Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

  • Odpowiedzi 279
  • Wyświetleń 60,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ty jesteś pier.dol.niety nonstop 

  • A spróbowałeś wypyerdolić z tematów, w których Twoja użyteczność ma wartość zerową?

  • SebaSan1981
    SebaSan1981

    Sorry za repost, jakby co ale wjechaliście mi na ambicję i musiałem się zreflektować.     Wydanie drugie, poprawione. Dodatkowe combo z papryczek, mniam!

Opublikowano

Wszystko po kolei surowe próbowałem teraz. Jebany imbir jaki gorzki xD No to dwa słoiki do kosza siup.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystkie potrzebne składniki wróciły do sklepu więc 2 tygodnie temu robiłem znowu Kimchi 

 

lopwP0j.jpg

 

Tyle wyszło 

 

oEY83jU.jpg

 

A tu zbliżenie 

 

T9NYp0I.jpg

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W Żabce jest sok z kiszonych pomidorów. W smaku ok, ale jak on śmierdzi. Ciężko potem się pozbyć smrodu z japy po nim i odbija się niemiłosiernie. No z buraka o wiele lepszy.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

sok pomidorowy raczej musi byc zwykly, nie kiszony a najlepszy zakwas buraczany na razie piłem z Kiszonych Specjałów z dodatkiem chrzanu i śliwki wędzonej

Edytowane przez andre1

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chodzi mi po głowie ukiszenie papryczek chili. Ciekawe jak proces fermentacji wpłynie na poczucie ostrości.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

u mnie zakwasy z buraka już zabutelkowane, dolałem troche zakwasu z ogórków około 30% do całości i fajny smak wyszedl, lekko słodszy

 

spacer.png

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nikt już nic nie kisi? 

U mnie buraczki pięknie przestały produkować białą piankę i niedługo przelewam.

 

20220612_191521.jpg

Opublikowano

A do czego tego przeważnie używasz?

Opublikowano

Myślałem, że masz jakiś fajny patent. 

Opublikowano

Jadłem Kimchi pierwszy raz w zyciu w ten weekend i jest sztos. Musze wygooglac jakis mega prosty przepis i zrobic samemu kilka słoików bo w lidlu nie widuje tego az tak duzo.

Opublikowano

Po co googlać, jak Figaro ma swoje patenty i tanio sprzeda ;)

U mnie w całym domu pachnie czosnkiem, bo nastawiłem kolejne słoje zakwasu buraczkowego.

Opublikowano
W dniu 12.06.2022 o 19:39, Figaro napisał:

ja ostatnio przystopowałem i jedynie robię bez przerwy kimchi

Z pekińskiej jako "wypełniacz - podstawa"?

Opublikowano

Kolejny buraczany zakwasik świeżutko zlany do pięknych butli.

W tle warzywka na kimchi, jutro będzie rozpierdol w kuchni czuję.

 

 

 

 

20220622_153954.jpg

Ten zakwas leżakował w lochu 8 dni. Mógł jeszcze trochę co prawda, ale jest tak gęsty i smaczny, że postanowiłem go już nie męczyć. 

 

 

Opublikowano

Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit.

Opublikowano

Dalbys rade, praktycznie sprowadza sie w sumie tylko do pokrojenia burakow w plastry. Jakis podcast i lecisz.

Opublikowano
2 godziny temu, krupek napisał:

Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit.

 

Ten kupiony, to raczej pasteryzowany, więc sporo tracisz. 

Umówmy się, że raz jeden jedyny zmobilizujesz się i zrobisz sam.

A później napiszesz tu na forumku, co o tym myślisz.

Jak by był problem techniczny, to :ogor:

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem w ostatni weekend słoiczek kimchi za 12 zł z azjatyckiej restauracji. 150g za 12 zł. A kimchi? Pasteryzowane, co oznacza zabicie wszystkich probiotycznych właściwości. I to samo w marketach. Tak jakby zabija to połowię sensu jedzenia tej bożej potrawy. Więc uznałem, że październik rozpocznę od pokiszonkowania. Ale będzie jedzone ze smażonym ryżem, kostkami boczku i sadzonym jajkiem na wierzchu. Łojezu. 

 

310238747_473671481449373_40194753073455

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.