Opublikowano 23 marca 20214 l 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: @Przemo pilota do TV-ka też trzymasz w folii? W pilocie nigdy nie będe miał problemów z dryfowaniem.
Opublikowano 23 marca 20214 l Niestety problem z badniem to fakt. Gdyby nie znajomi, to do tej pory moje pady od PS4 by wyglądały jak nowe. Miałem jeden swój osobisty, którego nie dawałem na posiadówach nikomu i dwa na których mogli grać znajomi. Fifa, UFC głównie. To jak martretowali w rękach te pady przechodzi ludzkie pojęcie. Nie muszę mówić, że po 2 miesiącach w każdym coś nie działało. Na szczęście obecnie człowiek ustatkowany, rodzina i nie ma czasu na takie granie kanapowe, tylko sam pykam wieczorami. Mam dwa DualSensiki i wyglądają cały czas cudownie i działają cudowanie. Czasem się zastanawiam jak to jest, że ludziom coś się psuje itp. A potem jadę do kuzyna, któremu użyczyłem PS4, a ten przy samej ścianie bez dopływu powietrza trzyma. Nóż się w kieszeni otwiera. Ludzie nie mają za grosz wyobraźni. Chociaż wkładania pada po każdej sesji do folii to lekka przeginka XD
Opublikowano 23 marca 20214 l 3 minuty temu, Ukukuki napisał: Jak mi się zepsuje to wolę kupić nowy niż pierdzielić się z workiem. Ja wole kupić sobie za to grę. Wszystko zależy od zamożności i szacunku do pieniądza.
Opublikowano 23 marca 20214 l 4 minuty temu, Przemo napisał: Ja wole kupić sobie za to grę. Wszystko zależy od zamożności i szacunku do pieniądza. To też racja. jednak pad to mocno użytkowa rzecz i mi nigdy jeden pad nie wytrzymał całej generacji. Jak jest wada fabryczna to wolę żeby się ujawniła w czasie gwarancji niż sztucznie przedłużać jego żywot i chować po woreczkach. W tej generacji jest dziwny problem z padami, mam nadzieje ,że UE ich tam dojedzie jak okaże się prawdą stosowanie gorszych komponentów skracających życie kontrolera. U Nintendo to jest fakt.
Opublikowano 23 marca 20214 l W pilocie nigdy nie będe miał problemów z dryfowaniem.Wiesz że problemy z dryfowaniem nie są w żadnym wypadku związane z brudem (a już na pewno nie z KURZEM xD) tylko z wycierającą się okładziną która przenosi stan napięcia na analogu, a przede wszystkim z ich kiepską jakością? Rozkręcałeś kiedyś pada? Widziałeś budowę analoga? Szanse na to, że do analoga dostanie się jakiś brud są znikome że względu na jego budowę.
Opublikowano 23 marca 20214 l No to jeszcze nie wiesz gdzie może wejść kurz. I nie chodzi tylko o dryfujące analogi ale ogólnie o wszystkie przyciski.
Opublikowano 23 marca 20214 l Czyli tu się ukrył temat cewek. Podstępnie się zmienił w analogi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 23 marca 20214 l Nie znam się ale to nie jest tak że np upadek pada na analogi może jakoś pomóc w dryftowaniu? Pamiętam jak mając ps4 wpadl do mnie dobry chłopak. To jak grał autentycznie mnie bolało. Sixaxis to było trzeszczące g.owno. Ds4 to jest zloto przy tym. Wierzcie mi że w żuciu nie słyszałem żeby Dual tak trzeszczał. Kolega raz tylko u mnie grał xD Wykonanie pada to jedno ale to jak ktoś użytkuje i dba to drugie. Takze ja kolegę wyżej od worka szanuje i w pełni rozumiem. Sam swojego Elita odkładam do pudełeczka. Edytowane 23 marca 20214 l przez Szymek
Opublikowano 23 marca 20214 l Czyli tu się ukrył temat cewek. Podstępnie się zmienił w analogi. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDlaczego zawsze znajdzie się maruda która neguje każdą możliwą awarię w konsoli sony? Cewki są problemem i jak widać dryfujące pady też. A skoro ludzie mają problemy to o tym piszą.Pomijając, że chowania pada do foli akurat nie rozumiem. No ale co kto lubi.
Opublikowano 23 marca 20214 l Ja myślę, że to osadzający się kurz na cewkach wpada w rezonans i tak brzęczy...
Opublikowano 23 marca 20214 l W dniu 23.03.2021 o 11:24, Symeon_88 napisał: A jak chronić pada, żeby podczas grania nie dostawał się tam kurz? Serce mnie boli, gdy musze za kazdym razem wyciagac go z oryginalnego woreczka, ktory trzymam w oryginalnym pudełku po konsoli, ktore za każdym razem zaklejam plombami. W folijce. I tak samo grać w folicjce. Jak kiedyś w PRLu piloty od magnetowidu... Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 marca 20214 l przez RadkoR
Opublikowano 24 marca 20214 l Piloty ludzie trzymali cały czas w foli. Pad u mnie leży 20h w ciągu doby nieużywany, a czasami 22h to co szkodzi włożyć go do worka i odstawić do szuflady.
Opublikowano 24 marca 20214 l Konsolę jak stoi nieużywana też pakujecie do worka? A co z TV przecież tak samo się kurzy... :-)
Opublikowano 24 marca 20214 l Telewizor sobie wytrzesz z kurzu, ciekawe czy pada będziesz rozkręcał by go wyczyścić. Konsole raz w tygodniu czyszczę z kurzu. Lecz widziałem np. gaming maniaka, który zakłada futerał na konsole by się nie kurzyła wtedy kiedy nie gra. I co w tym dziwnego? Masz problem z dbaniem o sprzęt? Wolę żeby pad pochodził mi dłużej niż krócej, szczególnie, że 319 zł to nie mało. Godzinę temu, maxoffe napisał: Konsolę jak stoi nieużywana też pakujecie do worka? A co z TV przecież tak samo się kurzy... :-) I od razu odpowiem Ci wyczerpująco. Na telewizor, pralkę, irobota, oczyszczacza powietrza, lodówkę, czajnik itp nie zakładam żadnych folii. Czyszczenie konsoli i dbanie o pada wynika między innymi z tego, że dostępność konsoli jest tragiczna. A nawet jak trafie następną konsolę czy pada to mogę trafić np. na piszczące cewki. Mam dobry sprzęt i chce dbać o niego. To takie trudne do zrozumienia? Mam swoje lata i nauczyłem się większego szacunku do sprzętów.
Opublikowano 24 marca 20214 l 57 minut temu, Przemo napisał: Telewizor sobie wytrzesz z kurzu, ciekawe czy pada będziesz rozkręcał by go wyczyścić. Konsole raz w tygodniu czyszczę z kurzu. Lecz widziałem np. gaming maniaka, który zakłada futerał na konsole by się nie kurzyła wtedy kiedy nie gra. I co w tym dziwnego? Masz problem z dbaniem o sprzęt? Wolę żeby pad pochodził mi dłużej niż krócej, szczególnie, że 319 zł to nie mało. I od razu odpowiem Ci wyczerpująco. Na telewizor, pralkę, irobota, oczyszczacza powietrza, lodówkę, czajnik itp nie zakładam żadnych folii. Czyszczenie konsoli i dbanie o pada wynika między innymi z tego, że dostępność konsoli jest tragiczna. A nawet jak trafie następną konsolę czy pada to mogę trafić np. na piszczące cewki. Mam dobry sprzęt i chce dbać o niego. To takie trudne do zrozumienia? Mam swoje lata i nauczyłem się większego szacunku do sprzętów. Telewizor sobie wytrzesz z kurzu... Pada też możesz wytzreć z kurzu. Kurz ma dużo łatwiejszy dostęp czy to do TV czy to do konsoli niż do pada. Strach pomyśleć czy masz samochód i jak o niego dbasz, wyciągasz akumulator i ściągasz wycieraczki?
Opublikowano 24 marca 20214 l Rozmowa jest o padzie, a nie o samochodach. Myślałem, że już wyczerpaliśmy zagadnienie, ale widzę, że niekoniecznie. Dlatego napisałem na co nie zakładam foli, a z jakiego powodu robię to z padem. Skoro nie rozumiesz, że do pada dostaje się kurz to nie mamy o czym rozmawiać. Jak przestaną reagować Ci przyciski to wrócimy do tematu. To, że nie widać kurzu to nie znaczy, że go tam nie ma. Mówię o padzie od środka. Jak ktoś ma czas i pieniądze to niech nawet rzuca padem i nie czyści konsoli z kurzu. Jego sprawa.
Opublikowano 24 marca 20214 l Zapytam jeszcze raz - rozbierałeś kiedykolwiek, któregokolwiek DualShocka, czy twoje teorie o tym zalegającym kurzu zrodziły się tylko w twoim umyśle?
Opublikowano 24 marca 20214 l 10 minut temu, Przemo napisał: Rozmowa jest o padzie, a nie o samochodach. Myślałem, że już wyczerpaliśmy zagadnienie, ale widzę, że niekoniecznie. Dlatego napisałem na co nie zakładam foli, a z jakiego powodu robię to z padem. Skoro nie rozumiesz, że do pada dostaje się kurz to nie mamy o czym rozmawiać. Jak przestaną reagować Ci przyciski to wrócimy do tematu. To, że nie widać kurzu to nie znaczy, że go tam nie ma. Mówię o padzie od środka. Jak ktoś ma czas i pieniądze to niech nawet rzuca padem i nie czyści konsoli z kurzu. Jego sprawa. Dokładnie, tak jak napisał @WisnieR, padł Ci kiedyś pad od kurzu? Rozkręciłeś kiedyś pada i byłeś w szoku ile tak tego kurzu jest?. Mam w sumie pady od DS1 w górę. Ok, tego od PS1 tak mocno nie użwałem bo go kupiłem mając już PS3. Zgodzę się z tym, że takie gry jak FIFA, bijatyki czy jakieś tam NFS'y itp. w nieodpowiednich rękach mogą skrócić żywotność pada, ale tak jak pisałem wyżej, od PS2 do PS5 miałem po 2 pady do każdej konsoli, grałem we wszystko i jedyne co mi siadło to w DS4 moduł bluetooth, ale to padło po 2 miesiącach użytkowania, serwis wymienił pada na nowego. Masz swoją teorię na temat tego kurzu, ale jest ona poparta jakimś doświadczeniem? Czy tak sobie twierdzisz i chu.
Opublikowano 24 marca 20214 l Rozbierałem pada o xboxa, kiedy dryfowały mi analogi i przyciski zacinały się. Wiadomo, że to są inne ilości kurzu jak po górze pada, ale jednak są. Kurz wejdzie wszędzie, a pad nie jest hermetyczny.
Opublikowano 24 marca 20214 l Ja o sprzęt dbam nie lepiej jak co po niektórzy z Was... Co dzień ścieram kurz i sprzęt mam cały czas jak nowy, poświęcam na to 5min dziennie i kurz z TV, konsoli, padów i szafki wycieram. Więc nie mówcie mi o dbaniu, że nie dbam bo mnie rośmieszacie. Ale wkładanie pada do woreczka to dla mnie przesada... Miałem tyle padów i nawet po 2 latach kurzu w nich jak na lekarstwo. Jeśli ktoś ma w padzie dużo syfu to współczuję jak ma w domu. O wnętrzu konsoli nie wspomnę bo tam działa wentylator który zasysa powietrze z kurzem jak odkuzacz... Kurz sam z siebie się nie bierze, jak się nie sprząta regularnie pokoju, mieszkania itp. to niestety tak jest. Jak ktoś niedowiarek to proszę poniżej zdjęcie z wnętrza mojego PC który w maju będzie miał rok ! A w środku wygląda jak by przed chwilą był złożony, zero, zaznaczam zero kurzu czy jakiegoś innego syfu...
Opublikowano 24 marca 20214 l To konsola a nie jakie artefakt aby chować go w woreczki u mnie wszystko jest na półce od listopada i pad działa, cewki nie piszczą więc jeśli macie jakieś problemy to sprzęt jest zwyczajnie wadliwy.
Opublikowano 24 marca 20214 l Ty, no fajnie. Ale raz, że zdjęcie jest takiej jakości, że poszczególne elementy wręcz wyglądają jak zakurzone; a dwa - to, że codziennie wycierasz w domu kurze, to już podchodzi pod zwykły pedantyzm.
Opublikowano 24 marca 20214 l 4 godziny temu, WisnieR napisał: Zapytam jeszcze raz - rozbierałeś kiedykolwiek, któregokolwiek DualShocka, czy twoje teorie o tym zalegającym kurzu zrodziły się tylko w twoim umyśle? nie to zebym kogos bronil ale mimo ze o DS4 zawsze dbalem to i tak przy rozkrecaniu z analogow wyciagaly sie jakies paprochy i wlosy. O zabrudzonych gumkach od guzikow w srodku ktore sa kombinacja potu, kurzu czy innego brudu nie wspomne.
Opublikowano 24 marca 20214 l 6 godzin temu, l33t napisał: Ty, no fajnie. Ale raz, że zdjęcie jest takiej jakości, że poszczególne elementy wręcz wyglądają jak zakurzone; a dwa - to, że codziennie wycierasz w domu kurze, to już podchodzi pod zwykły pedantyzm. Kup sobie dobre OKULARY, albo odkurz je z kurzu.... skoro widzisz źle i elementy (ja powiedział bym podzespoły) wyglądają Ci na zakurzone, masz chyba - 10 na jednym i drugim oku. Pożyczę Ci denka od butelek to może dojrzysz... Pedantyzm to chowanie w folijki, a ja poświęcam góra 5min na dzień i sprzęt wygląda jak nowy.... Cieszę się nim cały czas że ładnie działa i ładnie wygląda, bo dla mnie sprzęt audio-video ma także cieszyć oko. Mam koleżko sprzęt audio który ma 20 lat i wygląda jak by dziś wyszedł z fabryki, bo dbam o niego, ale co ty możesz o ty wiedzieć.... Proponuję otworzyć nowy dział na forum typu torebki foliowe i woreczki próżniowe. Najlepiej zapakuj konsole i pada w woreczek próżniowy, zapakuj z powrotem do oryginalnego pudełka - ale pamiętaj co niedzielę idź do kościoła odpraw modły by Ci kurz czasem nie osiadł.... A po drugie proponuję czym prędzej udać się do apteki.... I kup sobie tam maśc na bul dup...y że po miesiącu Twój sprzęt wygląda, jak wygląda (czytaj jeden wielki syf), a mój jak nowy !!!!