluczam. Twierdzę jedynie, że nic takiego nie ma miejsca i nie zapowiada się żeby miało. Oczywiście poza widzimisię ASXa i zwidami Wezyra.

Tylko, że ja nie pisze, że Sony wydawać będzie na Xbox czy to day1 czy w ogóle, ale widać, że rezygnują z prawdziwej ekskluzywności na rzecz zarabiania pieniędzy na PC, Xboxie i teraz nawet Switchu.

Śmiesznie się patrzy na tę całą sytuację z perspektywy zapowiedzi z 2020 - wiary w generację którą dość szybko stracili.

Czy wcześniejszych oczekiwań czy złudzeń fanów, że z tym PC to tylko takie umizgi, że to aby zachęcić do kupna PS przy następnej części.

A tutaj proszę - nie dość, że skraca się czas wydawania gier na PC (single), to gry multi wychodzą już nie tylko day1 na PC, a także na Xboxie. Ba, Horizon to chyba pierwsza gra 1st party Sony wydana day1 na Switchu. Tego będzie więcej - pewnie zawsze z jakąś formą wyłączności czasowej, ale coraz krótszej.

Można powiedzieć, że się sprzedają. Jak dziwki. :) W grach nie chodzi o śmieszne poczucie wyjątkowości wśród fanów, a zarabianie pieniędzy.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Homelander napisał(a):

Nie wykluczam. Twierdzę jedynie, że nic takiego nie ma miejsca i nie zapowiada się żeby miało. Oczywiście poza widzimisię ASXa i zwidami Wezyra

Oczywiście że nic za wyjątkiem wszystkich sygnałów które skutecznie ignorujesz :) Kilka tygodni temu oficjalnie mówili przecież. że ich strategia ekskluzywności nie ulega zmianie, a ledwie wczoraj zapowiedzieli port swojej gry na Xboxa.

Unikałbym takich terminów że sprzedają się jak dziwki, bo przecież posiadacze PlayStation nic nie tracą że więcej osób zagra w ich grę. A gra która już wcześniej nie była ekskluzywna, teraz staje się jeszcze mniej ekskluzywna.

Opublikowano

W sumie na tym series jest co ogrywać jak ktoś lubi starocia: mam tu gier od xboxa Classic, x360, one aż po series.

W sumie jakąś bazę gier kupionych cyfrowo buduję i chciałbym za x lat móc z tego skorzystać na jakimś xboxie v

Opublikowano
  • Autor

No ludzie nawet w tym temacie piszą jakby to była martwa platforma, co już urosło do mema. Ale wciąż są tu tysięce gier do zagrania, jest wsparcie developerów first party i third party ( w tym nawet Sony jak się okazuje ). Zapowiadają też nowe konsole, więc na czym dokładnie ta śmierć polega?

Przyznam się że miałem w życiu kilka martwych konsola N-gage i PlayStation Vita i inaczej to zapamiętałem

Opublikowano

Moje projekcje mają tylko i wyłącznie podłoże finansowe, żadne inne. Uważam, że day1 porty wszystkich gier na PC czy Xboxie zaszkodzi sprzedaży samej konsoli. I większa sprzedaż gier nie zrekompensuje ani tej straty ani strat marketingowych. Oczywiście nie wykluczam, że jednak excel inaczej pokaże i będą pchać wszystko wszędzie. Ale nie wydaje mi się

Opublikowano

Ale to już nie czasy że ktoś kupił PSXa dla Tekkena 3, czy kumpel kupił ps3 dla uncharted 2 (a grał jak ciota bez prawej gałki do kamery, bo jako pececiarz było mu źle padem).

Dzisiaj konsolowcy mają po kilka konsol, więc co za różnica czy gra wyjdzie na PC czy konsole. Ja wybieram z reguły konsole bo wygodniej mi na kanapie z padem w łapie. A jak włączę pc to zara znam milion pierdół do zrobienia. No i komp głośniejszy.

Opublikowano
2 minutes ago, grzybiarz said:

Ale to już nie czasy że ktoś kupił PSXa dla Tekkena 3, czy kumpel kupił ps3 dla uncharted 2 (a grał jak ciota bez prawej gałki do kamery, bo jako pececiarz było mu źle padem).

Dzisiaj konsolowcy mają po kilka konsol, więc co za różnica czy gra wyjdzie na PC czy konsole. Ja wybieram z reguły konsole bo wygodniej mi na kanapie z padem w łapie. A jak włączę pc to zara znam milion pierdół do zrobienia. No i komp głośniejszy.

Rozumiem, że ten post to żart tak?

Opublikowano

Miały być nowe wersje Series, miały być pady haptyczne, miał być prawdziwy handheld Xbox - a co jest? Nic. Sprzęt Xbox się kończy, ale jako aplikacja będzie istnieć.

Opublikowano
17 minut temu, ASX napisał(a):

No ludzie nawet w tym temacie piszą jakby to była martwa platforma, co już urosło do mema. Ale wciąż są tu tysięce gier do zagrania, jest wsparcie developerów first party i third party ( w tym nawet Sony jak się okazuje ). Zapowiadają też nowe konsole, więc na czym dokładnie ta śmierć polega?

Przyznam się że miałem w życiu kilka martwych konsola N-gage i PlayStation Vita i inaczej to zapamiętałem

Zapowiedzieli, te nie oznacza że nowy Xbox się pojawi. Równie dobrze mogą za miesiąc napisać że olewają i skończą jak Sega. Dlaczego nie? Konsola się sprzedaje najgorzej z całej trójki. Sam często pisałeś że to nie są czasy że się dokłada do konsoli i odbija na grach. Jaki to ma sens? Po co im kolejna konsola skoro w ich gry zagram na Pc czy konsoli Sony? Swojego HH wydadzą czy olali definitywnie temat? Będzie tylko ten z Asusem?

A śmierć polega na tym, że gracze- szczególnie starszej daty pamiętają inaczej rynek, wojny konsol, czasy exów i każdy w jakimś stopniu się utożsamia że sprzętem na którym gra. Ty masz głęboko na czym zagrasz w Halo- w zasadzie PC albo Xbox, bo PS5 nie masz. Ale są gracze którzy się jakoś tam utożsamili i dla nich to co się dzieję jest zwyczajnie w świecie pojebane. Takie czasy albo idziemy z prądem albo można zmienić hobby.

48 minut temu, ASX napisał(a):

Oczywiście że nic za wyjątkiem wszystkich sygnałów które skutecznie ignorujesz :) Kilka tygodni temu oficjalnie mówili przecież. że ich strategia ekskluzywności nie ulega zmianie, a ledwie wczoraj zapowiedzieli port swojej gry na Xboxa.

Unikałbym takich terminów że sprzedają się jak dziwki, bo przecież posiadacze PlayStation nic nie tracą że więcej osób zagra w ich grę. A gra która już wcześniej nie była ekskluzywna, teraz staje się jeszcze mniej ekskluzywna.

Jak wyżej- Ty masz gdzieś, ale jak ktoś uwielbia Sony, kisi ogórka 5 generację z nimi i TYLKO PLEJSTEJSZON, to ma wkurwienie że jego MARKA wydaję SWOJE gry na inne konsol. Nie wszyscy mają jednakowe podejście. Aktualnie dzieciaki mają to totalnie w dupie. Kupują co im pasuję i grają w Fife i powiewa im na czym to ogrywają.

To jest dokładnie co wydania fizyczne. Ty masz w dupie, nie kupujesz pudełka za sławne trzy i pół bomby, tylko cyfra. A są ludzie którzy zbierają, mają z tego frajdę, a Xbox na nich sra, bo nie wydaję gry w pudełku. Dla takich ludzi ta konsola/marka umiera.

@Paolo de Vesir A Ty masz w ogóle coś do napisania czy tylko rozdajesz klauny w tym temacie i przepisujesz posty ASX w skróconej formie?

Rola przydupasa pasuję.