Opublikowano 28 kwietnia 20213 l Wszystko po kolei surowe próbowałem teraz. Jebany imbir jaki gorzki xD No to dwa słoiki do kosza siup.
Opublikowano 5 lipca 20213 l Wszystkie potrzebne składniki wróciły do sklepu więc 2 tygodnie temu robiłem znowu Kimchi Tyle wyszło A tu zbliżenie
Opublikowano 5 stycznia 20223 l W Żabce jest sok z kiszonych pomidorów. W smaku ok, ale jak on śmierdzi. Ciężko potem się pozbyć smrodu z japy po nim i odbija się niemiłosiernie. No z buraka o wiele lepszy.
Opublikowano 14 stycznia 20223 l sok pomidorowy raczej musi byc zwykly, nie kiszony a najlepszy zakwas buraczany na razie piłem z Kiszonych Specjałów z dodatkiem chrzanu i śliwki wędzonej Edytowane 22 marca 20223 l przez andre1
Opublikowano 13 lutego 20223 l Chodzi mi po głowie ukiszenie papryczek chili. Ciekawe jak proces fermentacji wpłynie na poczucie ostrości.
Opublikowano 22 marca 20223 l u mnie zakwasy z buraka już zabutelkowane, dolałem troche zakwasu z ogórków około 30% do całości i fajny smak wyszedl, lekko słodszy
Opublikowano 12 czerwca 20222 l Nikt już nic nie kisi? U mnie buraczki pięknie przestały produkować białą piankę i niedługo przelewam.
Opublikowano 12 czerwca 20222 l do różnego typu obiadów albo po prostu odkręcam i wpierdalam widelcem
Opublikowano 20 czerwca 20222 l Jadłem Kimchi pierwszy raz w zyciu w ten weekend i jest sztos. Musze wygooglac jakis mega prosty przepis i zrobic samemu kilka słoików bo w lidlu nie widuje tego az tak duzo.
Opublikowano 20 czerwca 20222 l Po co googlać, jak Figaro ma swoje patenty i tanio sprzeda U mnie w całym domu pachnie czosnkiem, bo nastawiłem kolejne słoje zakwasu buraczkowego.
Opublikowano 20 czerwca 20222 l W dniu 12.06.2022 o 19:39, Figaro napisał: ja ostatnio przystopowałem i jedynie robię bez przerwy kimchi Z pekińskiej jako "wypełniacz - podstawa"?
Opublikowano 20 czerwca 20222 l nie wiem czy rozumiem pytanie, ale tak, kimchi robię z pekińskiej kapuchy
Opublikowano 22 czerwca 20222 l Kolejny buraczany zakwasik świeżutko zlany do pięknych butli. W tle warzywka na kimchi, jutro będzie rozpierdol w kuchni czuję. Ten zakwas leżakował w lochu 8 dni. Mógł jeszcze trochę co prawda, ale jest tak gęsty i smaczny, że postanowiłem go już nie męczyć.
Opublikowano 22 czerwca 20222 l Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit.
Opublikowano 22 czerwca 20222 l Dalbys rade, praktycznie sprowadza sie w sumie tylko do pokrojenia burakow w plastry. Jakis podcast i lecisz.
Opublikowano 22 czerwca 20222 l 2 godziny temu, krupek napisał: Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit. Ten kupiony, to raczej pasteryzowany, więc sporo tracisz. Umówmy się, że raz jeden jedyny zmobilizujesz się i zrobisz sam. A później napiszesz tu na forumku, co o tym myślisz. Jak by był problem techniczny, to
Opublikowano 4 października 20222 l Kupiłem w ostatni weekend słoiczek kimchi za 12 zł z azjatyckiej restauracji. 150g za 12 zł. A kimchi? Pasteryzowane, co oznacza zabicie wszystkich probiotycznych właściwości. I to samo w marketach. Tak jakby zabija to połowię sensu jedzenia tej bożej potrawy. Więc uznałem, że październik rozpocznę od pokiszonkowania. Ale będzie jedzone ze smażonym ryżem, kostkami boczku i sadzonym jajkiem na wierzchu. Łojezu.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.