Opublikowano poniedziałek o 08:392 dni @Shen Nie martw się, Ty jak Ty, ale marketingowcy już przygotowują marketing pod kolejną kłamliwą narrację o 4K/60, mocy RTXa 5090 pod telewizorem i durnie stać będą w kolejkach. :)
Opublikowano poniedziałek o 08:392 dni Autor nie będzie windowska pod przenośne/konsolowe granie. Tylko będzie tryb windows dostowany do przenośnego/konsolowego grania. Nie duża różnica ale kluczowa.
Opublikowano poniedziałek o 08:402 dni A ja odwrotnie, zawsze brałem w okolicach premiery którąś konsolę nowej generacji. Switch 2 jest pierwszy, którego nie wziąłem i nie zanosi się przez następne wiele miesięcy
Opublikowano poniedziałek o 08:412 dni Z resztą porzucenie pudełek też się nie wydarzyło, mnóstwo gier ma nośniki na premierę - nawet TOW2 i NG4 które miały mieć przecież karteczkę z kodem.Tylko mało kto o tym wie, bo strategia zmienia się u nich tak często, że ciężko za tym nadążać.
Opublikowano poniedziałek o 08:422 dni Just now, ASX said:nie będzie windowska pod przenośne/konsolowe granie. Tylko będzie tryb windows dostowany do przenośnego/konsolowego grania. Nie duża różnica ale kluczowa.Nawet jeżeli zrobią jakiś tryb to jestem absolutnie przekonany, że to będzie tylko jakaś biedanakładka, która kompletnie nic nie zmieni
Opublikowano poniedziałek o 08:442 dni Autor 1 minutę temu, Homelander napisał(a):Nawet jeżeli zrobią jakiś tryb to jestem absolutnie przekonany, że to będzie tylko jakaś biedanakładka, która kompletnie nic nie zmienizależy co rozumiesz przez nic nie zmieni. Bo jeśli lepszą wydajność czy wygodną obsługę padem to jednak wiele zmieni.
Opublikowano poniedziałek o 08:452 dni 8 minut temu, Shen napisał(a):Branie konsol na premiere? Straciło sens.Aż tak to nie, jak bierzesz na premierę nową konsolę to oszczędzasz omijając przyszłe podwyżki cen sprzętu
Opublikowano poniedziałek o 08:452 dni 4 minutes ago, Shen said:Branie konsol na premiere? Straciło sens. PS5 kupiłem dwa lata po premierze i straciłem dwie gry chyba, Returnala i Ratchet and clank. Teraz mając ps5 pro przesiądę się dopiero na ps6 pro.Z drugiej strony jeśli ceny konsol zamiast spadać po premierze rosną, w przypadku PS6 być może najlepszą opcją będzie zamówienie preordera w oficjalnej cenie. Jak dla mnie generacją, w której najmniej opłacało się brać na premierę była ta z PS4/XOne. Sam czekałem na zestawy bez Kinecta, ale PlayStation z kolei ładnie zeszło z ceny i w pewnym momencie nowe PS4 naprawdę kosztowały niedużo.
Opublikowano poniedziałek o 08:462 dni 2 minuty temu, Homelander napisał(a):Nawet jeżeli zrobią jakiś tryb to jestem absolutnie przekonany, że to będzie tylko jakaś biedanakładka, która kompletnie nic nie zmieniCo ma w sumie zmieniać? Sprzęt ma działać długo na baterii, być wydajny i oferować różne sklepy. Czy osiągną to dedykowanym Windowsem, nakładką czy nekromancją nie interesuje mnie już w ogóle. Interesuje mnie jedynie efekt finalny.
Opublikowano poniedziałek o 08:492 dni 1 minutę temu, Bzduras napisał(a):Aż tak to nie, jak bierzesz na premierę nową konsolę to oszczędzasz omijając przyszłe podwyżki cen sprzętu Teraz, Mustang napisał(a):Z drugiej strony jeśli ceny konsol zamiast spadać po premierze rosną, w przypadku PS6 być może najlepszą opcją będzie zamówienie preordera w oficjalnej cenie.Bez przesady z tymi podwyżkami, Sonka to nie Microsoft. No a na preorder trzeba się jeszcze załapać, jak wyglądała premiera ps5 każdy pamięta. Przy tych kosztach produkcji gier nikt nie będzie exów na nowa generacje wydawać, olewając poprzednią i ogromną baze graczy.
Opublikowano poniedziałek o 08:542 dni Autor Przecież Sony również podniosło ceny konsol. Zrobili to nawet przed Xboxem bo już w 2022 r. a potem w 2025https://blog.playstation.com/2022/08/25/ps5-price-to-increase-in-select-markets-due-to-global-economic-environment-including-high-inflation-rateshttps://blog.playstation.com/2025/04/13/ps5-price-to-rise-in-europe-australia-and-new-zealand
Opublikowano poniedziałek o 08:552 dni Nie zrobiło. Podwyżki konsol, gier i abonamentów dotyczą tylko Microsoftu, tak pisał shoegays i wtórowali mu klakierzy, więc to musi być prawda.
Opublikowano poniedziałek o 08:592 dni Śmiać mi się ostatnio chciało jak byłem na zakupach i stało PS5 digital przecenione z 500 na 400 euro. W cenie, która dałem na premierę XD
Opublikowano poniedziałek o 09:002 dni 3 minutes ago, ASX said:zależy co rozumiesz przez nic nie zmieni. Bo jeśli lepszą wydajność czy wygodną obsługę padem to jednak wiele zmieni.Nie będzie uśpienia w żadnej formie, nie wierzę w polepszenie wydajności. Obsługa padem - to mogą zrobić. Poza tym to nadal będzie Windows ze wszystkimi wadami tak uwypuklonymi właśnie w handheldowych pecetach.
Opublikowano poniedziałek o 09:082 dni 5 minutes ago, Donatello1991 said:Śmiać mi się ostatnio chciało jak byłem na zakupach i stało PS5 digital przecenione z 500 na 400 euro. W cenie, która dałem na premierę XDDokładnie, oficjalnie jest droższe niż na premierę. Ja kupiłem jesienią 2023 i był to jedyny okres, kiedy w strefie euro PS5 kupowało się taniej niż na premierę. Już ładnie niektórzy odjeżdżają z narracją, że ceny podnosi tylko chciwy MS, a dobry wujek Sony nigdy by tego nie zrobił.
Opublikowano poniedziałek o 09:102 dni 19 minut temu, Shen napisał(a):Bez przesady z tymi podwyżkami, Sonka to nie Microsoft.Wiadomo, soneczka przenajświętsza w życiu by tak nie zrobiła!
Opublikowano poniedziałek o 09:312 dni A za kilka chwil i Nintendo i Sony podwyżki. I to jest więcej jak pewne.
Opublikowano poniedziałek o 09:372 dni 3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):A za kilka chwil i Nintendo i Sony podwyżki. I to jest więcej jak pewne.No OK, ale Microsoft tych podwyżek chciał, a Sony i Nintendo są do nich poniekąd zmuszeni aby nie odstawać. ;(Biedni Japońscy twórcy (jedyne prawdzie komsole, z duszom!11) znów pod naciskiem bezdusznego (ex)konkurenta z Redmond!
Opublikowano poniedziałek o 09:372 dni Z tym, że series x kosztuje niemal tyle, co najpotężniejsza konsola w historii, jak go już jakimś cudem znajdziesz w sklepie, ale kto by w to wnikał, podwyżka, to podwyżka, a jaka i jak to się ma do siebie, to nieistotny detal.
Opublikowano poniedziałek o 09:392 dni Autor Sony ledwie w sierpniu podniosła ceny w USA z powodu ceł. Ratują się też na razie cięciem kosztów, co widać na przykład po tym że zmniejszyli dyski z 1tb na 825gb, ale być może i tak nie uda im się uniknąć kolejnej podwyżki.
Opublikowano poniedziałek o 09:462 dni No na razie microsoft podniósł ceny w tym roku już dwa razy, sony dalej w tyle tylko raz :)
Opublikowano poniedziałek o 09:512 dni Wypadałoby to zrobić teraz żeby potem na święta delikatną zrzutkę zrobić ;)
Opublikowano poniedziałek o 09:522 dni 14 minut temu, SlimShady napisał(a):Z tym, że series x kosztuje niemal tyle, co najpotężniejsza konsola w historii, jak go już jakimś cudem znajdziesz w sklepie, ale kto by w to wnikał, podwyżka, to podwyżka, a jaka i jak to się ma do siebie, to nieistotny detal.Nie ma decyzji Sony której najtwardszy elektorat nie wybroni. Niesamowite.
Opublikowano poniedziałek o 09:542 dni Wiadomo dzbanie, masz psixa i nełogejo. Jeden robi podwyżkę z 20 na 22 zika, drugi z 20 na 35 zika i to jest to samo. Niesamowite.
Opublikowano poniedziałek o 09:592 dni Teraz, SlimShady napisał(a):Wiadomo dzbanie, masz psixa i nełogejo. Jeden robi podwyżkę z 20 na 22 zika, drugi z 20 na 35 zika i to jest to samo. Niesamowite.XSX z oficjalnych kanałów kosztuje 2700zł, PlayStation 5 PRO - 3500zł ("niemal tyle samo"). Sony jak i Microsoft podnieśli ceny gier, sprzętu i abonamentu, a Sony ma zamiar jeszcze je w tym roku podnieść.No, ale to mniej niż XSX więc SlimDebil już klaszcze jajami, bo to są takie OK podwyżki, a te MSu to obrzydliwa zbrodnia przeciw gatunkowi ludzkiemu.