Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Sven Froost napisał(a):

Gralem w FM jakos na premiere, gra byla spoko ale nie wciągnęła mnie i gralem w cos innego. Gra jest juz duzo lepsza i mozna śmiało powiedziec ze jest bardzo dobra w tym momencie i mozna spokojnie wrocic do gry?

No doszło tras i jest dużo zawodów. Ja nabiłem od premiery 300h z przerwami i teraz nadal jest świetnie się bawię.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 180,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No cóż, po ponad tygodniu od premiery muszę powiedzieć że gra mnie rozczarowała, ale w zasadzie wiedziałem że tak będzie zanim ona wyjdzie, bo miałem bardzo wysokie oczekiwania. Jednocześnie nie powie

• Nie żeby kopać leżącego... ale szczerze to bym polemizował z tymi torami. Przewaga FM jest tu taka, że ma bogatszą geometrię terenu na niektórych trasach i 99% drzewek przy trasie jest w 3D.

• GT7 ma chyba jedną z najnudniejszych karier jakie widziałem. Pół roku ponad gram i nadal nie mogę skończyć tych Café Menu. Prawie każdy wyścig polega na tym, że startujesz na końcu, przebijasz się prz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
The Verge
No image preview

Microsoft’s Forza Motorsport developer hit hard by Xbox cuts

Turn 10 is being hit by layoffs.

Skończyło się babki sranie. Jak się 6 lat opierdala i oszukuje fanów to takie są efekty. W zasadzie to od czasów Xboxa One ta seria to była totalna stagnacja. Ten ostatni update pewnie był ostatni a seria Motorsport tym samym umrze.

Opublikowano

mimo wszystko flagowiec więc albo zrobią reset albo założą nowe studio jako podwykonawcy. mimo wszystko po tym fakapie i zanudzeniu serią pewnie bardziej postawią na Horizon. cóż, nie ma nietykalnych deweloperów jak widać. szkoda bo mam mega sentyment do FM. dwójka z książeczką była dosłownie jedną z 3 pierwszych gier jakie kupiłem na xboxa kiedy przesiadłem się po PS2.

Opublikowano
12 godzin temu, Colin napisał(a):

mimo wszystko flagowiec więc albo zrobią reset albo założą nowe studio jako podwykonawcy. mimo wszystko po tym fakapie i zanudzeniu serią pewnie bardziej postawią na Horizon. cóż, nie ma nietykalnych deweloperów jak widać. szkoda bo mam mega sentyment do FM. dwójka z książeczką była dosłownie jedną z 3 pierwszych gier jakie kupiłem na xboxa kiedy przesiadłem się po PS2.

Opublikowano

No i okej. Przez 10 lat ignorowali konkurencję która wyrastała na PC, ludzie nie mogli się doprosić o ficzery które są już standardem na simracerach dostępnych na PC. Lenistwo i ignorancja trendów właśnie tak się kończy.

Opublikowano

Mieli kasę, parasol MS i tyle czasu ile chcieli, a dojechali serię do ziemi.

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Akurat pod względem gameplayu to najlepszy simcade na rynku. No ale zabrakło oglądania autek z muzyczką więc coś za coś.

Możliwe. Tylko co z tego skoro kariera jest nudna. 8 części i tego nie ogarnęli

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Kwestia gustu i niesamowita hiperbola pisać, że przez 8 części nie zrobiono dobrego singla.

No bo nie zrobili. Grałem we wszystkie oprócz tej najnowszej. I chociaż tak jak napisałeś, na torze było doskonale, tak same kampanie były nudne i nieciekawe. Nie miały startu do Gran Turismo. I, z tego co czytałem, to właśnie nudna kampania jest jednym z większych minusów FM8

Opublikowano
W dniu 3.07.2025 o 22:43, MaZZeo napisał(a):
The Verge
No image preview

Microsoft’s Forza Motorsport developer hit hard by Xbox cuts

Turn 10 is being hit by layoffs.

Skończyło się babki sranie. Jak się 6 lat opierdala i oszukuje fanów to takie są efekty. W zasadzie to od czasów Xboxa One ta seria to była totalna stagnacja. Ten ostatni update pewnie był ostatni a seria Motorsport tym samym umrze.

A ludzie się dziwią, że Sony zaorało Evolution po fatalnym starcie Driveclub. Tu musiał być podobny pierdolnik.

8 godzin temu, MaZZeo napisał(a):

nie chce mi się otwierać znowu tej dyskusji, kariera w GT7 jest jeszcze gorsza niż ta w FM. GT7 to tylko zbiór wyścigów z debilnym AI. Polyphony też są leniami śmierdzącymi.

Przed premierą FH5 na ps5 grałem w najnowsze GT i pisanie o jakiejkolwiek karierze w tej grze to jakiś żart. W GT7 nie ma kariery. Masz tylko zbierać samochody. Zgadzam się, że PD to lenie, ale te wyścigi z ich SI Sophy są zajebiste. Tu muszę przyznać, że wolę odpalić sobie taki wyścig niż się wkurwiać na debili i debilny system kar w ich onlinereggie

Opublikowano

Zwolnili jakieś 50% studia, rozwój Motorsporta zostaje zawieszony, a reszta bedzie wspierać Forze Horizon, które wyrosło znacznie popularniejszą serie niż Forza Motorsport czy Gran Turismo

Opublikowano

To koniec FM.

Jesteśmy 2 lata od premiery FM2023, a ta nadal ma znacznie mniej torów niż FM7 na starcie.

Opublikowano

W FM nigdy w sumie nie grałem, w Horizony tylko 4 na PC i obecnie 5 na PS5. Ale jeśli Motorsport zaliczył taki zjazd, a Horizony to faktycznie molochy, przy których każdy będzie się świetnie bawił (jak ja)- to mnie to nie dziwi.

Opublikowano
7 minut temu, SnoD napisał(a):

To koniec FM.

Jesteśmy 2 lata od premiery FM2023, a ta nadal ma znacznie mniej torów niż FM7 na starcie.

FM7 miała 33 trasy, FM2023 ma ich 30.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
11 minutes ago, MaZZeo said:

Chłop który był twarzą marketingu tej gry już nie pracuje w Turn 10 xD

IMG_6255.png

Teraz może swoją karierę "build from the ground up" na nowo kaz