Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 16 minut temu, ASX napisał(a):zgadnij co wydarzyło się w 2010?Premiera Halo: Reach, Fable III, Limbo.
Opublikowano 56 minut temu56 min Autor 1 minutę temu, tedi007 napisał(a):Premiera Halo: Reach, Fable III, Limbo.to na pewno też, ale już wcześniej X360 miał dobre premiery. Dla przykładu w 2007 r. np. Halo 3, Forza motorsport 2, Bioschock, Mass Effect. W 2008: Gears of War 2, Fable 2, Lost Odyssey i Ninja Gaiden 2. A jednak takiego skoku sprzedaży nie notował. Napisałem jedną z najmniej kontrowersyjnych rzeczy jakie można napisać dla każdego kto śledzi branżę, ale i tak spotkał mnie hejt xd
Opublikowano 41 minut temu41 min Autor To też nie jest prawda. Mówiłem na przykład i często przekonywałem ludzi, że PlayStation jest lepszym miejscem do kupowania płyt, bo Xbox szybciej z nich zrezygnuje i okazało się że i w tym przypadku znowu się pomyliłem. Za co przepraszam
Opublikowano 39 minut temu39 min A teraz piszesz, ze opchnięcie kinecta z konsolą z pewną stratą osobom, które potem nie inwestowały w platformę to był wyborny sukces.
Opublikowano 36 minut temu36 min Autor Całkiem niezła próba manipulacji, ale nic takiego nie napisałem
Opublikowano 31 minut temu31 min 1 hour ago, ASX said:To są teorię pisane pod tezę xd,jak zobaczycie dane to widać było że sprzedaż X360 przed Kinectem już zaczynała wyhamowywać. To właśnie niestety ten nieszczęsny Kinect dał X360 drugie życie i pozwolił sprzedać ostatecznie ponad 80 milionów konsol przyciągając casuali. Zachłysnęli się tym sukcesem tak bardzo że Kinect i fakt że X360 częściej był używany jako odtwarzacz multimedialny niż konsola do gier wpłynął na całą wizję Xboxa One.I wrzuciłeś na dowód sukcesu "hardware sales"Ale pewnie masz rację znowu
Opublikowano 30 minut temu30 min 3 minuty temu, ASX napisał(a):to na pewno też, ale już wcześniej X360 miał dobre premiery. Dla przykładu w 2007 r. np. Halo 3, Forza motorsport 2, Bioschock, Mass Effect. W 2008: Gears of War 2, Fable 2, Lost Odyssey i Ninja Gaiden 2. A jednak takiego skoku sprzedaży nie notował.Napisałem jedną z najmniej kontrowersyjnych rzeczy jakie można napisać dla każdego kto śledzi branżę, ale i tak spotkał mnie hejt xdJaki hejt. Po prostu zawsze myślałem, że wzrostu sprzedaży sprzętu, wiąże się z wydaniem system sellera albo nowej wersji konsoli, a nie dodatkowych peryferii, jak kinect. W 2010 roku oprócz gier, wyszła wersja Xbox360 S, z wbudowanym WiFi, Dyskiem twardym, udoskonalona płytą główną, znaczniej mniej awaryjny.Nie chodzi o to, że Kinect nie miał wpływu na sprzedaż konsoli, ale uważam, że 2010 roku to nowa wersja konsoli+gry miały znacznie większy wpływ na wzrost sprzedaży, niż kinect. Edytowane 25 minut temu25 min przez tedi007
Opublikowano 28 minut temu28 min Autor 2 minuty temu, Sebas napisał(a):I wrzuciłeś na dowód sukcesu "hardware sales"Ale pewnie masz rację znowu Starasz się udowodnić że sprzedaż X360 nie była sukcesem?
Opublikowano 28 minut temu28 min Asax (i drozdu) o ile wiem przygodę z Xboxem zaczęli od konsoli Xbox one więc skąd ma to wiedzieć
Opublikowano 27 minut temu27 min Just now, ASX said:Starasz się udowodnić że sprzedaż X360 nie była sukcesem?Twoje sofizmaty na mnie nie działają
Opublikowano 25 minut temu25 min Autor 2 minuty temu, tedi007 napisał(a):Jaki hejt. Po prostu zawsze myślałem, że do wzrostu sprzedaży sprzętu, wiąże się z wydaniem system sellera albo nowej wersji konsoli, a nie dodatkowych peryferii, jak kinect. W 2010 roku oprócz gier, wyszła wersja Xbox360 S, z wbudowanym WiFi, Dyskiem twardym, udoskonalona płytą główną, znaczniej mniej awaryjny.Nie chodzi o to, że Kinect nie miał wpływu na sprzedaż konsoli, ale uważam, że 2010 roku to nowa wersja konsoli+gry miały znacznie większy wpływ na wzrost sprzedaży, niż kinect.No w tym rzecz, że Kinect nie był zwykłym peryferium. Sprzedawał się tak dobrze że szybko stał się jednym z centralnym punktów X360 i doprowadził do zmiany całej strategii. Bo od jego premiery Xbox coraz mniej skupiał się na pierwotnych hardcore'owyvh użytkownikach i grach dla nich, a coraz bardziej na casualach i grach ruchowych. Czego punktem kulminacyjnym była zapowiedź Xboxa One.
Opublikowano 11 minut temu11 min 360 miała przewagę, bo premiera była rok wcześniej. PS3 było drogie, takiego 360 szło kupić za połowę ceny. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale coś koło 1400 z kartą pamięci. A z dyskiem i HS coś koło 1800.Sony i ojciec PlayStation z gadkami żeby drugą pracę ogarnąć w celu zakupu potężnego ps3. Mityczny cell sprawiający problem na początku, gry chodziły i wyglądały lepiej na konsoli MS. W momencie skupienia się na kamerce równia pochyła, a Sony się odbiło.Mnie kompletnie walą te wykresy i suche dane. Jako gracz pamiętam że końcówka 360 to była chujnia straszna. Potem zapowiedź One i początek tragiczny. Tyle pamiętam jako gracz i użytkownik każdej konsoli MS, a nie jakieś suche wykresy.Był potencjał, pieniądze na nowe marki z którymi mogli kombinować i próbować. To nie. Gamepass który i tak się nie spinał wg mnie ale wg Ciebie tak bo są zyski i jest super. I do porzygania 3 tytuły.Tak samo pisałam że markę i fanów budują gry exlusive, to nie. Dzisiaj exy nie mają znaczenia.