Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (XBOX Series X|S, XBOX on PC, XBOX Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Z tymi cyframi na x360 jest ciekawa sprawa, bo jak się je kupi na bieżącej albo poprzedniej generacji, to można pobrać na x360 mimo że sklep dawno zamknięty. Ostatnio tak sobie pobrałem RECVX które dostałem w GwG.

• Odpowiedzi 39,9 tys.
  • Wyświetleń 3,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał(a):

Tylko że Positron nie zadziała z płytkami z X360 lapka Ale w sumie jest cyfra NG2 do kupienia normalnie w sklepie, więc jest szansa.

Faktycznie, wydusić ze mnie piniondze chcą złodzieje frog

Opublikowano

Ciekawe jak z licencjami bo narazie wrzucili tylko gry do których microsoft ma prawa albo był wydawcą.

Czeka moja kolekcja star wars żeby sobie zcalakować.

Swoją drogą star warsy jak na takie wielkie ip i masę gier to te gry w większość są bardzo dobre.

IMG_20260716_214355734.jpg

Opublikowano
1 minute ago, devilbot said:

Ciekawe jak z licencjami bo narazie wrzucili tylko gry do których microsoft ma prawa albo był wydawcą.

Czeka moja kolekcja star wars żeby sobie zcalakować.

Swoją drogą star warsy jak na takie wielkie ip i masę gier to te gry w większość są bardzo dobre.

IMG_20260716_214355734.jpg

Wątpię, że będą dodawać achievementy do wszystkich gier niewydawanych przez Microsoft. Kto miałby to robić? Musieliby wziąć ludzi z community RetroAchievements to by szybciej poszło.

Opublikowano

Nie wiemy tego jak tego czy te gry w ogóle będą w tym programie.

No ale muszą jakieś dodawać bo tych do ktorych mają prawa naliczyłem że mało zostało:

Oddworld munch odyssey

Morrowind

Psychonauts tu jest już natywna wersja pc w storze która widzę że mam a nie kupowałem więc pewnie ta gra już jest tak jakby Playanywhere

Spora część gier ze wstecznej na og Xboxa to gry Lucas film

Opublikowano
10 godzin temu, devilbot napisał(a):

To teraz dodajcie do nich Playanywhere

I czemu to jest w temacie Xboksa? Jakie to przynosi korzyści posiadaczom tej konsoli, którzy nie grają na PC w te same gry?

Opublikowano

Nie wiem ale taki drozdu już się o to spruł na serio zamiast jak człowiek kupić handheld Microsoftu i cieszyć się w pełni ekosystemem

Opublikowano
  • Autor

Pewnie jak w przypadku wstecznej z Xboxa 360 na Xboxie One, to licencje będą największym ograniczeniem.

Opisywali często jaki to był problem, odnaleźć po latach kto posiada jakieś prawa do danej gry, gdy tę firmy przez lata upadały, łączyły się i dzieliły.

Jeśli myśleli perspektywicznie (w co wątpię) to już wtedy powinni podpisywać umowy w taki sposób aby łatwo można było łatwo sprzedawać tę gry na PC.

Trzeba zmienić nazwę tematu na XBOX EKOSYSTEM

Opublikowano

Ale jeżeli gra już jest w sprzedaży cyfrowo to będzie łatwiej tzn że jest kontakt z wydawcą bo przecież co miesiąc mu wypłacają.

Opublikowano

O jakiś moderator pozytywnie zaskoczył zmianą tematu cóż za wyczucie i dobór tytułu. Nie wiedziałem, że są tu jeszcze kumaci moderatorzy.

Dobrze że temat zaczyna się caps lockiem - wizualnie góruje nad tematem PlayStation

Opublikowano

XBOX (XBOX Series X|S, XBOX on PC, XBOX Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Nie może być tak, bez tego "ekosystem"?

Opublikowano

Zostawcie słowo ekosystem w spokoju.

Przyszła Asia i zmiany dotknęły nawet forumbanderas

Mam nadzieję że zwolnienia też pozdro Square

Opublikowano

W obecnych czasach "XBOX" sam w sobie jest marką będącą "ekosystemem", po to przecież jest zawartość w nawiasie.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak Krzysiek pisze, Xbox sam w sobie jest już ekosystemem co pokazuje zawartość nawiasu, nie trzeba tego dodatkowo podkreślać

poza tym słowo ekosystem może niektórych prowokować, lepiej będzie bez tego.

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał(a):

poza tym słowo ekosystem może niektórych prowokować, lepiej będzie bez tego.

30 minut temu, ASX napisał(a):

Trzeba zmienić nazwę tematu na XBOX EKOSYSTEM

No i czemu prowokujesz?

Opublikowano

To jeszcze trzeba przenieść do działu multiplatform asax

Opublikowano
55 minut temu, devilbot napisał(a):

Nie wiem ale taki drozdu już się o to spruł na serio zamiast jak człowiek kupić handheld Microsoftu i cieszyć się w pełni ekosystemem

Wcale nie na serio.

A co do hh to są za drogie, a pozatym mam jeden już

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, Mejm napisał(a):

No i czemu prowokujesz?

bądźmy poważni nikogo normalnego czyli poza jakimiś konsolowymi fundamentalistami słowo ekosystem w kontekście xboxa już nie prowokuje.

Opublikowano

Tu na szczescie takich nie ma.

Opublikowano
  • Autor

od trzech tygodni może nie, ale wciąż pamiętam jak kilka lat temu ludzie na mnie naskakiwali że "Xbox to konsola, a nie żaden ekosystem!" xd

nawet byłem w stanie znaleźć ten post (celowo zamazałem nazwę użytkownika żeby nie było że nagonkę teraz robię):

image.png

Opublikowano

Ta mania asaxa przestaje być zabawna i zaczynam sie martwić /

Egzaltacja bo będą teraz porcjować emulacje xboxa na pc. Porty byłyby lepsze przecież. Jak ktos ma płytkę to i tak nie zagra

Opublikowano

Bez przesady gry cyfrowe na og Xboxa to koszt około 10zł za grę na Węgrzech.

Na przecenach nawet po 3zł.

Dostępnych jest ich cyfrowo chyba coś około 55 tytułów.

No i nie wolno się cieszyć że dają za darmo gry w które moge zagrać na pc czy handheldzie?

Nawet na reseterze bojkot wstrzymany bo ludzie się jarają.

Dajcie spokój

Opublikowano

Wolałbym porty. To i tak ich gierki. Jakby emulacja pozwalalala im na omijanie ograniczeń licencji to niech emulują obce gry